gal ?r klystu,bet man pasirode,kad subjektyvi labiausiai sau,o ne oponentems troksta irodyti namo trukumus.gal gyvena nedideliam 2k.bute ir pasvajoja apie erdve,gal-apie saugu kiema vaikams,bet nenoras tai pripazinti vercia sedeti sioje temoje,dometis namu islaikymo ir kuro sanaudomis ir vaizdais pro langus:-) man tiek namas,tiek butas turi savo zavesio,todel,kaip jau rasiau,vaikams uzaugus noreciau gyventi nebe name,o gerame bute;-)
QUOTE(voveriena @ 2008 06 18, 07:18)
Labai retas atvejis, deja. Aisku, turintis apartamentus senamiesty bus turtingesnis uz turinti 100 kv.m. namuka 20 km uz Vilniaus, laukuose. Taip sakant, isimtiniu atveju visad yra. Bet visumoj nepazistu ne vieno , gyvenancio miegamajam rajone turtingesnio uz gyvenanti naujame name Kas tik apturi laisvesniu pinigu, iskart i nama bando verztis. Tokia realybe
O ka mato karoliniskiu ar Seskines gyventojai pro langus?? Juros pakrante?
O ka mato karoliniskiu ar Seskines gyventojai pro langus?? Juros pakrante?
nebe toks retas atvejis,kad zmogus gyvena dideliame bute ir turi apartamentus,kokioje Turkijoje,Egipte ir t.t.
Pvz Seskineje siuo metu pro vienus langus matau...miskeli
Papildyta:
QUOTE(voveriena @ 2008 06 18, 05:47)
Subaciaus
na Subaciaus gatve skaitosi tarp stoties ir senamiescio.Dauguma butu pradzioje nuo filharmonijos ispirkti normaliu gyventoju,apie kitus butus patylesiu,tikrai ne pati geriausia vieta ir ne sirdis senamiescio,kaip pvz Vokieciu,Dominikonu....
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 06 18, 15:37)
na matai laiptineje surenki pasidarai 4 metam remonta uz kokius 150lt ir ramu,vat name toki plota taip pigiai nesusiremontuosi.Beto tvarka laiptinese priklauso nuo paciu gyventoju,valytojos tikrai atlieka savo darba,valo langus,plauna karta i savaite 2 kartus sluoja( o kaina juokinga).Pakabintas grafikas kur valytoja sutvarkiusi turi pasirasyti.Tad manau neissisuksi,o jei dar su vlaytoja pabendrauji,tai ji tampa geraja kaimyne
namas is ties puiku,bet,.....kaip sakiau,mano nuomone,yra izoliacija didesne vaikui,beto kainuoja tikrai nemazai islaikyti,o kur dar jegu energijos idejimas.Vat buciau vaikus uzauginusi,gyvenciau nedideliame namuke sau dviese su vyru
Beto gera fraze vakar isgirdau...dabartiniai namai,beprotiskai brangus statybos atzvilgiu,o statomi jie is..siuksliu..siuksle ir virs..nestoves,tai,kaip musu proseneliu namai,is kartos i karta perduodami.
daugiabučių kiemų tvarkymas.. kalbu ne vien apie koridorius .. o name pačiam aš pasidariau, aš susitvarkiau.. nereikia man laukt, kol visi kaimynai sutiks mokėt už koridoriaus remontą.. visada atsiras vienas, kitas, kuriam to nereikia, ar neturi pinigų ir tt..
namo išlaikymas mano atveju nekainuoja daug daugiau nei buto.. o vaikų izoliacija? nuo ko? nematau jokios izoliacijos.. mano vaikai žaidžia kieme su kaimynų vaikais, arba pas juos, tik skirtumas, kad tai daro saugiai, neišbėgs į gatvę ar nesuras smėldėžėj narkomanų švirkštų ..
mano šeimai gera name ir nė vienas net pagalvot neorėtų apie grįžimą į butą
beje prisiminiau kai darėm remontą daugiabučio laiptinėj.. po ilgų vargų pasidarėm, tiesa į 150 lt jokiom ir dideliausiom pastangom netilpom, beje ir dabar kaži kas eitų vien už darbą tokius pinigus mokant dirbt .. ir pratempė mūsų remontas turbūt.. 3 mėn? nes kaimynų vaikų draugai ( čia tokia kaimynų versija, kai ėjom aiškintis), nulupinėjo, nupaišė sienas... nu ar ne užknisa? name pamatau sienas nupaišytas, tai žinau, kad maniškiai.. o čia.. ieškok vėjo laukuos
aš esu tik už namą, nėra net ką čia duskutuoti noriu, kad mano vaikai augtų ant žolytės, kurioj neprikakota šunų turėtų nuosavą smėlio dėžę, savo kiemą.
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 18, 11:35)
Kaip manai, kiek tokių yra realybėje, kad ir dujos, ir įmonė kompensuoja, praktiškai iš savo kišenės nemoka? Ir kodėl tuomet tie žmonės dejuoja, kad kuras taip brangsta...
Man kazkaip isvis atrodo neimanoma argumentuoti mazesnemis islaidomis kuro sunaudojimui, priklausomai nuo to ar gyveni bute ar name. Man persikelus i nama atstumas iki darbo sumazejo perpus!!! Gyvendamas bute visvien kiekviena diena vazinejau i darba su automobiliu, nes su autobusu tiesiog per ilgai uztrunka (laikas irgi pinigus kainuoja)!! Pamirskite islaidas automobilio kurui. Tai visiskai nepriklauso nuo to ar name ar bute gyveni
QUOTE(westa @ 2008 06 18, 13:48)
daugiabučių kiemų tvarkymas.. kalbu ne vien apie koridorius .. o name pačiam aš pasidariau, aš susitvarkiau.. nereikia man laukt, kol visi kaimynai sutiks mokėt už koridoriaus remontą.. visada atsiras vienas, kitas, kuriam to nereikia, ar neturi pinigų ir tt..
namo išlaikymas mano atveju nekainuoja daug daugiau nei buto.. o vaikų izoliacija? nuo ko? nematau jokios izoliacijos.. mano vaikai žaidžia kieme su kaimynų vaikais, arba pas juos, tik skirtumas, kad tai daro saugiai, neišbėgs į gatvę ar nesuras smėldėžėj narkomanų švirkštų ..
beje prisiminiau kai darėm remontą daugiabučio laiptinėj.. po ilgų vargų pasidarėm, tiesa į 150 lt jokiom ir dideliausiom pastangom netilpom, beje ir dabar kaži kas eitų vien už darbą tokius pinigus mokant dirbt .. ir pratempė mūsų remontas turbūt.. 3 mėn? nes kaimynų vaikų draugai ( čia tokia kaimynų versija, kai ėjom aiškintis), nulupinėjo, nupaišė sienas... nu ar ne užknisa? name pamatau sienas nupaišytas, tai žinau, kad maniškiai.. o čia.. ieškok vėjo laukuos
na matai mano vyras eina rinkti pinigu ir neklausia duos ar neduos...reikia ir viskas(apie laiptines remonta tarkim,nauju duru istatyma) Ne neuzknistu nes kazkas turi padaryti tvakra,o kai yra iniciatorius yra ir tvarka
O jei rimtai,tai esam gan uzimti zmones,daug dirbantys ir netureciau laiko ir galimybes sunaus visur privezioti,tiek kiek jis lanko visokiausiu bureliu.Tad man siuo metu yra priimtiniausias variantas yra butas.
jei nedirbciau arba dirbciau dali dienos,taip galeciau savo darbini laika aukoti sunaus veziojimui i burelius,o dabar sunus didelis,savarankiskas,tad kuo puikiausiai susitvarko.Dukra dar mazute,tad vietoj to,kad tunoti vakare tame paciame kieme,mes daug kur einame,dalyvaujame neuzsidarome tarp keturiu sienu.
Kaip sakiau ne karta,kiekviena seima pasirenka priimtiniausia varianta,tokie postai,kad net neverta diskutuoti,kad namas geriau,tai tik dar viena is daugelio nuomoniu kas pabande abu variantas turi is ko rinktis ir pasirenka,o pamastymui,kad tiktu tas ar anas geriau be patirties tai tik nuomones isreiskimas.
Kai pasensiu irgi nenoresiu i nama,persikelsiu i senamiesti,i is kartos i kartas paliekama buta,tikiuosi busiu dar gan energinga ir galesiu vaikscioti i cia pat esancius renginius,teatrus,nenoresiu gyventi atitolusi nuo visuomeninio gyvenimo.Visgi kaip ten bebutu nors ir einame pirmyn,bet ne atgal ir dabar masinas vairuoja visi ir seni ir jauni,bet garbingo amziaus poniu ir ponu reakcija,regejimas yra suprastejes tad nerizikuociau sesdama uz vairo visgi dar noreciau gyventi
QUOTE(flight @ 2008 06 18, 15:40)
gal ?r klystu,bet man pasirode,kad subjektyvi labiausiai sau,o ne oponentems troksta irodyti namo trukumus.gal gyvena nedideliam 2k.bute ir pasvajoja apie erdve,gal-apie saugu kiema vaikams,bet nenoras tai pripazinti vercia sedeti sioje temoje,dometis namu islaikymo ir kuro sanaudomis ir vaizdais pro langus:-) man tiek namas,tiek butas turi savo zavesio,todel,kaip jau rasiau,vaikams uzaugus noreciau gyventi nebe name,o gerame bute;-)
Būrimais laisvu laiku nepatariu užsiimti - užtikrintas bankrotas Nepatiko mano komentarai ar kažkas kitkas?
Papildyta:
QUOTE(swimmer @ 2008 06 18, 16:38)
Pamirskite islaidas automobilio kurui. Tai visiskai nepriklauso nuo to ar name ar bute gyveni
Gal priklauso, kur yra butas ar namas ir kur visi kiti kasdieniniai taškai: darbas, mokyklos, būreliai ir pan. Jei gyvenu Tarandėje ir mano darbo vieta Villonas, tai žinoma, kuras kainuos nedaug. Bet jei mano vieta yra Žemieji Paneriai ar Antakalnis, tai šiek tiek pasijaus
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 06 18, 17:57)
Kai pasensiu irgi nenoresiu i nama,persikelsiu i senamiesti,i is kartos i kartas paliekama buta,tikiuosi busiu dar gan energinga ir galesiu vaikscioti i cia pat esancius renginius,teatrus,nenoresiu gyventi atitolusi nuo visuomeninio gyvenimo.Visgi kaip ten bebutu nors ir einame pirmyn,bet ne atgal ir dabar masinas vairuoja visi ir seni ir jauni,bet garbingo amziaus poniu ir ponu reakcija,regejimas yra suprastejes tad nerizikuociau sesdama uz vairo visgi dar noreciau gyventi
Rašai mano svajones, nes lygiai apie tokias pat kartais pasakoju vyrui. Kad sėdim jaukiame lauko restoranėlyje, geriam rytinį kapučino su natūraliomis sultimis ir vartom rytinius laikraščius. O vakarais einam kultūrintis. Ir gyvenam ne iš pensijos
Vaje, vaje kokiu komentaru prisiskaiciau Manau kai kas (neminesiu) tiesiog is pavydo, kad negali gyventi name tokiu dalyku priraso
Siaip pati dabar gyvenu bute, bet svajoju kuo greiciau gyventi name Namo statyti dar nepradejome ir zinau, kad statybos uztruks nemazai laiko, bet man nerupi, svarbiausia, kad kada nors vaikuciai gales lakstyti po svaria pievute O siaip mes su MB daugiau privalumu matome gyvenime nuosavam name su nuosava pievute ir mums butu zyyymiai maloniau gerti ta pacia kava ne kazkokioi nusususioi, smirdancioi ismetamisos dujom gatvei, bet nuosavoi terasoi prie namo
Siaip pati dabar gyvenu bute, bet svajoju kuo greiciau gyventi name Namo statyti dar nepradejome ir zinau, kad statybos uztruks nemazai laiko, bet man nerupi, svarbiausia, kad kada nors vaikuciai gales lakstyti po svaria pievute O siaip mes su MB daugiau privalumu matome gyvenime nuosavam name su nuosava pievute ir mums butu zyyymiai maloniau gerti ta pacia kava ne kazkokioi nusususioi, smirdancioi ismetamisos dujom gatvei, bet nuosavoi terasoi prie namo
man buvo pasisukes varinatas nedideli 100 kv namuka nusipirkt uz tiek kiek dabar buta pirksiu. svarsciau svarsciau, nu noriu namuko, bet kai pagalvoju, pirma reik vyra susirast, k,uris zole nupjautu reguliariai nu tai kol kas prie buto apsistojau - maziau prieziuros. bet su seima tik namui prioritetas.
Tai parašyk KAS čia taip pavydi, nes kur bobos, ten intrigos. Svarbiausia reikšmingai paminėti, kad kažkas čia kažkur kažką Tikriausiai mane vėl bandai išburti su kita "kolege". Na burk burk
O kas sakė, kad visi restoranėliai yra smirdančiose gatvėse? Manyčiau tokių tik keletas.
Mielosios, visose diskusijose yra skirtingos pozicijos. Ir kiekviena pozicija turi teisę pasakyti savo nuomonę. Todėl nesivarginkit su būrimais iš kavos tirščių, nes atrodo apgailėtinai.
O kas sakė, kad visi restoranėliai yra smirdančiose gatvėse? Manyčiau tokių tik keletas.
Mielosios, visose diskusijose yra skirtingos pozicijos. Ir kiekviena pozicija turi teisę pasakyti savo nuomonę. Todėl nesivarginkit su būrimais iš kavos tirščių, nes atrodo apgailėtinai.
Nu taip, Jus turejau omeny, bet manau turiu teise parasyti savo nuomone... Jai man taip atrodo, tai taip ir rasau. O apgailetinai atrodot butent Jus su savo pastangom apginti savo nuomone Siaip manau, kad ir butas ir namas turi savo privalumu ir minusu, tiesiog kiekvienas renkasi pagal save
Tai, kad tamstai skyrelis "Statome namą nuo A iki Z" yra pats mylimiausias, dar nesuteikia teisės asmeniniams įžeidinėjimams ir neetiškoms replikoms.