QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 05, 22:27)
Mergaites SOS !!!!
Perskaiciau visa 2 tema, 1 puslapyje visus receptus ir nurodymu atspausdinau ir turiu prie nosi. Paaiskinkit man durnai, kai verdam sultys ar reikia puoda uzdengt dangciu?
Nuviriau sultys iki puses, suberiau obuolius, verda jau 2 val., o obuoliai vis dar gabaliukais, mase gavosi kaip obuolenes. Obuoliai ne antaniniai, kokios rusies nezinau, zali, gal saldoki. Nuprendiau palikt puode (pasiskolinau pas kaimyne 3.5 litru Beghoff) ir rytoj bandyt virt toliau. Ar kam taip buvo, patarkit ka daryt toliau, AS IRGI NORIU SKANAUS OBUOLIU SURIO

. ACIUU
Ne iki galo nugarinote sultis (turi likti maždaug trečdalis ar net mažiau ir pūtuojančios turi būti, tik tada dėti obuolius, dangčio puodui nereikia). Dabar sūriukų pagaminti nepavyks. Man irgi panašiai buvo, kai gaminau pirmą kartą ir blogai nugarinau sultis, tada teko virti gal kokias penkias valandas, bet vis tiek tiršta uogienė buvo. O kadangi labai norėjau sūriukų, tai įpyliau į šią masę želatinos, ištirpintos obuolių sultyse ir sumaišiau su obuolių mase, sudėjau į formą ir įdėjau į šaldytuvą, paskui gražiai pjausčiau ir įsivaizdavau, kad čia sūriukai, net namiškiams ir svečiams labai patiko, suvalgėme labai greitai (laikiau šaldytuve).