Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

Labas rytelis, sūrių virėjėlės 4u.gif

Vakar ryte išviriau savo sūriukus - pirmąjį virimą. Gal ir paskutinis virimas? Ko gero ne - jei niekas nepasiūlys, tai pirksiu antram virimui. Išėjo puikiai, šiandien ryte apžiūrėjau balkone gulinčius paslėgtus, jau galima išimti iš maišiukų ir padėti džiovinti kur rasiu vietos. Kieti, blizgantys, ant delno gali mėtyti kaip nori.
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2011 09 08, 23:08)
Sveiki, o aš nuolat gaminau tik iš bogatyr obuolių ir laikėsi net iki vasaros (galėtų ir ilgiau, jei nubūtų suvalgyti). Nuolat gaminu tik su riešutais ar ,,semkėmis". Tik va, dabar, kadangi bogatyr neužaugo, pagaminau ir tokių, kokius nemokamai radau. Rytoj bandysiu išimti iš celofaninių maišelių ir pradėti džiovinti, jei bus, ką džiovinti.  Jei nepavyks, pridėsiu želatinos ir bus, kaip marmeladas.

Skaiciau atsimenu jusu pernai postus, kad ir Bagatyr tinka, tai ir pati išmeginau. Tik vat man nesigavo kazkas, tai daugiau ir nebandysiu....

QUOTE(silsta @ 2011 09 09, 08:52)
Labas rytelis, sūrių virėjėlės  4u.gif

Vakar ryte išviriau savo sūriukus - pirmąjį virimą. Gal ir paskutinis virimas? Ko gero ne - jei niekas nepasiūlys, tai pirksiu antram virimui. Išėjo puikiai, šiandien ryte apžiūrėjau balkone gulinčius paslėgtus, jau galima išimti iš maišiukų ir padėti džiovinti kur rasiu vietos. Kieti, blizgantys, ant delno gali mėtyti kaip nori.

Saunu thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Amil'a,2011 09 09, 14:42]
Tik vat man nesigavo kazkas, tai daugiau ir nebandysiu....



Amil'a, nenuleisk nosytės... Juk Natalja200710 visad iš tų virdavo ir gaudavosi liuks. Jei aš negausiu daugiau antaninių, tai irgi antrą porciją virsiu iš kitokių. Bandysiu, gal išeis?
Atsakyti
Sveikutės obuolių sūrių virėjos 4u.gif
Perskaičiau abi temeles norėdama įgauti kuo daugiau sūrių virimo patirties biggrin.gif Dariau viską kaip iš rašto ir nežinau...
Pirmą kartą visas virimas nuo sulčių garinimo truko daugiau 5 val. Kai jau nėjo maišyti, sudėjau į maišelius, paslėgiau. Kitą dieną išimti iš maišelių sūriukai buvo labai lipnūs, tokie nei kieti, nei minkšti, formą laikė bet tik tiek. Po kelių dienų, kai nieks nesikeitė, perviriau, bet tas lipnumas išliko g.gif Įtariu, kažkas negerai? unsure.gif
Antro virimo sūriukai išėjo visiškai kitokie - ir šviesesni, ir nelipnūs, ir formą palaiko, bet štai jau kelios džiovinimo dienos praėjo, o jie mažai ką pakietėjo... Vėl kažkas ne taip... unsure.gif
Įtariu, tai ne mano patiekalas, ar aš per greitai rezultato noriu? g.gif blush2.gif Nes dabar vėl turiu daugybę obuolių ir bijau ką pradėti, jei vėl tik veltui obuolius gadinsiu doh.gif
Atsakyti
[quote=Wija,2011 09 09, 15:59]

Įtariu, tai ne mano patiekalas, ar aš per greitai rezultato noriu? g.gif blush2.gif



Sveikute Wija, man atrodo, kad tikrai per greitai rezultato lauki... Tegu padžiūna, tegu susiguli. Ilgai palaukus, ir sūriukai daug skanesni bus drinks_cheers.gif
Tik tu juos pavartyk, kad nepradėtų pelyti. Ir nenukabink nosytės, mano sūriukai irgi jau antra diena guli suvynioti į medžiagą, šiandien apverčiau, paklojau po apačia sausą popieriuką ir palaukim, neskubėkim. Suprantu, kad norisi kuo greičiau paragauti, bet kantrybės irgi reikia mums, ar ne?
Atsakyti
Ačiū, Silsta 4u.gif Lauksim, žiūrėsim... Nors dukra žadėjo ir nedžiūvusius suvalgyt rolleyes.gif
Atsakyti
Labutis! ir as prisiskaiciu jusu patarimu dariau suriukus, ir manau kad isejo puikiai! dabar dziuna, tokie jau faini, lankstosi kaip guma, bet jau ir kietoki smile.gif faina smile.gif dariau ne is antaniniu obuoliu, o is tokiu raudonu, ir pavyko gerai smile.gif na man atrodo, nes dar neragavom biggrin.gif norejau dar virt, su riesutais daryt, bet vyras sako pirma paziurekim kaip siti gausis, o tada galesi smile.gif)
Atsakyti
r_tina, kaip puiku... Pavyko iš karto, su kuo ir sveikinu drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Na, aš šiandien dar kartą prisipjausčiau apie 6 kg obuoliukų. Rytoj virsiu vėl, žiūrėsim kaip gausis šįkart g.gif
Atsakyti
Nesuradau tokios temos,todėl noriu prisiglausti šioje temoje su šiuo receptu

Neesu dariusi,jeigu kuri esate tai dariusi pasidalinkite,aš būtinai pati darysiu.

Šį receptą užtikau konservavimo žurnale


Slyvų sūris

reikės:

vieno kg. slyvų tyrės,
0,5kg. cukraus,

100g. saulėgrąžų,

Slyvas nuplaukite,išimkite kauliukus,dėkite į kepimo skardą ir iškepkite orkaitėje.

Iškepusias slyvas sumalkite,į gautą tyrę dėkite cukrų,saulėgrąžasir viską virkite apie
2val.,dažnai maišydami,kad neprisviltų.

Sutirštėjusią košę sukrėskite į surmaišį arba į norimą formą ir suslėkite.
Sūrį laikyti sausoje vėsioje vietoje.

Pasidalinkite,jiegu kuritai darėte. 4u.gif
Atsakyti
Gaila, neturiu sodo, neturiu slyvų, tai ir tokio sūrio, ko gero, nevirsiu. Geriau jau obuolinis... ax.gif
Atsakyti
Nu ka biggrin.gif pasirodo, kad suriukai gavosi, nors dar neragavau, bet kieti , lankstus thumbup.gif O kiek ilgai reikia ji dziovinti?
Atsakyti