Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

QUOTE(flight @ 2008 05 19, 15:13)
Yra butų, kurių išlaikymas kainuoja brangiau negu namas. Pradedant senų butų komunaliniais mokesčiais (vyro mama už savo dviejų kambarių butuko šildymą žiemos sezonu moka daugiau negu mes už savo dviejų aukštų namą) ir baigiant naujų butų mokesčiais už, pvz., apsaugą. Aplinką susitvarkyti galima labai nepretenzingai, taip, kad jos priežiūra nereikalautų nei didelių investicijų, nei daug laiko. Aišku, viskas priklauso nuo poreikių...Vienam tinka paprasta pievelė, kitam reikia didelio baseino su naktiniu apšvietimu...

Klaidinga nuomonė. Man visuomet juokinga, kai verslininkai reklamuoja ind. namus ir kaip privalumą įvardina pvz. 1500 lt. tik už šildymą. Aš tiek už butą nesumoku, tai viena. Bet dar juokinga, kad nepaskaičiuoja, kiek brangiau kainuoja namo išlaikymas, aplinkos puoselėjimas, brangesnis kuras. Kai sudedi visas šias papildomas išlaidas, kurių aš, gyvendama bute, neturiu, galutiniame rezultate gaunasi, kad name gyventi prabanga.

Visais laikais nuosavame name gyventi buvo prabanga. Čia tik pastaraisias metais kažkam jie "atpigo", tipo pigiau. nė velnio. Žymiai brangiau. Skaičiuokit kaip norit.

Arba tada nieko aplink namą nedarai, kūreniesi ant minimumo, iš namų važinėji su viešuoju transportu, o iki stotelės eini pėstute.
Atsakyti
O mane kuo toliau tuo labiau ima erzinti gyvenimas bute.. schmoll.gif O ypac vasaromis..taip norisi savo kiemo..

Mano manymu butas turi daugiau minusu nei pliusu. Galeciau vardint ir vardint tuos minusus, bet didziausias ju yra - kaimynai is visu pusiu lotuliukas.gif Jie ir sukelia visus tuos nepatogumus. Kala, grezia per dienu dienas..jei ne vienas tai kitas..Ruko laiptinese ir meto kancarus..Kai suo "pridirba" lifte nesutvarko..kieme pastato masinas belekaip ir t.t.

As uz nama thumbup.gif Aisku ir jis turi keleta minusiuku, bet... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 09, 23:27)
Bet dar juokinga, kad nepaskaičiuoja, kiek brangiau kainuoja namo išlaikymas, aplinkos puoselėjimas, brangesnis kuras.

Mes paskaičiavom. O jūs? Rašot iš savos patirties ar tai šiaip pamąstymai? smile.gif
Aplinkos puoselėjimas? Taip, vienkartinės išlaidos pievai, kokioms tujoms. Paskui tik palaistyti reikia, o jei pas ką dar galimybė naudotis pigiu lauko vandeniu, tai juokingos tos išlaidos.
Degalai? Priklauso nuo vietos, kur tas namas stovi. Jei 20 km nuo miesto, tai taip. O jei mieste? Ir negi gyvenantys butuose nevažinėja mašinomis ir vaikšto tik pėstute?

Bet. Name gyventi prabanga, jei kieme stovi didžiulis plaukimo baseinas, jei vienas suolelis terasoje kainuoja tiek, kiek kuklesnio žmogelio visas miegamojo komplektas, jei namas yra 500m2 ir visas šildomas, jei kiemas yra 50 arų ir reikia sodininko...Kiekvienas renkais pagal galimybes wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 10 birželio 2008 - 13:07
QUOTE(flight @ 2008 06 10, 14:03)
Mes paskaičiavom. O jūs? Rašot  iš savos patirties ar tai šiaip pamąstymai? smile.gif
Aplinkos puoselėjimas? Taip, vienkartinės išlaidos pievai, kokioms tujoms. Paskui tik palaistyti reikia, o jei pas ką dar galimybė naudotis pigiu lauko vandeniu, tai juokingos tos išlaidos.
Degalai? Priklauso nuo vietos, kur tas namas stovi. Jei 20 km nuo miesto, tai taip. O jei mieste? Ir negi gyvenantys butuose nevažinėja mašinomis ir vaikšto tik pėstute?   

Bet. Name gyventi prabanga, jei kieme stovi didžiulis plaukimo baseinas, jei vienas suolelis terasoje kainuoja tiek, kiek kuklesnio žmogelio  visas miegamojo komplektas, jei namas yra 500m2 ir visas šildomas, jei kiemas yra 50 arų ir reikia sodininko...Kiekvienas renkais pagal galimybes wink.gif

visiškai sutinku.. skaičiai ir tik skaičiai parodo kas kaip.. mūsų kvartale vieno kubo šalto vandens kaina su nuotekom - apie 1 lt.. mieste ( Klaipėdoj) - 3,99 lt beje mes renkam po 1,5 lt, kad sukaupt pinigėlių įrenginių kasmetei profilaktikai.. skirtumas akivaizdus..
Šildymas.. nesileisiu į skaičius, bet vien jau galimybė pačiam reguliuotis savo name yra didelis privalumas ir galimybė išvengt ŠT peršildymo šiltomis dienomis.. nekalbant apie šildymo sezono pradžią ar pabaigą savo noru..
laistymai daržų, sodų iš šulinio.. išlaidos minimalios..
kuro sąnaudos.. jei bute gyvendamas išvengsi viešo transporto tada valio .. o jei ne, manau ateis laikas, kai dauguma pataps tokie pat savo vaikų vežiotojai į mokyklas, kaip ir mes - užmiesčio gyventojai .. taip kylant kuro kainoms ir vis brangstant autobuso bilietams , dviem vaikams vien 100 lt paklos viešam transportui.. tai 25 litrai benzino, su kuriuo per mėnesį galima nuvažiuot nei daug nei mažai - kokius 300 km !!!

va ir visa matematika smile.gif ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 10 birželio 2008 - 13:24
QUOTE(Arti @ 2008 06 10, 13:25)
O mane kuo toliau tuo labiau ima erzinti gyvenimas bute.. schmoll.gif  O ypac vasaromis..taip norisi savo kiemo..

-------
As uz nama thumbup.gif  Aisku ir jis turi keleta minusiuku, bet... smile.gif

Nusipirkit/išsinuomokit sodą netoli miesto 4u.gif Mes turim - negalim atsidžiaugti. Pusvalandis kelio nuo namų ir jau mėgaujamės grynu oru, kepsniukais, ežerais.

Tik nereikia rinktis toli, už šimtų km sodybų ir pan. Nesąmonė. Kol nuvažiuoji, kol parvažiuoji - užsiknisimas juodas.

Namas turi labai daug minusų. Kai netingėsiu - išvardinsiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2008 06 10, 14:03)
Mes paskaičiavom. O jūs? Rašot  iš savos patirties ar tai šiaip pamąstymai? smile.gif

Rašau iš savo, draugų, kolegų, pažįstamų ir giminaičių patirties. Ir iš padejavimų visokiuose forumuose biggrin.gif

O aplinkos puoselėjimas tik finansine išraiška išreiškiamas? O kur fizinis darbas? Kas kiek laiko pjaunate veją, kiek kainuoja vejapjovės pirkimas ir išlaikymas. Kiek kainuoja pasodinti ne vieną tują, o įrengti normalią aplinką, kurią įrenginėja dauguma mūsų žmonių. Žiemą - kelių nuvalymas, pačio kiemo valymas. V.ž. tų darbų darbelių per akis, ne tik prabangiame sklype, bet ir pačiame mažiausiame. Kadangi pati puoselėju aplinką, ji nėra pavyzdinė - parodomoji, gan primityvi, žinau kiek ir kas kainuoja mirksiukas.gif

Namas reikalauja kitų išlaidų, kurias palyginus su butu, yra gerokai didesnės. Ir dėl transporto išlaidų jūs neteisi. Gal jums pasisekė ir gyvenate nuosavame name miesto centre. Bet tokių laimingųjų vienetai. Dauguma gyvena n km už miesto ribos. Ir suvažinėti sugeba nuo 500 iki 1500 Lt. Jei dvi mašinos - dar daugiau. Skaičiuokit kaip norit. O tai, kad žmonės (arba žmonos) priversti dirbti savo vaikų vairuotojais - faktas. Mieste važinėjimas, vaikų vežiojimas po būrelius kainuoja žymiai pigiau. Pvz. aš vežioju į netoli namų esančius būrelius. Per mėnesį bako neišdeginu. T.y. mano visi pasivažinėjimai kainuoja apie porą šimtų litų. Vasarą daugiau, nes važinėju į užmiestį. Bet ir tai nedaug, palyginus kiek moka už kurą mano draugai, gyvenantys už Vilniaus.
Atsakyti
Galima ginčytis be galo, tik ar reikia? smile.gif Tad nesiginčyisu, o tik pasidžiaugsiu biggrin.gif

Kai grįžtame iš kur nors, paliekame kieme nerakintą mašiną, su visom autokėdutėm ir kitais gėriais. Ir užmigusius vaikus autokėdutėse, vasaros sezono metu - ir atvirom durim. Vyresnėlis, kai prabunda, išlipa ir ateina, mažąją kol kas reikia vis išeiti dirstelti, ar dar neprabudo. Savo kieme turi savo didelę žaidimų aikštelę, kurioje šunų nepri... , jaunimėlio butelių neprimėtyta, nenulaužyta, neišpjaustyta, neapspjaudyta. Ir nereikia niekur važiuoti net pusvalandžio - bet kada sumąstė, išbėgo, pažaidė, grįžo, vėl išbėgo...Net metukų ir keturių mėnesių dukrą jau paleidžiu vieną, tiesa, neilgam ir vis pažiūrėdama. Pastatėm baseiną, turškiasi abu smile.gif Dukrą kieme migdau vežime ir palieku - nei kur neštis, nei bijoti, kad kas nutiks.
Apie kokį kelių valymą žiemą kalbat? g.gif
Nežinau, ar mums pasisekė - gyvenam ne centre, bet netoli centro, į mokyklas vaikai ir patys trulikais ar mirkiukais važinėti galės. Tad išlaidos degalams nėra kosminės...

Sodas irgi gerai, tik tiek, kad jo džiaugiamasi paprastai tik savaitgaliais. O mums norisi gyventi čia ir dabar, vaikams suteikti smagias sąlygas kasdien. O savaitgaliais norisi kažkur nuvažiuoti, vis kur nors į naują vietą - kam prisirišti prie vienos? Pabostų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 10 birželio 2008 - 20:38
O kiek laiko važiuojate iš darbo, darželių namo?
Atsakyti
Na, flight situacija pavydetina, jei uzsimerksim i tai , kad mieste ner gryno oro, kas man rodos labai svarbu. Tikrai vienetai, net is pasiturinciu zmoniu, gyvena name mieste wink.gif
Bet net jei gyveni uzmiesty, isvardinti minusai man neatrodo tokie baisus smile.gif
Pvz. as gyvensiu 12 km nuo centro. Autobuso stotele- max 150m. nuo sklypo. Negi vaikui sunku paeit iki jos?? O kol mazas , paveziosiu, kokios bedos? Nebent mamos labai priristos prie darbo tvarkarascio, tada, aisku, sunkiau.
Iki centro vaziuoju 25 min. ( pradedanti vairuotoja, pasirenkanti ne trumpiausia, bet ramiausia kelia), kai kamsciai- 50 min. Sesuo gyvena Santariskese, iki centro visuomeniniu transportu grudasi 1 val. wink.gif
Tarp kitko, JAE turtuoliai specialiai apsigyvena toli nuo centro, kad vaikus galetu vezioti ir tokiu budu neleistu jiem bastytis kur nori biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveriena: 11 birželio 2008 - 07:15
Pamiršai parašyti, kad JAE (ir Lietuvos) tikri turtuoliai patys vaikų nevežioja. Tam yra samdomi vairuotojai smile.gif

Dėl gryno oro mieste nebuvimo - nesutinku. Jei neteko pasisvečiuoti kokioje Maskvoje, nesuprasit, kokiame rojuje mes gyvenam smile.gif

Teko svečiuotis pas draugus nuosavame name, užmiestyje. Ten tragedija, o ne grynas oras. Pradedant tuo, kad visi kūrenasi aplinkui, dūmai ant dūmų ir smarvė neišpasakyta. O pavasarį, vasarą, rudenį visi aplinkui jei ne lapus degina ar pan., tai barbekiu kepina. Ten smarvės ir dūmų taip pat sočiai prisiuosto.
Atsakyti
Pamiršai parašyti, kad JAE (ir Lietuvos) tikri turtuoliai patys vaikų nevežioja. Tam yra samdomi vairuotojai

tai JAE visi turtuoliai, ner " tikru" ir " netikru" smile.gif O del vairuotoju, nezinau rolleyes.gif Bet kuriuo atveju, vairuotojai ,be tevu zinios, irgi atzalu nevezioja smile.gif
Dėl gryno oro mieste nebuvimo - nesutinku. Jei neteko pasisvečiuoti kokioje Maskvoje, nesuprasit, kokiame rojuje mes gyvenam

O kam lygintis su blogiausiais variantais??? Turbut maskviskiai lygiai taip pat guodziasi, lygindami savo miesta su Bankoku mirksiukas.gif
Atsakyti
Kol važiuoji iš darbo į namus ir į darbą, stovi kamščiuose po dvi valandas per parą ir daugiau, jei važinėji darbo reikalais, kažin kiek gryno oro iš dūminančių automobilių, mikriukų, autobusų, kamazų ir furų vamzdžių prisikvėpuoji? g.gif ax.gif O kas dar skundėsi, kad pastovi fekalijų smarvė Lazdynuose ir Pilaitėje, ir aplink šiuos rajonus.

Aš tiek "dozės" tikrai negaunu. Nes kamščių nėra. Jokių. Ir niekur nestoviu. Langai "žiūri" į parką. Lakštingalos neužknisa, bet smarvės ir kt. gėrio čia nėra.
Atsakyti
aš nuo namo iki mokyklos ir darželio vaiko trunku 7 - 10 min, iš jų 5 min važiuoju plentu.. smile.gif .. jokių dūmų, kamščių .. darželį ir moklyklą rinkaus šalia, kad abu vaikus vienu kartu nuvežt.. ir niekaip nesuprantu problemos tų vaikų nuvežimo.. gi pats į darbą važiuoji, tai tuo pačiu ir vaikus nuveži.. o būreliai.. na jei jau miesteliokai vaikai sugeba patys iki būrelių dasigaut, tai kodėl gi mano vaikas to nepadarys po mokyklos ? .
visgi manau, kad dažniausiai namo minusus mato tie, kurie nėra jame gyvenę, arba jiems nu žiauriai nepasisekė su kaimynais, gal vieta ( gal kokią fermą šalia pastatė smile.gif ) ir tt..

labai mėgstu posakį .. kas nori - ieško galimybių, kas nenori - ieško priežasčių

namas yra gėris ir niekas man neįrodys kitaip smile.gif jau vien maišų tempimą nuo mašinos laiptais į n-tą auštą prisiminus nupurto.. smile.gif arba nepatogios padėtys, kai vaikas akis išpūtęs paklausia - mama o ko tas dėdė su teta ten taip už sienos dūsauja ..mano patirtis kalba ką kitą.. namas - didelis pliusas , kur bepažvelgsi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 11 birželio 2008 - 09:18