Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

QUOTE(axa @ 2008 06 19, 11:28)
nepyk tikurila, bet šios tavo frazės kitaip perskaityti ir neina:
Todėl tikrai būtų geriau jei tos diskusijos nebetęstume  4u.gif

Siatam pasakime tikrai neturejau omeny materialines puses schmoll.gif 4u.gif Man maziausiai tai rupi ir idomu, o to "negalejimo" priezasciu gali buti melejonas...
Tai istikruju noreciau tada atsiprasyti, jai Jus ne taip supratote mano minti, gal but as ja nevisai tinkamai isreiskiau, bet pasikartosiu, tuo metu turejau omeny ne materialine puse 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2008 06 19, 11:28)
pas mane dviprasmiškos mintys - iš vienos pusės, nugi vaikas tikrai jokių blogų ketinimų neturi - mokosi, bet ir kaimyną galima suprasti.... Aš pati N metų akordeoną daugiabutyje virkdžiau, ir mano draugė už sienos - taip pat, dažnai ir duetais grodavome  doh.gif . Kaimynai pakantūs buvo - nė vienas niekada nepasiskundė... Ar aš sugebėčiau būti tokia tolerantiška?  g.gif

Tada buvo kiti laikai, tas tiesa. Ištiesų muzikantas su dukryte neteisus 4u.gif Visų pirma, repeticijoms yra skirtos klasės mokykloje, visuomet gali pasiimti raktą nuo laisvos klasės ir repetuoti kiek širdis geidžia. Visų antra, šiais laikais parduodami pianinai su ausinėmis. Kas nežino apie tokį dalyką: tai specialūs pianinai, kur įkiši į specialią angą kištuką, kaip į magnetofoną ar kompą, ir klasikinis pianinas groja tik tau smile.gif Ir paprastas sprendimo būdas, ir kaimynas - rokeris ramus.
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2008 06 19, 11:08)
Beje, but idomu isgirst dar nors viena nuomone buto palaikymui,

Nors aš „visom keturiom“ už namą, butas turi irgi pliusu lyginant su namu. Paprastas (tinkantis tik tuo atveju, jei name nėra dujų) pvz.: žiema neišvažiuosi su visa šeimyna kokiom 2 savaitėm į kalnus paslidinėti, nes viskas užšals, o jei labai šalta žiema, tai ir visa sistema gali sutrukinėti. Kitas elementarus (ne absoliutus, bet tinkantis didžiajai daliai) pvz.: nuosavų namų gyventojai labai priklausomi nuo elektros, nebus elektros nebus nei vandens, nei šilumos. Buto gyventojai – paprasčiausiai pasišvies žvakėmis, bet turės ir vandenį, ir į WC galės nueiti, ir šildymas nesutriks.
Atsakyti
Tai kad butas pliusu turi, nieks , man rodos, ir nesigincyja wink.gif Man idomu but isgirst balsa zmogaus, kuris NORETU ismainyti nama i buta, ar bent nenoretu keisti buto i nama wink.gif
Atsakyti
QUOTE(nomke7 @ 2008 06 19, 11:58)
Nors aš „visom keturiom“ už namą, butas turi irgi pliusu lyginant su namu. Paprastas (tinkantis tik tuo atveju, jei name nėra dujų) pvz.: žiema neišvažiuosi su visa šeimyna  kokiom 2 savaitėm į kalnus paslidinėti, nes viskas užšals, o jei labai šalta žiema, tai ir visa sistema gali sutrukinėti. Kitas elementarus (ne absoliutus, bet tinkantis didžiajai daliai) pvz.: nuosavų namų gyventojai labai priklausomi nuo elektros, nebus elektros nebus nei vandens, nei šilumos. Buto gyventojai – paprasčiausiai pasišvies žvakėmis, bet turės ir vandenį, ir į WC galės nueiti, ir šildymas nesutriks.

abiems atvejais yra labai paprasti sprendimai:
* šildymas kombinuotas su elektriniu. Pas mus bus toks variantas, nes tikrai ketiname ir toliau su šeimyna važinėtis slidinėti kaip ligšiol biggrin.gif Investicija kokie 2000lt.
* elektros generatorius. Normalus, kuris įsijungia automatiškai, dingus elektrai. 'Kūrenamas' benzinu, normalios galios - kaina nuo 2000lt. Pagamintos kWh kaina tikrai nemaža - dabar apie 2lt, bet avariniam atvejui tai vis geriau nei sėdėt be šildymo ir elektros.

Čia ne problema, tik reikia apie tai žinoti, iš anksto pagalvoti ir pasiruošti wink.gif

Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 19, 11:53)
Tada buvo kiti laikai, tas tiesa. Ištiesų muzikantas su dukryte neteisus 4u.gif Visų pirma, repeticijoms yra skirtos klasės mokykloje, visuomet gali pasiimti raktą nuo laisvos klasės ir repetuoti kiek širdis geidžia. Visų antra, šiais laikais parduodami pianinai su ausinėmis. Kas nežino apie tokį dalyką: tai specialūs pianinai, kur įkiši į specialią angą kištuką, kaip į magnetofoną ar kompą, ir klasikinis pianinas groja tik tau smile.gif  Ir paprastas sprendimo būdas, ir kaimynas - rokeris ramus.

įdomu kokia tokio pianino kaina? komentaruose įskaičiau kad 'žvėriška'? Jei keliasdešimt tūkstančių kainuoja - na tikrai ne kiekvienas gali tai leisti...

iš tikrųjų ir aš manau kad tėvelis ne visai teisus - labai geras pasiūlymas buvo išsiaiškinti su kaimynu, kuris repeticijų laikas jam mažiausiai trukdytų, ir to sutarto grafiko laikytis . Na jei jau kaimynas neras nė minutės 'tinkamo' laiko - tai jau sorry, tada čia lazda perlenkiama į kitą pusę unsure.gif

Beje labai patiko (ir prajuokino) vienas komentaras, kaip ta pati situacija gali būti pateikta iš 'kitos varpinės' :

"Audio-Debilas, 2008 06 18 18:57
Mielas, DELFI, kažkodėl viliuosi, kad gali man padėti, nes, matyt, esu gerai trenktas – o viltis... ir t.t. ir pan. Trenktas dar esu ir dėl to, kad paleidęs savo galingąją audio aparatura (9 stereo garsiakalbiai), tikėjausi – patirsiu malonuma, susiliesiu su muzika, busiu kultūringas Lietuvos pilietis (juk nebūtinai muzikantas).

Ale vat... Klydau...

Ir, juokinga, to priežastis - ne Pink-Floyd ar Frank Zappa, o kaimynas-nemoku-skambinti-pianinu, kuris gyvena po manim...

Išgirdęs bet kokį tikros muzikos garsą, akimirksniu paleidžia savo dukteri (neblogą, tiesa, nors jau tik 9m. nesiginčysiu nes nesu pedo_filas).

Ale mano tikrajai muzikai dėl to negeriau. Juolab, kad susikaupti ir nueiti i nirvana negaliu. O kai paleidžia skambinti kokiu šunų valsa (ir iš kur toks pavadinimas?!), man šiek tiek nejauku...

Dar kebliau, kad kaiminas ir jo dukra nesisveikina, o mažajai einant pro laukujas duris, demonstratyvai trenkia duris prieš mano tikra skoni.

Bandziau elgtis gražiai – padidinau instrumentu garsa, stengiausi groti ne tik Pink Floyda, bet ir Kirokorova, – kaip priklauso pagal įstatymą, – viskas veltui... Su pirmaisiais muzikos akordais ataidi atidunta hypernervuojantis sunu valsas!

Klausimas: gal DELFI žino kokį magišką būdą, kaip derėtų elgtis panašioje patologinėje situacijoje? Policija linkusi nesikišti, sako, išsiaiškinkit gražiuoju."

thumbup.gif

Atsakyti
Pianinai su silent funkcija kainuoja vos vos brangiau 4u.gif Jei domina štai čia visas pianinų sąrašiukas
Tikrai ne prabanga. 4u.gif
Atsakyti
aš name gyvent visai nenorėčiau, per daug klapato ir visai nesinori tam namui vergaut schmoll.gif
o butas man - vieni pliusai : sienos geros, viskas arti, puikus susisiekimas, gražus vaizdas pro langą, nėra didelių erdvių, kurias reiktų tvarkyt, puikūs kaimynai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2008 06 19, 12:16)
abiems atvejais yra labai paprasti sprendimai:

* elektros generatorius. Normalus, kuris įsijungia automatiškai, dingus elektrai. 'Kūrenamas' benzinu, normalios galios - kaina nuo 2000lt. Pagamintos kWh kaina tikrai nemaža - dabar apie 2lt, bet avariniam atvejui tai vis geriau nei sėdėt be šildymo ir elektros.

Čia ne problema, tik reikia apie tai žinoti, iš anksto pagalvoti ir pasiruošti wink.gif
Papildyta:

Ne visada tai tinka. Mūsų bendrijoje RST prieš kokius 5 metus buvo atjunge be perspėjimo elektra kažkur 5 mėnesiams (tiksliai jau ir neprisimenu). Tai buvo sausio 2d. ir lauke apie -30C. Buvau iš darbo pasiskolinusi generatoriu, bet vėliau grąžinau, nes per ilgas laiko tarpas ir butų jis mus nuvares į bankrotą. Tuo metu ir buvo kilusios mintys namą parduot ir pirkt butą, nes nuostoliai buvo dideli. Ačiū dievui prisiminė, kad namą mes apdraude ir draudimas viską kompensavo, nes šiuo atveju mūsų kaltės nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 19, 12:26)
Pianinai su silent funkcija kainuoja vos vos brangiau 4u.gif  Jei domina štai čia visas pianinų sąrašiukas
Tikrai ne prabanga.  4u.gif

true, naujų kainos skiriasi nedaug. Įdomu tik ar prienami ir kiek kainuoja dėvėti (nes manau retas perka vaikui naują) . Anyway, sprendimą čia galima surasti drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(nomke7 @ 2008 06 19, 12:34)
Ne visada tai tinka. Mūsų bendrijoje RST prieš kokius 5 metus buvo atjunge be perspėjimo elektra kažkur 5 mėnesiams (tiksliai jau ir neprisimenu). Tai buvo sausio 2d. ir lauke apie -30C. Buvau iš darbo pasiskolinusi generatoriu, bet vėliau grąžinau, nes per ilgas laiko tarpas ir butų jis mus nuvares į bankrotą. Tuo metu ir buvo kilusios mintys namą parduot ir pirkt butą, nes nuostoliai buvo dideli. Ačiū dievui prisiminė, kad namą mes apdraude ir draudimas viską kompensavo, nes šiuo atveju mūsų kaltės nebuvo.

sutik, čia jau kraštutinis atvejis.... 5 mėnesiams dingus elektrai bute irgi būtų rūpestėlio (beje kai pas mus bute dingdavo elektra - tai po kiek laiko ir vanduo. Nėra čia taip jau viskas nepriklausoma...)

o įdomu kokia draudimo rūšis tokį dalyką dengia? bigsmile.gif Būtų naudinga patiems numatyti.

tiesa dar kai gyvenom kitam bute (toks ne visai standartinis variantas, užmiestyje) - tai vieną šaltą žiemą, per Kalėdas, kai spaudė -30 , užšalo vandentiekis doh.gif . Ir kol neatšilo, iki pat Velykų - nieko nėjo padaryti, sėdėjom absoliučiai be jokio vandens. Ir sniegą tirpinom, ir pas draugus praustis važiavom, ir tėvam skalbinius vežėm.... Kaip kokiais viduramžiais biggrin.gif
Atsakyti
Sutinku, tai tikrai kraštutinis atvejis. Mes apsidraude AB "Lietuvos draudimas", draudimo rūšies nepamenu, lyg tai nuo nelaimingų atsitikimų. Tai privalomasis turto draudimas imant būsto paskolą, beje, mes apdraude tik sienas, grindis ir t.t. Radijatoriai, katilas pritvirtinti prie sienų - tai jų gedimas jau draudiminis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(axa @ 2008 06 19, 12:51)
Ir sniegą tirpinom, ir pas draugus praustis važiavom, ir tėvam skalbinius vežėm.... Kaip kokiais viduramžiais  biggrin.gif

Kaip tai pažįstama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2008 06 19, 12:34)
o butas man - vieni pliusai : sienos geros, viskas arti, puikus susisiekimas, gražus vaizdas pro langą, nėra didelių erdvių, kurias reiktų tvarkyt, puikūs kaimynai thumbup.gif

smile.gif o sienų gerų name nebūna.. drįsčiau beje pasiginčyt dėl sakykim gerų naujos statybos butų sienų ir mano statyto namo smile.gif .. gražus vaizdas pro langą.. kaži ar daug tokių butų turim? nėra didelių erdvių? nepatinka -statyk mažą namą, o šiaip didelės erdvės, kaip nekeista, daug greičiau sutvarkomos nei mažos .. čia jau iš patirties smile.gif .. kaimynai, kaip žinia, irgi loterija

o va tas pavyzdys dėl muzikavimo.. sutikit, kad tokia problema name būtų mažiau aktuali , nei bute.. ar ne smile.gif

dar vienas bute nu žiauriai užknisantis dalykas - hidrauliniai bandymai.. tik kartą metuose ir tik savaitę, nu bet žiauriai užknisa smile.gif

kelias dienas atgal skaičiau straipsnį apie toleranciją kaimynams šildymo sezono metu,,, kažkas panašaus į tai, kad žmonės prisisuka minimaliai šildymą, ir šildosi kaimynų sąskaita , per sieną įeinančia šiluma doh.gif doh.gif .. ir straipsnis agitavo būt tolerantiškiems kaimynams ir taip nesielgt.. ar ne absurdas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 19 birželio 2008 - 12:18
QUOTE(nomke7 @ 2008 06 19, 13:11)

Kaip tai pažįstama  biggrin.gif

bet mes tada tikrai pavydėjom šalia esančių privačių namų gyventojams - jie su savo individualiais gręžiniais galėjo dirol.gif ... O mes, kadangi buvom priklausomi nuo gyvenvietės vandentiekio - tai cry.gif
Papildyta:
nepykit kad kopijuoju čia svetimus komentarus,
bet šitas tai 'pramušė':

kEr, 2008 06 19 11:57
Mano kaimynas grezia sienas ar koki betonini gaidi jau astuonerius metus. Ypac megsta tai daryti antradienio-treciadienio rytais bei sestadienio popiete. Tuo metu paleidziu Iron Maiden ir dauzau sau pritardamas radiatoriu. Gaunasi neblogas ansamblis. Kursime grupe.

lotuliukas.gif

vertinu žmones su geru humoro jausmu ok.gif
Atsakyti