Įkraunama...
Įkraunama...

Agorafobija

QUOTE(Ramsius @ 2011 06 10, 10:55)
Laba, likimo draugės unsure.gif
Senai skaitau, bet tiek yra viduj visko prrisikaupę kad net neišeina visko surašyti..Ilga kalba. Esu "panikierė" su stažu  tongue.gif .....Ir taip nejjučia tas panikso sindromas pradėjo "rutuliotis" pagal visus aprašomus simptomus - pradėjo atrodyti kad su širdim kažaks negerai, pradėjau ieškoti sveikatso problemų (bet pas gydytojus nėjau blink.gif  tongue.gif , ....

Taip, tas susivaldymas tik pablogina situacija. Labai smagu, kad yra nemokamos nerimo gydymo programos.
Atsakyti
QUOTE(SVT @ 2011 06 10, 10:18)
Labai smagu, kad yra nemokamos nerimo gydymo programos.

Gal ir kitur yra? Reikai gal tik apsidomėti?
Atsakyti
QUOTE(Ramsius @ 2011 06 10, 09:55)
Laba, likimo draugės unsure.gif

<...>

Laba, sena likimo drauge cia as, indreja, jei dar pameni ir visos kitos 4u.gif .

Panikuoju jau 15 metu ir jau nusiteikiau,kad turbut su ta liga ir mirsiu unsure.gif . Buvo vaistu visokiu,buvo psichoterapijos, dabar meciau viska, isskyrus raminancius, bet cia daugiau psichologinis pripratimas, nei pagalba. Su AD susigadinau skrandi, dabar dar "pasidovanojau" sunkia depresija ir astma (nerviniu pagrindu) doh.gif .
Jetau,kaip neapkenciu to nerimo ir agorafobijos, kuomet zeme po kojomis linguoja ir turi grabaliotis stulpu ir medziu lauke, o prekybcentryje apima laukine baime lotuliukas.gif . Pastaruoju metu man vien pagalvojus,kad kazkur reikes vienai iseiti, kyla panikos priepuolis. Greitukes darbuotojos jau mane pazista, nors pora kartu veze galvos KT daryti,nes itare insulta doh.gif . Dar viena karta - infarkta.
Nebesitikiu isgyti unsure.gif .

Ramsiuk, kas cia per Nerimo gydymo programa? g.gif smile.gif
Atsakyti
Mergaitės, labai geras straipsnis, paskaitykite. Visiškai panašu į psichoterapijos kursus ir nieko nuostabaus, nes rašo psichoterapeutė.
Atsakyti
QUOTE(Xero @ 2011 06 10, 20:47)
Laba, sena likimo drauge cia as, indreja, jei dar pameni ir visos kitos  4u.gif .

Panikuoju jau 15 metu ir jau nusiteikiau,kad turbut su ta liga ir mirsiu  unsure.gif . Buvo vaistu visokiu,buvo psichoterapijos, dabar meciau viska, isskyrus raminancius, bet cia daugiau psichologinis pripratimas, nei pagalba. Su AD susigadinau skrandi, dabar dar "pasidovanojau" sunkia depresija ir astma (nerviniu pagrindu)  doh.gif .
Jetau,kaip neapkenciu to nerimo ir agorafobijos, kuomet zeme po kojomis linguoja ir turi grabaliotis stulpu ir medziu lauke, o prekybcentryje apima laukine baime  lotuliukas.gif . Pastaruoju metu man vien pagalvojus,kad kazkur reikes vienai iseiti, kyla panikos priepuolis. Greitukes darbuotojos jau mane pazista, nors pora kartu veze galvos KT daryti,nes itare insulta  doh.gif . Dar viena karta - infarkta.
Nebesitikiu isgyti  unsure.gif .

Ramsiuk, kas cia per Nerimo gydymo programa?  g.gif  smile.gif

O, aš apie tave labai labai dažnai galvoju...kaip seaksi tau vis pagalvodavau......Ieškojau, bet kaip čia berasi kai nicką pasikeitei.

Kaip supratau visgi nėra tau labai gerai.... verysad.gif Liūdna kai skaitai tokias žinutes...Aišku smagiau nuteikai kai apskaitai kad kažkam geriau, kad kažkas sugebėjo suvaldyti tą bjaurybę......Kartais užvaldo toks bejėgiškumo jausmas kai pagalvoji kad su tuo turėsi gyventi amžinai....
Beje, kurios geriat vaistukus.....Ar alkoholio visai reikai atsisakyti? Sunkoka man bus, nes jau buvau gerokai įpratusu tą sumautą klaikią būseną malšinti vyno taure doh.gif

Nusipirkau Lexotanilio....Ir tik vakar vakare išgėriau pusę tabletikės...Vis kažko delsiau.... doh.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(SVT @ 2011 06 14, 07:43)
Mergaitės, labai geras straipsnis, paskaitykite. Visiškai panašu į psichoterapijos kursus ir nieko nuostabaus, nes rašo psichoterapeutė.

Kažin kaip interpretuoti, jei tvarka absoliučiai nerupi g.gif . Man sunkaus laipsnio depresija, aplink gali nors žeme griūti, nulis emocijų (manau, kad čia nuo depresijos tokia apatija).Kartais apsidairau savo namuose ir iš beviltiškumo norisi rėkti, bet negaliu nė piršto pajudinti, kad apsitvarkyti.
Nors su skaičiais pas mane irgi yra bėdų lotuliukas.gif . Prisimenu turbūt visų savo pažįstamų ir nelabai žmonių gimtadienius (bet niekad neprisimenu vardų doh.gif ), gatvėje turiu įprotį viską skaičiuoti, ypač mėgstu grupuoti pravažiuojančių autobusų numerius, taip pat sudarinėti sąrašus, grupuoti namuose daiktus doh.gif . Internete vis ieškau visokių statistinių lentelių, autobusų, traukinių tvarkaraščių, juos nagrinėju, net nežinau kodėl. blink.gif Tiesa, man pripažintas Aspergerio sindromas, gal čia šuo pakastas.
Merginos, ar jums būna tokių atvejų, jog jaučiate, kad vakare,kai tamsu išeiti ne taip baisu? Mane tamsa kažkaip ramina, tik beda ta,kad dabar temsta labai vėlai,tai baisu jau dėl kitų priežasčių.
Atsakyti
QUOTE(Xero @ 2011 06 14, 19:30)
Kažin kaip interpretuoti, jei tvarka absoliučiai nerupi  g.gif . Man sunkaus laipsnio depresija, aplink gali nors žeme griūti, nulis emocijų (manau, kad čia nuo depresijos tokia apatija).Kartais apsidairau savo namuose ir iš beviltiškumo norisi rėkti, bet negaliu nė piršto pajudinti, kad apsitvarkyti.
Nors su skaičiais pas mane irgi yra bėdų  lotuliukas.gif . Prisimenu turbūt visų savo pažįstamų ir nelabai žmonių gimtadienius (bet niekad neprisimenu vardų  doh.gif ), gatvėje turiu įprotį viską skaičiuoti, ypač mėgstu grupuoti pravažiuojančių autobusų numerius, taip pat sudarinėti sąrašus, grupuoti namuose daiktus  doh.gif . Internete vis ieškau visokių statistinių lentelių, autobusų, traukinių tvarkaraščių, juos nagrinėju, net nežinau kodėl. blink.gif Tiesa, man pripažintas Aspergerio sindromas, gal čia šuo pakastas.
Merginos, ar jums būna tokių atvejų, jog jaučiate, kad vakare,kai tamsu išeiti ne taip baisu? Mane tamsa kažkaip ramina, tik beda ta,kad dabar temsta labai vėlai,tai baisu jau dėl kitų priežasčių.

Kazkam islenda per tvarka, kazkam per nuolatini skaiciavima, kaip ir raso straipsnyje. Jusu atvejis sunkus, depresija tikrai apkartina gyvenima, bet nepraraskite vilties 4u.gif pasveikti ...
Atsakyti
Sveiki, ir aš norėčiau pasidalinti savo bėdom, nes "paišau" sau visas įmanomas ligas. Viskas prasidejo prieš porą mėn, gyvenant užsienyje,o ten išvykę buvom jau apie gerus pusę metų. Kažkaip sunkiai pernešiau tą emigraciją iš LT, prasidėjo visokios depresijos, sveikatos problemos, kol galiausiai gryžau trumpam į Lt, kur nustatė man DŽS (dirgliosios žarnos sindromą) dėl nervinimosi t,t. Gryžau vėl į užsienį ir prieš porą mėn prasidėjo kažkokie keisti gerklės reikalai, nei skaudėdavo nei ka, bet toks smaugimas, lyg kamuoliukas koks gerklėje įstrigęs, kartais silpna, ne iš lovos neatsikeldavau, per daktarus ėjau, atseit lėtinis tonzilitas, nes limfmazgiai padidėję buvo, tai galvojau, kad jie mane čia taip smaugia. Vėl neapsikentus gryžau į Lt, vėl per daktarus, tyrimai kraujo bent 4 rūšių daryti-viskas gerai, nes galvojau gal jau čia kokia limfoma man, kraujo vėžys, bet apsilankius santariškėse nuramino, sakė tikrai nieko nėra, padarė visokias skydliaukės echoskopijas, pakonsultavo hematologė, dar pajuokavo, kad romanus skaityčiau o ne apie ligas. Lor'istas pasakė, kad smaugimas dėl kylančių skrandžio sulčių, išrašė vaistų ir + Xanax'o , nes pati paprašiau, sakiau jog stogas važiuoja. Tai kokį 10 dienų lyg buvo praėjęs tas smaugimas, bet va nuo vakar vėl viskas kartojasi, nors vaistus nuo skrandžio rugštingumo geriu vis. Šiandien guliu visa tokia kaip morka lovoj, sunku pasikelt, smaugimas, nebesuprantu kas čia man. Pagooglinus "smaugimas gerklėje" daugiausia išmetę info su PA, tai galvoju, gal čia šitas man dalykas, nors dar neramina tie padidėję kaklo limfmazgiai, niekaip nepraeina, ir temperatūra 37-37,2-37,4 Xanaxą vis įsimetu vakarais po liežuviu, nelabai suprantu net ar padeda, bet kartais visai nieko būdavo dienom, ir tik vakarais stogas važiuoja, bijau, kad čia gal kas rimto man, bijau labai. O ir daktarai abejones kelia, gi vis dėlto ne dievai jie. Nors vienas sakė, kad man čia 50proc baimė viską prideda. Tai va, ar galėtų čia būt tas PA ar čia tik daktarai gali nustayti, nes jiems kol nepradedi vardinti įmanomų diagnozių, tol jie kažkaip nesugalvoja, o kai pasakai, gal tas man gal anas, tada jie gal... gal... Man tik 30 o baimės pilnos kelnės. Beja kitas daktaras išrašė Cipralex, 1 tabletę išgėriau, poto paskaičiau apie šalutinį poveikį, tai padėjau į šoną kolkas. Galvoju eit neit pas kokį psichoterapiautą ar psichologą, nors mane labiau neramina mano sveikatos būklė, tie visi limfmazgiai, temperatūra, atrodo dingtų viskas, ir gerai jausčiausi, ir dar tas smaugimo jausmas. Vienu žodžiu blaškausi labai, vieną dieną bandau nekreipt į viską dėmesio, kita dieną jau užgulus kompiuterį skaitau ligų enchiklopediją. doh.gif
Atsakyti
"Prasirgau" turbut visomis imanomomis ligomis ir vis dar "tebesergu", nors negaliu sakyti,kad esu visiskai sveika, turbut tiek metu streso ir itampos padare savo.
Kasnio gerkleje jausmas labai daznas prie nerimo sutrikimu ir kuo daugiau apie tai galvoji, tuo labiau ta kasni jauti. man budavo, kad negaledavau praryti nieko arba pradedavau springti, po to bijodavau valgyti, kad neuzspringciau doh.gif . Tiesa, jei yra gastroezofaginis refliuksas, gali gerkleje jaustis diskomfortas nuo to. As irgi turiu sia liga, kartais uzeina sausas kosulys ir drasko gerkle, reikia gerti antacidinius vaistus.
O kiek laiko ta temperatura ir padideje limfmazgiai laikosi? Gal koks uzdegimas? Kaip supratau,kraujo tyrimai buvo daryti? Klauskite tiesiai ir aiskiai gydytoju,ka jie mano del tokiu simptomu.
Atsakyti
QUOTE(Xero @ 2011 06 16, 02:13)
"Prasirgau"  turbut visomis imanomomis ligomis ir vis dar "tebesergu", nors negaliu sakyti,kad esu visiskai sveika, turbut tiek metu streso ir itampos padare savo.
Kasnio gerkleje jausmas labai daznas prie nerimo sutrikimu ir kuo daugiau apie tai galvoji, tuo labiau ta kasni jauti. man budavo, kad negaledavau praryti nieko arba pradedavau springti, po to bijodavau valgyti, kad neuzspringciau  doh.gif . Tiesa, jei yra gastroezofaginis refliuksas, gali gerkleje jaustis diskomfortas nuo to. As irgi turiu sia liga, kartais uzeina sausas kosulys ir drasko gerkle, reikia gerti antacidinius vaistus.
O kiek laiko ta temperatura ir padideje limfmazgiai laikosi? Gal koks uzdegimas? Kaip supratau,kraujo tyrimai buvo daryti? Klauskite tiesiai ir aiskiai gydytoju,ka jie mano del tokiu simptomu.

Čia jau bus du mėnesiai kai prasidėjo bėdos. Vieni daktarai temperatūrą ir limfmazgius sieja su tonzilėm, bet buvau pas Santariškių LOR'istą ir pasakė, kad kaip ir gerklė viskas gerai, kad išgijus jau. Nervina kai skirtingi daktarai, skirtingai galvoja. Kraujo tyrimus netik bendrinius bet ir visokius ten kitokius darė : CMV-G. CMCV-M, ir t.t ir visi neigiami, nežinau net ką tie kodai reiškia tiesą pasakius. Kiek paskaičiau jei ištinka PA, tai "kąsnis" laikosi tik tą laiką kol PA būna, o ji kaip supratau 10-20min būna. Bet mane tas "kąsnis" kankina kartais visą dieną. Vakar tiesiog kažkokios lyg seilės pakibo gerklėj ir nei nuryt nei ką, toks diskomfortas. Tada pradėjau galvoti, gal čia tas refliuksas, kurį aš turiu pasak gydytojus. Labai apie jį nesigilinau dar, nes nusibodo jau skaityt apie tas diagnozes, taip norisi nekreipt dėmesio, nusispjaut į viską, ir gyvent ramiai, laimingai, bet nelabai išeina doh.gif
Atsakyti
Laba....

Šiandien buvau kirpykloj. Kaip ir nieko, bet prieš galą taip užėjo, kad blink.gif verysad.gif Ir panika baisi, ir prie to dar nežmoniškas silpnumas...Paprašiau vandens, staigai ikaliau lexotanilio....Kokį siaubą apturėjau doh.gif blink.gif Paskui parlėkiau namo, gerai kad arti..Į darbą jau neturėjau jėgų eiti.......

Kaip jums su kirpyklom? Ir apskritai, kaip i darbą važiuojat, iš darbo? Man jau vien nuo tos mintis kad reiks išeit į gatvę panika imti pradeda.....Ką darot? Aš paskutinių metu su taksu pradėjau važiuoti....Nu neištveriu aš tų priepuolių.....Va dabar kai išgėriau tą tabletikę, manau kad jau dabar vartosiu dažniau, bo pamačiau kad nieko blogo nenutiko....Nes aš dar baimę ir tam turiu - bijau gerti vaistą, nes nežinau kaip jausiuos......

Nu kartais net gyventi nesinori...Laukuiu pirmadienio, skambinsiu gydytojai, dėl tos Nerimo programos tartis.....
Atsakyti
QUOTE(moony @ 2011 06 16, 09:32)
Čia jau bus du mėnesiai kai prasidėjo bėdos. Vieni daktarai temperatūrą ir limfmazgius sieja su tonzilėm, bet buvau pas Santariškių LOR'istą ir pasakė, kad kaip ir gerklė viskas gerai, kad išgijus jau. Nervina kai skirtingi daktarai, skirtingai galvoja. Kraujo tyrimus netik bendrinius bet ir visokius ten kitokius darė : CMV-G. CMCV-M, ir t.t ir visi neigiami, nežinau net ką tie kodai reiškia tiesą pasakius.  Kiek paskaičiau jei ištinka PA, tai "kąsnis" laikosi tik tą laiką kol PA būna, o ji kaip supratau 10-20min būna. Bet mane tas "kąsnis" kankina kartais visą dieną. Vakar tiesiog kažkokios lyg seilės pakibo gerklėj ir nei nuryt nei ką, toks diskomfortas. Tada pradėjau galvoti, gal čia tas refliuksas, kurį aš turiu pasak gydytojus. Labai apie jį nesigilinau dar, nes nusibodo jau skaityt apie tas diagnozes, taip norisi nekreipt dėmesio, nusispjaut į viską, ir gyvent ramiai, laimingai, bet nelabai išeina  doh.gif

Man temperatura siek tiek pakyla pries menesines 2-3 dienas, o kai baimes akys dideles, pradejau matuotis, ta pastebejau ir pamaniau,kad jau sergu leukemija, nes ir daugiau simtomu atradau doh.gif . Stebekite, kada ta temperatura buna 4u.gif .
Del to "kasnio" vistik reiketu pas gastroentrologa apsilankyti, pamenu,kai mano dukra pradejo skustis "kamsciu" gerkleje, kuo tik as jos negydziau, niekas nepadejo, o pasirodo refliuksas buvo. Dabar geria vaistus ir jokio "kamscio" nebera.

QUOTE(Ramsius @ 2011 06 16, 13:31)
Laba....

Šiandien buvau kirpykloj. Kaip ir nieko, bet prieš galą taip užėjo, kad  blink.gif  verysad.gif Ir panika baisi, ir prie to dar nežmoniškas silpnumas...Paprašiau vandens, staigai ikaliau lexotanilio....Kokį siaubą apturėjau  doh.gif  blink.gif Paskui parlėkiau namo, gerai kad arti..Į darbą jau neturėjau jėgų eiti.......

Kaip jums su kirpyklom?  Ir apskritai, kaip i darbą važiuojat, iš darbo? Man jau vien nuo tos mintis kad reiks išeit į gatvę panika imti pradeda.....Ką darot? Aš paskutinių metu su taksu pradėjau važiuoti....Nu neištveriu aš tų priepuolių.....Va dabar kai išgėriau tą tabletikę, manau kad jau dabar vartosiu dažniau, bo pamačiau kad nieko blogo nenutiko....Nes aš dar baimę ir tam turiu - bijau gerti vaistą, nes nežinau kaip jausiuos......

Nu kartais net gyventi nesinori...Laukuiu pirmadienio, skambinsiu gydytojai, dėl tos Nerimo programos tartis.....

Oi kaip pazistama verysad.gif . Kirpyklos, grozio salonai, teatrai, kavines - mano priesai Nr. 1. Neatsimenu, kada ten esu jautusis normaliai, nes visad atrodo kad "kazkas atsitiks".
As tik su masina vazineju, buvo cia kuri laika masina sugedusi, koki siauba apturejau, kai reikejo i autobusiuka eiti, o po to dar ir vaziuoti tarp zmoniu, pradejo dusinti, ikaliau vaistu, bet kol suveike ir islipau blink.gif .
Man irgi tas pats su vaistais, bijau vartoti. Man pripazino astma, israse inhaliatorius,o as negaliu purkstis, ten kazkokie hormonai,kai paskaiciau, baisiai issigandau,kad alergine reakcija neistiktu ir neuzdusciau.

Ramsiau, o antidepresantus esi vartojusi?
Atsakyti