Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

Sveikos smile.gif na ką, išvirta ir sustengusi pirma sūrių partija thumbup.gif jau padėjau džiūti 4u.gif


QUOTE(kinder_surprise @ 2011 07 25, 20:25)
Sveikos surininkes  biggrin.gif
As gal ir kvaila klausima uzduosiu, bet kiek laiko galima laikyti toki suri ir kosioi temperaturoi?  g.gif  Ar cia jis padaromas tik  per pora dienu suvalgyt?

Aš pernai Kalėdom dovanojau tokius sūrius ax.gif o verdu iš tokių obuolių kokius kas duoda, nes savo sodo balkone neturiu biggrin.gif net nežinau iš kokių verdu, bet visi labai skanūs ir didelio skirtumo nejaučiu ax.gif
Atsakyti
Sveiki!

Džiugu, kad sūriukų virimo sezonas jau prasidėjo ir mes vėl susirenkame prie bendro sūriukų virimo proceso! thumbup.gif Kaip greitai bėga metai! lotuliukas.gif Va ir mes, kaip Silsta, neturime geriausiai tinkamų obuoliukų (antaninių, bogatyr) virimui, neužaugo šiemet, o tie, kurie bandė augti, tai jau supuvo ir nukrito. verysad.gif Bandysiu virti iš visai kitų man nežinomų rūšių obuolių, kurie auga pas mano draugę sode. Eksperimentuosiu, nes labai labai norime tokių sūriukų, o praeitų metų paskutinius sūriukus suvalgėme dar gegužės mėnesį.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif džiaugiuosi, kad temukė atgijo ir pavydžiu jums pirmų sūrių wub.gif aš šiemet jokių obuolių neturiu doh.gif nežinau ar pavyks gauti iš kur nors, jei ne tai bus labai liūdna, pernai taip visiems sūriai patiko...
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2011 09 01, 18:22)
Sveiki!

Džiugu, kad sūriukų virimo sezonas jau prasidėjo ir mes vėl susirenkame prie bendro sūriukų virimo proceso!  thumbup.gif Kaip greitai bėga metai!  lotuliukas.gif  Va ir mes, kaip Silsta, neturime geriausiai tinkamų obuoliukų (antaninių, bogatyr) virimui, neužaugo šiemet, o tie, kurie bandė augti, tai jau supuvo ir nukrito. verysad.gif  Bandysiu virti iš visai kitų man nežinomų rūšių obuolių, kurie auga pas mano draugę sode. Eksperimentuosiu, nes labai labai norime tokių sūriukų, o praeitų metų paskutinius sūriukus suvalgėme dar gegužės mėnesį.



Labukas, Natalja2007, jooooo, sezonas virimo prasidėjo. Šiandien buvau parduotuvėje iš ryto, tai ten netoli parduotuvės atvažiuoja iš kaimo žmonės su obuoliais ir kitokiais vaisiais, daržovėmis. Apsižiūrėjau, vienas turėjo jau antaninių obuolių, kilogramas 1 Lt. Apsidžiaugiau, galvoju pirksiu. O pas jį likę tik pora kilogramų. Man mažai. Prižadėjo antradienį kitoj savaitėj atvežti. Gal neapgaus?
Atsakyti
Sveikos,
prieš 2metus viriau obuolių sūrį, tai gavosi skanus, tamsus, na toks lyg parduotuvinis.Viriau iš bet kokių obuolių. Taipogi laikėsi iki Kalėdų, gal būtų ir ilgiau laikęsis, bet suvalgėme lotuliukas.gif
o preitamet, tai viriau vien iš antaninių ir sūris nesigavo doh.gif , spalva buvo karamelinė, neskaidri, taip jis man ir nesukietėjo verysad.gif .Supykusi sumečiau jį šaldiklin ir šiandien jį supjausčiau į naujai verdamą sūrį.
Išviriau 2 sūrius, bet jie vis tiek netamsūs, nors viriau gana ilgai g.gif . O kiek laiko jūs maždaug verdate sūrius? Dideliame karštyje verdate ar prisukusios ugnį? atmenu pirmakart verdant labai "spjaudėsi", o šiemet ne, tai gal per lėta ugnis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cioca @ 2011 09 02, 13:57)
Sveikos,
prieš 2metus viriau obuolių sūrį, tai gavosi skanus, tamsus, na toks lyg parduotuvinis.Viriau iš bet kokių obuolių. Taipogi laikėsi iki Kalėdų, gal būtų ir ilgiau laikęsis, bet suvalgėme lotuliukas.gif
o preitamet, tai viriau vien iš antaninių ir sūris nesigavo doh.gif , spalva buvo karamelinė, neskaidri, taip jis man ir nesukietėjo verysad.gif .Supykusi sumečiau jį šaldiklin ir šiandien jį supjausčiau į naujai verdamą sūrį.
Išviriau 2 sūrius, bet jie vis tiek netamsūs, nors viriau gana ilgai g.gif . O kiek laiko jūs maždaug verdate sūrius? Dideliame karštyje verdate ar prisukusios ugnį? atmenu pirmakart verdant labai "spjaudėsi", o šiemet ne, tai gal per lėta ugnis? g.gif

As tai viriau ant elektrines virykles, tai ugnis buvo 3-4 is 6 tai nei per didelis nei per mazas, ir viriau 3,5-4 val, 3 porcijas isviriau,2 tikrai gavosi, 3 dar neziurejau, siandien isimsiu is surmaisiu, turetu jau but sustinges
Atsakyti
QUOTE(Cioca @ 2011 09 02, 14:57)
Sveikos,
prieš 2metus viriau obuolių sūrį, tai gavosi skanus, tamsus, na toks lyg parduotuvinis.Viriau iš bet kokių obuolių. Taipogi laikėsi iki Kalėdų, gal būtų ir ilgiau laikęsis, bet suvalgėme lotuliukas.gif
o preitamet, tai viriau vien iš antaninių ir sūris nesigavo doh.gif , spalva buvo karamelinė, neskaidri, taip jis man ir nesukietėjo verysad.gif .Supykusi sumečiau jį šaldiklin ir šiandien jį supjausčiau į naujai verdamą sūrį.
Išviriau 2 sūrius, bet jie vis tiek netamsūs, nors viriau gana ilgai g.gif . O kiek laiko jūs maždaug verdate sūrius? Dideliame karštyje verdate ar prisukusios ugnį? atmenu pirmakart verdant labai "spjaudėsi", o šiemet ne, tai gal per lėta ugnis? g.gif



Galima virti labai labai ilgai, gauti tamsią spalvą, bet jei nebus tinkamai atskirtos sultis (obuoliai turėtų likti beveik sausi) ir jos tinkamai išvirtos (iki pūtų), sūriukų pagaminti nepavyks. Be to, sūrių masė neturėtų ,,spjaudytis" visai, o jei taip atsitinka, tai akivaizdu, jog sultys nebuvo tinkamai nugarintos. Obuolių masę reikėtų išimti iš puodo bei sudėti į sūrmaišius tik tuomet, kuomet masė, ją maišant, atšoka nuo puodo krašto ir negrįžta atgal, iš kur puvo traukiama. Labai abejoju, kad įmaišius į verdamą masę iš šaldymo kameros ištrauktą nevykusio sūrio masę pavyks pagaminti sūrius, nes juk šiame nevykusiame yra drėgmės, kuri nenugarinta. Ugnis reguliuojama pagal poreikį (reikia žiūrėti, kad nepridegtų, nuolat maišant). Aš, pvz., sultis garinu ant didesnės ugnies, o obuolių masę verdu ant vidutinės,maišant praktiškai be sustojimo, į gaminimo laiką nežiūriu, žiūriu tik į patį procesą. Pradedantiems sūriukų gamintojams pradžioje siūlyčiau gaminti pusę porcijos, nes ir procesas vyksta per pus greičiau, ir obuolių masę maišyti daug lengviau. Visada gaminu po pusę porcijos, nes man taip lengviau, o paskui kartoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalja200710: 02 rugsėjo 2011 - 23:16
O galima pamažinti cukriaus kieki ? Nes pusantro kilogramo man atrodo labai jau saldžiai gautusi g.gif
Ir jei pamažinčiau ar nebūtu jis per skystas? smile.gif


O kur juos laikyti pagaminus?Ar tik sandeliukas, ten tamsu ir sausa rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupeleee: 04 rugsėjo 2011 - 11:37
QUOTE(Natalja200710 @ 2011 09 03, 00:14)
Galima virti labai labai ilgai, gauti tamsią spalvą, bet jei nebus tinkamai atskirtos sultis (obuoliai turėtų likti beveik sausi) ir jos tinkamai išvirtos (iki pūtų),  sūriukų pagaminti nepavyks. Be to, sūrių masė neturėtų ,,spjaudytis" visai, o jei taip atsitinka, tai akivaizdu, jog sultys nebuvo tinkamai nugarintos. Obuolių masę reikėtų išimti iš puodo bei sudėti į sūrmaišius tik tuomet, kuomet masė, ją maišant, atšoka nuo puodo krašto ir negrįžta atgal, iš kur puvo traukiama. Labai abejoju, kad įmaišius į verdamą masę iš šaldymo kameros ištrauktą nevykusio sūrio masę pavyks pagaminti sūrius, nes juk šiame nevykusiame yra drėgmės, kuri nenugarinta. Ugnis reguliuojama pagal poreikį (reikia žiūrėti, kad nepridegtų, nuolat maišant). Aš, pvz., sultis garinu ant didesnės ugnies, o obuolių masę verdu ant vidutinės,maišant praktiškai be sustojimo, į gaminimo laiką nežiūriu, žiūriu tik į patį procesą. Pradedantiems sūriukų gamintojams pradžioje siūlyčiau gaminti pusę porcijos, nes ir procesas vyksta per pus greičiau, ir obuolių masę maišyti daug lengviau. Visada gaminu po pusę porcijos, nes man taip lengviau, o paskui kartoju.


Labai ačiū už išsamų atsakymą. Man atrodo, kad šiemet sūris gavosi thumbup.gif , nežiūrint, kad sudėjau pernykštį sūrį iš šaldiklio. Tik spalva, ne tamsiai ruda ax.gif .
Beje, labai gerai dedasi išvirtas sūris į kepimo rankovę, o dabar padžiovinu jį elektrinėje džiovyklėje smile.gif
Atsakyti
Labas vakarėlis, sūriukų virimas pačiame įkarštyje... tongue.gif

Na, pasisekė ir man. Kaip aklai vištai grūdas. Pasiūlė viena buvusi bendradarbė antaninių obuolių - vos neištirpau iš laimės. Juk mano giminėj niekas neturi antaninių obuolių, arba nušalo žiedai arba supuvo dar ant medžio ir nukrito visi. Žodžiu, atsivežėm nemažą maišelį jų ir dar vyras nupirko turguje antonovkių... Ryt iš ryto pradėsiu pjaustymą. Kaip seksis, parašysiu.
Atsakyti
QUOTE(pupeleee @ 2011 09 04, 12:31)
O galima pamažinti cukriaus kieki ? Nes pusantro kilogramo man atrodo labai jau saldžiai gautusi g.gif
Ir jei pamažinčiau ar nebūtu jis per skystas?  smile.gif
O kur juos laikyti pagaminus?Ar tik sandeliukas, ten tamsu ir sausa  rolleyes.gif




Sveikute, patariu nemažinti cukraus kiekio. Gali nesigauti sūriukai.
Šiandien pripjausčiau didelį kibirą (12 ltr.) antaninių obuolių, užpyliau truputuką daugiau negu 1,5 kg. Čia tik mano nuomonė tokia. O laikyti jau išvirtus gali ten, kur tik turi vietos. Tik ne drėgmėje.
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2011 09 06, 10:02)
Sveikute, patariu nemažinti cukraus kiekio. Gali nesigauti sūriukai.
Šiandien pripjausčiau didelį kibirą (12 ltr.) antaninių obuolių, užpyliau truputuką daugiau negu 1,5 kg. Čia tik mano nuomonė tokia. O laikyti jau išvirtus gali ten, kur tik turi vietos. Tik ne drėgmėje.


Gal dėl per mažo cukraus kiekio man nesigavo pernai sūris g.gif ..
Atsakyti