Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(*MONAMI* @ 2011 10 09, 17:35)
gal nurodytumėt kur drebučių receptas  ax.gif


Tikiuosiu niekas nesupyks, jeigu recepta parasysiu cia mirksiukas.gif

Receptas is zurnalo "Virtuves paslaptys" 2011 m. Nr. 3. Viskas kas parasyta yra is zurnalo:
Oboupliu drebuciai:
1,5 kg obuoliu ( geriau zaliu , tokiu kuriose daugiau pektino)
800 g cukraus.

Nei lupti, nei seklalizdziu ispjaustyti nereikia. Obuolius supjaustyti ketvirciais, sudeti i puoda, ipilti vandens, kad vos apsemtu, puoda uzdengti, ant dideles ugnies uzkaitinti ir virti 15-20 min.
Mase supilti i keliaguba marle isklota reti ir palikti. kad isteketu visas skystis. paskui atsargiai. kad drumzles liktu ant dugno, nupilti skysti i svaru puoda ir neuzdengta virinti, kol mazdaug ketvirtadalis nugaruos.
Pamatuoti, kiek skyscio lika, tada apskaiciuoti, kik cukraus berti. Lirtui reikia 800 gr cukraus. Saldinta skysti virti, kol visas cukrus istirps, supilstyti i stiklainius ir sandariai uzdaryti.
Siam patiekalui tinka ir tas, kas lieka ruosiant obuoliu surius. Zievelese ir seklalizdziuose labai daug pektino, todel drebuciai iseina itin tvirti. Gaminti reikia labai panasiai: visus likucius sudeti i puoda, uzpilti vandeniu ir virti, kaip nurodyta recepte.

Dar tame paciame zurnale buvo obuoliu traskuciu receptas. Ji rasiau cia:
http://www.supermama...?...61186&st=24
tik sirupui vietoj cukraus noriu idet medaus. Tikiuosiu gausis smile.gif

Na o as isviriau antra porcija surio. Si kart turetu viskas gautis, paskui nufotkinsiu. Vaika uzmigdysiu ir desiu i maiselius 4u.gif Gal kas nors dar parasys kaip deti isvirta suri i formeles ir kokias geriau nupirkt ax.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Natalja200710 @ 2011 10 09, 22:07)
Formoje gaminti nebandžiau, bet , manyčiau, geriausios formos būtų, kur kuo mažiau aštrių kampų, lengviau išimti būtų. O dar, manyčiau, galima gaminti įprastai maišelyje, o paskui (kai dar ne iki galo išdžiūsta, kad lengviau pjaustyti būtų) štampuoti norimą formą.


Aciu uz ideja 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenka1: 09 spalio 2011 - 21:33
Butu visai ydomu pamatyti ir virimo eigos fotoreportaza....
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2011 10 09, 23:31)
Butu visai ydomu pamatyti ir virimo eigos fotoreportaza....


Galiu pabandyti kita virima nufotkint smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 09, 22:10)
Receptas is zurnalo "Virtuves paslaptys" 2011 m. Nr. 3. Viskas kas parasyta yra is zurnalo:
Oboupliu drebuciai:
1,5 kg obuoliu ( geriau zaliu , tokiu kuriose daugiau pektino)
800 g cukraus.

ačiū 4u.gif

o aš gundausi antrai sūrių partijai doh.gif lotuliukas.gif tik šį kartą su riešutais arba saulėgražom norėčiau gal g.gif

jau šiandien maniškiai gražiai apdžiūvę ir tokie pakietėję thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 10, 15:00)
Galiu pabandyti kita virima nufotkint smile.gif  4u.gif

Butu labai malonu, jei tik sulauksiu, nes siandien prisilupau ir as obuoliu uzpyliau cukrum ir dabar lauksiu rytojaus, o sakykit ar 7 kg obuoliu nuluptu turi buti?
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2011 10 10, 20:27)
Butu labai malonu, jei tik sulauksiu, nes  siandien prisilupau ir as obuoliu uzpyliau cukrum ir dabar lauksiu rytojaus, o sakykit ar 7 kg obuoliu nuluptu turi buti?


Oj, tai greitai nespesiu, dar obuoliu neparuodsiau. As pirma partija lupau, o antra ne 4u.gif Svarbiausia sulaukit kol sultys pavirs sirupu ir putos, tada tik meskit obuolius, ir sultys is obuoliu skilteliu gerai isspauskit, as per merliuka spaudziau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenka1: 10 spalio 2011 - 19:59
Ir aš šiandien vėl supjausčiau ir palikau su Optima cukrumi (pažiūrėsime ar šis cukrus tinkamas sūriukų virimui). Lupu tik negražias obuolių dalis.
Atsakyti
Na va, uzvakar vakare susipjausciau obuolius, ir siandien jau verdu, suviriau sultis iki karameles beveik, sustingo lekstutej is kart, ir prie dantu prilipo, o dabar jau supyliau obuolius, bet ta karamele vel suskystejo, artaip turi buti ?
Atsakyti
Jau lyg ir baigiau tik nezinau ar deti karsta i maisiukus ar kiek pravesint ir atrode taip kai buvau pavirus 40 min user posted image, user posted image,user posted image.
Viriau 1 valanda , cia vaizda po valandos virimo, ir nezinau ar gerai ar dar reikia virti...user posted image,user posted image.
Nuotraukos pasididina paspaudus ant ju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivasen: 12 spalio 2011 - 14:03
QUOTE(daivasen @ 2011 10 12, 14:51)
Na va, uzvakar vakare susipjausciau obuolius, ir siandien jau verdu, suviriau sultis iki karameles beveik, sustingo lekstutej is kart, ir prie dantu prilipo, o dabar jau supyliau obuolius, bet ta karamele vel suskystejo, artaip turi buti ?

taip, taip ir turi buti, gi obuoliukuose dar yra sulciu. Dabar virkit, kol jos isgaruos ir surio mase saukstu pastumta nebegris atgal smile.gif

Tiesa, merginos, vakar netycia Rimi parduotuvej kaimisku priduktu skyrelyje uzmaciau obuoliu suri. Spekit kokia kg kaina? ax.gif As kai pamaciau, ciut neisgriuvau blink.gif 84 Lt su centais..... Toks maaaazas maaazas, plooonas suriukas ikistas i vakuma kainuoja 14 litu!
Papildyta:
QUOTE(daivasen @ 2011 10 12, 15:52)
Jau lyg ir baigiau tik nezinau ar deti karsta i maisiukus ar kiek pravesint ir atrode taip kai buvau pavirus 40 min

nezinau kaip kitos, bet as visuomet i maisiukus dedu salta mase. Palieku kol visiskai atvesta, tik tada slegiu...
Atsakyti
Jau sudejau i maiselius ir galvoju tai ar reikia juos paslegti ar uztenka kad kaip tingini paformuoji ir viskas?
Dar as juos pasveriau tai sveria sureliai mano 3,3 kg o viriau is 7 kg obuoliu ir dejau 2 kg cukraus.
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2011 10 12, 17:01)
Jau sudejau i maiselius ir galvoju tai ar reikia juos paslegti ar uztenka kad kaip tingini paformuoji ir viskas?
Dar as juos pasveriau tai sveria sureliai mano 3,3 kg o viriau is 7 kg obuoliu ir dejau 2 kg cukraus.



Sveika, daivasen. Reikia būtinai paslėgti sūriukus, nes bus oro tarpeliai pačiame sūryje. Padžiūvęs jis bus "retas", gerai nesipjaustys. Aš tai taip darau.
Atsakyti