QUOTE(pupeleee @ 2011 09 04, 12:31)
O galima pamažinti cukriaus kieki ? Nes pusantro kilogramo man atrodo labai jau saldžiai gautusi
Ir jei pamažinčiau ar nebūtu jis per skystas?
O kur juos laikyti pagaminus?Ar tik sandeliukas, ten tamsu ir sausa
Manyčiau, jei cukraus per mažai, tai gali ir mažiau sulčių išsiskirti, ir jų neužtektų, be to, cukrus yra savotiškas natūralus konservantas, kuris padeda ilgiau sūriukus laikyti be šaldytuvo. Todėl ir patariama imti rūgštesnių rūšių obuoliukus, kad tokio cukraus kiekio nebūtų per daug, ir nebūtų per saldu.
Aš, pvz., išdžiovintus laikau spintelėje, sudėjus po vieną į popierinius ar medžiaginius maišelius, ar tiesiog padėjus ant lyninių rankšluosčių, apdengus rankšluosčiais, nuolat patikrindama juos, pavartydama. Puikiai laikosi iki vasaros.
Papildyta:
QUOTE(silsta @ 2011 09 05, 22:07)
Labas vakarėlis, sūriukų virimas pačiame įkarštyje...
Na, pasisekė ir man. Kaip aklai vištai grūdas. Pasiūlė viena buvusi bendradarbė antaninių obuolių - vos neištirpau iš laimės. Juk mano giminėj niekas neturi antaninių obuolių, arba nušalo žiedai arba supuvo dar ant medžio ir nukrito visi. Žodžiu, atsivežėm nemažą maišelį jų ir dar vyras nupirko turguje antonovkių... Ryt iš ryto pradėsiu pjaustymą. Kaip seksis, parašysiu.
Silstai dėl antaninių obuoliukų labai pasisekė!
Ir aš vakar supjausčiau obuoliukų, bet deja, nežinomos man rūšies, kuriuos davė mano draugė. Rytoj planuoju virti su pakepintais ir lukštentais lazdynų riešutais. Paskui pasidalinsiu patirtimi. Pirmą kartą gaminsiu ne iš bogatyr rūšies obuolių, nes nuosavų bogatyr šiemet darže neturėsime. Kaimynų antaniniai irgi neužaugo, nukrito supuvę.
Papildyta:
QUOTE(Cioca @ 2011 09 05, 12:31)
Labai ačiū už išsamų atsakymą. Man atrodo, kad šiemet sūris gavosi
, nežiūrint, kad sudėjau pernykštį sūrį iš šaldiklio. Tik spalva, ne tamsiai ruda
.
Beje, labai gerai dedasi išvirtas sūris į kepimo rankovę, o dabar padžiovinu jį elektrinėje džiovyklėje
Nuolat džiovinu sūriukus orkaitėje, kaip grybus, bet niekuo neapdengtus, nuolat apverčiant, o paskui po vieną sudedu į popierinius maišelius ir sudedu į spintelę bei nuolat patikrinu jų būklę. Kadangi dujos brangios, tai sudedu į orkaitę, pvz., iš karto po duonos, kurią dažnai kepu, iškepimo, išjungus orkaitę, palikus mažą plyšelį tarp orkaitės durelių ir orkaitės, įkišus kamštuką nuo vyno butelio, kad durelės neužsitrenktų.
Tikrai, į kepimo rankove galima dėti sūriukų masę (bet džiovinimui reikia išimti iš tų rankovių, kaip ir iš paprastų maišelių), nes su maišeliais nuo cukraus jau darosi problematiška. Jau pririnkau ir celofaninių maišelių nuo kruopų, bet ir kruopas jau pradėjo fasuoti į kitus maišelius, kurie netinka sūriukus paslėgti.