Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

QUOTE(vobla @ 2005 03 25, 16:24)
Gerai pagalvojus, tai turbūt aš vaikystėj jau atsiravėjau iki soties: du sodai, +dar pora arų žemės prie namų. Tėvai dirbo nuo ryto iki vakaro, o daržus nyravėt tekdavo man. Lyg šiol prisimenu- visi vaikai eina žaisti ar maudytis į marias, o aš kol nenuraviu dienos normos- niekur eit negaliu...

Na, aš tai turėjau du kaimus ir sodą. Kaimuose tai būdavo chandra, bet sodas thumbup.gif , daug ko išmokau, tai dabar smagu savam kieme kapstytis.
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2005 03 25, 16:24)
Na, bet čia aš tokia pamišėlė, nuosavas kiemas ir sodas man atstoja sporto klubą, psichoterapeutą, sveiko maisto parduotuvę, iškylas ir stovyklavimą gamtoje. Ech, greičiau tas pavasaris ateitų - jau sukaupti pinigėliai aplinkos sutvarkymui po statybų, net delnai niežti, kaip norisi vėl viską sutvarkyti ir atnaujinti  tongue.gif

Ne viena tokia pamišusi. Kai kolegės kibina eiti sportuoti, sakau, kad atsisportuosiu nuo pavasario iki rudens, o ir žiemą vis tenka pakasėti. O kai užėjo šitie pavasariniai sniegai, tai šuniu kaukti noras buvo. Greičiau tie žemės ūkio psichoterapijos seansai prasidėtų, nes nusibodo spoksoti į pasėtas sėklytes ant palangės. jau kartais ir sau farikt atrodau.
Atsakyti
QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 03 21, 21:20)
Jei  nusistatymas a priori yra neigiamas, suprantama, kad tą nusistatymą ir norisi kažkaip pagrįsti. O kas nori, tas randa smile.gif

o ką, butų savininkai jau jokiais būdais negali laisvalaikiu siurbtis kilimų, skaityti laikraščių ir kasytis bambas? Čia tik privačių namų gyventojų išskirtinis bruožas, ar kaip? biggrin.gif

Taip. smile.gif Matai, name tai atima nepalyginamai daugiau laiko, nei bute. Buto tvarkymas su namo prieziura nepalyginami. Jei bute yra kazkokia bendrija, ar siaip- namo administratorius, tai jei tik kas (apledeje laipteliai, atskiles tinkas, kiauras lietvamzdis, neisveztas sniegas, nenuvalytas saligatvis, aprudijus pasto dezute, sugedus vartu automatika, nepriziuretas gelynas....), tai skambteli dedei, perduodi linkejimus ir gali buti rami kaip belgas. O vat jei tai atsitinka tavo name, tai eik tu peklon... Patyriau , zinau, nebenoriu. Del kazkokio suknisto, persiprasau jautriu personu, tinko gabalo ir padrekusios laukujes sienos po atlydzio buvo tiek vargo, kad prisimint nesinori. Nors as tame dalyvavau tik kaip nuomininke, tik padejau mums nama isnuomojusiems draugams truputuka, vis vien- atsikandau.

Na, sneigas baigesi, pasimate apleisti gelynai- baisuma. Bet zinot, kas mane jau tikrai uzveike- SIUKSLES. Rimtai- gerb. namu savininkai- kaip jus organizuojat siuksliu isvezima, kad netureti savo konteinerio po langais, kur menesi rugtu ir dvoktu siuksles. Na, mes tokio nenorejom.

As anksciau matydavau, kaip prie daugiaauksciu konteineriu privaziuodavo "krutos" masinos ir is bagaziniu tempdavo siuksliu maisus, turbut kokia savaite smirdusius kur prie namo. Fu. Ir taip- kaip vagys- sumesdavo sumesdavo apsidairydami, ar nieks nemato. Na man tie zmogeliukai tuomet tokia pasaipa kele... O dabar- bliamba, na kuo as uz juos geresne. Tiesa, siuksliu naktimis i svetimus konteinerius nemetau - cia jau butu lygis blink.gif . Bet sumasciau kita varijanta- pusdieni neuzdarau vartu. Siuskles padedu prie duru. Ateina bomzatnikai ir pasiima. Aisku, turbut isvercia kokiam kieme veliau, bet pas mus svariai viska palieka. Tuo nesididziuoju. Bet pasakykit man kita iseiti, a? Kasdien kviestis po siuksline? Duos per kisene, bet, kas dar blogiau- suris begales laiko. Stabeliuoti siuksles savo kieme- vot spasibo, nenoriu.

Zvirbliuke, overall, man patinka vieta, kur gyvenu. Patinka tas mobilumas, kad viskas salia. Apskritai, namuose ne bur bur apie man kliunancius dalykus, bo jie tik laikini, o seimyna musu turi idomesniu uzsiemimu, vyras dirba iki devinto prakaito- nekraunu jimes ant galvu situ bedu. Tikrai dziaugiuosi, kad musu isirengimai ir vidaus apdailos eina i pabaiga, kad mes kraustysimes i namus, kur nereikes galvos kimsti kazkokiomis buitinemis smulkmenomis, pavirsti kiemsarge- sodininke-valytoja viename asmenyje.

Vat. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 03 25, 12:46)
moterys, gal čia tiesiog susiduria dvi archetipinės pasaulėjautos- klajoklio ir žemdirbio? Mes , gal pačios to nesuvokdamos, vis dar priklausom kuriai nors genčiai...

LIuks.

Irgi manau, kad suo pakastas giliau. Ech, gaila, jau turiu eiti, bet taip idomiai cia uzkabinai, noretusi parasineti. Rimtai, apie saves realizavima, saugumo jausma, gyvenimo skoni, prigimtinius ir igytus dalykus. Ech, greiciau baigtume tuos remontus, jau tada tai duosim kalbos.

Zvirbliuke, vat tavo vaikas prasesi namo is Egipto. O mano vaikai- atradejai, tyrinetojai, keliauninkai. Jie atgija naujoje vietoje, suzydi, jie megsta patirti nepatirta, nebandyta, as svaigstu kelionese, vyras irgi. Vat, issikraustem is seno buto- kad nors vienas vaikas bent zodziu, bent asarele kokia. biggrin.gif Issikraustem- kam rupi- valio! Nauji namai- valio! Ka- cia tik nuomojam, gyvensim dar kituose- super duper liuks! Irgi ka tik is keliones, tai jau lektuve klausineja- kur skrisim kita karta- kada??? Norim plaukti laivu! Siandien jau ieskom nauju galimybiu, nors pinigine tai palengvejus nuo tu statybu, svelniai tariant blink.gif . Bet vis vien vaziuosim- kas bebutu. Mazas vat dabar dainas dainuoja- savos kurybos- apie traukinius, lektuvus, laivus, apie keliones. Nusipirko lektuviuku, traukinuku, laivu- skrendam, a?!- kaip uodega is paskos kasdien. smile.gif

Kiekvienam savo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(norge @ 2005 04 03, 10:53)
Bet zinot, kas mane jau tikrai uzveike- SIUKSLES. Rimtai- gerb. namu savininkai- kaip jus organizuojat siuksliu isvezima, kad netureti savo konteinerio po langais, kur menesi rugtu ir dvoktu siuksles. Na, mes tokio nenorejom.

As anksciau matydavau, kaip prie daugiaauksciu konteineriu privaziuodavo "krutos" masinos ir is bagaziniu tempdavo siuksliu maisus, turbut kokia savaite smirdusius kur prie namo. Fu. Ir taip- kaip vagys- sumesdavo sumesdavo apsidairydami, ar nieks nemato.

Mes tai išsprendėm sau patogiai ir visiškai oficialiai. Konteineriuko nenorėjom. Nors jis yra nedidelis, su ratukais, gali nukišti kur toliau, ne po langais, ir išvežamas kas dvi savaitės, o ne kartą per mėnesį. Bet nepatiko, kad ji reikia išvežti prie vartų, po to vėl parsivežti. Todėl susitarėm su Kauno švara, kad mes nešime šiukšles į artimiausio šešiabučio konteinerius. Sudarėm sutartį su Kauno švara, mokam už šiukslių išvežimą pagal šeimos narių skaičių ir nešam į tuos konteinerius. Kokia 200 - 300 m. nuo namų. Tiesa, gaunasi šiek tiek brangiau, nei nuosavas konteineriukas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aifa: 03 balandžio 2005 - 13:42
Na, sneigas baigesi, pasimate apleisti gelynai- baisuma. Bet zinot, kas mane jau tikrai uzveike- SIUKSLES. Rimtai- gerb. namu savininkai- kaip jus organizuojat siuksliu isvezima, kad netureti savo konteinerio po langais, kur menesi rugtu ir dvoktu siuksles. Na, mes tokio nenorejom.

Nelabai suprantu kokia čia problema su šiukšlėm?? Mes turim mažą konteinerį kurį išveža kartą per savaitę. Ir niekas nespėja nei surūgti, nei pradvokti. O mokam tiek pat per mėn. kiek ir daugiabutyje mokėjom už šiukškių išvežimą
Atsakyti
Kai tgyvenau nedideliam daugiabučiam- irgi turėjom tokį konteineriuką. Kažkaip man patiko- eini antradienį mūsų gatvele- ir visur prie gatvės rikiuojasi tie konteineriukai. Po pietų iš gatvės taip pat paslaptingai ir dingsta. Niekaip nesumaišysi kokia savaitės diena- užtenka užmest akį į gatvę ir jau žinai, kad antraaaaadienis. Tiesa kartą mūsų mažylį buvo pavogę, tuomet teko mestis su kaimynais ant kito...
Atsakyti
Norge, tavo vaikai, įtariu, vyresni už maniškį mirksiukas.gif O kai manasis paūgės, greičiausiai tokių graudžių "nojiu namoo" nebebus - viskam savas laikas smile.gif

Diskusija beprasmė. Nes diskutuojama jau nebe apie namą ar butą, o apie gyvenimo būdą, nevienodus prioritetus...Norint galima turėti namą pačiame miesto centre, visą kiemą išgrįsti trinkelėmis - kad nereikėtų nei gėlių ravėti, nei pievutės laistyti, jei naudosi klinkerį išorinei apdailai, tai labai daug metų sėdėsi rami kaip belgas ir nesuksi galvos dėl jokių tinko gabalų, ir t.t....Ir galima gyventi bute, bet balkone įsirengti kokį, pvz., žiemos sodą ir ištisas dienas praleisti betupinėjant apie augalus, niekur nekeliauti, pavirsti namų šeimininke- virėja - valytoja ir skalbėja... smile.gif
Atsakyti
gyvenau visą laiką bute prieš tai senamiestyje, po to blokiniame - dabar statomės nam ir tuo džiaugiuosi. vis dėl to grįžus po darbo namo norisi ramumos, nesinori girdėti autobusų ar troleibusų triukšmo, kaimynų rietenų ar dar kažką tai. o ir vasara nereikia sukti galvos, kur vakare nuvažiuoti išsikept šašlykų.
tik už namą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine @ 2005 04 12, 20:22)
gyvenau visą laiką bute prieš tai senamiestyje, po to blokiniame - dabar statomės nam ir tuo džiaugiuosi. vis dėl to grįžus po darbo namo norisi ramumos, nesinori girdėti autobusų ar troleibusų triukšmo, kaimynų rietenų ar dar kažką tai. o ir vasara nereikia sukti galvos, kur vakare nuvažiuoti išsikept šašlykų.
tik už namą  thumbup.gif

Na neturim mes namo ir artimiausiu laiku nesiruošiam jo įsigyti, nebent kai į pensiją ruošimės mirksiukas.gif
Butai juk buna netik senamiestį ar blokiniam name, nebūtinai turi girdėti autobusus ir troleibusus ir kaimynai pas mus netrukšmingi, šašlykam turim vidinį kiemelį, pievos tik tvarkykis, be to gyvenam pačiam mieste, o ne 20 km iki jo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 04 04, 10:50)
Norge, tavo vaikai, įtariu, vyresni už maniškį mirksiukas.gif O kai manasis paūgės, greičiausiai tokių graudžių "nojiu namoo" nebebus - viskam savas laikas smile.gif

Musu berniukai bendraamziai. smile.gif

Nus, kas toliau is mano patirties gyvenant name.

Pirma, siuksliu klausima issprendem taip- pasirupino firma, kuri irengineja musu nauja busta- vot spasibo. Gal as kokia jautri kvapams, bet marinuoti siuksles savaite savo sklype- aciu ne. Dabartinio nuomojamo namo sklypas tik 3 arai. Na, jei butu 15- tai gal ir atrasciau vietos siukslem stabeliuoti.

Geliu netvarkau ir nesodinu, eina jos peklon. Styro dabar apmuseje stagarai geliu ploteliuose- modernas. biggrin.gif

Man pakanka kiemo slavimo- su sluota makalai makalai - nu ar toks mano pasaukimas? unsure.gif Dar pragreboti reikia vidinio kiemo veja, bet ner jegu. blush2.gif

Jau kasdien pradejau sedeti irenginejamame buste ir po truti kaupiuos drasos pradeti statybininkams uzpakalius spardyti- kad viskas greiciau vyktu- bo siaip as kulturinga, tai nedristu kazkaip dar. Bet jau daveda jie mane iki reikiamos kondicijos, daveda. biggrin.gif

Kai vyrui pasakiau, apie ka cia rasineju, tai tas vel kikena- sako, aikit pasibart, kas skaniau - sushi ar cepelinai. Tikrai - nera jokiu universaliu receptu, kas geriau konkreciai seimai- namas ar butas (ka kartojau jau n kartu sioj temoj). O dabar cia parasiau tik noredama perspeti nepasedas, keliautojus, explorer tipo zmones, kad nepatiketu pasakomis, jog jie bus laimingesni sparnus pasikirpe ir saknis isleide. smile.gif

Tai vieniems gyvenimo pilnatvei reikia vaiko, medzio ir namo. Kitiems gi reikia viso pasaulio.

smile.gif
Atsakyti
visas pasaulis yra manyje tongue.gif
Atsakyti