Mergaites, padekit . anais metais pirma karta viriau suriukus ir viskas gavosi nuostabiai gerai, pasisekimas didelis buvo, visi ir siemet laukia nesulaukia mano sureliu. nu bet kokia nelaime jau 2 karta niekas nesigauna. viska viska darau kaip reikia. obuoliai tie patys kaip pernai, cukraus kiekis tas pats (5 kg obuoliu 1,300 kg), nuverdu viska kaip reikiant. ir vis tiek gaunasi kose . dabar jau itariu, kad cukrus gal kazkoks ne toks, naudojau optimos cukru.
QUOTE(persikiuks @ 2011 10 01, 10:18)
Mergaites, padekit . anais metais pirma karta viriau suriukus ir viskas gavosi nuostabiai gerai, pasisekimas didelis buvo, visi ir siemet laukia nesulaukia mano sureliu. nu bet kokia nelaime jau 2 karta niekas nesigauna. viska viska darau kaip reikia. obuoliai tie patys kaip pernai, cukraus kiekis tas pats (5 kg obuoliu 1,300 kg), nuverdu viska kaip reikiant. ir vis tiek gaunasi kose . dabar jau itariu, kad cukrus gal kazkoks ne toks, naudojau optimos cukru.
Problemų gali būti 3:
1. Ne visas sultis atskyrėte nuo pjaustytų obuolių (dalis sulčių liko su supjaustytais obuoliais). Aš, pvz., sultis nupilu, o supjaustytus obuolius net rankomis išspaudžiu ir lieka beveik sausos.
2. Ne iki galo išgarintos sultys (ne iki pūtų).
3. Ne iki galo išgarintose sultyse išvirti supjaustyti obuoliai (obuolių masė, ją atitraukus nuo puodo šono, neturi grįžti atgal prie šono, o turi puode stovėti, kaip sustingusi).
Viskas, daugiau nevykusių sūriukų priežasčių, mano manymų, nėra.
Ai, dar viena nevykusių sūriukų priežastis gali būti:
Per mažai laikėte su cukrumi ir mažai sulčių išsiskyrė (dalis liko obuoliuose ir neišskirta ). Gal per šaltai laikėte, tada sulčių išskiriama mažiau, reikia daugiau laiko.
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 10 01, 11:59)
merginos,dar neturėjau laiko visos temos perskaityti tai paklausiu matau nemažai tų sūriu gaunasi iš vienos normos tai per kiek laiko tuos sūrius reikia suvalgyti kiek laiko jie gali išbūti
Gerai išdžiovinti sūriukai puikiai laikosi sausoje, gerai vėdinamoje patalpoje net metus, bet reikia juos prižiūrėti (pvz.,jei guli, reikia nuolat vartyti). Bet , kiek man žinoma, mažai pas ką išsilaiko metus dėl suvalgymo, nes labai skanūs būna.
QUOTE(Natalja200710 @ 2011 10 01, 22:42)
Gerai išdžiovinti sūriukai puikiai laikosi sausoje, gerai vėdinamoje patalpoje net metus, bet reikia juos prižiūrėti (pvz.,jei guli, reikia nuolat vartyti). Bet , kiek man žinoma, mažai pas ką išsilaiko metus dėl suvalgymo, nes labai skanūs būna.
ačiū,šiandien ir aš pradėsiu šitą maratoną,bet pas mus mažai tokių valgytojų tai bijau,kad vienai teks metus valgyti
[quote=Natalja200710,2011 10 01, 22:42]
Problemų gali būti 3:
1. Ne visas sultis atskyrėte nuo pjaustytų obuolių (dalis sulčių liko su supjaustytais obuoliais). Aš, pvz., sultis nupilu, o supjaustytus obuolius net rankomis išspaudžiu ir lieka beveik sausos.
2. Ne iki galo išgarintos sultys (ne iki pūtų).
3. Ne iki galo išgarintose sultyse išvirti supjaustyti obuoliai (obuolių masė, ją atitraukus nuo puodo šono, neturi grįžti atgal prie šono, o turi puode stovėti, kaip sustingusi).
Viskas, daugiau nevykusių sūriukų priežasčių, mano manymų, nėra.
Ai, dar viena nevykusių sūriukų priežastis gali būti:
Per mažai laikėte su cukrumi ir mažai sulčių išsiskyrė (dalis liko obuoliuose ir neišskirta ). Gal per šaltai laikėte, tada sulčių išskiriama mažiau, reikia daugiau laiko.
1. reikes dabar ir man rankom dar nuspausti del viso pikto.
o daugiau dariau viska kaip reikiant, sulciu daug buvo, obuoliukai tokie popieriniai pasidare, laikiau 2 paras, nugarinau iki putu. o viriau net 6 val, ko anais virimais net nebuvo, uztekdavo poros val. ir tai maciau maisydama, nors verda ilgai bet nesuverda iki tos konsistencijos, kad atsiskirtu nuo puodo sonu. pagalvojau gal kaip nors gausis, bet pasirodo ne. vis delto itariu optimos linijos cukru, gal koks modifikuotas. visad virdavau is panevezio cukraus gaudavos ok. kita kart darysiu vel is jo tai pasakysiu ar gavos. nebepasitikiu savimi po tokiu nesekmiu, labai darbo gaila ideto.
Problemų gali būti 3:
1. Ne visas sultis atskyrėte nuo pjaustytų obuolių (dalis sulčių liko su supjaustytais obuoliais). Aš, pvz., sultis nupilu, o supjaustytus obuolius net rankomis išspaudžiu ir lieka beveik sausos.
2. Ne iki galo išgarintos sultys (ne iki pūtų).
3. Ne iki galo išgarintose sultyse išvirti supjaustyti obuoliai (obuolių masė, ją atitraukus nuo puodo šono, neturi grįžti atgal prie šono, o turi puode stovėti, kaip sustingusi).
Viskas, daugiau nevykusių sūriukų priežasčių, mano manymų, nėra.
Ai, dar viena nevykusių sūriukų priežastis gali būti:
Per mažai laikėte su cukrumi ir mažai sulčių išsiskyrė (dalis liko obuoliuose ir neišskirta ). Gal per šaltai laikėte, tada sulčių išskiriama mažiau, reikia daugiau laiko.
1. reikes dabar ir man rankom dar nuspausti del viso pikto.
o daugiau dariau viska kaip reikiant, sulciu daug buvo, obuoliukai tokie popieriniai pasidare, laikiau 2 paras, nugarinau iki putu. o viriau net 6 val, ko anais virimais net nebuvo, uztekdavo poros val. ir tai maciau maisydama, nors verda ilgai bet nesuverda iki tos konsistencijos, kad atsiskirtu nuo puodo sonu. pagalvojau gal kaip nors gausis, bet pasirodo ne. vis delto itariu optimos linijos cukru, gal koks modifikuotas. visad virdavau is panevezio cukraus gaudavos ok. kita kart darysiu vel is jo tai pasakysiu ar gavos. nebepasitikiu savimi po tokiu nesekmiu, labai darbo gaila ideto.
O sakykit, kur parduodami merliukai arba sūrmaišiai?
Marlę perku vaistinėje (bet kurioje yra), o sūrmaišius turbūt pačios moterys siuvasi...
Aišku, ačiū
QUOTE(persikiuks @ 2011 10 02, 11:48)
vis delto itariu optimos linijos cukru, gal koks modifikuotas.
Pas mano kaimyna sode visos bites mire nuo Optimos cukraus
aha idomu kaip jum iseis , tik daug nedarykit, del viso pikto . as vis neprisiruosiu prie pjaustymo, nes vaikiukai serga.