Laba, likimo draugės
Senai skaitau, bet tiek yra viduj visko prrisikaupę kad net neišeina visko surašyti..Ilga kalba. Esu "panikierė" su stažu
Blogai pradėjo darytis jau pries kokius 15 metų, bet tada tai buvo nesuvokaimi pavieniai priepuoliukai, pirmą prisimenu labai aiškiai: pajutau kažkokį keistą nepažįstamą kvapą (kurio aišku iš tiesų nebuvo) ir užėjo silpnumas
Nuo tada bijau visokiu įtartinų kvapų, nes automatiškai darosi silpna. Paskui jau prasidėjo.....Tuo metu, kai buo tik pradžia, tai būdavo patys tikrieji panikos priepuoliai, kurių metu belikdavo tik susiriesti į kamuoliuką ir stengtis pralaukti. Nes jau žinojau kad tai praeina. Po to, labai keista, iškart norėdavosi šlapintis ir krėsdavo nežmoniška sdrebulys. Laimė, TAI vykdavo tik namie, vakarais, kai mb nebudavo, ar darbe užtrukdavo ar šiaip nepareidavo nakčiai...TAda dar galėjau eiti į parduotuves, į darbą, galėjau su vaikais vaikščioti visur, tik negalėdavau namie viena be mb būti vakarais.
Palaipsniui pradėjo blogėti, nes gi nesigydžiau, niekam nesakiau, nežinojau aks tai yra. Paskui neiškentus parašiau į vieną forumą (tada dar tai buvo naujas dalykas, nebuvo dar net SM) ir pasirodė, kad tokių kaip aš yra daugybė
Pradėjus gydytis, gerti AD pagerėjo....Mečiau gydytis...Iš pradžių jaučiausi pusėtinai, bet dar galėjau gyventi. Ir taip nejjučia tas panikso sindromas pradėjo "rutuliotis" pagal visus aprašomus simptomus - pradėjo atrodyti kad su širdim kažaks negerai, pradėjau ieškoti sveikatso problemų (bet pas gydytojus nėjau
, tik pati kamavaus ir kitus vedžaiu iš proto dejuodama kad man blogai). Vienu žodžių, tykiai mintyse maniau kad kažkuo sergu fiziškai, labiausia tai atrodė kad su širdim.....Pradėjau nebegalėt niekur viena eiti, nekalbu jau apie nakvojimą vienai (vaiaki nepadeda, nesvarbu kad jie būna namie)....Į darba tik su mikriuku ir tai kaskart stresas, kasdien po du kartus, į darželį vaiko pasiimti/nuvesti - stresas...Vienu žodžiu paskutinioji buvo kai pradėjau jausti kad tupoj nualpsiu. Iš mikriuko iki namų bėgdavau. Tai prieš porą dienu kai nbamie "vos nenualpau" griebiau mobilų ir užsirašiau aps gydytoją. Papuolė labai maloni, gal Klp kam aktualu - gyd Tamošauskienė (Nefridos klinika). NEMOKAMA.
Išklausė, pasistengiau viską koncentruotai nupasakot. Nu, sako, sunkus atvejis, nes visko labai jau daug. Sakau tai kad pati iki tiek uždelsiau. Tai va. Pasiūlė man dalyvauti
Nerimo gydymo programoje Ten kažkaip iš pradžių atlieka visus nuodugnius organizmo tyrimus (kas žinoma yra labai smagu turint galvoj kad vis manau jog kažkas kažkur pas mane negerai
), viskas nemokamai, vaistai irgi nemokamai. O paskui matyt kokie pokalbiai, psichoterapija, grupės ir žinoma vaistai...Tas bus nuo kitos savaitės jau, o dabar pradžiai lexotanilio(sakė kasdien po tabletikę pagerti) ir extra atveju Xanax....
Tai va. Tokia mano patirtis iki vakar dienos. Tiesa, namo po darbo vakar teko su taksu važiuot, deja....
QUOTE(JACINTA333 @ 2011 06 03, 21:35)
Reikia bandyti kike galima istverti tas nemalonias situacijas. Pvz., jauti, kad negali ieiti i PC, bet vistiek ieini, pagalvoji "nafik, jei bus blogai, isgriusiu, kazkas vistiek greitaja iskvies, na, o ,as, jau zinau ko man reikia
Relaniuma ar kazko pan. ir issimiegoti...".
Kazkaip atstovi, ziuri, kad neiskritai, tada tuoj pat eini i kita PC jau be baimes...
Tai kad kaip tik pradedi stengtis išvengti tų situacijų kuriose buvo blogai..Mintis nueiti vienai i PC yra tolygi savižudybei...Betn jau kolkas...Saviitaiga nebepadeda..Anksčiau dar kažkiek gelbėjo.
QUOTE(pinkmuffin._. @ 2011 06 09, 22:51)
sveikos. seniai čia besilankiau. pasiskaitinėjau papildytus puslapius... bet tie, kas serga agorafobija turi kažkaip per save peršokt ir bent bandyt kažką savo gyvenime pakeist. aišku, kalbėti labai lengva...
pavyzdžiui man ąsmeniškai PA prasidėjo nuo rudenio pabaigos. buvo tas laikas, kai buvau užsidarius namie. dabar geriu AD.
per PA jausdavau tik vidinius bei fizinius simptomus, vėliau tai pradėjo ryškėt į baimę atvirom patalpom t.y. gatvė, laukas ir pan. kartais net į gatvės kitą pusę pasidaro sunku pereiti. einant laikais sienų... gaunas taip, kad bijom baimės. pamastykit ;p. pavyzdžiui aš, ar į parduotuvę ar šiaip pasibuvimui lauke, ar dar aktyvesniam beveik visad einu su draugija t.y. draugas, šuo, kartais net dviratis.
atrodo bet kas gelbėja toje keblioj situacijoje. man būna
nedrąsu eit pvz per kiemo vidurį, jaukiau ir drąsiau eiti pro šoną. pasidalinkit patarimais, patirtim C:
Visiškai tas pats
deja...
QUOTE(klementyna @ 2011 06 10, 08:28)
sveika, gal gali parasyti i az ar cia kur gydeisi, kiek tai truko ir aisku kainavo.kad ir kaip noretume gydytis vistiek daug kas atsiremiai pinigus
Уехала на встречу со СЧАСТЬЕМ.....А оно, это СЧАСТЬЕ, оказалось ещё больше, чем я думала...