Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

QUOTE (ely @ 2003 12 10, 09:04)
Rimaiste, bet juk Žvirbliukė dirba mokykloje, tad tikrai neturėtų taip ilgai darbas užsitęsti.

na, tai tik vienas iš mano darbų...į kurį žadu grįžt po motinystės atostogų...O muzikanto profesija - tai ir repeticijos (pvz. nuo 20 val), įrašai, kurie gali trukti kartais ir iki 24 val nakties... sad.gif Bet jau nukrypau nuo temos... smile.gif

Namas už 30 000 lt? ohmy.gif 120 kv m? unsure.gif A pablūdot - nejaugi tikrai už tokią sumą galima kažką panašaus įsigyt? Manau, geriausiu atveju tai - viena ketvirtoji namo kainos... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2003 12 10, 11:35)
[s... sad.gif Bet jau nukrypau nuo temos... smile.gif

Namas už 30 000 lt? ohmy.gif 120 kv m? unsure.gif A pablūdot - nejaugi tikrai už tokią sumą galima kažką panašaus įsigyt? Manau, geriausiu atveju tai - viena ketvirtoji namo kainos... rolleyes.gif

tada ir as noriu-cia pasaka ar stebuklas? blink.gif
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2003 12 10, 12:35)
[

Nu kad visai nepablūdom. Tvirtas medinis namas, padaro visas sienas kaip tu nori, visas pertvaras viduj. Tik jau pats turi turėt sklypą, pasirūpint komunikacijom ir stogą normaliai apsidengt (ten tik simbolinė stogo danga), bet pats namas tai liuks. Žiūrėjom pvz. kur namai jau 5 m. stovi ir kur tik pernai pastatyti. Tokie gražūs namukai, kaip iš pasakų, bet tokie centre ir netiktų, nesižiūrėtų. Aš irgi iš pradžių buvau išsižiojus dėl kainos.
Atsakyti
Tai tik sienos ir pertvaros. Bet kiek kainuoja namas, kuriame jau galima gyventi?
Pvz., domėjausi, kad rąstinis 120 kv m namukas, kuriam trūktų tik baldų ir buitinės technikos, kainuotų maždaug 120 000 lt. Aišku, be sklypo smile.gif
Atsakyti
Na jei man tektų rinktis namą ar butą rinkčiausi tik namą, jei aišku yra tokios galimybes. Sakoma, kad namas prideda 10 metų gyvenimo. Nežinau kiek teisybės, bet žinau, kad daug maloniau kai tau virš galvos nelaipo jokie kaimynai ir taves vandeniu neužlieja, nesikabinėja, kodėl laiptinės neišplovei, nors patys to nedaro. Gali su vyra bartis kiek nori, kaimynai paskui nepletkavos, kad girdėjai anie kaip vakar mušėsi. Gyvenau bute, po to tėvai nusipirko namą, dabar pati nuomuojuosi butą, tai tik atsikėlus kaimynas paaiškino kam skolint pinigus, o kam ne, kas girtuoklis, o kas ne. Tai įsivaizduoju ką apie mane šneka. Tikrai jei kas pasiūlytų namą, lekčiau visomis keturiomis, neatsisukdama. O namų kainos panašios kaip butų, tik deja žemės kaina labai didelė, užtai ir gaunasi, kad namas brangiau. O kaip kažkas jau rašė, kad 120kv.m. namas kainuoja 120000Lt, tai pirkit negalvodamos. Tikrai pigu, tuo labiau, kad medinis namas šiltesnis nei mūrinis. O mūrinis namas kainuoja 1500-2000Lt/kv.m. (čia be žemės, bet su visom komunikacijom, tinklais, kaip sakoma "nuo pamatų iki rakto". Butas Vilniaus centre kainuoja kokie 2400-3000lt/kv.m. Aišku čia ir žemės kaina įskaičiuota, bet Jūsų nervai su kaimynais neįskaičiuoti, o kas žino kaip vėliau tie kaimynai elgsis ir kaip gyvens, dabar gal turtingi ryt biedni ir girtuokliai. Name bent tvarkysitės tik taip kaip jums patinka, nieks neprikaišios, kad kažko nepadarėt ar padarėt ir nebus pykta, kad ką tik suremontuotą butą kaimynai užpylė. O dėl vaikų yra studentai, kurie bent šiek tiek, kad prie stipendijos prisidurtų parveda vaikus iš mokyklos, auklę tikrai rasit, nemanau, kad yra baisi problema. Na čia kiekvienas pats turi nuspręst. Na ir dar šioks tiks patarymas, jei Jūms statybininkai pažadės, kad pastatys namą už kažkokią tai konkrečią sumą tai siūlau dar damest šiek tiek, tikrai atsiras nenumatytų darbų arba norai keisis, tai ir namo ar buto kaina keisis, taip jau būna, sakau iš patirties.
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2003 12 10, 11:35)

na, tai tik vienas iš mano darbų...į kurį žadu grįžt po motinystės atostogų...O muzikanto profesija - tai ir repeticijos (pvz. nuo 20 val), įrašai, kurie gali trukti kartais ir iki 24 val nakties... sad.gif Bet jau nukrypau nuo temos... smile.gif

Na, manau, kad ir patys vaikai pareis iš mokyklos, nepaliksi tu jų vienų iki 20 ar 24 val. wink.gif

Be to 120 tūkst. namas tik be įrangos yra labai pigu.
Atsakyti
Nesuprantu, kas ten tiek daug kainuoja - pats namas vis tiek turbūt kad nemažai. Paskaičiuokim smile.gif - pamatai (priklausomai, ar reikia rūsio) - 3 000 - 7 000 Lt, stogas maks. 5 000 Lt, vidinė apdaila už 5 000 jau visai nebloga (nes namas su medinėm grindim jau būna), apšildymo sistema irgi keli tūkstančiai (su įrengimu). Tai už max 50 000 Lt jau neblogas variantas su viskuo, tik be baldų ir technikos. Kur jūs rasit tokį butą už tokią sumą - 120 kv m, naują??? Tik aišku, sklypai tai irgi kainuoja, bet kai įsigyji sklypą, tai jau turi visą asmeninę erdvę.

Tik aš pati tai labai svarstau dėl tų rūpesčių su mokyklom. Ir dar kaip sako - jei jau turi namą, tai geriausia kad namie pastoviai būtų žmogus, prižiūrintis jį. Ir aišku - transporto klausimas - jau būtinai reiks antros mašinos. Tai tada būtina kuo greičiau ieškotis darbų su didesniais atlyginimais, nes ir bankui mokėt, ir dvi maškes išlaikyt...
Atsakyti
NA MANYCIAU, KAD NAMAS TAI NEBUTAS IR TAI NEPLYGINAMA AS UZ NAMA IR NESVARBU KAD VAIKĄ REIKETU VEZTI I MOKYKLĄ AR KELTIS ANKSCIAU. ZINOMA NEKALBU APIE KAIMA . DABAR IRGI SPRENDZIAM TA PROBLEMA SUSIJUSIA SU BUSTŲ IR LABAI NORIM NAMO SUBRANGUS KAINOM BUTAI IR NAMAI BEVEIK VIANODAI KAINUOJA AISKU CIA APIE ZEME NEKALBU. JUS PAGALVOKIT, KAD NUSIPIRKUS BUTĄ VISTIEK REMONTA DARYSIT IR DAUGUMA VISTIEK DARO IR NAUJA SANTECHNIKA IR VISA INSTALIACIJA LYGIAI TA PATI DARYTUMET IR NAME IR NEMANAU KAD NAMAS ISEITU BRANGIAU. O ZEME TAI VISTIEK ATSIPERKA TUO KAD BET KADA GALI ISEITI I SAVO KIEMA KA NORI DARYT IR NIEKAS TAU NESUKS GALVOS ARBA NESEDES PRIE LANGO IR NESEKS TAVES KADA GRYSTI SU KUO KA PARSINESI smile.gif BET TAI TIK NUOMONE
Atsakyti
Nesuprantu, Liepsnele, kaip tau ten išeina po kelis tūkstančius skaičiuot blink.gif O paprastai namai būna be grindų, tik betonas (nežinau to tavo minėto medinuko varianto). Bet aš skaičiuoju taip: apie 150 kv.m. namo: grindys (apdaila) vien 30 tūkst., santechnika 20 tūkst., stogas 15 tūkst., pamatų (be rūsio) kaina apie 10-15 tūkst., langai apie 15 tūkst. ir t.t. ir t.t. O kur židinys, laiptai, virtuvės įranga ir sienų apdaila?

Nepyk, Liepsnele, bet arba parašei visiškai nepagalvojus (aš gal kainas truputį ir užlenkaiu) arba nežinau kur tokiom kainom viską gauti unsure.gif

Aišku, mano tėvai namą statėsi apie 6 metus, tėtis daug ką darė savo rankom ir viską kiek įmanoma pigiau, tai sutinku, kad tikrai tiek nekainavo kaip aš išvardinau aukščiau.
Bet dabar statantis namą, manu, tikrai verta investuoti daugiau, o ne kaimišką stilių imituoti. Nors, bendriau, ką aš čia kalbu - kaip kam patinka rolleyes.gif
Atsakyti
jus cia kalbate tik apie namo ( be zemes) ir buto kainas. O ar paskaiciavot, kad name gyventi zymiai brangiau ir pinigu ir laiko atzvilgiu. Pridekite islaidas antrai masinai ir kurui, islaidos namo ir kiemo prieziurai - galu gale kol vaikai mazi tai ir savo laika paskaiciuokite, kiek sugaisite veziodami pirmyn atgal i darzeli/ mokykla, vazinedami i parduotuve....

Koks paradoksas gaunasi, kol vaikai mazi lyg ir butu patogiau bute gyventi ( man sunu nuvesti i darzeli uztenka 10-15 min, per ta laika mazoji viena namie pabuna), bet kaip tik del tu paciu vaiku ir norisi erdves, kad jie galetu iseiti pazaisti i kiema ant zolytes ir nereiktu tikrinti ar kaimynas ten pries jus nenusprende savo suns pavedzioti.
Atsakyti
O dėl kaimynų, tai ir nuosavam name gyvenant gali problemų kilti. Mano tėvų draugai, pvz., turi lyg ir nemažą sklypą, didžiulį namą, bet su kaimynais pešasi, nes anų vištos daržus iškapstė (kaimynai vištas augint sugalvojo), šitų šuva palaidas bėgioja, naktį loja...Idealu turbūt būtų tik vienkiemy...

Va o mes, gyvenami bute (tiesa, mūsų laiptinėje iš viso - 5 butai, vienas jų - mano tėvų smile.gif ), su kaimynais neturim beveik jokių problemų. Na, išskyrus vieną - kaimynas rūko laptinėje mad.gif O ir sienos mūsų storos, tai nelabai kas girdisi...
Atsakyti
QUOTE (ely @ 2003 12 10, 15:04)

Nepyk, Liepsnele, bet arba parašei visiškai nepagalvojus (aš gal kainas truputį ir užlenkaiu) arba nežinau kur tokiom kainom viską gauti unsure.gif

Aš rašiau apgalvojusi - čia po pašnekesių su žmonėm, kurie prieš metus (nepilnai) įsirengė tokį namą ir su statybininkais kalbėjau.

Tas konkretus namas jau būtų su langais, su šiokiom tokiom išorės durim, su medinėm grindim ir su stogu, kurį reikia dar paskui tvirtesnį padaryt.
Atsakyti