Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

axa, kažkaip pagalvojau apie tuos milijonierius. Ir štai, du realūs namai ir pavyzdžiai. B. Gudelio namas Žvėryne ir Kastujevų namas Valakampiuose. Abu prabangūs, abu tiuninguoti. Ale Gudelio namas man arčiau dūšios smile.gif Imu šitą biggrin.gif Nes Kastujevų visas perdėm dizaineriškas, nejaukus, negyvas, amžinam miške ir be saulės spindulėlio..

Dėl visų tų palyginimų sutinku ir net nėra prasmės kažką daug rašyti, bet.. Nieko nežinau apie tavo dabartinį butą, bet gal jis yra tiesiog šiek tiek prastas ir neatitinka tavo lūkesčių bei stiliaus, ar blogoje vietoje, ar kt. trūkumai, kurie tau varo vėžį ir dėl to tu svajoji apie persikėlimą. Bet jei tų trūkumų nebūtų ir iš viso tavo butas būtų svajonių butas, ar tikrai keltumeisi į namą ir vargtum su važinėjimais? ax.gif

Kadangi gyvenau bute miegamajame rajone n metų ir dabar n metų gyvenu centre, patikėk, tai du visiškai skirtingi dalykai ir skirtingos gyvenimo kokybės. Absoliučiai. Butas butui nelygu.

Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 06 14, 23:32)
sutinku .. betgi va prašau, žiemą bute gyvenančiam žmogui prisideda papildomos išlaidos pramogų ieškojimui  smile.gif .. tuo tarpu aš name, aplink namą galiu sau susikurt daugiau atrakcijų, nei bute ..

skėčiai, pavėsinės , kepsninės tengi žoliapjovės neišvengiamos užmiesčio name smile.gif.. gal kiek mažesnės išlaidos + kuro sąnaudos .. o dar drebėk, kad žiemą koks bomžikas neapsigyventų ...

Tam yra signalizacija, kaimynai, apsauga ir t.t.. Nebent užmiestyje yra namelis ant vištos kojelės, tipo sodo griuvena, tada visko gali būti biggrin.gif

Gyvenant name visos pramogos yra kažkur toli. Todėl tenka jų ieškotis šalia namo. Toks ir skirtumas, ar ne? smile.gif Tad ir rašau, kad kol geras oras, šviečia saulė, kepsninės ir gėlytės name gyventi smagu, gera ir t.t. Bet ir tai savaitgaliais, nes darbo dienomis ne tas galvoj, mėgaujiesi panašiais poilsio malonumais, kaip bute. O kai blogas oras - ką ten veikti tam name? Veiki tą patį, ką ir bute. Ar ne taip? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 14, 23:36)
Tam yra signalizacija, kaimynai, apsauga ir t.t..

na va, ir signalizacijai dvigubai mokėt ar ne smile.gif .. o name moki kaip už vieną smile.gif .. išties nematau jokio skirtumo - namas geroj vietoj + butas geroj vietoj+ užmiesčio namas ( kuris, beje turbūt irgi pinigus kainavo) .. teisingiau matau skirtumą.. pirmas variantas daug patogesnis smile.gif

kita vertus namas neigiamus dalykus kartais paverčia teigiamais.. lietus vasarą .. bute gyvendama juo nesidžiaugiau .. arba va tas pats - kas vairuos namo smile.gif.. kažkas vairuoja, vadinas mažiau išlaidū alkoholiui, daugiau teigiamų dalykų sveikatai... juokauju aišku smile.gif

šiuo metu statome priestatą šuniukams mano.. pabandykit taip padidint sugalvoję plotą bute mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 14 birželio 2008 - 22:42
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 14, 23:32)
axa, kažkaip pagalvojau apie tuos milijonierius. Ir štai, du realūs namai ir pavyzdžiai. B. Gudelio namas Žvėryne ir Kastujevų namas Valakampiuose. Abu prabangūs, abu tiuninguoti. Ale Gudelio namas man arčiau dūšios smile.gif Imu šitą biggrin.gif Nes Kastujevų visas perdėm dizaineriškas, nejaukus, negyvas, amžinam miške ir be saulės spindulėlio..

Dėl visų tų palyginimų sutinku ir net nėra prasmės kažką daug rašyti, bet.. Nieko nežinau apie tavo dabartinį butą, bet gal jis yra tiesiog šiek tiek prastas ir neatitinka tavo lūkesčių bei stiliaus, ar blogoje vietoje, ar kt. trūkumai, kurie tau varo vėžį ir dėl to tu svajoji apie persikėlimą. Bet jei tų trūkumų nebūtų ir iš viso tavo butas būtų svajonių butas, ar tikrai keltumeisi į namą ir vargtum su važinėjimais? ax.gif

Kadangi gyvenau bute miegamajame rajone n metų ir dabar n metų gyvenu centre, patikėk, tai du visiškai skirtingi dalykai ir skirtingos gyvenimo kokybės. Absoliučiai. Butas butui nelygu.

O man Kastujevų namas žyyyymiai arčiau dūšios biggrin.gif Ir tas miškas man atrodo didžiulis privalumas. Va kokios mes skirtingos biggrin.gif

Dėl pasirinkimo -
Butas turi vieną esminį trūkumą kuris deja nepanaikinamas net geriausiame bute: Trūkumas Nr.1 - jis turi bendrų sienų su kaimynais biggrin.gif

Sutikčiau šiaip su kotedžu, jei būtų garantija kad šalia gyvens žmonės su panašiu požiūriu į kaimynystę smile.gif Gal kai išmoksiu nebekreipti dėmesio kad kažkas savo mersą priparkavo ant pievutės, kad maišo šiukšlių nepajėgė nunešti iki konteinerio, kad šunį nušikino po langais ir ramiai nuėjo - tada gal ir vėl galėsiu galvoti apie butą (su sąlyga, kad name tikrai bus taip blogai kaip bandai nupiešti biggrin.gif)

Tikrai man didžiausias buto trūkumas yra kiti žmonės ir jų požiūris į tvarką, ramybę ir pan.dalykus. Tikiu kad butas centre ir miegamajame rajone yra visiškai skirtingi - todėl ir neatižegnoju amžiams nuo buto, bet dabar mielesni tie namo rūpesčiai nei visi geriausi butai smile.gif
Atsakyti
tiesa, centre matau labai didelį minusą, kuris nežinau kiek išprendžiamas - parkavimas.
Nekalbant kad su parkavimo vietomis (nuosavomis) problema,
bet vairuoju didelę apvalią mašiną, su blogu matomumu - na man papuolus į centrą (turiu galvoje senamiestį) tragedija doh.gif Jei ir yra kokia vietelė, tai man tikra kankynė ten įsiparkuoti.
Be to neseniai teko keletą kartą atsidurti senamiestyje apie 17 val - irgi labai pasidžiaugiau kad čia negyvenu , ir kad nereikia taip strigti kamščiuose kasdien grįžtant iš darbo...
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 06 14, 23:26)
namai mūsų kvartale dabar pardavinėjami po 550t su sklypu ir komunkacijomis ..  smile.gif

Išduok paslaptį - kur? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 06 15, 00:03)
Išduok paslaptį - kur?  bigsmile.gif

Klaipėdoj smile.gif ..teisingiau visai netoli jos.. smile.gif

svajonių butas pavirst nesvajonių gali labai greit, ir tam įtakos gali turėt daug daugiau faktorių nei namui.. kaimyno rūkymas balkone vakarais ( turbūt naivu tikėtis, kad kaimynas dėl jūsų mes rūkyt ), ar nuostabios šeimos dukros smuiko ar ... trimito repeticijos namie pietų metu ... puikaus kaimyno šuns įsigyjimas, kuris graudžiai verks per dienas, jo belaukdamas.. ir galima vardint be galo be krašto...

Atsakyti
Signalizacija kainuoja kapeikas, 40 Lt., ar su tuo reikėtų lyginti? smile.gif Iš viso tas mūsų hobi kainuoja kapeikas, jei jau rimtai. Net neskaičiuoju prie išlaidų, nes kartą pavalgyt restorane kainuoja brangiau, o valgom pastoviai. Kas nuolat gyvena užmiestyje, vien kurui išleidžia keturis kartus daugiau, nei aš. O mano auto bakas kainuoja virš 300 Lt. Tai gi, ta papildoma signalizacija čia juokingai skaičiuojasi.

axa, pagyvenus amžiname šešėlyje ir tamsoje prisigaudysi depresijų. Ar matei, kiek saulės gauna tie namai? Praktiškai jokios, kartais stebuklingai kažkas pašviečia. Anoks malonumas gyventi miške. ax.gif Na bet čia skoniai skirtingi. drinks_cheers.gif Man reikia saulės ir daug, nes ir taip jos Lietuvoje mažai, amžiais lietūs lyja.

Dėl parkavimo man nei karto nebuvo problemų, nors važinėju taip pat su dideliu mašiniuku, nes jei kažkur nėra vietos, jis "užlipa" visur kitur. Taigi, kam problema, o kam nėra problemos smile.gif

Dėl kaimynų, tai esat neteisios. Nuosavame name kaimynai taip pat ribojasi sklypais, nebent gyveni vienkiemyje arba toli vieni nuo kitų. Vilniuje kaimynai neišvengiami. Tad svarbiausia NT - geri kaimynai. Ar bute, ar name. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 15, 07:56)
Signalizacija kainuoja kapeikas, 40 Lt., ar su tuo reikėtų lyginti? smile.gif Iš viso tas mūsų hobi kainuoja kapeikas, jei jau rimtai. Net neskaičiuoju prie išlaidų, nes kartą pavalgyt restorane kainuoja brangiau, o valgom pastoviai. Kas nuolat gyvena užmiestyje, vien kurui išleidžia keturis kartus daugiau, nei aš. O mano auto bakas kainuoja virš 300 Lt. Tai gi, ta papildoma signalizacija čia juokingai skaičiuojasi.

axa, pagyvenus amžiname šešėlyje ir tamsoje prisigaudysi depresijų. Ar matei, kiek saulės gauna tie namai? Praktiškai jokios, kartais stebuklingai kažkas pašviečia. Anoks malonumas gyventi miške.  ax.gif Na bet čia skoniai skirtingi. drinks_cheers.gif  Man reikia saulės ir daug, nes ir taip jos Lietuvoje mažai, amžiais lietūs lyja.

Dėl parkavimo man nei karto nebuvo problemų, nors važinėju taip pat su dideliu mašiniuku, nes jei kažkur nėra vietos, jis "užlipa" visur kitur. Taigi, kam problema, o kam nėra problemos smile.gif

Dėl kaimynų, tai esat neteisios. Nuosavame name kaimynai taip pat ribojasi sklypais, nebent gyveni vienkiemyje arba toli vieni nuo kitų. Vilniuje kaimynai neišvengiami. Tad svarbiausia NT - geri kaimynai. Ar bute, ar name.  smile.gif

subjektyvi, toks jausmas kad girdi, ką nori girdėti smile.gif ir name gyvendamas gali išleist mažiau pinigų kurui nei gyvendamas bute.. smile.gif

dėl kaimynų - be abejo svarbu kaimynai ir name .. bet ar galima lyginti atstumus? Ar nuolat uliavojantys kaimynai name tave erzins taip pat vienodai kaip ir už sienos? ar rūkantis savo kieme ar apačioj tavo balkono?..manau atsakymas vienareikšmis..

kol kas neišgirdau nė vieno tikro argumento, kodėl butas geriau.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 06 14, 23:32)
sutinku .. betgi va prašau, žiemą bute gyvenančiam žmogui prisideda papildomos išlaidos pramogų ieškojimui  smile.gif .. tuo tarpu aš name, aplink namą galiu sau susikurt daugiau atrakcijų, nei bute ..

Gyvenu šalia ežero, tai (jei žiema gera) pagrindinė atrakcija buna kaimynų varžybos su mašinom ant ledo pagal nustayta maršrutą. Gyvenant bute, tai butu sunkiai įmanoma. Dar kartą pasikartosiu: ir gyvenimas bute, ir name, turi savu pliusu ir minusu. Skiriasi tik prioritetai. Vienodu žmoniu nėra, visi skirtingi ir pagal poreikius, ir pagal mastymą, ir pagal gyvenimo budą.
Beje tema apie tai kas geriau: butas ar namas, o ne "Ka pigiau eksploatuoti - namą ar butą". Nors tai irgi svarbus argumentas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nomke7: 15 birželio 2008 - 13:40
QUOTE(westa @ 2008 06 15, 10:09)
1. subjektyvi, toks jausmas kad girdi, ką nori girdėti  smile.gif ir name gyvendamas gali išleist mažiau pinigų kurui nei gyvendamas bute..  smile.gif

2. dėl kaimynų - be abejo svarbu kaimynai ir name .. bet ar galima lyginti atstumus? Ar nuolat uliavojantys kaimynai name tave erzins taip pat vienodai kaip ir už sienos?  ar rūkantis savo kieme ar apačioj tavo balkono?..manau atsakymas vienareikšmis..

3. kol kas neišgirdau nė vieno tikro argumento, kodėl butas geriau..  smile.gif

1. Vėl gi, mes lyginame du skirtingus miestus, kur ir dydis, ir atstumai turi reikšmę sunaudojamo kuro kiekiui per mėnesį. Tad kaip gali išleisti mažiau, jei gyveni užmiestyje ir turi privažiuoti bent iki tos miesto ribos pirmyn atgal?

2. Galiu pasakyti, kad kaimynai už tvoros gali kelti žymiai daugiau nepatogumų, nei tu manei iki šiol. Tiesiog galbūt tau pasisekė su kaimynais thumbup.gif Bet aš žinau tokius kaimynus (vėl gi, iš draugų ir savo praktikos), kurie: neklausia tavęs, kada jiems pjauti veją; nuo ryto iki vidurnakčio klausosi trankios muzikos; kepina barbekiu ir visa smarvė eina į tavo kiemą; kiekvieną savaitgalį arba šiltesnį vakarą pas kaimynus suvažiuoja draugelių kompanijos ir festivaliai, koncertai, girtų žvengimas gali trukti iki paryčių; degina lapus ir kt. šlamštą ir vėl viskas eina į tavo kiemą; kaimynų vaikai amžiais klykauja kieme; šunų lojimas lauke garsesnis ir šimtą kartų dažnesnis, nei butuose, nes butų ramybę dar gina seniūnijos, gali skundais užversti, labai efektyvi priemonė; kaimynų sūnus įsigyja motorolerį arba motociklą ir varinėja dulkes bei triukšmą; kai kaimynai pykstasi, skamba visas kvartalas; kaimynas už tvoros pasodins medį ar pastatys nelegalų statiniuką ir tau padarys amžiną šešėlį.

Jei ką prisiminsiu - mielai papildysiu biggrin.gif

3. Gal todėl, kad tau namas mieliau ir tiesiog neskaitai ar nematai tų neigiamų pusių wink.gif
Papildyta:
Dėl pramogų. Visas pramogas galima pasiekti tiek gyvenant name, tiek bute, ypač gamtos teikiamus malonumus. Tačiau gyvenant centre pramogų gausa ranka pasiekiama, gyvenant užmiestyje - gamta ranka pasiekiama. Jei esi gamtos vaikas - vualia. Bet jei esi tas žmogus, kuriam rūpi teatras, koncertai, barai, disco ir t.t. - tau tas pasiekiamumas varginantis. Nes taxi kainuoja nemažus pinigus, jei nori atsipalaiduoti. Ir trenktis kažkur naktį - anoks malonumas.
Atsakyti
subjektyvi , sutinku, kad kaimynų ir prie namo būna visokių, bet visgi tikimybė, kad bute jų pasitaikys daugiau yra didesnė smile.gif.. Butuose beiskeičiančių gyventojų dažnis yra didesnis nei namo ir tt.. esmę, manau supratai

vienareikšmio atsakymo nerasim smile.gif.. kiekvienas renkasi pagal save.. man pramogos ir išėjimas į barus tikrai šiame gyvenimo etape ne svarbiausias faktorius.. turiu šeimą, vaikus, šunis.. todėl trankytis po barus šiuo metu tikrai nėra nei noro nei laiko smile.gif .. tai darom, be abejo, bet ne taip dažnai, kad jaust diskomfortą dėl nuvažiavimo iki jų .. namas, mano atveju, man palengvina buitį daugeliu atveju.. jei gyvenčiau tik su vyru dviese, ar viena, galbūt apie gerą butą, geroj vietoj ir pagalvočiau.. bet šiuo metu tai ką turiu nenorėčiau iškeistį į jokį, net ir super duper ir visokį kitokį uper butą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 15 birželio 2008 - 19:09
QUOTE(westa @ 2008 06 15, 20:07)
subjektyvi , sutinku, kad kaimynų ir prie namo būna visokių, bet visgi tikimybė, kad bute jų pasitaikys daugiau yra didesnė smile.gif.. Butuose beiskeičiančių gyventojų dažnis yra didesnis nei namo ir tt.. esmę, manau supratai

Dėl kaitos nesutinku, nes dar yra skirtumas, ar tavo name yra 50 ar 10 butų ax.gif Be to jei geros ir storos sienos, bute nič nieko negirdi, tiesiog. rolleyes.gif

Kita vertus, jei ir yra kaimynų kaita, tai žymiai didesnis šansas, kad vietoje blogo ir kenkėjiško kaimyno įsikels teigiamas thumbup.gif O nuosavame name apie neigiamo kaimyno pokyčius galėsi tik pasvajoti. Arba pačiam teks keisti gyvenamąją vietą biggrin.gif
Atsakyti