Na as taip ir padariau, paslegiau visus, o dabar juos uzteks laikyti paslegtus per nakti?
QUOTE(daivasen @ 2011 10 12, 20:41)
Na as taip ir padariau, paslegiau visus, o dabar juos uzteks laikyti paslegtus per nakti?
Jei neskubi, tai palaikyk nors parą, geriau susilėgs. O jei išimsi rytoj, tai pažiūrėk, ar jis susispaudęs kaip reikiant, bus jau matyti.
Aciu, vadinasi dar palaikysiu ir kita nakti...
Tikriausiai jau busiu paskutine isvirus pirma partija obuoliu suriuko Na bet geriau veliau negu niekad Atrode kad uzsimirso viskas per metus bet kai emiausi darbo viskas atsigamino ir vyko labai sklandziai Laikiau supjaustytus 2 paras, sulciu nusipyle tiek daug galvoju kada benuvirs. Bet kol as susiruosiau obuolius kitam suriui jos puikiai nuvire O suvertus obuolius turbut nei 1h visko neviriau, taip greitai suvire. Palikus vesti tikrai eme stingti mase, taigi jau paslegti balkone, laukia savo eiles soliariumui ant palanges O nauja partija jau supjaustyta, bus vel darbo Antaniniu obuoliu is anytos parsiveziau 1,5 maiso Galesiu virti kol atsibos
Si partija buvo be nieko, o siaip pernai dariau patiko ir siemet darysiu su zemes riesutais, lazdynu riesutais, migdolais ir saulegrazom
Si partija buvo be nieko, o siaip pernai dariau patiko ir siemet darysiu su zemes riesutais, lazdynu riesutais, migdolais ir saulegrazom
laizanika, nu tu ir specas pasidarei sūriukų virime Su kuo ir sveikinu, aš irgi dar virčiau, bet jau neturiu iš ko... Pas mano gimines ir draugus šįmet ne obuolių metai
QUOTE(laizanika @ 2011 10 12, 23:41)
Tikriausiai jau busiu paskutine isvirus pirma partija obuoliu suriuko
Ne, aš dar niekaip neprisiruošiu
Koks jau aš specas, nu bet kai pernai visus pavaišinau tais siuriukais tai šiemet visi skambinėja ir klausia kaip išvirti
Pirma partija virimo tokia sklandi buvo, o antroji tokia tragiska Pirmasas rezultas tokie fainuciai suriukai gavosi, nu ir antri sustingo ryte maciau bet kol as juos isviriau .
O pasirodo ir antaniniai obuoliai gali buti skirtingi. Pirma partija viriau is mamos atveztu, jie buo tokie kietoki ir sultingi, o antraja viriau is anytos, nu is isvaizdos jie tikrai antaniniai bet kazkokie minkstoki, birus ir miltingi jau pjaustant kazkoks itarimas kilo kazkas ne taip, o dar tiek ju prisipjausciau Sultys nuvirinejo ilgai ir galiausiai normaliai nenuvirusios jau pradejo virsti i deginta cukru, ruda ir vis trauke prie dugno, pirma karta nieko panasaus nebuvo. Nu surizikavau suverciau skilteles, nesitaske, vire gerai, labai greitai suiro bet buvo skysta skysta mase. Puoda taip trauke, kad per puse virimo gavau perpilti i kita Pirmajy sury su sulciu nuvirinimu ir skilteliu suvirimo viriau nepilnas 2h, tai antrajy sury viriau beveik 3 h. Nu rezultatas yra, bet skonyje jauciasi kad jis ilgai vires, tokia deginta karamele jauciasi ir jis labai tamsus. Bet vienas dalykas man jame patinka, skilteles suvire visiskai ju neliko ne biski, mase vientisa, man tas labai patinka. Pirmajy verdant jis taip greitai eme kieteti kad nespejau tu skilteliu suvirti. Nu kaip sakant nera cia ko noreti kad viskas vyktu sklandziai. Kai po pirmojo virimo uzmerkta puoda ryte ispyliau ir nebuvo nieko prilipe ant dugno, tai po antrojo virimo rezultate mirksta du puodai su negrinio juodumo prisvilusiais dugnais, tikiuosi atsveisiu Reikia atsveisti, obuoliu dar 2-3 suriam turiu Antroji partija buvo su zemes riesutais
Pažadu foto kai istrauksiu is maisiuku
Pirma partija virimo tokia sklandi buvo, o antroji tokia tragiska Pirmasas rezultas tokie fainuciai suriukai gavosi, nu ir antri sustingo ryte maciau bet kol as juos isviriau .
O pasirodo ir antaniniai obuoliai gali buti skirtingi. Pirma partija viriau is mamos atveztu, jie buo tokie kietoki ir sultingi, o antraja viriau is anytos, nu is isvaizdos jie tikrai antaniniai bet kazkokie minkstoki, birus ir miltingi jau pjaustant kazkoks itarimas kilo kazkas ne taip, o dar tiek ju prisipjausciau Sultys nuvirinejo ilgai ir galiausiai normaliai nenuvirusios jau pradejo virsti i deginta cukru, ruda ir vis trauke prie dugno, pirma karta nieko panasaus nebuvo. Nu surizikavau suverciau skilteles, nesitaske, vire gerai, labai greitai suiro bet buvo skysta skysta mase. Puoda taip trauke, kad per puse virimo gavau perpilti i kita Pirmajy sury su sulciu nuvirinimu ir skilteliu suvirimo viriau nepilnas 2h, tai antrajy sury viriau beveik 3 h. Nu rezultatas yra, bet skonyje jauciasi kad jis ilgai vires, tokia deginta karamele jauciasi ir jis labai tamsus. Bet vienas dalykas man jame patinka, skilteles suvire visiskai ju neliko ne biski, mase vientisa, man tas labai patinka. Pirmajy verdant jis taip greitai eme kieteti kad nespejau tu skilteliu suvirti. Nu kaip sakant nera cia ko noreti kad viskas vyktu sklandziai. Kai po pirmojo virimo uzmerkta puoda ryte ispyliau ir nebuvo nieko prilipe ant dugno, tai po antrojo virimo rezultate mirksta du puodai su negrinio juodumo prisvilusiais dugnais, tikiuosi atsveisiu Reikia atsveisti, obuoliu dar 2-3 suriam turiu Antroji partija buvo su zemes riesutais
Pažadu foto kai istrauksiu is maisiuku
Tinginčioms prasidėti su sūriais galiu parekomenduot paprastesnį ir greitesnį variantą.
Receptas iš čia.
Reikės:
1,5 kg obuolių,
1 stiklinė vandens,
1,5 stiklinės cukraus,
2 šaukštų citrinos sulčių.
Ketvirčiuotus ir išimtais sėklalizdžiais obuolius išverdam vandenyje (apie 15 min.). Tada šitą masę sublenderiuojam, į gautą tyrę dedam cukrų ir citrinos sultis ir verdam maišydami ant silpnos ugnies. Virti reikia apie valandą-pusantros, kol masė stingsta taip, kad iškrėtus šaukštą masės ant lėkštutės, šią galima apverst.
Išvirus iškrečiam į kepimo popieriumi išklotą formą, atšalus apverčiam kita puse ir paliekam išdžiūti per naktį.
Gabalėlius galima apvolioti cukruje.
Tiesa, mano skoniui, galėtų būti mažiau saldu.
Receptas iš čia.
Reikės:
1,5 kg obuolių,
1 stiklinė vandens,
1,5 stiklinės cukraus,
2 šaukštų citrinos sulčių.
Ketvirčiuotus ir išimtais sėklalizdžiais obuolius išverdam vandenyje (apie 15 min.). Tada šitą masę sublenderiuojam, į gautą tyrę dedam cukrų ir citrinos sultis ir verdam maišydami ant silpnos ugnies. Virti reikia apie valandą-pusantros, kol masė stingsta taip, kad iškrėtus šaukštą masės ant lėkštutės, šią galima apverst.
Išvirus iškrečiam į kepimo popieriumi išklotą formą, atšalus apverčiam kita puse ir paliekam išdžiūti per naktį.
Gabalėlius galima apvolioti cukruje.
Tiesa, mano skoniui, galėtų būti mažiau saldu.
liusė, ačiū už idėją, tikrai ji puiki
Nebeturiu iš ko jau virti. Bet čia ne obuolinis sūris, bet saldainiai marmeladiniai. Tu tik nesupyk, aš čia savo nuomonę pasakiau..
Nežinau, kaip atrodys kitoms sūrininkėms, bet labai šauniai atrodo saldainiai.
Žinoma, prie tikro sūrio labai daug darbelio reikia pridėti, bet rezultate turės tikrą sūrį. Kai užeina netikėtas svečias, prie kavos kito nieko nenori, tik SŪRIO
Nebeturiu iš ko jau virti. Bet čia ne obuolinis sūris, bet saldainiai marmeladiniai. Tu tik nesupyk, aš čia savo nuomonę pasakiau..
Nežinau, kaip atrodys kitoms sūrininkėms, bet labai šauniai atrodo saldainiai.
Žinoma, prie tikro sūrio labai daug darbelio reikia pridėti, bet rezultate turės tikrą sūrį. Kai užeina netikėtas svečias, prie kavos kito nieko nenori, tik SŪRIO
Tai sutinku, kad ne sūris (sūrius aš irgi viriau), tiesiog yra panašumo tiek procese, tiek rezultate, todėl pamaniau, kad bus į temą.
QUOTE(liusė @ 2011 10 14, 20:39)
Tai sutinku, kad ne sūris (sūrius aš irgi viriau), tiesiog yra panašumo tiek procese, tiek rezultate, todėl pamaniau, kad bus į temą.
Sveiki, Liusės saldainių receptas labai patiko, planuoju kada nors tokius pagaminti.
Gaminau sūriukus iš Optima cukraus, viskas pavyko, tik ar tai atsitiktinumas, ar, tikrai, cukraus nekokybiškumas, bet nugarintos sultys pridegė net puode, kuriame nepridega niekada nieko, ir puodą teko šveisti net dvi dienas su visokiomis valymo priemonėmis ir gramdymais. Aišku, tokias ,,sultis" teko perpilti į kitą puodą (gerai, kad suspėjau, nes kitame puode jau suketėjo, kaip karameliniai saldainiai, bet su obuoliais suminkštėjo ir ištirpo), kuriame procesą pabaigiau. Sūriukus maišeliuose paslėgtus dvi paras laikiau šaldytuve (kaip visada, nes balkone karaliauja katės), o dabar guli ant virtuvinio stalo (ant palangių negaliu dėti, nes ten irgi kačių teritorija), apkloti rankšluoščiais. Po kelių dienų, kai šiek tiek apdžius, dėsiu ant skardos ir džiovinsiu orkaitėje, kaip grybukus. Išvirtus ir po paslėgimo ragavau, degintos karamelės skonio nesijaučia. Gaminau su lazdynų riešutais.
Iš likusių obuoliukų pagaminau obuolių traškučius (nulupau, supjausčiau plonais didesniais apvaliais gabaliukais, kaip čipsus, ir išdžiovinau džiovintuve), dabar kramtome, kaip čipsus.
Jau siandien isemiau suriukus is krepsiuku ir sudejau ant palanges dziuti, bet kaip jie limpa tai siaubas....