Aš dedu į cukraus maišelius Atrodo va kaip -
QUOTE(silsta @ 2011 09 19, 15:07)
Aš dedu į cukraus maišelius Atrodo va kaip -
labai graziai atrodo O as neturiu tokiu maiseliu, Svedijoj cukrus popieriniuse maiseliuose
QUOTE(Zuoga @ 2011 09 19, 11:00)
Nu ka !!!! Prapjoviau suri Pasaka Skonis O galvojau, kad nebus toks skanus Padejau atgal dziuti...
Siandien virsiu antra karta, is tokiu pat obuoliu. Dar norejau paklaust, i kokius maisiukus jus dedat suri? As preita karta dejau i indelius, gavos Dabar galvoju det i maiselius, bet nezinau i kokius?, paprastus? O paslegiant juos prispaudziat su kuom nors?
Siandien virsiu antra karta, is tokiu pat obuoliu. Dar norejau paklaust, i kokius maisiukus jus dedat suri? As preita karta dejau i indelius, gavos Dabar galvoju det i maiselius, bet nezinau i kokius?, paprastus? O paslegiant juos prispaudziat su kuom nors?
aš tai pernai atradau maišelius produktų šaldymui panašaus storio kaip nuo cukraus, tvirti ir sūris nuo jų gerai atlimpa
QUOTE(Rose Prick @ 2011 09 19, 17:55)
aš tai pernai atradau maišelius produktų šaldymui panašaus storio kaip nuo cukraus, tvirti ir sūris nuo jų gerai atlimpa
iki pardes man 30 km tai teks deti i indelius vel
QUOTE(silsta @ 2011 09 18, 15:29)
laizanika, gerų tau atostogų, gero poilsio
Aha, šįmet tu truputuką vėliau sezoną pradedi... Na nieko, pavysi visas ir pralenksi
Aha, šįmet tu truputuką vėliau sezoną pradedi... Na nieko, pavysi visas ir pralenksi
Atostogos buvo
Antradieny atvaziuoja tevai i svecius, prasysiu atves obuoliu, virsiu
Manau nepervelai, pernai as irgi velokai pradejau, dabar man dar ir sunku butu, balkonas siltas, netureciau kur supjaustytu obuoliu lakyti, surugs
QUOTE(Zuoga @ 2011 09 19, 12:00)
As naudoju arba paprastus maiselius i kampely sukreciu mase, uzrisu, gaunasi kaip tikro surio formos. Arba dar naudojau sumustiniu plievele, ja keliais sluoksniai susluoksniuoju, ir tada darau tokias desrytes, galus uzlenkiu, suvynioju, paslegus gaunasi taip kaip kad degalinej submarinus kai sildo paslegia
Slegimui irgi naudoju orkaites skarda, turiu didele medine lentute dar, yra buve kad slegiau du virimus is karto tai dviem aukstai. Kai turiu moliuga su juom, o kai neturiu - su agurku trilitriniais
sveikos suriu virejos noriu prisijungti prie jusu,nes skaiciau tema 2 dienas ir seiles varvejo,paskui nureketavau drauge,surinkau visus antaninius,isgelbejau juos nuo ziauraus likimo,nes juos mete lauk i konteineri....zodziu pasiryzau as ir snd jau padzioviau pries saulute pirma partija savo grazuoliu
ir iskilo vienas klausimelis:ant kokio popieriuko tiesiat dziovint?As patiesiau popierinius ranksluoscius,tikiuos neprilips ir sekmingai padziovinsiu,oiii kaip laukiu,kad greiciau apdziutu ir galeciau skanaut
ir iskilo vienas klausimelis:ant kokio popieriuko tiesiat dziovint?As patiesiau popierinius ranksluoscius,tikiuos neprilips ir sekmingai padziovinsiu,oiii kaip laukiu,kad greiciau apdziutu ir galeciau skanaut
QUOTE(poniajurate @ 2011 09 30, 15:15)
Labai grazus suriukai super
Bent jau man tai ant popierinio ranksluoscio prilimpa... as dziaunu ant kepimo popieriaus
QUOTE(poniajurate @ 2011 09 30, 13:15)
aš tai ant paprasto popieriaus lapo dedu, bet dar į merliuką vynioju
Sveikos, sūrininkės...
poniajurate, kaip gražiai tavo sūriukai atrodo
Bet aš juos džiovinimui vistik suvyniočiau į marlės gabaliukus ar į kitą kokią medvilninę medžiagą, man kažkodėl atrodo, kad tikrai suvyniotiems ir dulkės nebaisios, ir gražiau atrodo. O ir pakeisti popierių po jais žymiai lengviau. Keičiu popieriuką tada, kai jis jau būna drėgnas. Sėkmės tau darbuotis
poniajurate, kaip gražiai tavo sūriukai atrodo
Bet aš juos džiovinimui vistik suvyniočiau į marlės gabaliukus ar į kitą kokią medvilninę medžiagą, man kažkodėl atrodo, kad tikrai suvyniotiems ir dulkės nebaisios, ir gražiau atrodo. O ir pakeisti popierių po jais žymiai lengviau. Keičiu popieriuką tada, kai jis jau būna drėgnas. Sėkmės tau darbuotis
QUOTE(poniajurate @ 2011 09 30, 22:48)
Aciu uz patarimus tai dar klausimelis:jei suvyniosiu kiekv.i marle,tai kai jie apdzius juos isvyniot ar taip ir palikti marleje susuktus dziut toliau?
Sveiki,
ir aš jau tris partijas sūriukų (po 4 kg pjaustytų) su saulėgrąžomis ir lazdynų riešutais pagaminau bei dar planuoju. Po išėmimo iš celofaninių maišelių (šį kartą naudojau maišelius nuo kruopų) po paslėgimo džiovinu taip: patiesiu ant stalo balto popieriaus lapus, ant jų natūralaus pluošto medžiagą (pvz., medvilninius ar lyninius rankšluosčius), ant jos sūriukus ir uždengiu medžiaga. Po paros pakeičiu į sausus popierius, medžiagą ir apverstus į kitą pusę sūriukus sudedu ta pačia tvarka. Taip darau maždaug tris paras, o paskui sudedu ant skardos, apklotos folija, ir džiovinu orkaitėje, kaip grybus ant silpnos ugnies su ne iki galo uždarytomis orkaitės durelėmis (įdedu kimštuką nuo vyno butelio), kiekvieną parą apverčiant, paskui džiovinu, sudedant sausoje gerai vėdinamoje vietoje ant sausos medvilninės, lyninės medžiagos ir medžiaga apkloju, po kelių parų apverčiant.
Šiemet gaminau iš man nežinomos rūšies rausvų minkštų bei nesultingų obuolių (nemokamai turėjau tik tokius), pagaminti pavyko puikiai. Sūriukai būna tamsesnės spalvos, jei sultys išgaruotos iki tamsios pūtuojančios karamelinės masės, tokiu atveju ir išėmus po paslėgimo, sūriukai neminkšti ir juose mažiau drėgmės, todėl beveik sausi ir paskui nereikia tiek dažnai tas marles, rankšluosčius ir popierius keisti pirmomis dienomis (man šį kartą viena tokia partija gavosi, o dėl kitų skubėjau ir iki tamsios spalvos sulčių neišgarinau, nors prieš dedant obuolius irgi buvo putojančios).
Mačiau parduotuvėje obuolių sūriukus, kurie pagaminti iš obuolių tyrės ir džiovintų obuolių. Galima ir patiems tokius pagaminti, turbūt, irgi skanu, tik dar reikėtų atskirai obuoliukus išdžiovinti (daugiau darbo).