Vėlgi, apie ką šnekam? Akmuo po kaklu pirmiausiai - tėvams, kurie namui statyti paėmė paskolą, tas tiesa
O šiaip žmogus skirtingo amžiaus tarpsniuose turi mokytis skirtingų dalykų. Jaunas, tarkim, studentiško amžiaus vaikas, man regis, ir
turi išskristi, nebijoti permainų, nebijoti išbandyti save, atrasti naujus pasaulius. Tačiau tam, kad jis tai padarytų, reikia išauginti sparnus - tą tvirtą pagrindą; kaip medžiui reikia šaknų, kad išaugtų aukštas ir stiprus
Ir nekalbu išskirtinai apie namą -namas ar butas, šiuo atveju nebesvarbu...
Galiu papaskatoi iš savo patirties - gimiau vienoje vietoje, po poros mėnesių tėvai kėlėsi kitur, dar po metų - į trečią vietą, jau kitame mieste, paskui, kai man buvo penkeri - dar į kitą miestą, mokykloje vėl kėlimasis - į kitą rajoną, po metų dar į kitą...Tuos keliavimus įtakojo gerėjanti finansinė padėtis ir gerėjantys būstai, tačiau keitėsi aplinka, keitėsi draugai, darželiai, net mokykla...Mano namai, mano suagus vaikystės uostas išsibarstė, po mažą trupinėlį, ir aš labai labai pavydžiu tiems filmų herojams, kurie po daugelio metų sugrįžta NAMO - ten, kur gimė, ten, kur ilgai gyveno, ten, kur prabėgo svarbiausi įvykiai, ten, kur jie dar gali atrasti save...Man namai - ten, kur praleidom daugiausia laiko, tačiau jie kažkin kokie neišbaigti, tarsi ir netikri...Gaila, neberandu literatūros, kurioje šios mintys yra pagrįstos, bet jei surasiu, pacituosiu...