Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

Kai vertiname, kiek kainuoja namas ir kiek kainuoja butas, tipo namas pigesnis, tai kažkodėl sąmoningai ar ne pamirštama įskaičiuoti žemės kainą, architektus, suderinimus, komunikacijų privedimus prie namo ir t.t.

Pvz. geras butas centre kainuoja apie 800 000 - 1 mln litų ir daugiau, jei statytis panašaus lygio namą šalia Vilniaus, kad nebūtų nutolęs ne daugiau kaip kelis km, tai vien tik tuščias sklypas kainuoja apie 0.5 mln ir daugiau. Jei nori pirkti gerą namą (analogą butui, pagal likvidumą ir t.t.), tokio namo kaina prasideda nuo 1,5 mln ir daugiau. Aišku, dabar kainos krenta pirkėjo naudai. Bus krizė, galima pasigerinti būstą ar pasikeisti į prabangesnį.
Papildyta:
QUOTE(axa @ 2008 06 18, 09:59)
lažinamės,
tavo tėvų kaimynai neturi geros stereo aparatūros, namų kino,
ir neeksploatuoja jų naktimis  biggrin.gif

jei jiem apsirūpintų šiais dalykėliais, 
staiga gali paaiškėti kad garso izoliazija ir iki 5 balų netraukia wink.gif

Gal tu ir teisi. Bet jei mano kaimynas naujos statybos name su dar blogesne garso izoliacija sugalvotų groti naktimis, išmalčiau vieną vietą biggrin.gif Vistik reikia gerbti kaimynų nervus ir ramybę.

Tačiau skirtumas yra tarp to, ar girdi kaimyną nuleidžiant WC vandenį, kas populiaru naujos statybos butuose, ar negirdi nieko, kaip yra senos statybos.
Atsakyti
Karoliniškių ir Šeškinės labai nebrokyčiau, nes ten namai dar geresni už naujus ant šiukšlyno

Butent, kad grazius vaizdus ( daznai laikinus, kol neuzstate) turi nedaug namu, deja.
Kita vertus, kalbant apie turtus. Tikrai yra apstu tokių žmonių, kurie visus pingus, kiek tik uždirba, dar skolinasi iš bankų, kiša į namus. Tokia jų gyvenimo prasmė. Stato namą ne metus, o penkiolika. Na nejau nežinai tokių atvejų? Gyvena "dėžutėse", išorė nesutvarkyta, viduj įrengti tik du kambariai iš šešių. Ir t.t, ir pan. Tai ar čia laimė?

Na, cia kalbat apie amerikietiska gyvenimo budo modeli, LT jis ner labai isplites, pas mus grynon skolon ne taip daug kas ir stato g.gif . Bent jau mano aplinkos zmones stato JAU aptureje pinigu, o ne kisdami DAR neturimus wink.gif
Dėl nusičiaudėjimo. Ar buvai kada Zujūnuose ar panašiame ind. namų kvartaliuke? Ne. Tad nežinai apie ką rašau. Būna, būtent taip kaip parašiau. Neperdedu

Subjektyvi, mano namas - sodo bendijoj, tiesa sklypai ten ne mazesni nei 8,5 aro.
Atrodo, viska tureciau girdet? Na ne, nieko niekad negirdziu, isskyrus statybu keliamus triuksmus. Vaizdas- i uz 5m esanti pusu miska. Bet geriau sutikciau gyvent " sugrustoj" gyvenvietej, kur apsitverciau tvora, nei bijociau iseit i balkona, nes kas nors is kaimynu nuolat ruko, dziausto skalbinius, aluti gurksnoja ir mane vepso smile.gif) Nebent yra zmoniu, kuriem privatumas nera svarbu, man tai - svarbiausias komforto rodiklis.

Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 18, 10:02)
Kai vertiname, kiek kainuoja namas ir kiek kainuoja butas, tipo namas pigesnis, tai kažkodėl sąmoningai ar ne pamirštama įskaičiuoti žemės kainą, architektus, suderinimus, komunikacijų privedimus prie namo ir t.t.

klysti -
aš skaičiuoju jau su viskuo.
Mano atveju, 3k ~100 m2 butas miegamajame rajone = 200m2 namui + 18a sklypui su komunikacijomis miestelio teritorijoje, 14km nuo Vilniaus centro (arba 17km jei keliu). Nuo miesto ribos čia kokie 6-7km. Žinoma reikės pasukti smegenis ir pajudinti užpakalį biggrin.gif, t.y. ~2 metai laiko prie TV iškeisto į organizavimą, paieškas, kontrolę. Nervų ląstelės neįskaičiuotos biggrin.gif
Atsakyti
Bet jei mano kaimynas naujos statybos name su dar blogesne garso izoliacija sugalvotų groti naktimis, išmalčiau vieną vietą

Butent todel ir renkuosi nama, kad nesizeminsiu grasindama kiekvieman buduliui snuki ismalt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2008 06 18, 10:07)

Subjektyvi, mano namas - sodo bendijoj, tiesa sklypai ten ne mazesni nei 8,5 aro.
Atrodo, viska tureciau girdet?

Ir kaip gali lyginti su tais, kurie statosi trijų aukštų namą, 3 - 4 arų sklype, kur namas ir užima beveik visą sklypą. doh.gif Tai ir rašau, kad tu net neįsivaizduoji, apie ką kalba. Net jei ir sodo bendrijoje visi pasistatė po trijų aukštų "bakūžes", tai sklypai karališki biggrin.gif Ten atstumai visai kiti ir užstatymo tankis kitas.
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2008 06 18, 10:09)
Butent todel ir renkuosi nama, kad nesizeminsiu grasindama kiekvieman buduliui snuki ismalt  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2008 06 18, 10:09)
Butent todel ir renkuosi nama, kad nesizeminsiu grasindama kiekvieman buduliui snuki ismalt  lotuliukas.gif

O mano atveju, tiesiog niekada nepirkčiau buto tokiame name.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 18, 10:13)

Subejektyti,
bet TOKIE namai sudaro 95% visų daugiabučių doh.gif
nepriklausomai ar senas, ar naujas....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo axa: 18 birželio 2008 - 09:14
voveriena, aš ten tokią "paklodę" ankstesniuose puslapiuose prirašiau, apie "superinius" kaimynus - nuosavų namų rajono "pažibas". Kažin, kaip su tokiais kovotum? Užmerktum akis, užsikimštum ausis ar užsispaustum nosį? Nes visokių fruktų ir ten sočiai.

Betkokiu atveju tau linkiu labai gerų, geranoriškų ir teigiamų būsimų kaimynų drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(axa @ 2008 06 18, 10:13)
bet TOKIE namai sudaro 95% visų daugiabučių  doh.gif
nepriklausomai ar senas, ar naujas....

O man lieka rinktis iš 5 % wink.gif Ar gi taip blogai? smile.gif Pvz. mano netekėjusi draugė kažkada ieškojo buto. Rinkosi ilgai. Ir išsirinko geltonų plytų, pastatytą prieš pat NT bumą apie 2000 m., kai niekas nestatė šlamšto. Daugiabutis, 5 aukštų name. Nuostabus butas su puikia garso izoliacija. Ji prieš tai su savininke susitarė, kad pagyvens šiame bute kaip nuomininkė. Tai gi, įvertino visus buto privalumus bei galimus trūkumus.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 18, 10:21)

O man lieka rinktis iš 5 % wink.gif Ar gi taip blogai? smile.gif

Subjektyvi,
vadinasi tavo visos pozicijos esmė -
kad yra 5% butų Vilniuje, kuriuose geriau gyventi nei nekokiame name? biggrin.gif

Ar tai ne išimtis,
t.y. ar negalima sakyti, kad IŠIMTINAIS ATVEJAIS BUTE GERIAU NEI NAME?
cool.gif
Atsakyti

voveriena, aš ten tokią "paklodę" ankstesniuose puslapiuose prirašiau, apie "superinius" kaimynus - nuosavų namų rajono "pažibas

tai as irgi neperku namo tam tikruose rajonuose wink.gif
O del Zujunu, nesigincysiu, gal ten prasta situacija, bet kiek gyvenvieciu apvazinejom, tokiu situaciju nelabai matem g.gif Pvz. Balsiuose, Kairenuose, Avizieniuose, Tarandej- visur sklypai prasidedavo nuo 10a. Taip kad Jusu pavyzdys velgi- daugiau isimtis, nei taisykle wink.gif
Betkokiu atveju tau linkiu labai gerų, geranoriškų ir teigiamų būsimų kaimynų

Aciu, as pati to labai tikiuosi wink.gif
Atsakyti
beje jei taip jau pratęsiant diskusiją,
ir pafantazuojant -

jei taip reikėtų pradėti sklypo paieškas, galvojant apie namą,
tai ko gero ryžčiausi ieškoti draugų, bendraminčių, su panašiom vertybėm, finansine padėtim ir pan. - pirkti kartu sklypą ir dalintis,
taip eliminuojant blogos kaimynystės problemą.

Man tikrai imponuoja tas kvartaliukas važiuojant Molėtų plentu (po dešine) , kuris ir buvo tokiu principu sukurtas. Nežinau, gal ne viskas ten taip idealu kaip atrodo iš šono biggrin.gif, bet aš mielai tokiu keliu eičiau.

Aišku tam turi būti normali padėtis žemės rinkoje (ne taip kaip dabar...)

Kolkas pas mus ir gaunasi toks mini-variantas (statomės 2-iese su draugais gretimuose sklypuose)
ir galiu pasakyti kad rezultatai thumbup.gif . Tiek pinigine išraiška (didelė dalis išlaidų dalinasi pusiau), tiek laiko prasme (tvarkant reikalus galima pasiskirstyti kas ką daro ir pasidalinti važinėjimą ir t.t.), tiek ir efektyvumo - 2 galvos geriau nei viena, jei vieni kažką pražiūri, tai gal kitiems užkliūna. Ir surasti bet kokį sprendimą žymiai greičiau, lengviau ir pigiau.
Atsakyti