na ta proga kad vakarykstis virimas buvo nesekmingas siandien pripjausciau dar viena puoda obuoliu, veliau bandysiu pervirti vakarykscius.
QUOTE(juratata @ 2010 10 13, 11:31)
na ta proga kad vakarykstis virimas buvo nesekmingas siandien pripjausciau dar viena puoda obuoliu, veliau bandysiu pervirti vakarykscius.
Joooo, taip ugdoma valia...
Labai patiko temos pristatymas! Šaunuolė, Laizanika! Ir receptai, ir klausimai-atsakymai, viskas vienoje vietoje!
Na ir aš jau susiruošiau gaminti, nes sekmadienį buvo nuskinti obuoliai Bogatyr rūšies. Kol kas spaudžiame sultis, bet ir apie sūriukus nepamirštu. Išvirtą masę sukrėčiu į maišelius nuo cukraus, bet man nuolat pavyksta pagaminti tik stačiakampius sūriukus.
Silsta, o pas tave kokios formos būna? Ar tu užlenki maišiukų kampus, kad sūriukai būtų apvalučiai, ar pas tave irgi stačiakampiai?
Maišelius sūriukų masės paslėgimui galima ir ne tik nuo cukraus naudoti, bandžiau ir paprastus maišelius, kurios yra kiekvienoje maisto parduotuvėje, bet jie, palyginus su cukraus maišeliais, didesni bei kampai į vidų užlenkti, todėl ne labai graži sūriukų forma būna, be to, su mažesnėmis formoms paskui lengviau įvairiomis prasmėmis, o ypač - greičiau ir patogiau džiovinti.
Atsimenu, kad ankstesnėse temose moterys rašė, kad padaro sūriukus širdučių ir kt. formos, t.y. obuoliukų masę sukrėčia į mažas formeles, paskui, kai išdžiūsta, gražiai supakuoja ir dovanoja, pvz., Šv. Valentino dienos progai. Tik, manyčiau, kad norint išgauti tam tikrą formą, nereikėtų naudoti formelių, kuriose yra daug kampų.
Na ir aš jau susiruošiau gaminti, nes sekmadienį buvo nuskinti obuoliai Bogatyr rūšies. Kol kas spaudžiame sultis, bet ir apie sūriukus nepamirštu. Išvirtą masę sukrėčiu į maišelius nuo cukraus, bet man nuolat pavyksta pagaminti tik stačiakampius sūriukus.
Silsta, o pas tave kokios formos būna? Ar tu užlenki maišiukų kampus, kad sūriukai būtų apvalučiai, ar pas tave irgi stačiakampiai?
Maišelius sūriukų masės paslėgimui galima ir ne tik nuo cukraus naudoti, bandžiau ir paprastus maišelius, kurios yra kiekvienoje maisto parduotuvėje, bet jie, palyginus su cukraus maišeliais, didesni bei kampai į vidų užlenkti, todėl ne labai graži sūriukų forma būna, be to, su mažesnėmis formoms paskui lengviau įvairiomis prasmėmis, o ypač - greičiau ir patogiau džiovinti.
Atsimenu, kad ankstesnėse temose moterys rašė, kad padaro sūriukus širdučių ir kt. formos, t.y. obuoliukų masę sukrėčia į mažas formeles, paskui, kai išdžiūsta, gražiai supakuoja ir dovanoja, pvz., Šv. Valentino dienos progai. Tik, manyčiau, kad norint išgauti tam tikrą formą, nereikėtų naudoti formelių, kuriose yra daug kampų.
Sveika, Natalja200710, tai sakai susiruošei sūriukus virti? Sėkmės kuo didžiausios tau linkiu, ir kad pavyktų iš karto...
Žinai, nieko mandro neprigalvojau dėl sūriukų formos. Kraunu į maišiukus nuo cukraus, gaunasi stačiakampiai gretasieniai , bet turėjau kelis tokius mažus maišiukus su neįlenktais kraštais, tai padariau kelis mažyčius sūriukus. Įpakuosiu gražiai ir bus priedas prie Kalėdinės dovanėlės. Jau kai kas teiravosi, ar šįmet Kalėdų senelis sūriukus su riešutais virs?
Žinai, nieko mandro neprigalvojau dėl sūriukų formos. Kraunu į maišiukus nuo cukraus, gaunasi stačiakampiai gretasieniai , bet turėjau kelis tokius mažus maišiukus su neįlenktais kraštais, tai padariau kelis mažyčius sūriukus. Įpakuosiu gražiai ir bus priedas prie Kalėdinės dovanėlės. Jau kai kas teiravosi, ar šįmet Kalėdų senelis sūriukus su riešutais virs?
QUOTE(silsta @ 2010 10 13, 16:00)
Žinai, nieko mandro neprigalvojau dėl sūriukų formos. Kraunu į maišiukus nuo cukraus, gaunasi stačiakampiai gretasieniai , bet turėjau kelis tokius mažus maišiukus su neįlenktais kraštais, tai padariau kelis mažyčius sūriukus.
Ačiū, Silsta, už atsakymą. Na tada ir toliau gaminsiu stačiakampius, nes tik tokius pavyksta maišeliuose nuo cukraus pagaminti. Labai man patogūs tie maišeliai.
merginos labai atsiprasau, bet iskilo klausimas.
cia receptukuose parasyta kad surmaisius istiesti plevele, gal galite paiskyti kaip tai padaryti ?
rasot kad supilate y cukraus maiselius, o tai nereikia kad ten kazkas tai isbegtu nu skyluciu ?
kaip jus supyle mase "uzdarote" ta maiseli ?
cia receptukuose parasyta kad surmaisius istiesti plevele, gal galite paiskyti kaip tai padaryti ?
rasot kad supilate y cukraus maiselius, o tai nereikia kad ten kazkas tai isbegtu nu skyluciu ?
kaip jus supyle mase "uzdarote" ta maiseli ?
maseje neturi buti jokiu skysciu, kitaips bus ne suris o obuoliene. maiseli tiesiog uzlenkiu po apacia ir viskas
beje nusipirkau nedideliu maisiuku ~16x20cm RIMI skirtu sumustiniams
dydis kaip tik nei per dideli nei per mazi... bors bandysiu daryt ir maziuku suriu irgi ruosiu kaledines dovaneles
beje nusipirkau nedideliu maisiuku ~16x20cm RIMI skirtu sumustiniams
dydis kaip tik nei per dideli nei per mazi... bors bandysiu daryt ir maziuku suriu irgi ruosiu kaledines dovaneles
QUOTE(juratata @ 2010 10 13, 19:56)
maseje neturi buti jokiu skysciu, kitaips bus ne suris o obuoliene. maiseli tiesiog uzlenkiu po apacia ir viskas
ačiu, dar viskas aisku, ryt prisirinksiu obuoliuku, nes mama sake pradeda jau puti, tai darysiu, noriu labai padaryti ant sunelio gimtadieno
Nu žinokit nerealiai... vakar vakare pasižiūrėjau pirmo virimo sūriukus ant spintelės, tai jie nieko nepastengę, net formą truputį praradę, tik tiek kad ne uogienė... Ir kadangi vakar įjungė pagaliau šildymą, tai aš juos šast ant radiatorių... NEGALIU PATIKĖTI Šiandien jie taaaip gerai padžiūvę tik viduje dar drėgni, bet vadinasi viskas bus super
Nors namuose buvo šilta, bet turbūt drėgmės jau daugoka buvo...
Nu taip nuotaika pagerėjo
Nors namuose buvo šilta, bet turbūt drėgmės jau daugoka buvo...
Nu taip nuotaika pagerėjo
as ir jau prisirinkau snd obuoliuku, tai palikau virtuviai, kad truputi apsiltu, nes pirstus uzgelsiu saltus belupant
medlink, puiku, kad džiūsta, kad nereikės pervirt. Žodžiu, per kančias į žvaigždes...
kristynka*, sėkmės pjaustant, saugok pirštukus..
kristynka*, sėkmės pjaustant, saugok pirštukus..