Aprimo temute, o taip sparciai cia visos rasem. Sunaudojo visos obuoliu atsargas, isvire suriukus, kai kas turbut isdziovno ir jau naikina
Pademonstruosiu savo penktajy bandyma virti viska ne is antaniniu obuoliu ir galiu pasakyti nors bijojau kad neisies, todel ilgai viriau beveik 2h mase, poto paslegtus laikiau apie 2 paras, ir padariau isvada kad ilgesnis paslegimas labai i nauda ir rezultatas jau ant palanges
O cia vaizdine priemone kaip paslegti. Cia dalis suriuku is ketvirtos partijos, kadangi viska viriau kaime pas mama, tai transportuojant i namus nukentejo 6 suriai Teko jos jau net gerokai apdziuvusius kratyti i puoda, pavirti kad mase butu slapesne, del to jie ir patamsejo biski. Tai dabar sleguoju, siandien jau imsiu, nes antra para jau slegiasi.
Oho, Laizanika, kokie gražūs sūriukai ir paslėgimo priemonė!
Galvojau, kad aš viena čia gaminu ir gaminu, todėl ir nerašau čia, kad neatrodyčiau kvailai su savo monologu, o pasirodo, kad ne viena aš ,,apsikrėtusi", džiugu. Vakar irgi išviriau eilinę porciją (su lazdynų riešutukais) ir dar planuoju su kitais riešutais pagaminti. Pusę pagamintų ir išdžiovintų sūriukų jau suvalgėme,išdalinau, bet obuolių Bogatyr dar turime, tai ir gaminsiu. Dar ir sultis spaudžiame.
Galvojau, kad aš viena čia gaminu ir gaminu, todėl ir nerašau čia, kad neatrodyčiau kvailai su savo monologu, o pasirodo, kad ne viena aš ,,apsikrėtusi", džiugu. Vakar irgi išviriau eilinę porciją (su lazdynų riešutukais) ir dar planuoju su kitais riešutais pagaminti. Pusę pagamintų ir išdžiovintų sūriukų jau suvalgėme,išdalinau, bet obuolių Bogatyr dar turime, tai ir gaminsiu. Dar ir sultis spaudžiame.
QUOTE(Natalja200710 @ 2010 11 04, 21:13)
Oho, Laizanika, kokie gražūs sūriukai ir paslėgimo priemonė!
Galvojau, kad aš viena čia gaminu ir gaminu, todėl ir nerašau čia, kad neatrodyčiau kvailai su savo monologu, o pasirodo, kad ne viena aš ,,apsikrėtusi", džiugu. Vakar irgi išviriau eilinę porciją (su lazdynų riešutukais) ir dar planuoju su kitais riešutais pagaminti. Pusę pagamintų ir išdžiovintų sūriukų jau suvalgėme,išdalinau, bet obuolių Bogatyr dar turime, tai ir gaminsiu. Dar ir sultis spaudžiame.
Galvojau, kad aš viena čia gaminu ir gaminu, todėl ir nerašau čia, kad neatrodyčiau kvailai su savo monologu, o pasirodo, kad ne viena aš ,,apsikrėtusi", džiugu. Vakar irgi išviriau eilinę porciją (su lazdynų riešutukais) ir dar planuoju su kitais riešutais pagaminti. Pusę pagamintų ir išdžiovintų sūriukų jau suvalgėme,išdalinau, bet obuolių Bogatyr dar turime, tai ir gaminsiu. Dar ir sultis spaudžiame.
Va tie mano nufotkinti yra puse su lazdynu riesutais, puse su zemes riesutais. O tie grazuoliai po moliugu su semkem As turbut jau baigiau virima siemet, kitais metais antaniniu obuoliu uzsisakysi pas visus, kad galeciau virti daug daug
QUOTE(laizanika @ 2010 11 05, 00:36)
As turbut jau baigiau virima siemet, kitais metais antaniniu obuoliu uzsisakysi pas visus, kad galeciau virti daug daug
Na o aš dar planuoju virti, nes obuoliukų turiu, tik gaila, kad baigėsi maišeliai nuo cukraus. Laizanika, labai graži tavo sūriukų širdutės/lapuko forma. Bandysiu dabar ir aš kitos formos gaminti, įdėjus į paprastą maišelį, tik juose kampukai užlenkti, todėl nežinau kaip gausis. Matyt, dabar reikės man išvirtą obuolių masę dėti į maišelio kampuką ir užrišti bei taip paslėgti.
QUOTE(Natalja200710 @ 2010 11 05, 16:26)
Na o aš dar planuoju virti, nes obuoliukų turiu, tik gaila, kad baigėsi maišeliai nuo cukraus. Laizanika, labai graži tavo sūriukų širdutės/lapuko forma. Bandysiu dabar ir aš kitos formos gaminti, įdėjus į paprastą maišelį, tik juose kampukai užlenkti, todėl nežinau kaip gausis. Matyt, dabar reikės man išvirtą obuolių masę dėti į maišelio kampuką ir užrišti bei taip paslėgti.
Mano mama turejo maiseliu kur be ilenktu kampuciu, tai va ir pridariau tokios grazios formos. Pasirodo tais pokais kur po 1000vnt yra ir maisiuku be kampuciu.
QUOTE(Solveiga84 @ 2010 11 05, 18:14)
siandien ir as pirma kart pabandziau virti obuoliu suri, nezinau kas gausis paslegiau, bet man atrodo jie tokie ne tai, kad skysti, bet na mazdaug kaip tirsta grietine, neisivaizduoju, kokio jie turi but tirstumo kai isverdi kazi ar nereiks pervirti
Nu zinokit neturetu buti kaip grietine tikrai, juolab kad mase i maisiukus deti geriau atvesusia, o vestant ji turejo pastingti. Kadangi viena karta man nesigavo, tai galiu pasakyti jeigu austant mases pavirsius nestingsta suriukai nesustings paslegti. Parasyk kas gavosi, ir nepergyvenk, juk galima viska pataisyti. Suverti i puoda, paverdi dar ir viskas bus ok
Sveikos merginos.
Valgau skaniai savo obuolių sūrį su slyvom ir graikiniais riešutais (viena viešnia sakė dar tokio skanaus niekur neragavo, o ir šiaip niekada nemėgo tokių sūrių)
Bet va, valgau ir galvoju, kad daugiau nebevirsiu. Ir liūdna darosi. Kai viriau sūrius (3 kartus) sugadinau savo emaliuotus puodus. Nors ir nuolat maišiau, nuo dugno pradėjo atšokinėti emalis. Aliuminiai puodai yra LABAI NUODINGI, Europoje net uždrausti pardavinėti. O tai kaip išvirti obuolių sūrį???
Valgau skaniai savo obuolių sūrį su slyvom ir graikiniais riešutais (viena viešnia sakė dar tokio skanaus niekur neragavo, o ir šiaip niekada nemėgo tokių sūrių)
Bet va, valgau ir galvoju, kad daugiau nebevirsiu. Ir liūdna darosi. Kai viriau sūrius (3 kartus) sugadinau savo emaliuotus puodus. Nors ir nuolat maišiau, nuo dugno pradėjo atšokinėti emalis. Aliuminiai puodai yra LABAI NUODINGI, Europoje net uždrausti pardavinėti. O tai kaip išvirti obuolių sūrį???
QUOTE(krectynele @ 2010 11 07, 14:46)
Sveikos merginos.
Valgau skaniai savo obuolių sūrį su slyvom ir graikiniais riešutais (viena viešnia sakė dar tokio skanaus niekur neragavo, o ir šiaip niekada nemėgo tokių sūrių)
Bet va, valgau ir galvoju, kad daugiau nebevirsiu. Ir liūdna darosi. Kai viriau sūrius (3 kartus) sugadinau savo emaliuotus puodus. Nors ir nuolat maišiau, nuo dugno pradėjo atšokinėti emalis. Aliuminiai puodai yra LABAI NUODINGI, Europoje net uždrausti pardavinėti. O tai kaip išvirti obuolių sūrį???
Valgau skaniai savo obuolių sūrį su slyvom ir graikiniais riešutais (viena viešnia sakė dar tokio skanaus niekur neragavo, o ir šiaip niekada nemėgo tokių sūrių)
Bet va, valgau ir galvoju, kad daugiau nebevirsiu. Ir liūdna darosi. Kai viriau sūrius (3 kartus) sugadinau savo emaliuotus puodus. Nors ir nuolat maišiau, nuo dugno pradėjo atšokinėti emalis. Aliuminiai puodai yra LABAI NUODINGI, Europoje net uždrausti pardavinėti. O tai kaip išvirti obuolių sūrį???
as verdu berghoff puode, prie jo niekas nelimpa, nors klijus virk neatsisakykit suriuku virimo, ypac, kai gavot pagyru
QUOTE(persikiuks @ 2010 11 07, 17:28)
as verdu berghoff puode, prie jo niekas nelimpa, nors klijus virk neatsisakykit suriuku virimo, ypac, kai gavot pagyru
as irgi berghoff puode verdu, no problem o is kur cia tas mitas, kad tik aliuminiame galima suri virti?
cia ne mitas, bet dar yra žmonelių, kurios verda aliuminiuose puoduose, nes nesvyla.
krectynele, prie tokių "žmonelių" gali priskrti ir mane. Aš jau 20 metų verdu sūriukus tokiame puode, o dar gyva... Gal greitai mirsiu nuo sūriukų?
o kokius puodus naudojat? Aliuminius?