QUOTE(flight @ 2008 05 19, 15:13)
Yra butų, kurių išlaikymas kainuoja brangiau negu namas. Pradedant senų butų komunaliniais mokesčiais (vyro mama už savo dviejų kambarių butuko šildymą žiemos sezonu moka daugiau negu mes už savo dviejų aukštų namą) ir baigiant naujų butų mokesčiais už, pvz., apsaugą. Aplinką susitvarkyti galima labai nepretenzingai, taip, kad jos priežiūra nereikalautų nei didelių investicijų, nei daug laiko. Aišku, viskas priklauso nuo poreikių...Vienam tinka paprasta pievelė, kitam reikia didelio baseino su naktiniu apšvietimu...
Klaidinga nuomonė. Man visuomet juokinga, kai verslininkai reklamuoja ind. namus ir kaip privalumą įvardina pvz. 1500 lt. tik už šildymą. Aš tiek už butą nesumoku, tai viena. Bet dar juokinga, kad nepaskaičiuoja, kiek brangiau kainuoja namo išlaikymas, aplinkos puoselėjimas, brangesnis kuras. Kai sudedi visas šias papildomas išlaidas, kurių aš, gyvendama bute, neturiu, galutiniame rezultate gaunasi, kad name gyventi prabanga.
Visais laikais nuosavame name gyventi buvo prabanga. Čia tik pastaraisias metais kažkam jie "atpigo", tipo pigiau. nė velnio. Žymiai brangiau. Skaičiuokit kaip norit.
Arba tada nieko aplink namą nedarai, kūreniesi ant minimumo, iš namų važinėji su viešuoju transportu, o iki stotelės eini pėstute.