QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 03 21, 21:20)
Jei nusistatymas a priori yra neigiamas, suprantama, kad tą nusistatymą ir norisi kažkaip pagrįsti. O kas nori, tas randa
o ką, butų savininkai jau jokiais būdais negali laisvalaikiu siurbtis kilimų, skaityti laikraščių ir kasytis bambas? Čia tik privačių namų gyventojų išskirtinis bruožas, ar kaip?
Taip.
Matai, name tai atima nepalyginamai daugiau laiko, nei bute. Buto tvarkymas su namo prieziura nepalyginami. Jei bute yra kazkokia bendrija, ar siaip- namo administratorius, tai jei tik kas (apledeje laipteliai, atskiles tinkas, kiauras lietvamzdis, neisveztas sniegas, nenuvalytas saligatvis, aprudijus pasto dezute, sugedus vartu automatika, nepriziuretas gelynas....), tai skambteli dedei, perduodi linkejimus ir gali buti rami kaip belgas. O vat jei tai atsitinka tavo name, tai eik tu peklon... Patyriau , zinau, nebenoriu. Del kazkokio suknisto, persiprasau jautriu personu, tinko gabalo ir padrekusios laukujes sienos po atlydzio buvo tiek vargo, kad prisimint nesinori. Nors as tame dalyvavau tik kaip nuomininke, tik padejau mums nama isnuomojusiems draugams truputuka, vis vien- atsikandau.
Na, sneigas baigesi, pasimate apleisti gelynai- baisuma. Bet zinot, kas mane jau tikrai uzveike- SIUKSLES. Rimtai- gerb. namu savininkai- kaip jus organizuojat siuksliu isvezima, kad netureti savo konteinerio po langais, kur menesi rugtu ir dvoktu siuksles. Na, mes tokio nenorejom.
As anksciau matydavau, kaip prie daugiaauksciu konteineriu privaziuodavo "krutos" masinos ir is bagaziniu tempdavo siuksliu maisus, turbut kokia savaite smirdusius kur prie namo. Fu. Ir taip- kaip vagys- sumesdavo sumesdavo apsidairydami, ar nieks nemato. Na man tie zmogeliukai tuomet tokia pasaipa kele... O dabar- bliamba, na kuo as uz juos geresne. Tiesa, siuksliu naktimis i svetimus konteinerius nemetau - cia jau butu lygis
. Bet sumasciau kita varijanta- pusdieni neuzdarau vartu. Siuskles padedu prie duru. Ateina bomzatnikai ir pasiima. Aisku, turbut isvercia kokiam kieme veliau, bet pas mus svariai viska palieka. Tuo nesididziuoju. Bet pasakykit man kita iseiti, a? Kasdien kviestis po siuksline? Duos per kisene, bet, kas dar blogiau- suris begales laiko. Stabeliuoti siuksles savo kieme- vot spasibo, nenoriu.
Zvirbliuke, overall, man patinka vieta, kur gyvenu. Patinka tas mobilumas, kad viskas salia. Apskritai, namuose ne bur bur apie man kliunancius dalykus, bo jie tik laikini, o seimyna musu turi idomesniu uzsiemimu, vyras dirba iki devinto prakaito- nekraunu jimes ant galvu situ bedu. Tikrai dziaugiuosi, kad musu isirengimai ir vidaus apdailos eina i pabaiga, kad mes kraustysimes i namus, kur nereikes galvos kimsti kazkokiomis buitinemis smulkmenomis, pavirsti kiemsarge- sodininke-valytoja viename asmenyje.
Vat.