Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

QUOTE(westa @ 2008 06 19, 13:15)
smile.gif o sienų gerų name nebūna.. drįsčiau beje pasiginčyt dėl sakykim gerų naujos statybos butų sienų ir mano statyto namo  smile.gif .. gražus vaizdas pro langą.. kaži ar daug tokių butų turim? nėra didelių erdvių? nepatinka -statyk mažą namą, o šiaip didelės erdvės, kaip nekeista, daug greičiau sutvarkomos nei mažos .. čia jau iš patirties  smile.gif .. kaimynai, kaip žinia, irgi loterija

o va tas pavyzdys dėl muzikavimo.. sutikit, kad tokia problema name būtų mažiau aktuali , nei bute.. ar ne  smile.gif

dar vienas bute nu žiauriai užknisantis dalykas - hidrauliniai bandymai.. tik kartą metuose ir tik savaitę, nu bet žiauriai užknisa  smile.gif

kelias dienas atgal skaičiau straipsnį apie toleranciją kaimynams šildymo sezono metu,,, kažkas panašaus į tai, kad žmonės prisisuka minimaliai šildymą, ir šildosi kaimynų sąskaita , per sieną įeinančia šiluma  doh.gif  doh.gif .. ir straipsnis agitavo būt tolerantiškiems kaimynams ir taip nesielgt.. ar ne absurdas  doh.gif

mano namas - senos statybos, bet sienos kaip reikalas - kaimynu negirdžiu. ir namo, kad ir mažo nenoriu schmoll.gif man butas mielesnis ir į namą nieks manęs neįkiš. man patinka tarp žmonių gyvent, o ne dėžutėj.
Atsakyti
QUOTE(nomke7 @ 2008 06 19, 09:58)
Nors aš „visom keturiom“ už namą, butas turi irgi pliusu lyginant su namu. Paprastas (tinkantis tik tuo atveju, jei name nėra dujų) pvz.: žiema neišvažiuosi su visa šeimyna  kokiom 2 savaitėm į kalnus paslidinėti, nes viskas užšals, o jei labai šalta žiema, tai ir visa sistema gali sutrukinėti. Kitas elementarus (ne absoliutus, bet tinkantis didžiajai daliai) pvz.: nuosavų namų gyventojai labai priklausomi nuo elektros, nebus elektros nebus nei vandens, nei šilumos. Buto gyventojai – paprasčiausiai pasišvies žvakėmis, bet turės ir vandenį, ir į WC galės nueiti, ir šildymas nesutriks.

drinks_cheers.gif pas draugus kai vakarojam,daznai elektra mirkscioja ir kartais,net..uzgesta,ar issijungia kazkas is prietaisu.
O del to grojimo su pianinu ir straispnio delfyje,namas pliusa turi toki,kad gali groti kiek nori,bet......ar tures vaikas kas nuveza i tos muzikos mokyklos,nebent mama nedirba arba samdyti tada aukle...o paprasciau ausines uzsideti arba..groti klasese 4u.gif
Nera padeties be iseities.
Papildyta:
QUOTE(axa @ 2008 06 19, 10:16)
abiems atvejais yra labai paprasti sprendimai:
* šildymas kombinuotas su elektriniu. Pas mus bus toks variantas, nes tikrai ketiname ir toliau su šeimyna važinėtis slidinėti  kaip ligšiol biggrin.gif Investicija kokie 2000lt.
* elektros generatorius. Normalus, kuris įsijungia automatiškai, dingus elektrai. 'Kūrenamas' benzinu, normalios galios - kaina nuo 2000lt. Pagamintos kWh kaina tikrai nemaža - dabar apie 2lt, bet avariniam atvejui tai vis geriau nei sėdėt be šildymo ir elektros.

O kiek kainuoja gera namo apsauga,jei pvz zmones keliaujantys.Bute isirengti nedaug,bet vat name doh.gif o kai name augini daug gyvuneliu ir daznai keliauji kas juos priziures,juk bute viso arsenalo tarkim gyvunijos pasaulio neturi salygu laikyti tai ir nelaikai.Juk jei namas uz miesto,tai kazkam uzkraunama gan didelis vargas..na tarkimas cia vis ziuriu is abieju pusiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 19 birželio 2008 - 13:28
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 06 19, 14:32)
o kai name augini daug gyvuneliu ir daznai keliauji kas juos priziures,juk bute viso arsenalo tarkim gyvunijos pasaulio neturi salygu laikyti tai ir nelaikai.Juk jei namas uz miesto,tai kazkam uzkraunama gan didelis vargas..na tarkimas cia  vis ziuriu is abieju pusiu biggrin.gif

jokio skirtumo ar namas ar butas, su gyvūnais bet kuriuo atveju yra problema kai reikia išvykti.

nors mes kolkas apsiribojam vandenų gyvūnija - automatizuotas akvariumas porą savaičių gali laisvai ir be priežiūros būti. Tiktai bute lydėjo baimė - kad nieko nenutiktų, nesudužtų, ir neužpiltume kaimynų... Name tos baimės nebebus. Nežinau kaip westa su savo 6 šuniais verčiasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 06 19, 13:32)
O kiek kainuoja gera namo apsauga,jei pvz zmones keliaujantys.Bute isirengti nedaug,bet vat name doh.gif o kai name augini daug gyvuneliu ir daznai keliauji kas juos priziures,juk bute viso arsenalo tarkim gyvunijos pasaulio neturi salygu laikyti tai ir nelaikai.

Visa diskusija ant absurdo ribos, bet cia tai jau neblogas anekdotas gaunasi. Jeigu gyveni name - tai turi laikyt gyvunijos pasauli, tada negali keliauti, arba skriaudi giminaicius doh.gif Ot tai namo minusas lotuliukas.gif Cia kaip kazkokiam senam anekdote: rukai, vadinasi geri, geri, tai pas mergas eini, - ach tu paleistuvis biggrin.gif
Na gyvenu name, neturiu nė žiurkėno, vidury ziemos atsotogavau, niekas neužsalo ir jokio giminaicio nenuskriaudziau smile.gif Išvažiuodama pamaigiau keleta mygtuku ant dujinio katilo valdymo kad nesildytu vandens kol musu nebus, pamazinau keletu laipsniu palaikomą patalpų temperatūrą. Ijungiau signalizacija, uzrakinau ir viso gero. Matyt ne iš tikruju name gyvenu, neturiu nei suns nei darzo ir dar drystu atostogauti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lota @ 2008 06 19, 14:57)
vidury ziemos atsotogavau, niekas neužsalo ir jokio giminaicio nenuskriaudziau  smile.gif Išvažiuodama pamaigiau keleta mygtuku ant dujinio katilo

Kalbama buvo apie kieto kuro katilus. Su dujomis tai tikrai viskas čiki thumbup.gif , tik ne visi dujas turi verysad.gif Pritariu axa, koks skirtumas butas ar namas, jei turi gyvūnų.
Atsakyti
Kad ir dėl tos pačios signalizacijos. Iki buto apsauga greičiau atvažiuos, nei iki namo, nebent namas gerai žinomoje ir lengvai randomoje gatvėje. Antraip signalink nesignalinęs, niekas tavęs paprasčiausiai neras. Dabar daugybė namų su nežinia kokiais adresais, naujos gatvės, kur nei taksistai žino, nei kitos tarnybos.. Arba ras po tokio laiko, kai vagių pėdos bus ataušusios.

Kitas variantas. Žmonės keliasi gyventi į aukštutinius namus, nežinia kokiam aukštyje, tipo gerai. Bet Lietuva dar neturi tokio aukščio gaisrininkų kopėčių, kaip kitose šalyse, nepamenu iki kokio tik aukščio jos pajėgios išsitraukti. V.ž. jei gaisras ir negali iš buto išeiti, manyk kad iškepsi gyvas.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 19, 15:05)
Kad ir dėl tos pačios signalizacijos. Iki buto apsauga greičiau atvažiuos, nei iki namo, nebent namas gerai žinomoje ir lengvai randomoje gatvėje. Antraip signalink nesignalinęs, niekas tavęs paprasčiausiai neras. Dabar daugybė namų su nežinia kokiais adresais, naujos gatvės, kur nei taksistai žino, nei kitos tarnybos.. Arba ras po tokio laiko, kai vagių pėdos bus ataušusios.

Kitas variantas. Žmonės keliasi gyventi į aukštutinius namus, nežinia kokiam aukštyje, tipo gerai. Bet Lietuva dar neturi tokio aukščio gaisrininkų kopėčių, kaip kitose šalyse, nepamenu iki kokio tik aukščio jos pajėgios išsitraukti. V.ž. jei gaisras ir negali iš buto išeiti, manyk kad iškepsi gyvas.

Na is kur tu taip viska zinai? Iki buto greiciau atvaziuos? Matavai? Skaiciavai? Gali nepergyventi, atvaziuoja. Ir randa... Ir taksistai randa, ir picu išveziotojai... Ir gatve ne is zinomiausiu. Paprasciausiai zmones dirba toki darba ir yra dar tokie zemelapiai, nesneku apie GPS ir pan.... www.maps.lt biggrin.gif
Atsakyti
o man, kad Čili pica mūsų nepasiekia - tik privalumas biggrin.gif .. ypač vyras džiaugias.. o tai kai gyvenom mieste, tai savaitgalį į barą neįeisi per pietus, tai būdavo - pica į namus.. o dabar va mėsytė, lašišikė ant šašlykynės ir salotos visokiausios.. reikėjo išmokt daryt smile.gif .. beje išties mus ir apsaugos tarnyba pasiekia ir greitoji.. greitoji dar greičiau atvažiavo nei kažkada į butą doh.gif

axa aukles turim šuniams.. va jei bute gyvenčiau, jaučiu auklių nebūtų.. o dabar , kai 6 vedžiot nereik -tik duris atidarei ir pirmyn visi, tai bepigu auklėm būt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 06 19, 16:32)

axa aukles turim šuniams.. va jei bute gyvenčiau, jaučiu auklių nebūtų.. o dabar , kai 6 vedžiot nereik -tik duris atidarei ir pirmyn visi, tai bepigu auklėm būt  blush2.gif

aš irgi tikiuosi name dar vienos senos svajonės išsipildymo - labradoro... Bet iš kitos pusės, jau dabar akyse stovi kaip jį kasdien reikės traukti iš kūdros ir šluostyti kiekvieną kartą kai kieman išbėgs doh.gif (pas mus 6 arų dydžio 'balutė' rolleyes.gif )
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2008 06 19, 16:45)
aš irgi tikiuosi name dar vienos senos svajonės išsipildymo - labradoro... Bet iš kitos pusės, jau dabar akyse stovi kaip jį kasdien reikės traukti iš kūdros ir šluostyti kiekvieną kartą kai kieman išbėgs  doh.gif (pas mus 6 arų dydžio 'balutė'  rolleyes.gif )

bet ar ne kaifas wub.gif wub.gif wub.gif ir tas vaizdelis, kai šunis išsimaudęs purtosi wub.gif wub.gif wub.gif kaip iš reklamos.. smile.gif .. linksmiausia dalis mano gyvenime - kakų rinkimas.. kai 6 šuniai kieme, visgi tenka po kibiriuką gerą to gėrio pririnkt.. kažkada mama paskambino pačiam proceso įkarštyje.. klausia ką veikiu.. sakau.. kakus renku.. mama patylėjo ir pasakė, kad geriau jau bonkes rinkčiau - naudos daugiau būtų biggrin.gif .. bet tokis mano pasirinkimas.. toks mano hobis ir veikla.. to visko neturėčiau , jei nebūtų namo..
Atsakyti
QUOTE(lota @ 2008 06 19, 16:16)
Na is kur tu taip viska zinai? Iki buto greiciau atvaziuos? Matavai? Skaiciavai? Gali nepergyventi, atvaziuoja. Ir randa... Ir taksistai randa, ir picu išveziotojai... Ir gatve ne is zinomiausiu. Paprasciausiai zmones dirba toki darba ir yra dar tokie zemelapiai, nesneku apie GPS ir pan.... www.maps.lt  biggrin.gif

Aš ir ne pergyvenu, kai bus dėl ko, tuomet bus galvojimų 4u.gif Žiūrint pagal atstumus, namai išsidėstę platesnėje trajektorijoje. Sakyk ką nori - važiuoja ilgiau. Teko bendrauti su apsaugos firmos vadovu, jie netgi turi savotišką force majore laiką, per kurį sau leidžia pavėluoti, jei objektas per daug toli nutolęs nuo pvz. miesto ribos, yra nepalankiose gatvėse ir pan. Gal tavo namas ir nepatenka į tokią padėtį, tai dėl greitos reakcijos ir esi rami. Arba jau teko išbandyti sargų greitį.
Atsakyti
aš jau matau, kad iš mūsų diskusijos galima padaryti visai neblogą konspektą, į ką atkreipti dėmesį renkantis sklypą ir besiruošiantis kraustytis toliau nuo civilizacijos.
apie kai kuriuos dalykus tikrai gali nepagalvoti , ypač kai darai tai pirmą kartą ir neturi patirties.
va dabar jau kiek klausimų yra į kuriuos kiekvienas turi atsakyti:
- ar bus patogu privažiuoti;
- ar bus saugu;
- ar bus užtikrintos komunikacijos;
- kiek kainuos važinėjimas;
- ...
ir t.t.

o tada ieškoti geriausio varianto. Kiekvieną iškeltą 'trūkumą' aš mintyse išanalizuoju iš savo pusės, ir pagalvoju kaip tai bus išsprendžiama. Kolkas nieko tokio kritiško neįžvelgiau rolleyes.gif . Yra vienas dalykas kuris jaučiu kad man nepatiks, ir kuris išsispręs tik per eilę metų - pas mus nors ir miestas, bet gatvė prie namo dar neasfaltuota.... Bus dulkių. Tik tiek kad eismas ten minimalus, gatvė nepravažiuojama, naudojama tik kelių kaimynų. Bet kaimynai daugiau pagyvenę, paprasti seniai gyvenantys žmogeliai, ir nemanau kad savo lėšomis galėtų ir norėtų prisidėti prie gatvės asfaltavimo...
Atsakyti