Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 18, 19:00)
Tai, kad tamstai skyrelis "Statome namą nuo A iki Z" yra pats mylimiausias, dar nesuteikia teisės asmeniniams įžeidinėjimams ir neetiškoms replikoms.

Na... sorry, bet sito jau perdaug PONIA schmoll.gif Jums t.p.niekas tokios teises nesuteike! Ir visai ne Jusu reikalas kuris cia skyrelis mano mylimiausias!!!
Atsakyti
Subjektyvi biski isijaute biggrin.gif
kieviena pasisakyma labai asmniskai priima ax.gif
laukiu puolimo savo adresu - siandien as gera, pasijuoksiu biggrin.gif
Atsakyti
Nu kodėl - panašu, kad atitinkama mafija prima pradėjo asmeniškai reaguot. biggrin.gif

Grįžtant prie temos. Išmąsčiau man asmeniškai namo svariausią minusą: ne vaikų vežiojimas į mokyklas/darželius, bet jų prieinamumas. Juk nepaslaptis, kad yra net Vilniaus m. mikrorajonų, kurie neturi savo mokyklos, o ką jau bešnekėt apie naujus užmiesčio kvartalus. Kur tada vaiką kišt? unsure.gif
Atsakyti
nuu negražiai čia pasisuko... nors aš ir oponuoju Subjektyviai, bet gerbiu ją kaip pašnekovę ir jokios mafijos čia neįžvelgiu .. daugiau pagarbos viena kitai
Atsakyti
bent jau as nesiekiau subjektyvios izeisti,tiesiog susidare toks ispudis,kad labai norima kazka irodyti paciai sau..
Atsakyti
Nu baikit, normali diskusija ėjo: pozicija/opozicija. Mane labiausiai prajuokino šis postas, tad jį (ir porą analogiškų prieš tai) turėjau omeny.
Subjektyvi tiesiog giną 'buto' poziciją. Ar tik tam, kad gint (na, kažkam juk reikia wink.gif ), ar iš tiesų ji tokia yra - koks skirtumas. Faktas, kad yra žmonių, kurie nori gyventi mieste, bute - ir viskas. Mano tėvas toks (vis gaunam pamokslą, kai užsimenam, kad svarstom apie namą biggrin.gif ), draugė tokia (kartą pasidavė vyrui, pasistatė namuką, keikėsi kiekvieną kartą, kai reikėjo malkų iš lauko parsinešt ir transporto į miestą laukt; po to apturėjo nesėkmę, pardavė namą, pirko butą ir kaifuoja mergina rolleyes.gif ).

Aš šiaip irgi labiau už namą, bet, kaip rašiau, mane dabar labiausiai neramina mokymo įstaigų pasirinkimas. Kažkaip nekyla ranka nešt kyšį mokyklos direktoriui, kad vaikas gautų jam priklausantį vidurinį išsilavinimą, vien dėl to, kad netoliese arba apskritai nėra mokyklos, arba ji neatitinka kažkokių elementarių reikalavimų... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 18 birželio 2008 - 20:28
tikrai,
šalin tas bereikalingas aistras - juk taip šauniai diskutavom drinks_cheers.gif

dėl darželių ir mokyklų, tai čia tikrai bėda - ne tik namų, bet ir naujųjų daugiabučių kvartalų. Dabar jau kai pamatau kokio naujo projekto reklamoje 'numatoma pastatyti darželį ir mokyklą' - tai toks juokas suima! O dar kai pirkom savo butą, prieš ~4 metus - tikėjau tokiais parašymais. Na ir naivumas mano buvo biggrin.gif . Bet įtariu, kad ateity net jei tikrai ketins statyti kokį darželį - niekas nebetikės, kol savo akim nepamatys, kad tas darželis pastatytas, įrengtas ir 'apgyvendintas' . Jau taip pasitikėjimas tokiais pažadais smukęs, kad atgaut jį kokio dešimtmečio reikės...
Atsakyti
Dar parašysiu namo privalumus, kurie irgi paskatino priimti sprendimą kraustytis iš buto.

1) geresnės galimybės užsiimti hobiu. konkretus pavyzdys mano MB , kuris dirba grynai ofisinį biurokratinį darbą, tačiau nuo vaikystės turi 'ligą' - kažką meistrauti, konstruoti, krapštytis prie automobilių... Taip pailsi nuo protinio darbo, ir nuveikia kažką naudingo. Kur jam tą savo potraukį realizuoti bute ? Komodų konstravimas svetainės vidury tiesa sakant manęs visai nežavėjo biggrin.gif O name jau iškart numatyta vieta dirbtuvei, darbastaliui, įrankiams ir t.t. Aš mėgstu fotografuoti - kolkas tai darau visiškai mėgėjiškai ir dėl savęs (ir draugų) , tačiau turiu didelį norą tobulėti. Kolkas tik tyliai svajoju pasidaryti kažką panašaus į studiją - pradžiai bent jau pažaidimui. Kamputį name tam jau turiu numačiusi ax.gif

2) nežinau kaip kiti, bet mes netupim vienoj vietoj, ir vis progai atsiradus išbandom įvairius laisvalaikio užsiėmimus. Už kai kurių imam ir užsikabinam. Su tais užsiėmimais, neišvengiamai apsikrauni įvairiu inventoriumi. Kur jį sutalpinti bute? Rūsiai deja ne išeitis - negalėčiau būti rami dėl vagysčių, nes daugiabučių sandėliukai yra masiškai švarinami. Vėlgi praverčia didesnis plotas ir papildoma vieta sandėliavimui.

Tai tokie pastebėjai smile.gif
Atsakyti
išties 1 punktas labai tinka mano situacijai.. 6 šunys bute.. dabar galiu suteikt sąlygas savo augintiniams, nemaišant kitiems.. ir pati užsiimt mylima veikla
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 06 18, 18:32)
nuu negražiai čia pasisuko... nors aš ir oponuoju Subjektyviai, bet gerbiu ją kaip pašnekovę ir jokios mafijos čia neįžvelgiu .. daugiau pagarbos viena kitai

butent drinks_cheers.gif juk kiekviena seima(kartoju jau turbut n karta biggrin.gif ) pasirenka sau priimtina varianta ax.gif
Zinau,kad minusu yra visur tiek butuose,tiek name ax.gif
todel bukime tolerantiskos,kitu nuomoeni thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(axa @ 2008 06 18, 19:46)
Dar parašysiu namo privalumus, kurie irgi paskatino priimti sprendimą kraustytis iš buto.

1) geresnės galimybės užsiimti hobiu. konkretus pavyzdys mano MB , kuris dirba grynai ofisinį biurokratinį darbą, tačiau nuo vaikystės turi 'ligą' - kažką meistrauti, konstruoti, krapštytis prie automobilių... Taip pailsi nuo protinio darbo, ir nuveikia kažką naudingo. Kur jam tą savo potraukį realizuoti bute ? Komodų konstravimas svetainės vidury tiesa sakant manęs visai nežavėjo  biggrin.gif  O name jau iškart numatyta vieta dirbtuvei, darbastaliui, įrankiams ir t.t. Aš mėgstu fotografuoti - kolkas tai darau visiškai mėgėjiškai ir dėl savęs (ir draugų) , tačiau turiu didelį norą tobulėti. Kolkas tik tyliai svajoju pasidaryti kažką panašaus į studiją - pradžiai bent jau pažaidimui. Kamputį name tam jau turiu numačiusi  ax.gif

2) nežinau kaip kiti, bet mes netupim vienoj vietoj, ir vis progai atsiradus išbandom įvairius laisvalaikio užsiėmimus. Už kai kurių imam ir užsikabinam. Su tais užsiėmimais, neišvengiamai apsikrauni įvairiu inventoriumi. Kur jį sutalpinti bute? Rūsiai deja ne išeitis - negalėčiau būti rami dėl vagysčių, nes daugiabučių sandėliukai yra masiškai švarinami. Vėlgi praverčia didesnis plotas ir papildoma vieta sandėliavimui.

Tai tokie pastebėjai smile.gif

galimas didesnis butas arba.....neapsikrovimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 06 18, 22:06)
galimas didesnis butas arba.....neapsikrovimas 4u.gif

bandau įsivaizduoti kaip į didesnį butą bandau įboginti kokią burlentę biggrin.gif

iki burlenčių , vandens motociklų ir keturračių prieiti dar nebuvo sąlygų- galbūt ateity bus. Bute deja tekdavo apsiriboti mažesnių gabaritų įranga...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo axa: 18 birželio 2008 - 21:44
QUOTE(axa @ 2008 06 18, 21:36)
bandau įsivaizduoti kaip į didesnį butą bandau įboginti kokią burlentę  biggrin.gif
...

pas mus bute (3 kambarių) šie dalykai gyvendavo svetainėj už sofos arba sūnaus kambaryje... Sandėliuoti tai dar nieko, bet kaskart važiuojant susinešiot visą inventorių į/iš 4 aukšto doh.gif o jei dar išdžiovint.... Vos nepadovanojau vyrui garažo, bet pavyko įtikinti statyt namą - dabar visi hobiai turi savo atskiras patalpas tongue.gif
Atsakyti