Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

QUOTE(westa @ 2008 06 20, 11:32)
va kažkada jau rašiau šitą dalyką.. mane irgi užknisdavo , kad moki pinigus , o kieme - bardakas  unsure.gif .. o jau ką bekalbėt apie tvarką prie konteinerių  unsure.gif  unsure.gif .. dabar turim savo asmeninį mažiuką, jokios smarvės, jokios netvarkos

ai, dėl konteinerių ir šiukšlių kieme jau patylėsiu doh.gif nors, aišku, kai turi mažą vaiką besimėtantys švirkštai nelabai džiugina... ... tegu bent kartą per metus žolę nupjauna...ir tai jau bus šis tas...
Atsakyti
subjektyvi minejo nama be tvoros-tai labiau isimtis nei taisykle. tam,kad prieiti prie uzpakalinio lango pas mus,pirmiausiai tektu brautis i kaimyno sklypa:-Dtam tikra prasme vieni kitus saugom,o jei kada isgirstu signalizacija,pasiziuriu,ar kaimynu kiemai tvarkoj,ar nesimato ko itartino. vogti aklai per daug rizikinga-turi buti arba labai nuosalus,arba labai prabangus namas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 20 birželio 2008 - 11:41
QUOTE(westa @ 2008 06 20, 09:22)
1... manau statistiškai butų apvogiama daug daugiau nei namų.. ne kiekvienas vagis išdrįs lįst į namą ..

2.dabar apsižiūrėjau, kad name mano nelabai ką yra nešt  cool.gif .. buitinė technika inegruota, TV tokio dydžio, kad du vos vyrai paneš, o ir prisuktas prie stovo, kur atsukt laiko užima.. per tokį laiką tikrai apsauga atvažiuos .. nu nėr ką nešt pas mus  doh.gif

1.statistiskai ir butu daugiau nei namu mirksiukas.gif
2.tai tas pats ir bute,viskas integruota,televizorius irgi didziulius zmones statosi...tad del apsaugsos,tik tas,kad namui kainuoja tikrai ziauriai daug(aisku priklauso nuo to ka ir kiek,ir kokia isisvedi apsauga),butui palyginti nedaug,bet..juk ir erdves palyginimui atitinkamai bute ir name ax.gif
Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2008 06 20, 09:27)
Šiemet mūsų rajone dar nei karto nepjovė žolės- ji dabar aukščiau kelių. Dukrai aplamai iki pažastų. Per savo 5keriu metų gyvenimą visas tris erkes pasigavo ne kur nors miške, o būtent mūsų rajono žolėj... vat tokios tokelės, o sklype, kur statomes mes jau tris kartus šiemet žolę pjovėm...Laukiu nesulaukiu kad gi galėsim persikraustyti į namą. O už aplinkos tvarkymą gi mokam ir vistiek gyvenam šiukšlyne...

na nezinau,zole pas mus pjauna,kiema nuolatos tvarko,laiptine irgi plaunama,tvarkoma,langus nuvalo,kazkaip nepastebejau,kad butu netvarka,konteineriu nera kieme,tik gretimame....tad del to tai tikrai nesiskundziame ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 20, 11:18)
Manai apsauginės žaliuzės neišlaužiamos? Kiek skaitau apie apiplėštas parduotuves, tiek būna įrašas "išlaužtos apsauginės žaliuzės".  Jos sulaiko tik tam tikram laikui. Gal keliom min. ilgiau. Niekur nesaugu, o name ypač. Nes įlįs pro užpakalinį langą, kur niekas nematys ir net nežinos, kad kažkas vyksta.

Pamenu kraupau nuo draugų "apsaugos". Langai vitrininiai, anei tvoros, anei signalizacijos. Eik, plėšk, daužk, niekas nesulaikys. Tik turtas apdraustas. Sako, to užtenka. Bet vistiek, jei naktį kas nors su kirviu lįs, maža nepasirodys... Man dienos metu sėdėt baisu, o ką kalbėt apie nakvojimą ar išvykimą ilgam laikui blink.gif

O buto sarvuotos durys norite pasakyti neislauziamos. Kazkur maciau per tv, kad tas sarvuotas duris per minute laisvai atidaro. Niekas ju nelauzo ir be jokio triuksmo i vidu ieina.
O del isilauzimo nakti kai esi namie, tai pas mus nakti signalizacija ijungta ant visu langu ir duru. Taip kad jeigu kas judintu langa, iskarto suveiktu signalizacija.
NETEISINGAS TEIGINYS KAD BUTE TURTAS SAUGESNIS NEI NAME biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 06 20, 13:32)
1.statistiskai ir butu daugiau nei namu mirksiukas.gif
nedaug,bet..juk ir erdves palyginimui atitinkamai bute ir name ax.gif

tai aš ir nesiginčyju, kad kitaip bute, bet ir name ne kitaip nei bute smile.gif ..

va gaisro atveju visgi name saugiau ... o ir šiaip.. paėmė vieną dieną vyras mano raktą ir išsivežė mane užrakinęs.. gerai, kad terasos durys yra, o tai arba būtų reikėję vyrui grįžt arba šuniai būtų kentėję iki vakaro pažaliavę
Atsakyti
16 metu isgyvenom bute, buvom isirenge super, bet nepalyginamai dabar yra geriau, saugiau, ramiau, graziau nuosavame name.Tik gaila, kad ne visi gali namuose gyventi.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 20, 11:18)
Pamenu kraupau nuo draugų "apsaugos". Langai vitrininiai, anei tvoros, anei signalizacijos. Eik, plėšk, daužk, niekas nesulaikys. Tik turtas apdraustas. Sako, to užtenka. Bet vistiek, jei naktį kas nors su kirviu lįs, maža nepasirodys... Man dienos metu sėdėt baisu, o ką kalbėt apie nakvojimą ar išvykimą ilgam laikui blink.gif

Del turto saugumo bute ir name manau toks pat saugumas, ir durys ir apsaugines zaliuzi, viskas norint islauzoma biggrin.gif

O del draugu saugumo, mes gyvenam taip pat biggrin.gif nei tvoros, nei signalizacijos, ir vitrininiai langai lotuliukas.gif net lauko durys su didziuliu stiklu lotuliukas.gif Nu ir nebaisu kazkodel, nors dazniausiai nakvoju viena su 2.5 metu sunum blush2.gif lotuliukas.gif

QUOTE(swimmer @ 2008 06 20, 13:41)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(swimmer @ 2008 06 20, 13:41)

Ir kokie argumentai?
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 20, 16:20)
Ir kokie argumentai?

Tai cia as perskaiciau tik keliu zmoniu teiginius kad bute yra saugiau, bet nebuvo nei vieno argumento, kuriuo buto saugumas butu pranasesnis uz namo.
1. Sarvuotos buto durys = sarvuotos namo durys+apsaugines zaliuzes ant langu (Ir tie ir tie kazkiek apsaugo, bet viskas yra islauziama).
2. Apsaugos reagavimas bute ir name laikas bus apytiksliai tas pats, nes apsaugos automobiliai nebuna viename centre o isdestyti pagal kvartalus (ne vien daugiabuciu) Nekalbu apie namus kurie 30 Km nuo miesto, nes manau kad i ten apsauga isvis nevaziuoja.
3. Del isilauzimo nakti. Tam yra signalizacija + jeigu labai paranoja kiekviena nakti galima naudoti priemones nurodytas 1 punkte smile.gif

Lygtais tiek maciau argumentu, kurie manes niekaip neitikino kad butas saugiau nei namas:)
Laukiu daugiau biggrin.gif
Atsakyti
O jei namas atokesnėje vietoje, pvz nesiriboja su kaimynais arba kraštinis sklypas, prie miškelio?

O jei namas stovi laukuose, pvz Tarandėje ar Bajoruose, ar pan., visi nauji kaimynai, niekas nieko nepažįsta (ir kartais net nenori pažinti, būkim realistais)? Ir niekas nežino, kas ten iš jūsų namo krausto baldus viduryje dienos į didžiulį sunkvežimį.

Juk n atvejų, kai apvagia nuosavus namus. Riebiai riebiai. Išneša viską, vidur dienos.

Romą Žakaitienę apvogė Antakalnio rajone, mieste, ir apsauga buvo. Ir nieko, išnešė ką norėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 20 birželio 2008 - 17:38
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 20, 18:37)
Romą Žakaitienę apvogė Antakalnio rajone, mieste, ir apsauga buvo. Ir nieko, išnešė ką norėjo.

Apsauga lyg buvo neįjungta. Ir išnešė tik juvelyrinius dirbinius, nes anot p. Žakaitienės, panašu, kad vagys buvo išgąsdinti. g.gif
Sorry už off-topicą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 20, 18:37)

O jei namas stovi laukuose, pvz Tarandėje ar Bajoruose, ar pan., visi nauji kaimynai, niekas nieko nepažįsta (ir kartais net nenori pažinti, būkim realistais)? Ir niekas nežino, kas ten iš jūsų namo krausto baldus viduryje dienos į didžiulį sunkvežimį.

Žinok keistas dalykas tas namas g.gif Bute gyvenam jau šeštus metus- vieną kitą kaimyną iš matymo tepažystu. Apie kokį nors artimesnį bendravimą- nei kalbos nėr. Visi tik trinkteli savo durimis ir pradingsta savo urveliuose...O vat namą dar tik statomes, o jau ne tik aplinkinius kaimynus pažystu, bet vos ne pas pusę gatvės kavos gerti buvau... blink.gif Bendravimas visai kitoks. Vis dar negaliu atsistebėt blink.gif kai sveikinasi einant gatve bet kas , net iš matymo man nematytas ( mus vadinasi matė doh.gif ). vat ir dabar skambino man meistrai, kad nėr elektros name. gal nėr visoje gatvėj, iš kur man žinot bute sėdint? paskambinau vieniems kaimynams, kitiems, viską išsiaiškinau. O vat buto kaimynų nei vienų telefono neturiu... blush2.gif Nuosavų namų kvartale žmonių koncentracija kur kas mažesnė, todėl lengviau vieniems kitus įsiminti...
--------
kol kas aš dar negaliu šnekėt apie namo minusus, vat kaip baigsim statybas, pagyvensim metelius kelis- tada jau kalbėsim. O faktas, kad jų bus, tik augus, gyvenus vien tik bute jų kolkas numatyt negaliu...Statome todėl, kad matėm tik pliusus...Laikas viską sustatys į savo vietas...
--------
tiesa, vienas baubas jau atkrito- visi labiausiai mane gasdino žolės pjovimu. Tikėjau- nes visgi ploto pas mus daug- 25arai. bet vat išbandžiau savaigę žoliapjovę- fantastika- nei stumt, nei trukt tik spėk iš paskos bėgt... per pusvalandį prasisuku, nors pas mus dar tik paprasta kaimo pieva, o ne veja...su veja bus dar paprasčiau...
Atsakyti