Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(Cioca @ 2011 09 06, 10:19)
Gal dėl per mažo cukraus kiekio man nesigavo pernai sūris g.gif ..



Ko gero, taip. Esu ir aš kažkada bandžiusi žymiai mažinti cukraus kiekį, tai nors obuolienės prisiviriau... ax.gif
Atsakyti
Na, šįkart virdama sūrį viską tiksliai pasversiu, šiaip eksperimentui, nes mat aš mėgėja "iš akies" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pupeleee @ 2011 09 04, 12:31)
O galima pamažinti cukriaus kieki ? Nes pusantro kilogramo man atrodo labai jau saldžiai gautusi g.gif
Ir jei pamažinčiau ar nebūtu jis per skystas?  smile.gif
O kur juos laikyti pagaminus?Ar tik sandeliukas, ten tamsu ir sausa  rolleyes.gif


Manyčiau, jei cukraus per mažai, tai gali ir mažiau sulčių išsiskirti, ir jų neužtektų, be to, cukrus yra savotiškas natūralus konservantas, kuris padeda ilgiau sūriukus laikyti be šaldytuvo. Todėl ir patariama imti rūgštesnių rūšių obuoliukus, kad tokio cukraus kiekio nebūtų per daug, ir nebūtų per saldu.

Aš, pvz., išdžiovintus laikau spintelėje, sudėjus po vieną į popierinius ar medžiaginius maišelius, ar tiesiog padėjus ant lyninių rankšluosčių, apdengus rankšluosčiais, nuolat patikrindama juos, pavartydama. Puikiai laikosi iki vasaros.



Papildyta:
QUOTE(silsta @ 2011 09 05, 22:07)
Labas vakarėlis, sūriukų virimas pačiame įkarštyje... tongue.gif

Na, pasisekė ir man. Kaip aklai vištai grūdas. Pasiūlė viena buvusi bendradarbė antaninių obuolių - vos neištirpau iš laimės. Juk mano giminėj niekas neturi antaninių obuolių, arba nušalo žiedai arba supuvo dar ant medžio ir nukrito visi. Žodžiu, atsivežėm nemažą maišelį jų ir dar vyras nupirko turguje antonovkių... Ryt iš ryto pradėsiu pjaustymą. Kaip seksis, parašysiu.



Silstai dėl antaninių obuoliukų labai pasisekė! thumbup.gif
Ir aš vakar supjausčiau obuoliukų, bet deja, nežinomos man rūšies, kuriuos davė mano draugė. Rytoj planuoju virti su pakepintais ir lukštentais lazdynų riešutais. Paskui pasidalinsiu patirtimi. Pirmą kartą gaminsiu ne iš bogatyr rūšies obuolių, nes nuosavų bogatyr šiemet darže neturėsime. Kaimynų antaniniai irgi neužaugo, nukrito supuvę.

Papildyta:
QUOTE(Cioca @ 2011 09 05, 12:31)
Labai ačiū už išsamų atsakymą. Man atrodo, kad šiemet sūris gavosi thumbup.gif , nežiūrint, kad sudėjau pernykštį sūrį iš šaldiklio. Tik spalva, ne tamsiai ruda ax.gif .
Beje, labai gerai dedasi išvirtas sūris į kepimo rankovę, o dabar padžiovinu jį elektrinėje džiovyklėje smile.gif


Nuolat džiovinu sūriukus orkaitėje, kaip grybus, bet niekuo neapdengtus, nuolat apverčiant, o paskui po vieną sudedu į popierinius maišelius ir sudedu į spintelę bei nuolat patikrinu jų būklę. Kadangi dujos brangios, tai sudedu į orkaitę, pvz., iš karto po duonos, kurią dažnai kepu, iškepimo, išjungus orkaitę, palikus mažą plyšelį tarp orkaitės durelių ir orkaitės, įkišus kamštuką nuo vyno butelio, kad durelės neužsitrenktų.

Tikrai, į kepimo rankove galima dėti sūriukų masę (bet džiovinimui reikia išimti iš tų rankovių, kaip ir iš paprastų maišelių), nes su maišeliais nuo cukraus jau darosi problematiška. Jau pririnkau ir celofaninių maišelių nuo kruopų, bet ir kruopas jau pradėjo fasuoti į kitus maišelius, kurie netinka sūriukus paslėgti.
Atsakyti
labas 4u.gif

Gal jau buvo klausta, bet as dar karta paklausiu 4u.gif

Nebeklausiu blush2.gif radau viska aiskiai parasyta pirmame puslapyje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuoga: 07 rugsėjo 2011 - 16:00
QUOTE(Zuoga @ 2011 09 07, 16:38)
labas  4u.gif

Gal jau buvo klausta, bet as dar karta paklausiu  4u.gif

Nebeklausiu  blush2.gif  radau viska aiskiai parasyta pirmame puslapyje  4u.gif



user posted image
Atsakyti
Vakar isviriau , viskas liuks, bet jis pas mane sviesesnis nei nuotraukoj , kazin kodel, gal nuo obuoliu priklauso? g.gif
Atsakyti
Zuoga, tu nepergyvenk, kad šviesus. Jis bus labai geras, svarbu, kad suvirė gerai. Dabar aš irgi jau sukračiau skilteles į puodą, jau dešimt minučių verda, ir atrodo bus irgi šviesus. Liuks drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2011 09 08, 12:11)
Zuoga, tu nepergyvenk, kad šviesus. Jis bus labai geras, svarbu, kad suvirė gerai. Dabar aš irgi jau sukračiau skilteles į puodą, jau dešimt minučių verda, ir atrodo bus irgi šviesus. Liuks drinks_cheers.gif


Su vires tai tikrai gerai buvo, nes perbraukus niekas nesuejo, o viriau 2 val 20 min

dabar dziovinsiu kelias dienas, o paskui ragausim smile.gif
Atsakyti
Pasakysi, koks skonis - ar patiko, ar ne? 4u.gif
Atsakyti
Jo, butinai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, as ir jau trecius metus suriukus verdu, siemet jau ir tevus uzkreciau biggrin.gif
Verdu tik is antaniniu obuoliu. Pernai viriau is bagatyr, apipelijo jie man spintelej doh.gif o salia gulintys is antaniniu issilaike kuo puikiausiai 4u.gif Tai jau nerizikuoju verdu tik is antaniniu.
Ant tokio didelio senovinio aliumininio puodo pajsutytu obuoliu dedu kazkur 0.5 kg cukraus, ir viskas kuo puikiausiai, ir sulciu buna, ir suriai gaunasi thumbup.gif

Geru virimu ir skaniu suriu!
Atsakyti
QUOTE(Amil'a @ 2011 09 08, 20:37)
Sveikos, as ir jau trecius metus suriukus verdu, siemet jau ir tevus uzkreciau  biggrin.gif
Verdu tik is antaniniu obuoliu. Pernai viriau is bagatyr, apipelijo jie man spintelej  doh.gif o salia gulintys is antaniniu issilaike kuo puikiausiai  4u.gif Tai jau nerizikuoju verdu tik is antaniniu.
Ant tokio didelio senovinio aliumininio puodo pajsutytu obuoliu dedu kazkur 0.5 kg cukraus, ir viskas kuo puikiausiai, ir sulciu buna, ir suriai gaunasi thumbup.gif

Geru virimu ir skaniu suriu!


Sveiki, o aš nuolat gaminau tik iš bogatyr obuolių ir laikėsi net iki vasaros (galėtų ir ilgiau, jei nubūtų suvalgyti). Nuolat gaminu tik su riešutais ar ,,semkėmis". Tik va, dabar, kadangi bogatyr neužaugo, pagaminau ir tokių, kokius nemokamai radau. Rytoj bandysiu išimti iš celofaninių maišelių ir pradėti džiovinti, jei bus, ką džiovinti. Jei nepavyks, pridėsiu želatinos ir bus, kaip marmeladas.
Atsakyti