pastebėjimas
kiekvienas žmogus turi savo nuomonę, ir jei jo nuomonė yra kitokia nei tavo-tai nereiškia kad tas žmogus kvailas
kam patinka bute-valio...kam patinka gyventi name-taip pat valio...
ir svarstyti pigiau, brangiau...tiesiog neverta, kiekvienas renkasi pagal savo galimybes ir norus
Kartais norai šiek tiek nesutampa su galimybėmis, tad kartais labai pravartu ne tik pasiskaičiuoti (geroookai iš anksto), bet ir pasidomėti būsimais privalumais bei trūkumais būsimo pasirinkimo
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 23, 20:29)
Kartais norai šiek tiek nesutampa su galimybėmis, tad kartais labai pravartu ne tik pasiskaičiuoti (geroookai iš anksto), bet ir pasidomėti būsimais privalumais bei trūkumais būsimo pasirinkimo
pasidomėti žinoma galima...
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 23, 20:29)
Kartais norai šiek tiek nesutampa su galimybėmis
Aš manau, kad kai labai labai nori, atsiranda ir galimybių
Kadangi išaugau nuosavame name (gal ir daugiau yra priežasčių, bet jų neieškojau), tai man visada siaubą kėlė bendrabučiai (visi daugiabučiai man bendrabučiai. Atsiprašau, bet taip juose jaučiuosi ). Kai teko pagyventi dešimtmetį daugiabutyje, tai maniau, kad mane užspaus tas psichologinis nemalonus pojūtis. Dar kol buvau viena ar tik susituokusi ir su vyru dviese, tai kažkaip tyliai iškęsdavau gyvenimą. Bet kai atsirado vaikai, supratau, kad daugiau negaliu gyventi tokio tipo namuose ir pabėgom į namą. Atsigavau, pagaliau kvėpuoti pradėjau pilna krūtine. Jokie minusai man psichologinio komforto nepanaikins ir niekada nedėsiu riebaus pliuso, kad bute geriau gyventi.
Tačiau tikrai esu sutikusi ir ne vieną žmogų, kuris atvirkščiai nei aš mąsto. Kiekvienam savo
Tačiau tikrai esu sutikusi ir ne vieną žmogų, kuris atvirkščiai nei aš mąsto. Kiekvienam savo
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 21, 06:56)
Gyvenant name brangiau kainuoja ne tik apsauga, bet ir pvz. auklė, namų šeimininkė - namų tvarkytoja.
Čia ne į temą, bet panašus atvejis. Deramės su viena šaunia aukle, kaip ji pas mus dirbs, tik atlyginimo niekaip nesuderame. Ji sako: pamatysiu jūsų vaikus, tada pasakysiu. Na kažkas panašaus. O ištiesų ji norėjo pamatyti kaip mes gyvenam Juk tai labai keičia kainą, jei gyvena vienaip ar kitaip, proporcionaliai
Čia ne į temą, bet panašus atvejis. Deramės su viena šaunia aukle, kaip ji pas mus dirbs, tik atlyginimo niekaip nesuderame. Ji sako: pamatysiu jūsų vaikus, tada pasakysiu. Na kažkas panašaus. O ištiesų ji norėjo pamatyti kaip mes gyvenam Juk tai labai keičia kainą, jei gyvena vienaip ar kitaip, proporcionaliai
tokiu atveju,sitos aukles pradzioje reiketu atsisakyti..juk jai visada bus negana,visada prasys pakelti atlyginima,prideti priedu...cia ne i tema,bet is pokalbio
Įdomu, ar kas nors parašys skaičiais, kiek kainavo kasdieninis gyvenimas finansiškai/mėnesiui persikėlimas į namą. Uždarbis liko toks pat. Išlaidų sumažėjo ar padidėjo? Jei sumažėjo ar padidėjo - kiek apytiksliai procentų.
esu nemazai metu gyvenusi bute, dabar gyvenu name. ir zinot ko dabar noriu? gyventi kotedze... tai manau tarpinis variantias tarp namo ir buto. bute bendra laiptine, kiek mazokai vietos, nepatogumai masinu aikstelej (net nujuose butuose taip jau pasitaiko) o name gyvenant ir vietos daug, ir problemos su masina nebuna ir jokiu laiptiniu, bet.. bet name gyvenant labai daug laiko turi tureti kad aplinka sutvarkyti, kad namus sutvarkyti. o dar visokie remontai (namo isores ir vidaus, ivairiu tvoru statymui ar kiemo dekoravimui) oi kiek kainuoja.. irr ne tik laiko o ir pinigu.
Kotedzas tai lyg mazas namelis tik su tavo iejimu, su tavo garazeliu ir nedideliu kiemeliu, kurio prieziurai laiko daug nereikia.. va del to ir svajoju apie kotedziuka.. pavargau nuo namo
Kotedzas tai lyg mazas namelis tik su tavo iejimu, su tavo garazeliu ir nedideliu kiemeliu, kurio prieziurai laiko daug nereikia.. va del to ir svajoju apie kotedziuka.. pavargau nuo namo
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 24, 10:34)
Įdomu, ar kas nors parašys skaičiais, kiek kainavo kasdieninis gyvenimas finansiškai/mėnesiui persikėlimas į namą. Uždarbis liko toks pat. Išlaidų sumažėjo ar padidėjo? Jei sumažėjo ar padidėjo - kiek apytiksliai procentų.
skaičiavausi prieš pradedant statybas. neskaitant aplinkos tvarkymo( nes čia jau kas kiek nori- tiek ir įdeda)- pačio namo apie 200m2 išlaikymas kainuoja tiek kiek man vieno kambario butas 37m2 miesto centre vat dėl to po šiai dienai siuntu ir kuo greičiau noriu nešdintis iš buto. jei rudenį šildymo kainos Vilniuje tikrai šoktels tiek, kiek žada- spėju bus ir brangiau, o vietos vistiek tiek kiek kišenėj...bet mane prisidės važinėjimas iš užmiesčio...vadinasi finasiškai neišlošiu, bet gyvensiu kur kas komfortabiliau, nes dabar labai susigrūdę- neturim nei vienas privačios savo erdvės...
----------
aplamai šiuo metu skaudi tema man- nes kas kartą iš statybų aš į butą gryžtu kaip į karcerį. o kada baigsim įsirenginėt- vienas dievas težino. bute jau net tvarkytis nebenoriu- maumais viskas apėję...o vakar statomam name langus išsivaliau matau labai aiškų skirtumą tarp namo ir buto- visa savo siela gyvenu jau ten...eisiu gyvent ant betono pliko, kad tik galėčiau kvėpuot švariu oru ir rytais gert kavą įsibridus į rasą spoksodama į vieversius danguje... vat ir dabar vaikas apsirgo, tai vyras prie namo ( pavydžiu jam nerealiai), o aš depresuoju keturių sienų kalėjime slaugydama mazgę...
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 24, 10:34)
Šiek tiek brangiau, bet ne tiek, kad reiktų galvą sukti dėl pinigų. Tiksliai skaičiais nepateiksiu (paprasčiausiai tingiu po pinigų programą knaisiotis ), bet už 3 kambarių butą (apie 60 kvadratų) mokėjom mokesčius vasarą apie 200 lt (su visais gyvatuko mokesčiais iš lubų, kabelinėm, elektra ir t.t.), o žiemą apie 500 lt. Keliais litais brangiau mokam, bet kvadratūrą, tai 200. Daugiau išlaidų transportui, nes jau taip sutapo, kad persikėlę į namą ir kiekvienas atskirą mašiną įsigijom. Maistui sumažėjo, nes daugelis vaisių, daržovių ir prieskoninių augalų išsiauginam patys. Knistis prie aplinkos vienas malonumas Ir pagaliau mano gėlės visos telpa normaliai
QUOTE(RamuneM @ 2008 06 24, 14:53)
už 3 kambarių butą (apie 60 kvadratų) mokėjom mokesčius žiemą apie 500 lt.
Geras, mūsų didžiausias "žieminis" mokestis už viską gyvenant 180m2 name (šildymas protingu, į aplinką reguojančiu, taupiu dujiniu katlilu, pirmame aukšte grindinis šildymas, 3 sanmazgai, daug kombinuotų gyvatukų) - 500 lt Aišku, labai norint galima sutilpti ir mažiau, bet kad aš mėgėja maudytis pilnutėlėj dvivietėj vonioj , plius maži vaikai - netaupom ant šildymo ir t.t.
Čia per mėnesį tiek ar už tris mėnesius?