Mes kai ruosemes pikrti, visu pirma ivertinom savo realias galimybes. jei yra uz ka - pirkit tik nama! Mes atradom mums super varianta: namuka 120 m2 + zemes saslykams issikepti, t.y. labai labai nedaug. Bet kai reikejo rinktis tarp buto ir namo, nusprendem, kad geriau mazai zemes su namuku, negu butas su visu laiptine ir zeme!
Mes gyvenam bute, bet rudeni planuojam keltis i savo nuosava nama. Negaliu dar isvardint visu namo privalumu, bet jie tikrai yra. Turiu du berniukus, todel man daug ramiau bus isleisti juos i savo nuosava kiema, nei dabar i sunu apdergta daugiabuciu kiema. Laiptineje dar gyvena viena smirdanti porele - kai susimaiso visa puokste alkoholio, slapimo, purvo kvapu tai ypac vasara toookia smarve, kad apsivempt gali.
Gyvenom keletą metų bute, dabar ketvirti metai name.
+ : savo kiemas, savo žolytė, nėra prispjaudytos laiptinės , grynas oras, savas gėlynas, šiltadaržis po langu, mokesčių mažiau (sąlyginai)
- : susisiekimas ( teko išsilaikyti teises, kas yra ir pliusas)
dukrą 2 metu vežiojau iš mokyklos
jei sugenda mašina mane apima stresas, kaip nuvažiuosiu į darbą
parduotuvės toli
kadangi daug važinėju, mažai judu, ypač žiemą
kai užpusto - tupim namie, nes net taksas nevažiuoja
dukra namo važiuoja beveik valandą autobusu
man į darbą autobusu būtu su keliais persėdimais, taigi keltis turėčiau nežinau kada
gydytoja į namus nevažiuoja
kadangi šildom malkom, tai kai visi dirba, namie šalta....
amžinai nebaigti namų darbai - vyras nespėja visko apeiti
dingo pasivaikščiojimai (savaitgaliais eidavom į parką) - nėra laiko
retesni susitikimai su draugais ( kol prisiruoši...)
beje, kaimynai irgi egzistuoja ir ne visada geri
nėra kabelinės
aplink keliai neasfaltuoti, tai ir mašina, ir batai murzini...
mažai vaikų - dukra turi tik 2 drauges kaimynystėje, taigi jei jų nėra, tai laukan neišvarysi - tupi namie
problematiškas šiukšlių išvežimas
sklypas didelis ( 20 a, taigi vien tik žolę nupjauti sugaištamas visas vakaras, o vasarą taip tenka kas 2-3 dienos)
Man pliusų mažiau, bet aš esu miesto žmogus, taigi jaučiuosi ne savo vietoje. Jei mūsų namas būtų mieste, gal pliusų būtų daugiau, dabar - miesto pakraštys.
Turbūt visus pliusus pajunta ties, kad mažiau dirba (nedirba), dirba "valdiškam" darbe arba gali sau leisti moketi pinigus už aplinkos tvarkyma, idealiai susitvarkyti namo šildymą , šildytis dujom, elektra ir .t.t. Man buvo paprasčiau žinoti bute, kad yra šiltas vanduo, nors ir 10 kartų išsimaudysiu jis nesibaigs, kad radiatoriai šilti iki balandžio 1, kad jei išvažiuosiu savaitei žiemą, mano gėlės nenušals. Ir kad jei pritruks duonos, tai nubėgsiu ir nusipirksiu. O svarbiausia, mano dukrytė grįš iš mokyklos saugiai ir greitai. Ir jei pati neatsirakins durų, tai paprašys pas kaimynę pagalbos...
Ai, išliejau viską, kas ant širdies ...
+ : savo kiemas, savo žolytė, nėra prispjaudytos laiptinės , grynas oras, savas gėlynas, šiltadaržis po langu, mokesčių mažiau (sąlyginai)
- : susisiekimas ( teko išsilaikyti teises, kas yra ir pliusas)
dukrą 2 metu vežiojau iš mokyklos
jei sugenda mašina mane apima stresas, kaip nuvažiuosiu į darbą
parduotuvės toli
kadangi daug važinėju, mažai judu, ypač žiemą
kai užpusto - tupim namie, nes net taksas nevažiuoja
dukra namo važiuoja beveik valandą autobusu
man į darbą autobusu būtu su keliais persėdimais, taigi keltis turėčiau nežinau kada
gydytoja į namus nevažiuoja
kadangi šildom malkom, tai kai visi dirba, namie šalta....
amžinai nebaigti namų darbai - vyras nespėja visko apeiti
dingo pasivaikščiojimai (savaitgaliais eidavom į parką) - nėra laiko
retesni susitikimai su draugais ( kol prisiruoši...)
beje, kaimynai irgi egzistuoja ir ne visada geri
nėra kabelinės
aplink keliai neasfaltuoti, tai ir mašina, ir batai murzini...
mažai vaikų - dukra turi tik 2 drauges kaimynystėje, taigi jei jų nėra, tai laukan neišvarysi - tupi namie
problematiškas šiukšlių išvežimas
sklypas didelis ( 20 a, taigi vien tik žolę nupjauti sugaištamas visas vakaras, o vasarą taip tenka kas 2-3 dienos)
Man pliusų mažiau, bet aš esu miesto žmogus, taigi jaučiuosi ne savo vietoje. Jei mūsų namas būtų mieste, gal pliusų būtų daugiau, dabar - miesto pakraštys.
Turbūt visus pliusus pajunta ties, kad mažiau dirba (nedirba), dirba "valdiškam" darbe arba gali sau leisti moketi pinigus už aplinkos tvarkyma, idealiai susitvarkyti namo šildymą , šildytis dujom, elektra ir .t.t. Man buvo paprasčiau žinoti bute, kad yra šiltas vanduo, nors ir 10 kartų išsimaudysiu jis nesibaigs, kad radiatoriai šilti iki balandžio 1, kad jei išvažiuosiu savaitei žiemą, mano gėlės nenušals. Ir kad jei pritruks duonos, tai nubėgsiu ir nusipirksiu. O svarbiausia, mano dukrytė grįš iš mokyklos saugiai ir greitai. Ir jei pati neatsirakins durų, tai paprašys pas kaimynę pagalbos...
Ai, išliejau viską, kas ant širdies ...
Sita dilema - butas ar namas - kamuoja daugeli jaunu seimu. Mes ja sprendziam taip - pradziai nusipirkom buta labai geroj vietoj. Pagyvensim keleta metu, kol stabilizuosis seimos sudetis Tuomet jau bus susitupeje poreikiai ir norai. Pirksim nama kur nors priemiestyje, kad nebutu labai toli nuo miesto, grazioj vietoj, geras susisiekimas ir pan. Nes abu su vyru esam individualaus namo salininkai. Nors abu miestieciai iki kaulu smegenu Tik vyras visa gyvenima gyveno name, labai grazioje vietoje Talino priemiestyje. O ir as namo liga jau senokai uzsikretusi
QUOTE (Miglute @ 2004 04 08, 09:46) |
Jei mūsų namas būtų mieste, gal pliusų būtų daugiau, dabar - miesto pakraštys. |
Kai kuriuose gyvenamųjų namų kvartaluose miesto pakrašty ar net už miesto žada kurtis privatūs darželiai ir mokyklos, taigi vaiko vežiojimo problema lyg ir atpuola..
O gal kuri gyvenate Balsiuose ar Nnemenčinės plente? Noretųsi sužinoti šių vietovių pliusus ir minusus...
MANE IRGI KAMAVO MINTYS: BUTAS AR NAMAS. ISIGIJOM BUTA PAGYVENOM 3 METUS IR NUSIPIRKOM SKLYPA, NES VISTIEK NORIU NAMO,BET..... AS NOREJAU NAMO TIK MIESTE - GERIAU DAUGIAU PINIGU ISLEISTI PRADZIOJ, O NE PASKUI, NES TIKRAI NESINORI VARGTI SU VAIKU VEZIOJIMU, GYDYTOJAIS IR PAN. TODEL MANAU GERIAU NAMAS, BET MIESTE.
Mažą vaiką vis tiek reikia vežioti, nesvarbu, kad mieste. Ir į darželį, ir į būrelius, ir pas gydytoją. Nebent darželis prie pat namo šliejasi (kaip mūsų dabartinės gyvenamosios vietos atžvilgiu ) - tada pro langą gali matyti, kaip vaikas nueina į darželį ir ką jis ten veikia
Bet namas mieste gerai Mes bežiūrinėdami tookių sklypukų matėm antakalnio pušynuose, visiškai netoli centro Jei kam finansai leidžia kažką panašaus įsigyti ir dar puikų namą pasistatyti - tikrai šaunu...
Bet namas mieste gerai Mes bežiūrinėdami tookių sklypukų matėm antakalnio pušynuose, visiškai netoli centro Jei kam finansai leidžia kažką panašaus įsigyti ir dar puikų namą pasistatyti - tikrai šaunu...
QUOTE (Miglute @ 2004 04 08, 11:46) |
Gyvenom keletą metų bute, dabar ketvirti metai name. + : savo kiemas, savo žolytė, nėra prispjaudytos laiptinės , grynas oras, savas gėlynas, šiltadaržis po langu, mokesčių mažiau (sąlyginai) - : susisiekimas ( teko išsilaikyti teises, kas yra ir pliusas) dukrą 2 metu vežiojau iš mokyklos jei sugenda mašina mane apima stresas, kaip nuvažiuosiu į darbą parduotuvės toli kadangi daug važinėju, mažai judu, ypač žiemą kai užpusto - tupim namie, nes net taksas nevažiuoja dukra namo važiuoja beveik valandą autobusu man į darbą autobusu būtu su keliais persėdimais, taigi keltis turėčiau nežinau kada gydytoja į namus nevažiuoja kadangi šildom malkom, tai kai visi dirba, namie šalta.... amžinai nebaigti namų darbai - vyras nespėja visko apeiti dingo pasivaikščiojimai (savaitgaliais eidavom į parką) - nėra laiko retesni susitikimai su draugais ( kol prisiruoši...) beje, kaimynai irgi egzistuoja ir ne visada geri nėra kabelinės aplink keliai neasfaltuoti, tai ir mašina, ir batai murzini... mažai vaikų - dukra turi tik 2 drauges kaimynystėje, taigi jei jų nėra, tai laukan neišvarysi - tupi namie problematiškas šiukšlių išvežimas sklypas didelis ( 20 a, taigi vien tik žolę nupjauti sugaištamas visas vakaras, o vasarą taip tenka kas 2-3 dienos) Man pliusų mažiau, bet aš esu miesto žmogus, taigi jaučiuosi ne savo vietoje. Jei mūsų namas būtų mieste, gal pliusų būtų daugiau, dabar - miesto pakraštys. Turbūt visus pliusus pajunta ties, kad mažiau dirba (nedirba), dirba "valdiškam" darbe arba gali sau leisti moketi pinigus už aplinkos tvarkyma, idealiai susitvarkyti namo šildymą , šildytis dujom, elektra ir .t.t. Man buvo paprasčiau žinoti bute, kad yra šiltas vanduo, nors ir 10 kartų išsimaudysiu jis nesibaigs, kad radiatoriai šilti iki balandžio 1, kad jei išvažiuosiu savaitei žiemą, mano gėlės nenušals. Ir kad jei pritruks duonos, tai nubėgsiu ir nusipirksiu. O svarbiausia, mano dukrytė grįš iš mokyklos saugiai ir greitai. Ir jei pati neatsirakins durų, tai paprašys pas kaimynę pagalbos... Ai, išliejau viską, kas ant širdies ... |
Kai atejo toks laikas, kai turejom rinktis namas uzmiestyje ar butas mieste ilgai galvojom ir pasirinkom nama. Ir tuo savo pasirinkimu dabar labai dziaugiames.
Musu namas yra senos statybos (1974m), taciau per keleta metu ji atnaujinome. Susitvarkeme (pakeiteme is pagrindu) sildymo sistema, dabar sildomes dujom ir nereikia sukti galvos jau dar uzteks malku iki pavasario ar reikes i miska kulniuoti. Pasikeiteme langus, apsisiltinome sienas, pasidareme kambariu remonta. Nors gyvenam gerokai uz miesto, taciau vyras i darba vaziuoja tiek pat laiko, kiek ir tada kai gyvenom mieste. Vaikai turi savo kiema, as gelyna ir net siltnami . O norint pasivaikscioti ar net pasportuoti visada yra kur, nes aplink gamta. Be to ir darbu aplink namus visad pilna. O kai nusibosta kaime trunyti, tada lekiam i miesta pramogauti.
Ir, patikekit, nieko nera nuostabesnio, kai ryte pabundi ne nuo masinu gausmo, o nuo lakstingalu ciulbesio. O taip va .
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 04 14, 17:31) |
Na va...Panašu, kad mūsų sklypukas (ir kažkada - namukas) bus mieste... |
Placiau prasom... Tai gal jau sklypa issirinkot, ar net nusipirkot? Nes as irgi vis misliju, gal reik jau i sklypu paieskas veltis, tik nezinau nuo ko pradeti...
QUOTE (Perliukas @ 2004 03 22, 19:41) |
Cia visos diskutuoja apie nama ar buta , o ar nebutu tam iseitis kotedzas mieste. Namas, kiemas , kaimynai tiktai du arba vienas ir visi miesto privalumai . Aisku gamtos , gryno oro nebus , bet vis geriau negu bute. Ir islaikymas tokio namo turetu but tarp buto ir "savarankisko" namo.Tik kaip butu su zemes mokesciu miesto teritorijoj , kiek uz tai reikia , ar reikes moket. Gal vilnietes ar kaunietes gyvenancios kotedzuose galit pasidalint patirtim . Man toks variantas pagal charakteri labai jau tiktu ( reikia ir ramybes ir miesto surmulio). |
100 proc. pritariu!!! man kotedzas irgi butu idealiausias variantas, nes turi savo sklypeli prie duru, gali sasla pakepti ir plius nesi atskirtas nuo pasaulio. Na, bet cia tik drambliuko svajone, nes is tiesu kotedzas mieste yra nepalyginamai brangiau nei namas uzmiestyje