QUOTE(*MONAMI* @ 2011 10 09, 17:35)
gal nurodytumėt kur drebučių receptas
Tikiuosiu niekas nesupyks, jeigu recepta parasysiu cia
Receptas is zurnalo "Virtuves paslaptys" 2011 m. Nr. 3. Viskas kas parasyta yra is zurnalo:
Oboupliu drebuciai:
1,5 kg obuoliu ( geriau zaliu , tokiu kuriose daugiau pektino)
800 g cukraus.
Nei lupti, nei seklalizdziu ispjaustyti nereikia. Obuolius supjaustyti ketvirciais, sudeti i puoda, ipilti vandens, kad vos apsemtu, puoda uzdengti, ant dideles ugnies uzkaitinti ir virti 15-20 min.
Mase supilti i keliaguba marle isklota reti ir palikti. kad isteketu visas skystis. paskui atsargiai. kad drumzles liktu ant dugno, nupilti skysti i svaru puoda ir neuzdengta virinti, kol mazdaug ketvirtadalis nugaruos.
Pamatuoti, kiek skyscio lika, tada apskaiciuoti, kik cukraus berti. Lirtui reikia 800 gr cukraus. Saldinta skysti virti, kol visas cukrus istirps, supilstyti i stiklainius ir sandariai uzdaryti.
Siam patiekalui tinka ir tas, kas lieka ruosiant obuoliu surius. Zievelese ir seklalizdziuose labai daug pektino, todel drebuciai iseina itin tvirti. Gaminti reikia labai panasiai: visus likucius sudeti i puoda, uzpilti vandeniu ir virti, kaip nurodyta recepte.
Dar tame paciame zurnale buvo obuoliu traskuciu receptas. Ji rasiau cia:
http://www.supermama...?...61186&st=24
tik sirupui vietoj cukraus noriu idet medaus. Tikiuosiu gausis
Na o as isviriau antra porcija surio. Si kart turetu viskas gautis, paskui nufotkinsiu. Vaika uzmigdysiu ir desiu i maiselius Gal kas nors dar parasys kaip deti isvirta suri i formeles ir kokias geriau nupirkt
Papildyta:
QUOTE(Natalja200710 @ 2011 10 09, 22:07)
Formoje gaminti nebandžiau, bet , manyčiau, geriausios formos būtų, kur kuo mažiau aštrių kampų, lengviau išimti būtų. O dar, manyčiau, galima gaminti įprastai maišelyje, o paskui (kai dar ne iki galo išdžiūsta, kad lengviau pjaustyti būtų) štampuoti norimą formą.
Aciu uz ideja