Mergaites SOS !!!!
Perskaiciau visa 2 tema, 1 puslapyje visus receptus ir nurodymu atspausdinau ir turiu prie nosi. Paaiskinkit man durnai, kai verdam sultys ar reikia puoda uzdengt dangciu?
Nuviriau sultys iki puses, suberiau obuolius, verda jau 2 val., o obuoliai vis dar gabaliukais, mase gavosi kaip obuolenes. Obuoliai ne antaniniai, kokios rusies nezinau, zali, gal saldoki. Nuprendiau palikt puode (pasiskolinau pas kaimyne 3.5 litru Beghoff) ir rytoj bandyt virt toliau. Ar kam taip buvo, patarkit ka daryt toliau, AS IRGI NORIU SKANAUS OBUOLIU SURIO . ACIUU
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 05, 23:27)
Mergaites SOS !!!!
Perskaiciau visa 2 tema, 1 puslapyje visus receptus ir nurodymu atspausdinau ir turiu prie nosi. Paaiskinkit man durnai, kai verdam sultys ar reikia puoda uzdengt dangciu?
Nuviriau sultys iki puses, suberiau obuolius, verda jau 2 val., o obuoliai vis dar gabaliukais, mase gavosi kaip obuolenes. Obuoliai ne antaniniai, kokios rusies nezinau, zali, gal saldoki. Nuprendiau palikt puode (pasiskolinau pas kaimyne 3.5 litru Beghoff) ir rytoj bandyt virt toliau. Ar kam taip buvo, patarkit ka daryt toliau, AS IRGI NORIU SKANAUS OBUOLIU SURIO . ACIUU
Perskaiciau visa 2 tema, 1 puslapyje visus receptus ir nurodymu atspausdinau ir turiu prie nosi. Paaiskinkit man durnai, kai verdam sultys ar reikia puoda uzdengt dangciu?
Nuviriau sultys iki puses, suberiau obuolius, verda jau 2 val., o obuoliai vis dar gabaliukais, mase gavosi kaip obuolenes. Obuoliai ne antaniniai, kokios rusies nezinau, zali, gal saldoki. Nuprendiau palikt puode (pasiskolinau pas kaimyne 3.5 litru Beghoff) ir rytoj bandyt virt toliau. Ar kam taip buvo, patarkit ka daryt toliau, AS IRGI NORIU SKANAUS OBUOLIU SURIO . ACIUU
dangcio uzdengti nereikia, juk sultys turi nugaruoti! Turiu itarima, kad per mazai nugarinot sultis, jei tik iki puses... Paprastai garinam iki kol suputoja, o tai mazdaug ju buna like trecdalis ar net dar maziau.
Is ryto pamatysit kokia situacija. Jei sustinge- sumesit i maiselius, o jei vistik obuoliene, galit bandyt dar pavirt...
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 05, 22:27)
Mergaites SOS !!!!
Perskaiciau visa 2 tema, 1 puslapyje visus receptus ir nurodymu atspausdinau ir turiu prie nosi. Paaiskinkit man durnai, kai verdam sultys ar reikia puoda uzdengt dangciu?
Nuviriau sultys iki puses, suberiau obuolius, verda jau 2 val., o obuoliai vis dar gabaliukais, mase gavosi kaip obuolenes. Obuoliai ne antaniniai, kokios rusies nezinau, zali, gal saldoki. Nuprendiau palikt puode (pasiskolinau pas kaimyne 3.5 litru Beghoff) ir rytoj bandyt virt toliau. Ar kam taip buvo, patarkit ka daryt toliau, AS IRGI NORIU SKANAUS OBUOLIU SURIO . ACIUU
Perskaiciau visa 2 tema, 1 puslapyje visus receptus ir nurodymu atspausdinau ir turiu prie nosi. Paaiskinkit man durnai, kai verdam sultys ar reikia puoda uzdengt dangciu?
Nuviriau sultys iki puses, suberiau obuolius, verda jau 2 val., o obuoliai vis dar gabaliukais, mase gavosi kaip obuolenes. Obuoliai ne antaniniai, kokios rusies nezinau, zali, gal saldoki. Nuprendiau palikt puode (pasiskolinau pas kaimyne 3.5 litru Beghoff) ir rytoj bandyt virt toliau. Ar kam taip buvo, patarkit ka daryt toliau, AS IRGI NORIU SKANAUS OBUOLIU SURIO . ACIUU
Ne iki galo nugarinote sultis (turi likti maždaug trečdalis ar net mažiau ir pūtuojančios turi būti, tik tada dėti obuolius, dangčio puodui nereikia). Dabar sūriukų pagaminti nepavyks. Man irgi panašiai buvo, kai gaminau pirmą kartą ir blogai nugarinau sultis, tada teko virti gal kokias penkias valandas, bet vis tiek tiršta uogienė buvo. O kadangi labai norėjau sūriukų, tai įpyliau į šią masę želatinos, ištirpintos obuolių sultyse ir sumaišiau su obuolių mase, sudėjau į formą ir įdėjau į šaldytuvą, paskui gražiai pjausčiau ir įsivaizdavau, kad čia sūriukai, net namiškiams ir svečiams labai patiko, suvalgėme labai greitai (laikiau šaldytuve).
Na va Bandysiu tada uzvakuot kaip obuoliene. Tikiuosiu antras kartas bus geresnis, siandien paruosiu obuolius antram virimui Aciu uz greitus atsakymus
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 06, 09:54)
Na va Bandysiu tada uzvakuot kaip obuoliene. Tikiuosiu antras kartas bus geresnis, siandien paruosiu obuolius antram virimui Aciu uz greitus atsakymus
tai koks vazidelis ryte? gal vistik sustingo?
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 06, 08:54)
Na va Bandysiu tada uzvakuot kaip obuoliene. Tikiuosiu antras kartas bus geresnis, siandien paruosiu obuolius antram virimui Aciu uz greitus atsakymus
virk toliau tą pačią,man lygiai taip pat buvo,viriau antrą dieną dar kokią valandą ir gavosi viskas
QUOTE(CervusDama @ 2011 10 06, 09:43)
tai koks vazidelis ryte? gal vistik sustingo?
Nea, kaip obuoliene
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 10 06, 09:47)
virk toliau tą pačią,man lygiai taip pat buvo,viriau antrą dieną dar kokią valandą ir gavosi viskas
Aciu, jau buvau nusprendus uzvakuot kaip obuoliene, gal pabandysiu dar valandziuke pavirt, jeigu nesigaus tada uzvakuosiu
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 06, 15:18)
Aciu, jau buvau nusprendus uzvakuot kaip obuoliene, gal pabandysiu dar valandziuke pavirt, jeigu nesigaus tada uzvakuosiu
aš ant stiprios ugnies intensyviai maišydama viriau ir man gavosi
jau džiovinu
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 10 06, 17:59)
Einu ir as virt
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 06, 19:34)
Einu ir as virt
Abejoju labai, kad pavyks. Pataisoma padėtis gali būti tik tada, kai, pvz., nugarini gerai, bet paskui ne iki galo išvirei, t.y., nepasiekei to momento, kai masė atšoka nuo krašto ir negrįžta atgal. Nerašyčiau taip, jei pati nesusidurčiau su tokia problema. Parašykite ar pavyko?
QUOTE(Natalja200710 @ 2011 10 07, 21:50)
Abejoju labai, kad pavyks. Pataisoma padėtis gali būti tik tada, kai, pvz., nugarini gerai, bet paskui ne iki galo išvirei, t.y., nepasiekei to momento, kai masė atšoka nuo krašto ir negrįžta atgal. Nerašyčiau taip, jei pati nesusidurčiau su tokia problema. Parašykite ar pavyko?
aš patariau virti toliau,nes man taip nutiko ir aš toliau virdama pasiekiau tikslo sūriai džiūsta ir labai gražiai atrodo nebent jų skoniui bus pakenkta
mergaites,kur jus dabar ji dziovinat? pas mane 10 dienu dziusta ant palanges, bet dar "'slapiuoja""