QUOTE(nomke7 @ 2008 06 19, 11:58)
Nors aš visom keturiom už namą, butas turi irgi pliusu lyginant su namu. Paprastas (tinkantis tik tuo atveju, jei name nėra dujų) pvz.: žiema neišvažiuosi su visa šeimyna kokiom 2 savaitėm į kalnus paslidinėti, nes viskas užšals, o jei labai šalta žiema, tai ir visa sistema gali sutrukinėti. Kitas elementarus (ne absoliutus, bet tinkantis didžiajai daliai) pvz.: nuosavų namų gyventojai labai priklausomi nuo elektros, nebus elektros nebus nei vandens, nei šilumos. Buto gyventojai paprasčiausiai pasišvies žvakėmis, bet turės ir vandenį, ir į WC galės nueiti, ir šildymas nesutriks.
abiems atvejais yra labai paprasti sprendimai:
* šildymas kombinuotas su elektriniu. Pas mus bus toks variantas, nes tikrai ketiname ir toliau su šeimyna važinėtis slidinėti kaip ligšiol
Investicija kokie 2000lt.
* elektros generatorius. Normalus, kuris įsijungia automatiškai, dingus elektrai. 'Kūrenamas' benzinu, normalios galios - kaina nuo 2000lt. Pagamintos kWh kaina tikrai nemaža - dabar apie 2lt, bet avariniam atvejui tai vis geriau nei sėdėt be šildymo ir elektros.
Čia ne problema, tik reikia apie tai žinoti, iš anksto pagalvoti ir pasiruošti
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 19, 11:53)
Tada buvo kiti laikai, tas tiesa. Ištiesų muzikantas su dukryte neteisus
Visų pirma, repeticijoms yra skirtos klasės mokykloje, visuomet gali pasiimti raktą nuo laisvos klasės ir repetuoti kiek širdis geidžia. Visų antra, šiais laikais parduodami pianinai su ausinėmis. Kas nežino apie tokį dalyką: tai specialūs pianinai, kur įkiši į specialią angą kištuką, kaip į magnetofoną ar kompą, ir klasikinis pianinas groja tik tau
Ir paprastas sprendimo būdas, ir kaimynas - rokeris ramus.
įdomu kokia tokio pianino kaina? komentaruose įskaičiau kad 'žvėriška'? Jei keliasdešimt tūkstančių kainuoja - na tikrai ne kiekvienas gali tai leisti...
iš tikrųjų ir aš manau kad tėvelis ne visai teisus - labai geras pasiūlymas buvo išsiaiškinti su kaimynu, kuris repeticijų laikas jam mažiausiai trukdytų, ir to sutarto grafiko laikytis . Na jei jau kaimynas neras nė minutės 'tinkamo' laiko - tai jau sorry, tada čia lazda perlenkiama į kitą pusę
Beje labai patiko (ir prajuokino) vienas komentaras, kaip ta pati situacija gali būti pateikta iš 'kitos varpinės' :
"Audio-Debilas, 2008 06 18 18:57
Mielas, DELFI, kažkodėl viliuosi, kad gali man padėti, nes, matyt, esu gerai trenktas o viltis... ir t.t. ir pan. Trenktas dar esu ir dėl to, kad paleidęs savo galingąją audio aparatura (9 stereo garsiakalbiai), tikėjausi patirsiu malonuma, susiliesiu su muzika, busiu kultūringas Lietuvos pilietis (juk nebūtinai muzikantas).
Ale vat... Klydau...
Ir, juokinga, to priežastis - ne Pink-Floyd ar Frank Zappa, o kaimynas-nemoku-skambinti-pianinu, kuris gyvena po manim...
Išgirdęs bet kokį tikros muzikos garsą, akimirksniu paleidžia savo dukteri (neblogą, tiesa, nors jau tik 9m. nesiginčysiu nes nesu pedo_filas).
Ale mano tikrajai muzikai dėl to negeriau. Juolab, kad susikaupti ir nueiti i nirvana negaliu. O kai paleidžia skambinti kokiu šunų valsa (ir iš kur toks pavadinimas?!), man šiek tiek nejauku...
Dar kebliau, kad kaiminas ir jo dukra nesisveikina, o mažajai einant pro laukujas duris, demonstratyvai trenkia duris prieš mano tikra skoni.
Bandziau elgtis gražiai padidinau instrumentu garsa, stengiausi groti ne tik Pink Floyda, bet ir Kirokorova, kaip priklauso pagal įstatymą, viskas veltui... Su pirmaisiais muzikos akordais ataidi atidunta hypernervuojantis sunu valsas!
Klausimas: gal DELFI žino kokį magišką būdą, kaip derėtų elgtis panašioje patologinėje situacijoje? Policija linkusi nesikišti, sako, išsiaiškinkit gražiuoju."