Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

Oi, axa, cia jau tikrai tik fantazija unsure.gif Neisivaizduoju, is kur rast tokiu draugu, kuriu finansines galimybes ir skonis sutaptu su mano, kurie noretu namo butent tada, kada as nusprendziau ji apturet wink.gif
Tarp kitko, pazistu zmones, kurie taip pirko sklypa su planais statyt nama , tiesa, su giminem wink.gif Rezultatas- pasiuntimas vienu kitus vienon vieton biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2008 06 18, 10:23)
Subjektyvi,
vadinasi tavo visos pozicijos esmė -
kad yra 5% butų Vilniuje, kuriuose geriau gyventi nei nekokiame name?  biggrin.gif

Ar tai ne išimtis,
t.y. ar negalima sakyti, kad IŠIMTINAIS ATVEJAIS BUTE GERIAU NEI NAME?
cool.gif

Ne. Tiesiog kiekvieno žmogaus skirtingi pasirinkimo kriterijai. Sakykim aš esu priekabi, nes galiu rinktis ir turiu tokią galimybę, jei tarkim reikėtų keisti gyvenamąją vietą. Kitas žmogus, ne toks priekabus, nes negali iš tokio kiekio rinktis, tad jis tenkinsis pvz. 50 % galimybėmis. Jo tokie poreikiai. Jei jam reikia naujos statybos buto, jis rinksis, ar gyventi Perkūnkiemyje, ar Bajorų kalvose, ar Ozo g., tiesa? Ir rinksis iš šių (ar daugiau) variantų.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 18, 10:42)
Jei jam reikia naujos statybos buto, jis rinksis, ar gyventi Perkūnkiemyje, ar Bajorų kalvose, ar Ozo g., tiesa? Ir rinksis iš šių (ar daugiau) variantų.

ir kuriame iš paminėtų rajonų turėtų būti geriau gyventi nei nuosavame namuke? smile.gif
Atsakyti
Jei žmogaus finansinės galimybės neleidžia turėti dviejų automobilių ir skirti bent 800 - 1000 lt kurui kiekvieną mėnesį, neturi galimybės įpirkti arčiau nei vienas km sklypą ar namą su sklypu, be to dar kiti finansiniai aspektai, jis rinksis butą. Nuo to pradėk smile.gif Apie tai rodos išdiskutavom nemažai.

Iš šių rajonų nežinau ką kitas pasirinktų, nes aš nesirinkčiau nei vieno. Ozo g. triukšmingesnė, bet arčiau centras, bet toliau PC. Tad nežinau, kas mieliau kito dūšelei ir kišenei wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 18 birželio 2008 - 10:08
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 18, 11:07)
Jei žmogaus finansinės galimybės neleidžia turėti dviejų automobilių ir skirti bent 800 - 1000 lt kurui kiekvieną mėnesį, neturi galimybės įpirkti arčiau nei vienas km sklypą ar namą su sklypu, be to dar kiti finansiniai aspektai, jis rinksis butą. Nuo to pradėk smile.gif Apie tai rodos išdiskutavom nemažai.

Iš šių rajonų nežinau ką kitas pasirinktų, nes aš nesirinkčiau nei vieno. Ozo g. triukšmingesnė, bet arčiau centras, bet toliau PC. Tad nežinau, kas mieliau kito dūšelei ir kišenei wink.gif

gero buto kaina tavo minėtuose rajonuose - irgi siekia 600-700 tūkst.
kuklaus namuko kaina priemiesčiuose - tiek pat. Pradėkim nuo to smile.gif

800-1000 lt? Turbūt skaičiuoji pagal savo mašiną kuri lipa ant šaligatvių biggrin.gif
už tokią sumą su ekonomišku dyzeliu arba dujomis gali važiuoti 3000 km/mėn. Na tiek nepravažiuodavom net kai už Nemenčinės gyvenom.

Tai va, tu tų rajonų nesirinktum nė vieno - todėl kad tikrai juose gyvenimo kokybės nėra ir nebus smile.gif Rinktumeisi iš 5%, bet kažkodėl galvoji kad tie daugiabučių minusai, kuriems esi reikli, kitiems yra 'suvirškinami'. Žinok ne - jie visiems per gerklę lenda smile.gif Užtat ir bėga žmonės iš daugiabučių, jei tik mato galimybę... Ir tie papildomi km toooookia smulkmena gali atrodyti ax.gif
Atsakyti
Apie kurą galėtų parašyti tos, kurios gyvena ant ratų. Imant standartinį mašiniuką, tegul ir 9 - 12 l/100 km (mieste daugiau sudeginama, o kur dar pastovūs kamščiai iš nuosavų namų rajonų, kurie paprastai jungiasi su miegamaisiais). Bakas sakykim 65 l x 3,90 Lt = 253,5 Lt. Bako standartiškai užtenka savaitei. Bent jau taip sako maniškiai, kas gyvena namuose, dirba mieste ir vežioja dar vežioja vaikus. Taigi, x 4 = 1014 lt. Ir tai tik vienam mašiniukui. Net jei ir skaičiuotum mažiau, vistiek į 500 lt nesutelpi. O kur dar vyro mašiniukas?

Gal kitų kitokie atstumai, kitokia matematika.

Pvz. mano užlipantis per mėnesį vos baką suvalgo. Žiemą, rudenį, pavasarį su vaikų vežiojimu po būrelius. Gero oro sezonu, kai važinėju daugiau ir dažniau į užmiestį, bako užtenka dviem savaitėm. Vasarą iš viso išvažiuoju keliems mėn. atostogų, mašiniukas ilsisi. Dyzelis. Taigi, 75 l bakas x 4,30 Lt (kainos kinta) = 322,5 Lt. Daugiausia įsipilu už apie 700 lt/mėn. Tokia mano matematika.
Papildyta:
QUOTE(axa @ 2008 06 18, 11:17)
gero buto kaina tavo minėtuose rajonuose - irgi siekia 600-700 tūkst.
kuklaus namuko kaina priemiesčiuose - tiek pat. Pradėkim nuo to smile.gif

Matai, pati taip rašai. smile.gif Geras butas vs kuklus namukas (už n km). Namukas jau su žemės kaina ir komunikacijomis? bet vistiek jis kuklus ir kažkuriam kaime.
Atsakyti

viena maža korekcija:
kaina ne 3.9,
o 1.85 Lt (dujos).
arba tiksliau 1.55 lt (su įmonės kortele - be PVM)

Kaip dabar visa matematika atrodo? ax.gif

beje pastebėjau kad įdomiai skaičiuoji - ne ltr/km, o bakais bigsmile.gif
man 'bako' matas išvis kažkaip neegzistuoja, net nežinau koks tas bakas pas mane yr smile.gif
Atsakyti
Kaip manai, kiek tokių yra realybėje, kad ir dujos, ir įmonė kompensuoja, praktiškai iš savo kišenės nemoka? 4u.gif smile.gif Ir kodėl tuomet tie žmonės dejuoja, kad kuras taip brangsta... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 18, 11:29)
Matai, pati taip rašai. smile.gif Geras butas vs kuklus namukas (už n km). Namukas jau su žemės kaina ir komunikacijomis? bet vistiek jis kuklus ir kažkuriam kaime.

tai žinoma - juk ir tu rašai: geras butas vs kuklus namukas . Jau nusileidom tau, kad apie gerus namus kurie pasak tavęs yra išimtis - nediskutuojam. Nors jei tavo imtis 5% butų, tai galėtume priešpastatyti 5% namų biggrin.gif

tas 'kuklumas' tai jau rašiau koks išeina - 200m2, su visais 'pribumbasais', 15-20km nuo centro.
Atsakyti
Tai kuklus ar su pribumbasais? smile.gif

Bakais labai gerai matuoti, nes kasdien gali nuvažiuoti skirtingą kiekį km. O piliesi tikriausiai pilną baką. Lengviau skaičiuoti, kiek kartų per mėnesį prisipylei pilną baką . Na į šį momentą neįtraukiu tų, kurie pilasi po keliasdešimt litų kas kelios dienos, tipo taupo, ir su jais bando keliauti. Tiesiog skaičiavimas, matematika, kiek per mėnesį išleidi kurui.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 18, 11:35)
Kaip manai, kiek tokių yra realybėje, kad ir dujos, ir įmonė kompensuoja, praktiškai iš savo kišenės nemoka?  4u.gif smile.gif Ir kodėl tuomet tie žmonės dejuoja, kad kuras taip brangsta...  4u.gif

jei mašina benzinas - tai gali būti ir dujos, no problem. Kas nori, ieško galimybių, o kas nenori - priežasčių, argi ne ? Beje dabar pas mus viena auto su dujom, kita su benzinu , 2.4 ltr amerikoniška doh.gif Padejuoju žinoma ir aš kad kuras toks brangus, juk priklauso padejuoti biggrin.gif - bet jei tikrai prispaustų, keisčiau mašiną arba dėčiau dujas...

įmonė nekompensuoja, tiesiog ji susigrąžina PVM.
O spėju kad tokių yra labai nemažai - penktadienį po darbo visi Statoilai ir Lukoilai tiesiog užgulti biggrin.gif Na bet jei ir neatmetinėjant to PVM - vis tiek 1000 lt reikia sugebėt pravažinėti.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 18, 11:40)
Tai kuklus ar su pribumbasais? smile.gif

Čia jau nuo daug ko priklauso.
ar gausis kuklus, ar su pribumbasais.

Ir kas vienam atrodys su pribumbasais, kitam tik kuklus smile.gif
bet imant vidurkį - normalus tvarkingas ekonomiškas ~200m2 namukas, su tam tikrai komforto elementais (pvz su sauna, rekuperacine vėdinimo sistema, centrine dulkių siurbimo sistema ir dar šiuo bei tuo, bet nepretenduojantis į 'Mano namas' žurnalo viršelį)
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 17, 13:42)
Rašiau apie baisuoklius turėdama omeny kitus rajonus, tiksliau jų gilumą, tokius kaip Justiniškės,  Fabijoniškės, Pašilaičiai, Perkūnkiemio ir prie BIG "perliukai", laukuose besikuriančius kvartalus. Galim atrasti ir gražių vietų, nuotraukos nuostabios 4u.gif
Papildyta:

Pasilaiciuose mama gyvena prie miskelio,o salia namo mama sutvarke veja,pasodino medeliu,tuju...visi eina ir gerisi. thumbup.gif
Tik skirtumas tas kad tuom ir baigiasi,nereikia rupintis vejos pjovimu,tai daro uz ta pacia kaina komunalininkai.
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 06 17, 19:10)
šiaip jei gyveni bute, tai aplinkos, kiemų priežiūra irgi kainuoja.. vienok, mokėdamas pinigus gauni tikrai nekokį rezultatą.. ir bendras koridorių apšvietimas, ir šiukšlių išvežimas.. kainuoja viskas tiek bute tiek name.. o viešasis trasportas.. nu ką aš žinau, jei išleisti kad ir 60 lt per mėn dviem vaikams sakykim yra mažai.. tai 15 litrų kuro, kuriuo nuvažiuot gali mažu 200 km per mėnesį  smile.gif

na matai laiptineje surenki pasidarai 4 metam remonta uz kokius 150lt ir ramu,vat name toki plota taip pigiai nesusiremontuosi.Beto tvarka laiptinese priklauso nuo paciu gyventoju,valytojos tikrai atlieka savo darba,valo langus,plauna karta i savaite 2 kartus sluoja( o kaina juokinga).Pakabintas grafikas kur valytoja sutvarkiusi turi pasirasyti.Tad manau neissisuksi,o jei dar su vlaytoja pabendrauji,tai ji tampa geraja kaimyne 4u.gif
namas is ties puiku,bet,.....kaip sakiau,mano nuomone,yra izoliacija didesne vaikui,beto kainuoja tikrai nemazai islaikyti,o kur dar jegu energijos idejimas.Vat buciau vaikus uzauginusi,gyvenciau nedideliame namuke sau dviese su vyru biggrin.gif
Beto gera fraze vakar isgirdau...dabartiniai namai,beprotiskai brangus statybos atzvilgiu,o statomi jie is..siuksliu..siuksle ir virs..nestoves,tai,kaip musu proseneliu namai,is kartos i karta perduodami. unsure.gif
Atsakyti