QUOTE(*MONAMI* @ 2011 10 08, 20:48)
o man tai pasirodė per sunkus darbas
tai daugiau nebevirsiu
o man visai nepasirode kad sunku. Vat, jeigu reiketu viska padaryti per viena diena tada taip. O taip viena diena paruosi obuolius, kita isverdi, dar kita diena paruosi dziovinimui ir t.t.
QUOTE(Natalja200710 @ 2011 10 08, 22:46)
Jei masė nuo puodo krašto atšokdavo ir negrįždavo į savo pirminę padėtį prie puodo krašto, reiškia, kad viskas tvarkoje turėtų būti. Dabar nereikia skubėti vartyti, o vartyti labai atsargiai. Kai man masė būna skystoka/minkštoka (būna taip retai, kai skubu, masė atšoka nuo krašto, bet šiek tiek grįžta atgal), vartau kartą per parą, keičiant popierių ir medvilninius/lyninius rankšluosčius/marles (apverčiu į sausą vietą atsargiai, padėjus ranką po šlapia medžiaga, ant kurios sūriukai guli, t.y., verčiant neimu tik už sūriuko, o tik kartu su medžiaga). Su tokiais šlapiais sūriukais daugiau vargo, ilgiau džiūsta, o gali ir visai nesudžiūti, o supelyti.
Geriau viską daryti pagal taisykles (gerai iki pūtų nugarinti, o paskui - išvirti iki masės atšokimo ir nesugrįžimo į buvusią vietą). Tokiu atveju masė turi mažiau drėgmės ir lengviau ją tvarkyti (nelūžinėja išimant iš maišelių, paskui vartant, nebūna šlapios marlės ar kt. medžiaga, greičiau džiūsta).
Aciu dar karta uz paaiskinimus. Manau reikia pajaust kada gi tas momentas kai dar neperanksti ir jau nepervelai, laiku isjungt. Siandien darytsiu antra partija, rytoj direktorius zadejo riesutu, trecia virsiu su riesutais, o dar norisi pabandyt ir su kava, ir su imbierais, ir su cukatais....
Vienu zodziu obuoliu suriu virimas tai tikrai liga. Ir ka gi apie mane dabar kaimynai galvos???
Vis kai grizdavom is sodo visiem obuolius maisais dalindavau, draugej visa bagazine atidaviau, o siandien privezem vel pilna bagazine ir tik namo nesam, nesam
Dar gi ir dziovint susiruosiau, ir drebucius isvirt ir aisku dar surius virsiu. Pasakiau vyrui, gal Kaledom dovanediu padarom, ideja labai patiko, tik kaip paslegt mase, jeigu ja sudesiu i formeles? Kas taip darot, parasykit. Rytoj vaziuosiu formeliu pirkt, kokius geriau pasirinkt?