Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakių gamyba 2

Aha, knatas irgi specialus soju vaskui, kazkoks ECO... smile.gif
O tarkim kas nutinka, jei idedamas ne pakankamai storas knatas, ir kas, jei idedamas per storas? smile.gif
Atsakyti
Labuka, skaitinejau cia ir as uzsimaniau gamint zvakes, tai prisigaminau siandien smile.gif uzsikabliavau lotuliukas.gif
Ar dar gaminate kas ? nes ziuriu temele tai labai liudna unsure.gif
Atsakyti
As gaminsiu, bet dabar su laiku problematiska, kazkaip iki kaledu reikes padaryti nes bus dovanu.

O knatas jeigu per mazas tai silpna ugnis buna, o jei per didelis tai stipri ugnis. Per didele dar nebuvo, o per maza viena karta buvau idejus, tai ant sono liko vasko. Dar skaiciau kad soju vaskui reikia deti dagciu +1.
Atsakyti
sveikos.
O kvapą reikia pilti prieš pilstant į formas jau vašką?
Kokiom proporcijom maždaug reikia pilti kad kvepėtų?
Atsakyti
Eterinius aliejus reikia pilti kai jau vaskas (parafinas) buna issilydes, nuspalvintas ir truputeli praveses, tada jau pilam i formas...
O kiekis kvapo priklauso nuo vasko kiekio... tik skaiciau, kad geriau nedadet negu padaugint...
Atsakyti
Sveikos. Noreciau patarimo del knatu. Kai naudojat knata, o ne zvakutes, kaip ji parenkat? Ar naudojat viena viskam ar renkat stori pagal busimos zvakes ploti? Ir ar naudojat tuos metaliukus knatu prie dugno pritvirtinti? Ar jie gali buti naudojami keleta kartu? Turiu prisikaupus zvakiu ir indeliu joms tai belikes knatas ir tie metaliukai jei jie isvis reikalingi ax.gif
Atsakyti
Panos, tikrai žvakių tema lotuliukas.gif ))) Prisiminus, kelias dienas juokas ima lotuliukas.gif )))

Žiūrėjau kažkokią rusišką statybinę laidą, ir ten būna įterpta visokių patarimų.
Viena dailininkė darė žvakę - ją padarė ilgą į plotį ir plokščią, liejo maistiniame plastiko inde per 2 užpylimus.
Dar buvo sugalvotas gana įdomus sprendimas su knatais : pradėjus degti, degė vienas, vėliau jie dvigubėja ir pabaigoje jau dega kažkur 12 knatų.
Tai - įdomi mintis, bet juokas ne iš to.

Moteris iš vielutės išlankstė raideles ir jas įliejo į žvakės apatinę dalį (tipo laiškas mylimajam). Na manau, dabar kai pasimatys koks ailavjū ar liublū... o ten buvo parašyta ... lotuliukas.gif

NUPIRK KAILINIUS thumbup.gif lotuliukas.gif )))
Atsakyti
Sveikos auksarankes 4u.gif
Norejau paklausti, nusipirkom su draugu spec. vasko (parafino) tokiu granuliu lydymui. Gana pigiai iseina ir skaidri sviesi spalva, lengva dazyti, zodziu - viskas liuks.
Pasidarem kelias zvakes - viena didziule stora cilindrine su trimis knatais, kita azurine (?) blush2.gif

Taigi:
Musu didzioji cilindrine zvake sudegtu turbut per 4 valandas! doh.gif
Suprask, labai greitai dega, varva, tirpsta. Jauciu, kad problema butu, jog tai parafinas, o ne vaskas? Kaip manote? Ir kokiu budu tada galima prailginti degima? ar daroma kad lydomas parafinas ir i ji dedama vasko ir sumaisoma?
Gal galite apsviesti mane blush2.gif

O del azurines,
Niekaip nesuprantu kaip jums taip graziai gaunasi. Man buvo kad kelisk art perdaryt reikejo, o tai kone luzo,nes buvo netvirtu vietu per ledukus..

rolleyes.gif
Atsakyti

 i 
Skelbimus prašau rašyti Skelbimų lentoje
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Esu keramikė, ir turiu tokių "nedadegusių" spalvotų parduotuvinių žvakių. Galvoju nusilipdyti molinių indelių ir į juos įliet tas senas žvakes . niekad nesu to dariusi, tai ieškau konsultacijų pas jus. 1.- iš kur gaut knatą? ar galiu jį pati kažkaip pasigamint (gal medvilninis ar lininis šniūrelis apvaškuotas tinka?) 2.- ar būtinas tas metalinis knato padukas? ar galiu tiesiog prilipint su vašku prie dugno tą siūlą? 3.- ar galiu metaliniame indelyje išlydyt tą seną žvakę, ar tą indą reikia kišt į kitą indą pripildytą vandens ir tada laukt kol išsilydys? Rezultato tikiuosi maždaug tokio, tik indelis bus rankom lipdytas, o žvakė ne natūralaus vaško, o spalvoto iš parduotuvinės žvakės:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(...tuti... @ 2014 09 27, 14:47)
Sveikos smile.gif

Esu keramikė, ir turiu tokių "nedadegusių" spalvotų parduotuvinių žvakių. Galvoju nusilipdyti molinių indelių ir į juos įliet tas senas žvakes . niekad nesu to dariusi, tai ieškau konsultacijų pas jus.  1.- iš kur gaut knatą? ar galiu jį pati kažkaip pasigamint (gal medvilninis ar lininis šniūrelis apvaškuotas tinka?) 2.- ar būtinas tas metalinis knato padukas? ar galiu tiesiog prilipint su vašku prie dugno tą siūlą? 3.- ar galiu metaliniame indelyje išlydyt tą seną žvakę, ar tą indą reikia kišt į kitą indą pripildytą vandens ir tada laukt kol išsilydys? Rezultato tikiuosi maždaug tokio, tik indelis bus rankom lipdytas, o žvakė ne natūralaus vaško, o spalvoto iš parduotuvinės žvakės:

user posted image

1. Galima pirkti ir galima pasigaminti smile.gif
2.nebutinas jei rasi kitu budu itvirtinti, kad knatas neisplauktu i pavirsiu. Jei prilipinsi su vasku tai liejant likusi vaska gali istirpti ir knatas vistiek iskils. Jei nedegsi keramokos, gali is kart i moli itvirtinti arba pritaisyti kokia vieliuke uz kurios pririsi knata.
3.As naturalu vaska lydau idejus ikita inda su vandieniu del parafino nezinau.
Atsakyti
Sveikos.
Pirmą kartą pabandžiau pasidaryti žvakutes ir kilo keli klausimai. Būčiau dėkinga jei specialistės galėtų atsakyti-patarti.
1. Sojos vaško žvakės pradžioje dega gražiai, vėliau liepsna mažėja, dar gan ilgą laiką dega, bet liepsnutė mažutė kol galiausia pati užsigesina tam skystam vaške. Nors bičių vaško žvakutės dega puikiai ir išdega iki pabaigos (čia turiu minty arbatinės mažytės žvakutės).
2. Platesniuose indeliuose (naudojant knatą didelėms žvakėms) neištirpsta tolygiai visas plotas o dega šuliniu. Bičių vaškas išdegė 4 - 4,5 cm šuliniu, o sojos plačiau apie 5,5 cm. Ar tai reiškia, kad norint kad žvakė būtų storesnė reikia dėti kelis knatus? Neradau kiek cm maksimaliai galima daryti žvakes į indelį.
p.s. sojų vaškas ir knatai pirkti iš aroma-zone.com tai kaip suprantu kokybiški, tik kažkokios mano klaidos tai nulemia.

Atsakyti