Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

susidomėjus skaitau šitą temą,nes mane irgi kankina visokios abejonės ka daryti dėl būsto blink.gif gyvenam bute,bet namas senas,blokinis,tai aš tik svajoju kada pgaliau galėsim iš čia išsikelti,bet kad pas mus tokia situacija,kad nežinom kur pvz gyvensim po metų,aišku tik tiek,kad lt,bet va-vyro tokia karjera,kad mes su dukryte varysim jam iš paskos,kur jis varys biggrin.gif na nebent,jei būtų kur netoli Vln,tai tada jis galėtų važinėt..
aš tai svajoju apie namo statybą,gal dėl to,kad viršuj gyvena pridurkai kaimynai,tai man jau kartais nervai nebelaiko,kaip noriu ramybės..tik va-neiašku kol kas kur tą sklypą pirkti..kartais pagalvoju,akd iki namo dar oi kiek reikia dirbit,tai gal geriau butas būtų kur vln naujame name,bet tai kažkaip nežinau man tie nauji namai-nerandu tokio,kur patiktų namas pats,buto išplanavimas ir kaina biggrin.gif nervina,akd tie statybinkai pasikėlę dabar,nes visi žmonės kaip pamišę perka bet kokį šlamštą kokį tik jie pastato,tai kur čia kainos nekils..Aišku iki begalybės jos kilti negali,visada yra atsižvelgiama į žmonių perkamąją galią,jei ji sumažėtų staiga dėl kokių nors priežasčių,tai ir ta kaina kristų,bet kas iš to,jei tada nesugebėsi įpirkti to buto?
Tea,man irig būtų idomu sužinot kiek jūs ten už viską suplojot,na bent maždaug,kad galėčiau įsivaizduot kiek reikia tam namui..beje,ar jūs patys statėt,ar pirkot jau pastatytą?idomu,kaip pigiau..
Atsakyti
Sklypas mums nekainavo - taip sakant dovanu gavom - mano uosvis ji turejo is seniau. O namo kaina sunku pasakyt, nes dar neirenginejom rusio ir garazo. Ir siaip su statybininkais iki galo neatsiskaitem. Bet preliminariai apie 250 tukst.
Statem patyt, t.y. turejom taip vadinama praraba, juris turi savo chebra - dazytojus, murininkus, parketo klojeja ir t.t.

Jei dar kokiu klausimeliu bus, tai atsakysiu - klauskit.
Atsakyti
Na namo kaina tai kažkas panašaus ką aš ir maniau,na plius minus dar kokios 100 štukų priklausomai ką ten daraisi smile.gif oi nežinau kaip čia bus:svajoju,svajoju,bet realiai dar kelis metus mum sunkiai būtų su namo statyba sad.gif
Atsakyti
QUOTE(norge @ 2005 01 11, 10:47)
Tai palauk palauk 2006, 2007, 2007... Tada su nostalgija atsiminsi laikus, kai už menką milijoną senų gerų litukų galima buvo nusipirkti polocius Gedimino prospekte.  tongue.gif

Baikit juokus, kils tos kainos, kils. Žmonių gerovė didėja, atlyginimai auga, paskolų sistema įsivažiavus- visos sąlygos kainų kilimui. Ir absoliučiai jokių prošvaisčių kainų kritimui. Palyginimui, kokis nameliukas Danijos bažnytkaimyje kainuoja kaip geras namas Vilniuje. Nejuokinkit su tom prognozėm apie kainų stabilizaciją ar kritimą tongue.gif ...

Kas del Danijos baznytkaimio, tai ner ko lygynt su Lietuva wink.gif Tiek laisvos vietos kiek Lietuvoj, Danijoj nera, ten kaip tik priesingai didziulis laisvo zemes ploto deficitas, viskas uzkista smile.gif Uz tatai ir kainos atitinkamos
Atsakyti
Nu nezinau kaip Danijoj, bet Toronto paciam centre galima nusipirkti nauja buta su pilna apdaila, visa stambiaja buitine technika ir virtuves baldais uz 150-250K CDN (nu cia priklausomai nuo buto dydzio). Vat ir paaiskinkit man, kaip kanadejcu firmos sugeba moketi kanadietiskus atlyginimus statybininkams, pirkti statybines medziagas kanadietiskom kainom ir statyti tokius pigius butus paciam Down Town'e, kur zeme aplamai pasakiskom kainom??? Ir kodel tokiam kaimelyje vardu Vilnius su viso labo kokiais 500-700 tukst. gyventoju uz ta pacia suma gaunasi tik plika dezute??? Ir kas isvis be galo idomu, a is kur pas zmogeliukus tokie pinigai, kai pagal oficialia statistika jiems iki kanadietisku atlyginimu kaip iki dangaus??? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Nu zodziu - stebuklu krastas ta Lietuva...
Atsakyti
QUOTE(Tea @ 2005 01 11, 17:54)
Sklypas mums nekainavo - taip sakant dovanu gavom - mano uosvis ji turejo is seniau. O namo kaina sunku pasakyt, nes dar  neirenginejom rusio ir garazo. Ir siaip su statybininkais iki galo neatsiskaitem. Bet preliminariai apie 250 tukst.
Statem patyt, t.y. turejom taip vadinama praraba, juris turi savo chebra - dazytojus, murininkus, parketo klojeja ir t.t.

Jei dar kokiu klausimeliu bus, tai atsakysiu - klauskit.

Tea, is ko statete nama? Is blokeliu? Karkasini? Ar....?
Atsakyti
QUOTE(Foxenas @ 2005 01 14, 04:32)
Vat ir paaiskinkit man, kaip kanadejcu firmos sugeba moketi kanadietiskus atlyginimus statybininkams, pirkti statybines medziagas kanadietiskom kainom ir statyti tokius pigius butus paciam Down Town'e, kur zeme aplamai pasakiskom kainom???  

Gal sutaupo ant apšiltinimo - Kanadoj juk klimatas kitoks megalol.gif

QUOTE(Foxenas @ 2005 01 14, 04:32)
Ir kas isvis be galo idomu, a is kur pas zmogeliukus tokie pinigai, kai pagal oficialia statistika jiems iki kanadietisku atlyginimu kaip iki dangaus??? :

Yra dar ir paskolos pusei gyvenimo wink_3.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvirbliuke: 14 sausio 2005 - 11:49
QUOTE(Varvara @ 2005 01 13, 23:43)
Kas del Danijos baznytkaimio, tai ner ko lygynt su Lietuva wink.gif Tiek laisvos vietos kiek Lietuvoj, Danijoj nera

Oi, tik nereikia lia-lia megalol.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 14 sausio 2005 - 12:07
QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 01 14, 11:49)
Gal sutaupo ant apšiltinimo - Kanadoj juk klimatas kitoks megalol.gif

Nu kas link klimato, Zvirbliuk, tau nepakenktu truputi geografija pasidometi... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Foxenas @ 2005 01 14, 15:54)
Nu kas link klimato, Zvirbliuk, tau nepakenktu truputi geografija pasidometi...  blink.gif

O kur ta Kanada? biggrin.gif
Na nepriimk mano komentaro taip rimtai wink_3.gif Žinoma, klimatas labai priklauso nuo regiono (nepamenu, ar tikslinai konkrečiau), tačiau kai kur jis tikrai švelnesnis ir šiltesnis nei Lietuvoje... wink_3.gif
Atsakyti
Kanadoj??? Svelnus klimatas??????? megalol.gif megalol.gif megalol.gif

Cia kur??? Inuitu kaimeliuose ar ant pietines sienos ties Buffalo, kur ziemos metu daznokai pasitaiko, kad per pora trejeta valandu prisninga pusnys tokios, jog keliai darosi isvis nepravaziuojami???

Na as aisku nezinau, gal uzgrudintiems litovcams -15C ar -10C skaitosi prie svelnaus klimato, bet man asmeniskai - ziauriai salta.

O jeigu dar priskaiciuoti, kad vasaromis +30C cia oi kaip neretai pasitaiko, tai termoizoliacija kanadieciams net labai aktualus dalykas ir butaforinemis sienomis cia vargu ar kas nors susiviliotu...

Na nebent kokiam Vankuveryje gal ir geresne padetis, ten kalnai turbut kazkiek sumazina temperaturu svyravimus.
Atsakyti
QUOTE(Foxenas @ 2005 01 15, 20:21)
Na nebent kokiam Vankuveryje gal ir geresne padetis, ten kalnai turbut kazkiek sumazina temperaturu svyravimus.

Vankuveryje padėtis gal ir geresnė - pvz., šią žiemą temperatūra +13 wink_3.gif (O ir vasarą tikrai ne +30...)

Pasikartosiu - nepriimk to komentaro pernelyg rimtai, žinoma, kad parašiau visišką nesąmonę blink.gif Kalbu apie antrą pagal dydį pasaulio šalį apibendrindama... blush-anim-cl.gif Juk kai kur šiaurėje pašąla ne tik iki -15, bet ir iki -25, o kai kur (t.y. arti vandens) šiuo metu +2, +4... Būtent tas vietoves ir turėjau omenyje... smile.gif

Na, bet gal nebevystykim šios diskusijos ir grįžkim prie temos... smile.gif Manau, Kanadoje namai pigesni gali būti ir dėl to, kad jie - karkasiniai, o kai medienos netrūksta...
Atsakyti