Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(Ulė @ 2011 10 08, 15:09)
mergaites,kur jus dabar ji dziovinat? pas mane 10 dienu dziusta ant palanges, bet dar "'slapiuoja"" g.gif

pas mane irgi panasiai tiek laiko guli ant palanges, tai vieni slapiuoja ,kiti ne, nors panasiu laiku virti. As kazkaip neimu i galva, kazkada sudzius smile.gif Kitos mergaites i orkaite kisa pasildyt suriukus..
Atsakyti
Atsiskaitau: viriau dar 40 min ant stiprios ugnies maisydama. Mase nuo puodo krasto atsokdavo, sudejau i maisiukus ir paslegiau. Siandien isemiau, bet atrodo nesustingo. Is maiseliu isemiau, sudejau ant marliuku ant palanges, bet labai jau minksti. Ar taip turi buti? g.gif Kaip turi atrodyt suriai isemus po paselgimo? Dabar net nezinau ka toliau daryt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 08, 17:13)
Atsiskaitau: viriau dar 40 min ant stiprios ugnies maisydama. Mase nuo puodo krasto atsokdavo, sudejau i maisiukus ir paslegiau. Siandien isemiau, bet atrodo nesustingo. Is maiseliu isemiau, sudejau ant marliuku ant palanges, bet labai jau minksti. Ar taip turi buti? g.gif Kaip turi atrodyt suriai isemus po paselgimo? Dabar net nezinau ka toliau daryt doh.gif

bet jie savo formoj liko?netęžta? mano irgi buvo minkštoki,bet jau dabar kietėja g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 10 08, 20:24)
bet jie savo formoj liko?netęžta? mano irgi buvo minkštoki,bet jau dabar kietėja  g.gif


Forma laiko, na ziuresim gal pavyks 4u.gif Rytoj virsiu antra partija. Pirmaj obuoliu nelupau, antrai nulupau, gal dar dziovintu spanguoliu idesiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 08, 20:37)
Forma laiko, na ziuresim gal pavyks 4u.gif Rytoj virsiu antra partija. Pirmaj obuoliu nelupau, antrai nulupau, gal dar dziovintu spanguoliu idesiu smile.gif

o man tai pasirodė per sunkus darbas blush2.gif tai daugiau nebevirsiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 08, 17:13)
Atsiskaitau: viriau dar 40 min ant stiprios ugnies maisydama. Mase nuo puodo krasto atsokdavo, sudejau i maisiukus ir paslegiau. Siandien isemiau, bet atrodo nesustingo. Is maiseliu isemiau, sudejau ant marliuku ant palanges, bet labai jau minksti. Ar taip turi buti? g.gif Kaip turi atrodyt suriai isemus po paselgimo? Dabar net nezinau ka toliau daryt doh.gif


Jei masė nuo puodo krašto atšokdavo ir negrįždavo į savo pirminę padėtį prie puodo krašto, reiškia, kad viskas tvarkoje turėtų būti. Dabar nereikia skubėti vartyti, o vartyti labai atsargiai. Kai man masė būna skystoka/minkštoka (būna taip retai, kai skubu, masė atšoka nuo krašto, bet šiek tiek grįžta atgal), vartau kartą per parą, keičiant popierių ir medvilninius/lyninius rankšluosčius/marles (apverčiu į sausą vietą atsargiai, padėjus ranką po šlapia medžiaga, ant kurios sūriukai guli, t.y., verčiant neimu tik už sūriuko, o tik kartu su medžiaga). Su tokiais šlapiais sūriukais daugiau vargo, ilgiau džiūsta, o gali ir visai nesudžiūti, o supelyti.

Geriau viską daryti pagal taisykles (gerai iki pūtų nugarinti, o paskui - išvirti iki masės atšokimo ir nesugrįžimo į buvusią vietą). Tokiu atveju masė turi mažiau drėgmės ir lengviau ją tvarkyti (nelūžinėja išimant iš maišelių, paskui vartant, nebūna šlapios marlės ar kt. medžiaga, greičiau džiūsta).

Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 10 08, 20:48)
o man tai pasirodė per sunkus darbas  blush2.gif tai daugiau nebevirsiu  blush2.gif


Tikrai, darbas sunkus, reikalaujantis daug kantrybės, bet rezultatas paskui labai visus džiugina!

Vis nesusiruošiu vėl gaminti dėl laiko stokos, bet kitą savaitę planuoju. O visus kitus pagamintus sūriukus jau orkaitės pagalba išdžiovinau.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 10 08, 20:48)
o man tai pasirodė per sunkus darbas  blush2.gif tai daugiau nebevirsiu  blush2.gif


o man visai nepasirode kad sunku. Vat, jeigu reiketu viska padaryti per viena diena tada taip. O taip viena diena paruosi obuolius, kita isverdi, dar kita diena paruosi dziovinimui ir t.t. smile.gif

QUOTE(Natalja200710 @ 2011 10 08, 22:46)
Jei masė nuo puodo krašto atšokdavo ir negrįždavo į savo pirminę padėtį prie puodo krašto, reiškia, kad viskas tvarkoje turėtų būti. Dabar nereikia skubėti vartyti, o vartyti labai atsargiai. Kai man masė būna skystoka/minkštoka (būna taip retai, kai skubu, masė atšoka nuo krašto, bet šiek tiek grįžta atgal), vartau kartą per parą, keičiant popierių ir medvilninius/lyninius rankšluosčius/marles (apverčiu į sausą vietą atsargiai, padėjus ranką po šlapia medžiaga, ant kurios sūriukai guli, t.y., verčiant neimu tik už sūriuko, o tik kartu su medžiaga). Su tokiais šlapiais sūriukais daugiau vargo, ilgiau džiūsta, o gali ir visai nesudžiūti, o supelyti.

Geriau viską daryti pagal taisykles (gerai iki pūtų nugarinti, o paskui - išvirti iki masės atšokimo ir nesugrįžimo į buvusią vietą). Tokiu atveju masė turi mažiau drėgmės ir lengviau ją tvarkyti (nelūžinėja išimant iš maišelių, paskui vartant, nebūna šlapios marlės ar kt. medžiaga, greičiau džiūsta).


Aciu dar karta uz paaiskinimus. Manau reikia pajaust kada gi tas momentas kai dar neperanksti ir jau nepervelai, laiku isjungt. Siandien darytsiu antra partija, rytoj direktorius zadejo riesutu, trecia virsiu su riesutais, o dar norisi pabandyt ir su kava, ir su imbierais, ir su cukatais.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif Vienu zodziu obuoliu suriu virimas tai tikrai liga. Ir ka gi apie mane dabar kaimynai galvos??? g.gif Vis kai grizdavom is sodo visiem obuolius maisais dalindavau, draugej visa bagazine atidaviau, o siandien privezem vel pilna bagazine ir tik namo nesam, nesam lotuliukas.gif lotuliukas.gif Dar gi ir dziovint susiruosiau, ir drebucius isvirt ir aisku dar surius virsiu. Pasakiau vyrui, gal Kaledom dovanediu padarom, ideja labai patiko, tik kaip paslegt mase, jeigu ja sudesiu i formeles? Kas taip darot, parasykit. Rytoj vaziuosiu formeliu pirkt, kokius geriau pasirinkt? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenka1: 09 spalio 2011 - 15:39
Ir as isviriau jau antra partija suriuku ,dabar dariau su saulegrazom,tai jauciu puse puodo ir nuragavau kaip man skanu ax.gif ir man nepasirode visai sunku,isivaizdavau,kad sunkiau bus:)tik nedaviriau ir teko pervirt,bet snd isemiau tai grazuciai, blizga ir kietoki,net pergerai isviriau biggrin.gif tai dabar dar planuose su riesutais ir marmurini pabandyt...o kada reikia sudet likusias skilteles ,kad grazus margas suriukas butu?
Atsakyti
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 09, 16:38)
... ir drebucius isvirt ...

gal nurodytumėt kur drebučių receptas ax.gif
Atsakyti
4u.gif taip mano sūriai atrodo,po gal 3-4dienų džiūvimo ir jau beveik nebešlapiuoja ax.gif
user posted image
Atsakyti
Kokie fainuoliai 4u.gif , as ir labai gundausi pabandyti....
Atsakyti
Gaminau sūriukus su mėtomis, saulėgrąžomis, žemės riešutais, cukatais, džiovintomis spanguolėmis, imbierais, anakardžiais, be priedų, bet šeimynai labiausiai patiko su pakepintais ir luptais lazdynų riešutais, tai dabar beveik vien su jais ir gaminau, antroje vietoje - su pakepintomis saulėgrąžomis, tai ir tokių šiek tiek pagaminu.

Formoje gaminti nebandžiau, bet , manyčiau, geriausios formos būtų, kur kuo mažiau aštrių kampų, lengviau išimti būtų. O dar, manyčiau, galima gaminti įprastai maišelyje, o paskui (kai dar ne iki galo išdžiūsta, kad lengviau pjaustyti būtų) štampuoti norimą formą.

Šiandien darže surinkau dėžę bogatyr obuolių (tiek ir buvo), rytoj planuoju pjaustyti.

Monami sūriukai gražūs! thumbup.gif
Atsakyti