Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

Mergaites SOS !!!!
Perskaiciau visa 2 tema, 1 puslapyje visus receptus ir nurodymu atspausdinau ir turiu prie nosi. Paaiskinkit man durnai, kai verdam sultys ar reikia puoda uzdengt dangciu? essen.gif
Nuviriau sultys iki puses, suberiau obuolius, verda jau 2 val., o obuoliai vis dar gabaliukais, mase gavosi kaip obuolenes. Obuoliai ne antaniniai, kokios rusies nezinau, zali, gal saldoki. Nuprendiau palikt puode (pasiskolinau pas kaimyne 3.5 litru Beghoff) ir rytoj bandyt virt toliau. Ar kam taip buvo, patarkit ka daryt toliau, AS IRGI NORIU SKANAUS OBUOLIU SURIO lotuliukas.gif lotuliukas.gif . ACIUU biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenka1: 05 spalio 2011 - 21:27
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 05, 23:27)
Mergaites SOS !!!!
Perskaiciau visa 2 tema, 1 puslapyje visus receptus ir nurodymu atspausdinau ir turiu prie nosi. Paaiskinkit man durnai, kai verdam sultys ar reikia puoda uzdengt dangciu?  essen.gif
Nuviriau sultys iki puses, suberiau obuolius, verda jau 2 val., o obuoliai vis dar gabaliukais, mase gavosi kaip obuolenes. Obuoliai ne antaniniai, kokios rusies nezinau, zali, gal saldoki. Nuprendiau palikt puode (pasiskolinau pas kaimyne 3.5 litru Beghoff) ir rytoj bandyt virt toliau. Ar kam taip buvo, patarkit ka daryt toliau, AS IRGI NORIU SKANAUS OBUOLIU SURIO lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . ACIUU biggrin.gif  biggrin.gif

dangcio uzdengti nereikia, juk sultys turi nugaruoti! Turiu itarima, kad per mazai nugarinot sultis, jei tik iki puses... Paprastai garinam iki kol suputoja, o tai mazdaug ju buna like trecdalis ar net dar maziau.
Is ryto pamatysit kokia situacija. Jei sustinge- sumesit i maiselius, o jei vistik obuoliene, galit bandyt dar pavirt...
Atsakyti
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 05, 22:27)
Mergaites SOS !!!!
Perskaiciau visa 2 tema, 1 puslapyje visus receptus ir nurodymu atspausdinau ir turiu prie nosi. Paaiskinkit man durnai, kai verdam sultys ar reikia puoda uzdengt dangciu?  essen.gif
Nuviriau sultys iki puses, suberiau obuolius, verda jau 2 val., o obuoliai vis dar gabaliukais, mase gavosi kaip obuolenes. Obuoliai ne antaniniai, kokios rusies nezinau, zali, gal saldoki. Nuprendiau palikt puode (pasiskolinau pas kaimyne 3.5 litru Beghoff) ir rytoj bandyt virt toliau. Ar kam taip buvo, patarkit ka daryt toliau, AS IRGI NORIU SKANAUS OBUOLIU SURIO lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . ACIUU biggrin.gif  biggrin.gif



Ne iki galo nugarinote sultis (turi likti maždaug trečdalis ar net mažiau ir pūtuojančios turi būti, tik tada dėti obuolius, dangčio puodui nereikia). Dabar sūriukų pagaminti nepavyks. Man irgi panašiai buvo, kai gaminau pirmą kartą ir blogai nugarinau sultis, tada teko virti gal kokias penkias valandas, bet vis tiek tiršta uogienė buvo. O kadangi labai norėjau sūriukų, tai įpyliau į šią masę želatinos, ištirpintos obuolių sultyse ir sumaišiau su obuolių mase, sudėjau į formą ir įdėjau į šaldytuvą, paskui gražiai pjausčiau ir įsivaizdavau, kad čia sūriukai, net namiškiams ir svečiams labai patiko, suvalgėme labai greitai (laikiau šaldytuve).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalja200710: 05 spalio 2011 - 23:14
Na va verysad.gif Bandysiu tada uzvakuot kaip obuoliene. Tikiuosiu antras kartas bus geresnis, siandien paruosiu obuolius antram virimui ax.gif Aciu uz greitus atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 06, 09:54)
Na va verysad.gif Bandysiu tada uzvakuot kaip obuoliene. Tikiuosiu antras kartas bus geresnis, siandien paruosiu obuolius antram virimui ax.gif Aciu uz greitus atsakymus smile.gif

tai koks vazidelis ryte? gal vistik sustingo?
Atsakyti
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 06, 08:54)
Na va verysad.gif Bandysiu tada uzvakuot kaip obuoliene. Tikiuosiu antras kartas bus geresnis, siandien paruosiu obuolius antram virimui ax.gif Aciu uz greitus atsakymus smile.gif

virk toliau tą pačią,man lygiai taip pat buvo,viriau antrą dieną dar kokią valandą ir gavosi viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2011 10 06, 09:43)
tai koks vazidelis ryte? gal vistik sustingo?


Nea, kaip obuoliene doh.gif

QUOTE(*MONAMI* @ 2011 10 06, 09:47)
virk toliau tą pačią,man lygiai taip pat buvo,viriau antrą dieną dar kokią valandą ir gavosi viskas  mirksiukas.gif


Aciu, jau buvau nusprendus uzvakuot kaip obuoliene, gal pabandysiu dar valandziuke pavirt, jeigu nesigaus tada uzvakuosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 06, 15:18)
Aciu, jau buvau nusprendus uzvakuot kaip obuoliene, gal pabandysiu dar valandziuke pavirt, jeigu nesigaus tada uzvakuosiu 4u.gif

aš ant stiprios ugnies intensyviai maišydama viriau ir man gavosi thumbup.gif
jau džiovinu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 10 06, 17:59)
aš ant stiprios ugnies intensyviai maišydama viriau ir man gavosi  thumbup.gif
jau džiovinu  ax.gif


Einu ir as virt smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 06, 19:34)
Einu ir as virt smile.gif  4u.gif


Abejoju labai, kad pavyks. Pataisoma padėtis gali būti tik tada, kai, pvz., nugarini gerai, bet paskui ne iki galo išvirei, t.y., nepasiekei to momento, kai masė atšoka nuo krašto ir negrįžta atgal. Nerašyčiau taip, jei pati nesusidurčiau su tokia problema. Parašykite ar pavyko?
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2011 10 07, 21:50)
Abejoju labai, kad pavyks. Pataisoma padėtis gali būti tik tada, kai, pvz., nugarini gerai, bet paskui ne iki galo išvirei, t.y., nepasiekei to momento, kai masė atšoka nuo krašto ir negrįžta atgal. Nerašyčiau taip, jei pati nesusidurčiau su tokia problema. Parašykite ar pavyko?

aš patariau virti toliau,nes man taip nutiko ir aš toliau virdama pasiekiau tikslo g.gif sūriai džiūsta ir labai gražiai atrodo ax.gif nebent jų skoniui bus pakenkta g.gif
Atsakyti
mergaites,kur jus dabar ji dziovinat? pas mane 10 dienu dziusta ant palanges, bet dar "'slapiuoja"" g.gif
Atsakyti