krectynele, aš gi labai aiškiai parašiau, kad tokiame puode verdu (aliuminiame) ir toj savo žinutėje pasukai pirštuku kažkur prie smilkinio pritaikydama toms, kurios verda šiuose puoduose.
Miela, tavo žiniai, ne visos gali nusipirkti Berghoff puodus. Aš jų irgi labai norėčiau, deja deja... neįperku, per tuščia piniginė. O emaliuotų irgi gaila, kad nesugadinčiau, neatšokinėtų emalis, kaip kad sugadinai tu savo puodus.
Sėkmės sūriukų virime
QUOTE(silsta @ 2010 11 07, 21:11)
krectynele, prie tokių "žmonelių" gali priskrti ir mane. Aš jau 20 metų verdu sūriukus tokiame puode, o dar gyva... Gal greitai mirsiu nuo sūriukų?
Papildyta:
jokiu būdu nelaikau jūsų kvaiša ar nevykėle. Tiesiog stebiuos, kad labai rizikuojate sveikata; ne tik savo, bet ir savo brangių žmonių.
Aš jau geriau liksiu be sūrių, o gal kurį laiką pakentėsiu, bet netampysiu liūto už ūsų. Ir taip sveikata yra labai trapus dalykas.
http://www.valdopata...taus-aliuminio/
pasiskaičiau apie puodus ir nelinksma daros
pasiskaičiau apie puodus ir nelinksma daros
Silsta-kiek laiko dziovini surius ? Kazkur buvai rasius ,kad po to juos laikai saldytuve.O dedi y maiselius ar tik suvynioji y popieriu?
[quote=Terija:),2010 11 09, 10:48]
Silsta-kiek laiko dziovini surius ? Kazkur buvai rasius ,kad po to juos laikai saldytuve.O dedi y maiselius ar tik suvynioji y popieriu?
Terija, aš sūriukus džiovinu ten, kur turiu vietos (palangė, komoda). Kai išimu iš celofaninio maišiuko, suvynioju į marlę, padedu bet kur. Taip vis pavartant galima džiovinti kiek patinka. Aš tai maždaug 1-2 savaites džiovinu ant palangės ar kitur, priklausomai nuo to, kaip suviręs, kokio kietumo sūriukas. Niekad nedžiovinu orkaitėje. Dabar jie sėkmingai pakabinti netoli radiatoriaus, ir vis naikinami po truputuką.
Galima šaldytuve laikyti, bet ten man pritrūksta vietos... Jei dėsi į šaldytuvą, tai geriau vyniok į popierių arba medžiagą, nes polietileno maišelis neduos jiems "kvėpuoti".
Silsta-kiek laiko dziovini surius ? Kazkur buvai rasius ,kad po to juos laikai saldytuve.O dedi y maiselius ar tik suvynioji y popieriu?
Terija, aš sūriukus džiovinu ten, kur turiu vietos (palangė, komoda). Kai išimu iš celofaninio maišiuko, suvynioju į marlę, padedu bet kur. Taip vis pavartant galima džiovinti kiek patinka. Aš tai maždaug 1-2 savaites džiovinu ant palangės ar kitur, priklausomai nuo to, kaip suviręs, kokio kietumo sūriukas. Niekad nedžiovinu orkaitėje. Dabar jie sėkmingai pakabinti netoli radiatoriaus, ir vis naikinami po truputuką.
Galima šaldytuve laikyti, bet ten man pritrūksta vietos... Jei dėsi į šaldytuvą, tai geriau vyniok į popierių arba medžiagą, nes polietileno maišelis neduos jiems "kvėpuoti".
QUOTE(silsta @ 2010 11 09, 10:59)
Terija, aš sūriukus džiovinu ten, kur turiu vietos (palangė, komoda). Kai išimu iš
Oi,nereikejo cia viska taip smulkiai man.Dziovinau ilgai ant radiatoriaus,gal koky menesy,o kiti gal net ir du prakabojo Tai, tada gerai viska ir padariau susukau y popieriu.Sutilpo man y viena darzovems skirta stalciuka.Uzteks ilgam,nes vaiku kazkaip nesuvilioju,maniau bus vietoj saldainiu ...bet deja ....
QUOTE(krectynele @ 2010 11 07, 14:46)
Sveikos merginos.
Valgau skaniai savo obuolių sūrį su slyvom ir graikiniais riešutais (viena viešnia sakė dar tokio skanaus niekur neragavo, o ir šiaip niekada nemėgo tokių sūrių)
Bet va, valgau ir galvoju, kad daugiau nebevirsiu. Ir liūdna darosi. Kai viriau sūrius (3 kartus) sugadinau savo emaliuotus puodus. Nors ir nuolat maišiau, nuo dugno pradėjo atšokinėti emalis. Aliuminiai puodai yra LABAI NUODINGI, Europoje net uždrausti pardavinėti. O tai kaip išvirti obuolių sūrį???
Valgau skaniai savo obuolių sūrį su slyvom ir graikiniais riešutais (viena viešnia sakė dar tokio skanaus niekur neragavo, o ir šiaip niekada nemėgo tokių sūrių)
Bet va, valgau ir galvoju, kad daugiau nebevirsiu. Ir liūdna darosi. Kai viriau sūrius (3 kartus) sugadinau savo emaliuotus puodus. Nors ir nuolat maišiau, nuo dugno pradėjo atšokinėti emalis. Aliuminiai puodai yra LABAI NUODINGI, Europoje net uždrausti pardavinėti. O tai kaip išvirti obuolių sūrį???
Tai matyt ir mes visi ismirsim ir turetume ismire jau buti, mama kiek siekia mano trumpo gyvenimelio prisiminimai aliuminio puode verda visus marinatus, troskina darzoves ziemai, savo paskutinius surius viriau aliuminio puode. Aliuminis kenkia, teflonas kenkia, perkam visi Bergof Man labiausiai keista, kad zmones simtus metu naudoja kai kuriuos produktus, o paskutiniu metu tik lenda kaip grybai is po lietaus tie atradimai kaip vienas ar kitas daigtas nuodingas, kenksmingas, o ai kur tie mokslininkai buvo anksciau kad leido is viso tokius gaminius gaminti, parduoti
Nezinau kokioj Europos dalyje jie uzdrausti pardavineti, dar sia vasara maciau kazkuriam prekybos centre pirkti aliuminiu puodu skirtu butent marinavimui, konservavimui. Beto pagooglinau, neradau jokio draudimo, tik rekomendacijas i ka reikia atkreipti deemsy perkant aliuminio puodus. Kazka sumaisete kad jie uzdrausti ES
http://www.radiostez...i/087-Indai.php
cia ne mano sugalvota
Lietuvą ir mados ir žinios pasiekia vėliau
cia ne mano sugalvota
Lietuvą ir mados ir žinios pasiekia vėliau
krectynele, apie indus yra atskira tema, o čia kalbama apie obuolinių sūriukų virimą...
nebesipykit del tu puodu trauk juos velniai, kad tik suriukai gerai juose virtu
nerašyčiau apie puodus, jeigu eitų saujoj išviti