Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

Sveikos suriuku virejos smile.gif Siemet as pirma karteli meginau virti suriukus:) Daba dziusta ant radiatoriu biggrin.gif Tik norejau paklausti kaip tie suriukai turi atrodyti po slegimo?ar jie minkstoki ar turi buti kieti? nes pas mane kazkaip slapuoja jie, forma laiko bet tokie minksti ir nzn ar mazia paviriau dar juos pervirti?Bet kai viriau tai ta mase man jau i gabala soko net maisyt nejo smile.gif Praskyrus saukstu negrizo atgal smile.gif Tai nzn kaip cia suprast smile.gif Padekit man dar zaliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(semita @ 2011 10 16, 12:00)
Sveikos suriuku virejos smile.gif Siemet as pirma karteli meginau virti suriukus:) Daba dziusta ant radiatoriu biggrin.gif Tik norejau paklausti kaip tie suriukai turi atrodyti po slegimo?ar jie minkstoki ar turi buti kieti? nes pas mane kazkaip slapuoja jie, forma laiko bet tokie minksti ir nzn ar mazia paviriau dar juos pervirti?Bet kai viriau tai ta mase man jau i gabala soko net maisyt nejo smile.gif Praskyrus saukstu negrizo atgal smile.gif Tai nzn kaip cia suprast smile.gif Padekit man dar zaliai 4u.gif

semita, pagal tavo aprašymą galima suprasti, kad sūriukai pavyko. Dar galima spėti kad pavyko iš to, kad tu sėkmingai juos paslėgtus išėmei iš maišiukų ir jau padėjai džiūti. Man atrodo, kad po truputį jie turėtų sukietėti, apdžiūti. Ar tu juos suvyniojai į medžiagytę padėdama džiovinti? Būtinai reikia suvynioti, nes medžiaga sugeria dalį drėgmės. Jei labai drėgna medžiaga, po kiek laiko ją galima pakeisti kita, vėl naujai suvynioti sūriuką. Manau, kad pervirti nebūtina. Sėkmės tau, parašyk kaip sekasi rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2011 10 16, 14:20)
semita, pagal tavo aprašymą galima suprasti, kad sūriukai pavyko. Dar galima spėti kad pavyko iš to, kad tu sėkmingai juos paslėgtus išėmei iš maišiukų ir jau padėjai džiūti. Man atrodo, kad po truputį jie turėtų sukietėti, apdžiūti. Ar tu juos suvyniojai į medžiagytę padėdama džiovinti? Būtinai reikia suvynioti, nes medžiaga sugeria dalį drėgmės. Jei labai drėgna medžiaga, po kiek laiko ją galima pakeisti kita, vėl naujai suvynioti sūriuką. Manau, kad pervirti nebūtina. Sėkmės tau, parašyk kaip sekasi  rolleyes.gif

Perskaiciau visa temute tai manau ir pati kad jie isvire smile.gif Bus matyti kaip dziuna:) Nes padejau ant radiatoriu, o kurenam i deina po pora kartu namus tai jiem ten silta bigsmile.gif Suvyniojau juos i merliukus tokiu neplonu sluoksniu:) Na ziuresiu kaip jie ten dzius dar tik antra para nepilna kai dziuna smile.gif O is maisuku isemiau sekmingai nesutrupejo neluzo smile.gif forma laiko smile.gif Butinai parasysiu kaip jiem ten sekais dziuti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2011 10 14, 12:20)
Tinginčioms prasidėti su sūriais galiu parekomenduot paprastesnį ir greitesnį variantą.

Labai neblogai atrodo thumbup.gif Obuoliu pas anyte nors su vezimu vesk, reiks ismeginti thumbup.gif

As papasakosiu savo nuotykius toliau su paskutiniuoju suriu lotuliukas.gif kai jis mn eme svilti kazkur po valandos virimo, maisant radejo atsiluptio degesiuku nuo puodo dugno, as su sauksteliu juos isrankiojau i lekstute ir ta lekstute su ajsi palikau per nakty. Ryte savau sudesiu i indaplocve indus, isverciu lekstute - o mano igudusiai akiai nesuvire obuoliai puikiai susutinge i forma lotuliukas.gif vadinasi bus isjungus ta puskyste mase kol dar nesudeginau jo ir but buve nesudege suriai lotuliukas.gif Labiau juokas ima nei pikta, kad nepazinau kad jau isvire, bet tikrai buvo skysta, tik matyt kai gerai nuvire sultys jau but susutige ri taip g.gif

Vakar prisipjausciau pilna kibira obuoliuku, rytoj virsiu vel. Dar is mamos prasiveziau obuoliuku, maisau juos su anytos atveztais, kad vel nesigautu degesiukas lotuliukas.gif Puodus atsveiciau, visus nagus nusigrandziau lotuliukas.gif
Atsakyti
na ir as pasidziaugsiu biggrin.gif man irgi suriai dziuna. reiskia tikrai cukrus blogas buvo. sikart su panevezio dariau thumbup.gif ir pagaliau viskas gavos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 03 13, 14:01)
Sveika, Natalja200710, seniai čia nebuvus... ax.gif  Kaip, ar sūriukai dar nesibaigė? Aš dar "su pačėda" išsaugojau porą sūrelių. Tikražąja to žodžio prasme - išsaugojau. Noriu nors iki Velykų datraukti lotuliukas.gif
Sėkmės jums visoms 4u.gif  4u.gif  4u.gif

sveikos.gaila ,kad baigėsi jūsų sūriukų tema verysad.gif tai,kad neradau į ką kreiptis,o sūris 2,5val pavirus neašokinėjo nuo puodo sienelių-paėmiau ir įmaišiau 'pektino mišinio uogienėms' g.gif tai va...vyksta dabar dziovinimo procesas,ojis beje ,'pektinuoto'sūrio naudai' thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki,
persikiuks, laizanika, labai džiaugiuosi, kad sūriukai gavosi.

laizanika, vos nenukritau nuo kėdės besijuokdama iš tavo virimų (tik tu nesupyk, kad šaipausi), o labiausiai gaila tavo nagiukų... lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Nieko, ataugs jie, svarbu, sūriukai gavosi. Sėkmės tolesniuose virimuose 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 18 spalio 2011 - 17:32
QUOTE(silsta @ 2011 10 18, 18:31)
Sveiki,
persikiuks, laizanika, labai džiaugiuosi, kad sūriukai gavosi.

laizanika, vos nenukritau nuo kėdės besijuokdama iš tavo virimų (tik tu nesupyk, kad šaipausi), o labiausiai gaila tavo nagiukų... lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Nieko, ataugs jie, svarbu, sūriukai gavosi. Sėkmės tolesniuose virimuose  4u.gif

silsta baik, kokie cia pykciai, mane pacia tik juokas ima, o puodus grandziau is keliu kartu prieidama, neturejau sveikatos is vieno karto atsveisti lotuliukas.gif
O nagiukus atsviezinsiu savaitgaly, rusiuosi savo didelei sventei, tai rankytes papuosiu dirbtinais, ilgais, graziais, spalvotais thumbup.gif Ir tikiuosi daugiau neteks grandyti puodu lotuliukas.gif
Bandziau daryti savo soliariumo foto, ale kazkaip negraziai gaunasi tai neparodau savo darbo vaisiu blush2.gif Rytoj vakare vel laukia virimas biggrin.gif
Atsakyti
Nurimo virejeles, baigesi obuoliai lotuliukas.gif Maniskiai dar toli grazu iki pabaigos doh.gif Ka tik baigiau viena partija, sy karta puodas sveikas, isvire greitai, pagardinau lazdyno riesutais, rytoj bus aisku gavosi ar ne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2011 10 19, 21:27)
Nurimo virejeles, baigesi obuoliai  lotuliukas.gif  Maniskiai dar toli grazu iki pabaigos  doh.gif  Ka tik baigiau viena partija, sy karta puodas sveikas, isvire greitai, pagardinau lazdyno riesutais, rytoj bus aisku gavosi ar ne  4u.gif

Pernai, atrodo, aš buvau pavėlavusi virėja (viriau iki žiemos), o šiemet, matau, Laizanika vis nenurimsta! Po paskutinio virimo ir man teko gramdyti puodą ir skaudžiai matyti savo nulaužytus nagučius po gramdymo.

Mano beveik visi sūriukai pagardinti lazdynų riešutais, tik į paskutinę virimo partiją sudėjau per daug riešutėlių, tai kraštutiniai džiovinimo procese kai kurie iškrito, kitą kartą teks tiek daug nedėti, nors namiškiai prašo, kad jų būtų kuo daugiau.

Laizanika, tu kepini riešutus, nulupi paskui odelę? Aš tai pakepinu, bet taip sunkiai man valosi tie lazdynų riešutukai, o su oda nepatinka.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2011 10 18, 12:30)
sveikos.gaila ,kad baigėsi jūsų sūriukų tema verysad.gif tai,kad neradau į ką kreiptis,o sūris 2,5val pavirus neašokinėjo nuo puodo sienelių-paėmiau ir įmaišiau 'pektino mišinio uogienėms' g.gif tai va...vyksta dabar dziovinimo procesas,ojis beje ,'pektinuoto'sūrio naudai' thumbup.gif

Gonzikai117, sūriukų tema dar nepasibaigė. Labai įdomus sprendimas. Kai man vieną kartą nepavyko išvirti tikrų sūriukų (per skysta masė buvo dėl ne iki galo nugarintų sulčių), teko želatinos, sumaišytos su obuolių sultimis įdėti. Gonzikai117, kaip sūriukai su pektino mišiniu? Koks tokių sūriukų skonis, jei ragavote? Kažkodėl man atrodo, kad tokie sūriukai ne labai panašūs į tikruosius dėl per dideli skysčio kiekio. Ir ar kada nors ragavote/gaminote tikruosius sūriukus be papildomų priedų, kad galėtumėte palyginti? Labai įdomu, kokio skonio sūriukai su pektino mišiniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalja200710: 21 spalio 2011 - 21:19
As padzioviau savo vadinamus"karaliskus "suriukus biggrin.gif su lazdyno ir migdolo riesutais:)
user posted image
ir isviriau paskutini puoda obuoliu,bandziau marmurinius,reiks jau eit ziuret,gal jau galima ispakuot ir dziaut.O pirmo reiso suriukus vis ragauju ar gerai dziuna ir taip gerai ragaujasi,kad greit ir nebebus ax.gif Isvada: ir surius patiko virt ,o labiausiai juos valgyt thumbup.gif
Atsakyti