Labas rytelis, sūrių virėjėlės
Vakar ryte išviriau savo sūriukus - pirmąjį virimą. Gal ir paskutinis virimas? Ko gero ne - jei niekas nepasiūlys, tai pirksiu antram virimui. Išėjo puikiai, šiandien ryte apžiūrėjau balkone gulinčius paslėgtus, jau galima išimti iš maišiukų ir padėti džiovinti kur rasiu vietos. Kieti, blizgantys, ant delno gali mėtyti kaip nori.
QUOTE(Natalja200710 @ 2011 09 08, 23:08)
Sveiki, o aš nuolat gaminau tik iš bogatyr obuolių ir laikėsi net iki vasaros (galėtų ir ilgiau, jei nubūtų suvalgyti). Nuolat gaminu tik su riešutais ar ,,semkėmis". Tik va, dabar, kadangi bogatyr neužaugo, pagaminau ir tokių, kokius nemokamai radau. Rytoj bandysiu išimti iš celofaninių maišelių ir pradėti džiovinti, jei bus, ką džiovinti. Jei nepavyks, pridėsiu želatinos ir bus, kaip marmeladas.
Skaiciau atsimenu jusu pernai postus, kad ir Bagatyr tinka, tai ir pati išmeginau. Tik vat man nesigavo kazkas, tai daugiau ir nebandysiu....
QUOTE(silsta @ 2011 09 09, 08:52)
Labas rytelis, sūrių virėjėlės
Vakar ryte išviriau savo sūriukus - pirmąjį virimą. Gal ir paskutinis virimas? Ko gero ne - jei niekas nepasiūlys, tai pirksiu antram virimui. Išėjo puikiai, šiandien ryte apžiūrėjau balkone gulinčius paslėgtus, jau galima išimti iš maišiukų ir padėti džiovinti kur rasiu vietos. Kieti, blizgantys, ant delno gali mėtyti kaip nori.
Vakar ryte išviriau savo sūriukus - pirmąjį virimą. Gal ir paskutinis virimas? Ko gero ne - jei niekas nepasiūlys, tai pirksiu antram virimui. Išėjo puikiai, šiandien ryte apžiūrėjau balkone gulinčius paslėgtus, jau galima išimti iš maišiukų ir padėti džiovinti kur rasiu vietos. Kieti, blizgantys, ant delno gali mėtyti kaip nori.
Saunu
[quote=Amil'a,2011 09 09, 14:42]
Tik vat man nesigavo kazkas, tai daugiau ir nebandysiu....
Amil'a, nenuleisk nosytės... Juk Natalja200710 visad iš tų virdavo ir gaudavosi liuks. Jei aš negausiu daugiau antaninių, tai irgi antrą porciją virsiu iš kitokių. Bandysiu, gal išeis?
Tik vat man nesigavo kazkas, tai daugiau ir nebandysiu....
Amil'a, nenuleisk nosytės... Juk Natalja200710 visad iš tų virdavo ir gaudavosi liuks. Jei aš negausiu daugiau antaninių, tai irgi antrą porciją virsiu iš kitokių. Bandysiu, gal išeis?
Sveikutės obuolių sūrių virėjos
Perskaičiau abi temeles norėdama įgauti kuo daugiau sūrių virimo patirties Dariau viską kaip iš rašto ir nežinau...
Pirmą kartą visas virimas nuo sulčių garinimo truko daugiau 5 val. Kai jau nėjo maišyti, sudėjau į maišelius, paslėgiau. Kitą dieną išimti iš maišelių sūriukai buvo labai lipnūs, tokie nei kieti, nei minkšti, formą laikė bet tik tiek. Po kelių dienų, kai nieks nesikeitė, perviriau, bet tas lipnumas išliko Įtariu, kažkas negerai?
Antro virimo sūriukai išėjo visiškai kitokie - ir šviesesni, ir nelipnūs, ir formą palaiko, bet štai jau kelios džiovinimo dienos praėjo, o jie mažai ką pakietėjo... Vėl kažkas ne taip...
Įtariu, tai ne mano patiekalas, ar aš per greitai rezultato noriu? Nes dabar vėl turiu daugybę obuolių ir bijau ką pradėti, jei vėl tik veltui obuolius gadinsiu
Perskaičiau abi temeles norėdama įgauti kuo daugiau sūrių virimo patirties Dariau viską kaip iš rašto ir nežinau...
Pirmą kartą visas virimas nuo sulčių garinimo truko daugiau 5 val. Kai jau nėjo maišyti, sudėjau į maišelius, paslėgiau. Kitą dieną išimti iš maišelių sūriukai buvo labai lipnūs, tokie nei kieti, nei minkšti, formą laikė bet tik tiek. Po kelių dienų, kai nieks nesikeitė, perviriau, bet tas lipnumas išliko Įtariu, kažkas negerai?
Antro virimo sūriukai išėjo visiškai kitokie - ir šviesesni, ir nelipnūs, ir formą palaiko, bet štai jau kelios džiovinimo dienos praėjo, o jie mažai ką pakietėjo... Vėl kažkas ne taip...
Įtariu, tai ne mano patiekalas, ar aš per greitai rezultato noriu? Nes dabar vėl turiu daugybę obuolių ir bijau ką pradėti, jei vėl tik veltui obuolius gadinsiu
[quote=Wija,2011 09 09, 15:59]
Įtariu, tai ne mano patiekalas, ar aš per greitai rezultato noriu?
Sveikute Wija, man atrodo, kad tikrai per greitai rezultato lauki... Tegu padžiūna, tegu susiguli. Ilgai palaukus, ir sūriukai daug skanesni bus
Tik tu juos pavartyk, kad nepradėtų pelyti. Ir nenukabink nosytės, mano sūriukai irgi jau antra diena guli suvynioti į medžiagą, šiandien apverčiau, paklojau po apačia sausą popieriuką ir palaukim, neskubėkim. Suprantu, kad norisi kuo greičiau paragauti, bet kantrybės irgi reikia mums, ar ne?
Įtariu, tai ne mano patiekalas, ar aš per greitai rezultato noriu?
Sveikute Wija, man atrodo, kad tikrai per greitai rezultato lauki... Tegu padžiūna, tegu susiguli. Ilgai palaukus, ir sūriukai daug skanesni bus
Tik tu juos pavartyk, kad nepradėtų pelyti. Ir nenukabink nosytės, mano sūriukai irgi jau antra diena guli suvynioti į medžiagą, šiandien apverčiau, paklojau po apačia sausą popieriuką ir palaukim, neskubėkim. Suprantu, kad norisi kuo greičiau paragauti, bet kantrybės irgi reikia mums, ar ne?
Ačiū, Silsta Lauksim, žiūrėsim... Nors dukra žadėjo ir nedžiūvusius suvalgyt
Labutis! ir as prisiskaiciu jusu patarimu dariau suriukus, ir manau kad isejo puikiai! dabar dziuna, tokie jau faini, lankstosi kaip guma, bet jau ir kietoki faina dariau ne is antaniniu obuoliu, o is tokiu raudonu, ir pavyko gerai na man atrodo, nes dar neragavom norejau dar virt, su riesutais daryt, bet vyras sako pirma paziurekim kaip siti gausis, o tada galesi )
r_tina, kaip puiku... Pavyko iš karto, su kuo ir sveikinu
Na, aš šiandien dar kartą prisipjausčiau apie 6 kg obuoliukų. Rytoj virsiu vėl, žiūrėsim kaip gausis šįkart
Nesuradau tokios temos,todėl noriu prisiglausti šioje temoje su šiuo receptu
Neesu dariusi,jeigu kuri esate tai dariusi pasidalinkite,aš būtinai pati darysiu.
Šį receptą užtikau konservavimo žurnale
Slyvų sūris
reikės:
vieno kg. slyvų tyrės,
0,5kg. cukraus,
100g. saulėgrąžų,
Slyvas nuplaukite,išimkite kauliukus,dėkite į kepimo skardą ir iškepkite orkaitėje.
Iškepusias slyvas sumalkite,į gautą tyrę dėkite cukrų,saulėgrąžasir viską virkite apie
2val.,dažnai maišydami,kad neprisviltų.
Sutirštėjusią košę sukrėskite į surmaišį arba į norimą formą ir suslėkite.
Sūrį laikyti sausoje vėsioje vietoje.
Pasidalinkite,jiegu kuritai darėte.
Neesu dariusi,jeigu kuri esate tai dariusi pasidalinkite,aš būtinai pati darysiu.
Šį receptą užtikau konservavimo žurnale
Slyvų sūris
reikės:
vieno kg. slyvų tyrės,
0,5kg. cukraus,
100g. saulėgrąžų,
Slyvas nuplaukite,išimkite kauliukus,dėkite į kepimo skardą ir iškepkite orkaitėje.
Iškepusias slyvas sumalkite,į gautą tyrę dėkite cukrų,saulėgrąžasir viską virkite apie
2val.,dažnai maišydami,kad neprisviltų.
Sutirštėjusią košę sukrėskite į surmaišį arba į norimą formą ir suslėkite.
Sūrį laikyti sausoje vėsioje vietoje.
Pasidalinkite,jiegu kuritai darėte.
Gaila, neturiu sodo, neturiu slyvų, tai ir tokio sūrio, ko gero, nevirsiu. Geriau jau obuolinis...
Nu ka pasirodo, kad suriukai gavosi, nors dar neragavau, bet kieti , lankstus O kiek ilgai reikia ji dziovinti?