Įkraunama...
Įkraunama...

Agorafobija

Minčių atsipalaidavimo pratimas

* Sujungtas sąmoningas kvėpavimas;
* Stebėkite savo mintis ir įsivaizduokite jas kaip muilo burbuliukus, kuriuos nuneša vėjas ir išsklaido po dangų.

Kūno atsipalaidavimo pratimas

* Pradėkite nuo kvėpavimo. Tris kartus giliai įkvėpkite ir iškvėpkite. Su kiekvienu kvėpavimu pajuskite vis didėjantį atsipalaidavimą. Dabar grįžkite prie įprastinio ritmo ir sąmoningai kvėpavimo pagalba pradėkite atpalaiduoti savo kūną pradedant nuo kojų. Atpalaiduokite pėdas, blauzdas, šlaunis. Paleiskite visą įtampą ir mėgaukitės atsipalaidavimo ir ramybės jausmu. Dabar su kiekvienu iškvėpimu atpalaiduokite sėdmenis, pusiaują, nugarą, pilvą, krūtinę, pečius, rankas. Pajuskite kaip užlieja šiluma ir kūnas tampa sunkus. Dabar atpalaiduokite kaklą, smakrą, veido raumenis, kaktą. Pajuskite kaip kiekviena ląstelė paleidžia visas įtampas.
Atsakyti
http://www.paleisk.lt/
Atsakyti
Palaiminimas, savęs programavimas dienos darbams
Rytą pabudę sakykite sau:

Dieviškoji tvarka rūpinasi manimi šiandieną ir visada. Šiandien bus nuostabi diena. Visiems mano veiksmams vadovauja Dieviškoji galia. Meilė mane supa, ir aš einu į šią dieną ramus (-i). Kai tik mano dėmesys nuklys į šalį nuo gerų ir taurių dalykų, mano pasąmonė duos ženklą. Aš esu magnetas kuris traukia tik gėrį. Šiandien man gerai seksis ir aš būsiu laimingas (-a). Savo laime aš pasidalinsiu su visais, kam to reikia.Aš mąstau, kalbu ir veikiu su meile ir ramybe. Renkuosi gyvenimą, sveikatą, meilę ir laimę. Tikiu, kad tikra laimė, tai atkaklus dvasinių vertybių siekimas, o visa kita „ bus pridėta“.

Pozityvus mąstymas:
Man puikiai sekasi.
Sekasi viskas ko tik imuosi, man einasi lengvai ir be vargo ir jei to įgyvendinti negaliu viena visada atsiranda geranoriškų padėjėjų.
Esu visiškai sveikas (-a) fiziškai ir dvasiškai, iš manęs trykšte trykšta energija. Turiu daugybę sumanymų.
Mano gyvenimas skleidžiasi kaip nuostabaus grožio gėlė ir man tai patinka.
Mėgaujuosi gyvenimu, nes tiriu viską ko tik širdis geidžia.
Myliu save ir kitus tokius, kokie jie yra.
Esu laimingas (-a) ir kupina džiaugsmo.
Esu rami, nesikarščiuoju, man visada užtenka laiko sau pačiam (-i) .
Man kasdien vis geriau ir geriau visais atžvilgiais.
Be didelių pastangų visa kas geriausia plaukia pas mane.
Mano vedybinis gyvenimas kasdien vis sklandesnis ir bevargo.
Mano vaikai sveiki ir džiugina savo darbais ir poelgiais.
Man patinka viskas, ką tik darau.
Esu mėgiamas žmogus.
Man viskas sekasi ir iš gyvenimo tikiuosi tik meilės ir gėrio.

Keletos minučių pamąstymai apie keitimosi procesą:

Aš noriu atsikratyti nemalonių santykų poreikio. Aš dabar suprantu, kad pats (-i) sukūriau šią būseną, o dabar noriu atsikratyti tos mano sąmonėje glūdinčios nuostatos, kuri yra tos būsenos kūrėja.
Nuo visko, kas man nereikalinga, aš išsilaisvinu. Aš išsilaisvinu nuo įtampos ir baimės. Išlaisvinu visą manyje susikaupusį pyktį ir baimę. Išsivaduoju iš kaltės jausmo. Išsivaduoju iš liūdesio. Aš atsikratau visų senų apribojimų.
Aš išsilaisvinu ir esu rami.Susitaikau su savimi ir su gyvenimo vyksmu, nes suprantu, kad gyvenimas paklusnųjį veda, o priešgyniaujantį - priverčia.
Aš esu saugus (-i).
Manyje vyksta pozityvūs pokyčiai. Mano kūnas sveikas ir lieknas.
Visur, kur aš einu, jaučiu meilę.
Aš gyvenu tobuloje aplinkoje.
Moku susikaupti ir vertinu visą tai, ką darau.
Aš myliu save ir pritariu sau.
Aš tikiu, kad gyvenimas suteiks man visa, kas gera.
Aš verta geriausio ir dabar priimu tai.
Aš esu verta turėti gražų namą ir aplinką, gerą vyrą ir sveikus ir paklusnius vaikus.
Aš naujai suvokiu sėkmę.
Aš sukuosi sėkmės rate.Aš kaip magnetas traukiu Dieviškąjį klestėjimą. Man seękasi taip kaip ir sapne nesapnavau.
Turtai lipte limpa.
Man atsiveria negirdėtos galimybės.
Aš dėkinga už tai.
Atsakyti
Daug graziu dalyku cia prirasyta, bet kai uzpuola panikos priepolis kur nors parduotuveje, viskas pasimirsta ir niekas nepadeda, jokie grazus pamastymai.. man asmeniskai tik clonazepamo grudelis padeda.
Atsakyti
Mergaites, norejau paklaust tu , kurios uzsieny gyvena. Na tarkim man depresija, daktare vaistus man israso tik 2 menesiams, o as turiu ten prabuti 4. Tai ka man daryti? Zinau tiek, kad pagal darbo kontrakta as busiu prirasyta ten Anglijoj kazkokiam gydytojui, bet va kaip bus su ta diagnoze ir su vaistais? Ar jis patikes, kad as sergu depresija ir kad man reikia israsyti ECSILOPRAMO (Cipralekso) ? Cia man ji israso nemokamai tik dviems menesiams? O kad ir mokamai man jo vaistinej nieks neparduos...jis receptinis.
Atsakyti
truputuka suklydau - Escitalopram .
Atsakyti
QUOTE(maliootka @ 2011 01 19, 21:41)
Daug graziu dalyku cia prirasyta, bet kai uzpuola panikos priepolis kur nors parduotuveje, viskas pasimirsta ir niekas nepadeda, jokie grazus pamastymai.. man asmeniskai tik clonazepamo grudelis padeda.

drinks_cheers.gif Kas patyre panikos ataka, tas supras, kad tuo momentu padeda tik medikamentai.
Pozityvus mastymas yra labai gerai, bet ji reikia issiugdyti, palaipsniui keiciant savo poziuri i viska 4u.gif
Atsakyti
http://www.ilovepanicattacks.com/
Uzeikite cia pasidairyti..
Atsakyti
NEMOKAMOS psichologo konsultacijos patiriantiems panikos priepuolius

http://www.gerabusena.net/renginiai
Atsakyti
QUOTE(Sandrute11 @ 2010 10 11, 13:45)
Laba diena,

mielos mamos, galbut uzsusksite cia kuri pasiziureti unsure.gif . Noriu jusu paklausti gal kam buvo tokia kaip ir fobija kada nors. Prasau nesijuokit, man labai geda, bet nebezinau kieno ir beklausti, ir kaip susitvarkyti. Zodziu taip - as bijau vaziuoti tomis transporto priemonemis, kuriose nera tualeto, pradedu galvoti, kad noriu tualeta, galu gale is tikruju uzsimanau, ko pasekoje uzeina panikos ataka.  verysad.gif nebezinau, kaip man susitvarkyti su sia baime, kaip save itikinti ir nebijoti. Tas man labai apsunkina gyvenima, juo labiau kai dabar pradesiu dirbti po mergytes auginimo namuose. Gal kazkam buvo kazkas panasaus ir kaip su tuo kovoti?

Sveika,

Galima padeti su psichoterapija ar counselling arba keliomis sesijomis- hipnoterapija (naudojant hipnoze ar NLP gale sesijos). Jei domina ir esate UK galite man parasyti. Kognityvine psichoterapija/hipnotherapija taip pat padeda pakeisti galvosena.

Loreta Fuller
Dip Hyp/Psych

Is sio trumpo aprasymo nurodoma kad jus pasamoneje stresuojate. Kaip seniai dukryte turite? Gali buti daug priezasciu: pvz: pogimdyvine depresija it t.t.
Atsakyti
sveikos visos... tai va turiu didžiule didžiule problemą...
apie praeitų metų ('10) spalio mėnesį man pradėjo reikštis gan
stiprūs simtomai... Galvos svaigimas, kažkoks nerimas, mažas pykinimas,
nesavumo jausmas... ir tai iki šiol tesiasi... buvome pas daktarus, tyrimų daug.
nieko nerąsta. nuėjome pas kitokį daktarą, padedi delnus, užsidedi ausines ir tiria tavo kūną. Atseit rastas mikrobas dvylikapirštėje žarnoje. buvo savaitė, kai gulėjau psichiatrijos klinikoje, gavau diazepamą, manau tai man padėjo... bet... jo tiek neprigersi. išėjau nieko nesurasta. dar buvo išrašyta vaistų nuo mikrobo. apsilankėme antrą kartą pas tą daktarą, mikrobas nužudytas, bet jis dar ten.. sako, kad nervinga esu dar labai...Et... tai va.. iki šiandienos mane dar kamuoja tie simptomai, o dar mokyklą, ir laisvalaikio noris.. kartais jau tikrai į neviltį įsivarau... iš namų nepakylu, bijau išties, nes tie visi simptomai mane pribaigia... nesavumo jausmą,pykinimą, stresą jaučiu iš dalies visada... bet kai netyčiukais užbėgau į šią temą, paskaičiau, manau kažkas panašaus net akyse šviesiau pasidarė... bet ką daryti? kur kreiptis pagalbos? padėkit prašau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkmuffin._. @ 2011 02 20, 16:13)
sveikos visos... tai va turiu didžiule didžiule problemą...
apie praeitų metų ('10) spalio mėnesį man pradėjo reikštis gan
stiprūs simtomai... Galvos svaigimas, kažkoks nerimas, mažas pykinimas,
nesavumo jausmas... ir tai iki šiol tesiasi... buvome pas daktarus, tyrimų daug.
nieko nerąsta. nuėjome pas kitokį daktarą, padedi delnus, užsidedi ausines ir tiria tavo kūną. Atseit rastas mikrobas dvylikapirštėje žarnoje. buvo savaitė, kai gulėjau psichiatrijos klinikoje, gavau diazepamą, manau tai man padėjo... bet... jo tiek neprigersi. išėjau nieko nesurasta. dar buvo išrašyta vaistų nuo mikrobo. apsilankėme antrą kartą pas tą daktarą, mikrobas nužudytas, bet jis dar ten.. sako, kad nervinga esu dar labai...Et... tai va.. iki šiandienos mane dar kamuoja tie simptomai, o dar mokyklą, ir laisvalaikio noris.. kartais jau tikrai į neviltį įsivarau... iš namų nepakylu, bijau išties, nes tie visi simptomai mane pribaigia... nesavumo jausmą,pykinimą, stresą jaučiu iš dalies visada... bet kai netyčiukais užbėgau į šią temą, paskaičiau, manau kažkas panašaus net akyse šviesiau pasidarė... bet ką daryti? kur kreiptis pagalbos? padėkit prašau  unsure.gif

Kiek tau metu? Kaip elgiesi pykcio metu (kai supyksti ant ko nors)? Kas ivyko tuo aikotarpiu kai sitie simptomai prasidejo? Kas gime? Kas mire? Su kuo issiskyrei? ir t.t.
Atsakyti