QUOTE(Vilienė @ 2010 10 10, 22:24)
Mano akimis silumos siurblys neturi kainuoti daugiau 3000-4000Lt. Va kai tokias kainas pasieks, bus galima pasistatyti kaip papildoma navarota, kad elektra "zapadlo" sildytis nereiktu. Ar siaip kad nagliau atrodytu. Esu tikras kad elementari pramoninius saldytuvus gaminanti imone galetu sumontuoti "atvirkscia saldytuva" uz labai nedaug.
3000-4000Lt jau dabar realu, tik dar neteko atkasti co2 už tokius pinigus. O R410 ar R417 jau galima gauti. Bet jų cop'ai tomis dienomis, kuriom jūsų katinas ruošiasi, yra apgailėtini...
Taip, principas šaldytuvo, tik reikia jį pritaikyti žemoms temperatūroms. Nereikia nė įmonės - pvz naudota automobilinė šaldymo įranga galima nupirkti už 2000Lt, sumontuojam atvikščiai(garintuvas išorėj, aušintuvas viduje) ir turim elementariausią siurblį. Tik klausimas kaip dažnai jungsis defrost'as ir aplamai kokia bus iš to apčiuopiama nauda, ypač jei už lango -20C.
Kolkas as i akumuliacine ketinu ikist 2kW tena ir be jokiu valdikliu ar akumu uzkabint vertikalia jegaine 2kW. Dar kolektoriu 3 plokstes ant stogo ir dasisildyt salciausius 2 menesius papildomai bus nebaisu.
Skamba realiai, ypač todėl, kad nereiks brangiausių komponentų - akumuliatorių bei invertoriu... Kodėl 3 plokštės o ne vamzdžiai(heatpipe)?
Del mazu COP'u Jus teisus. Bet jie mazi bus ir betkurio kito ispildymo siurbly, jei lauke -30 laipsniu. O kai cop'ai geri tai silumos poreikis nulinis. As silumos siurbliais aktyviai nesidomiu, tai visu niuansu nezinau. Truputeli skeptikas esu sitoj vietoj. Mano atveju "lishnij uzel".
Va neseniai skambina klientas, kviecia i baliuka, dziaugiasi kad karkasinukas siltas. "Draugai, sako, jau sildymo sezona atidare, salta pas juos, skundziasi, o pas mane dar nesisviecia kurenimas, name silta, visi stebisi. "
Nors iki pasyvaus ten dar toloka, bet sandarumas, atspindys (termosas) ir karkasinis ispildymas duoda savo nauda, nors vatos tik 20cm. Siurblys ten gal ir pasiteisintu, nes toks tarpinis namukas. Dabar kieto kuro katiline viska dengia, be problemu.
Del vejo. Man iranga 2kW kainuos apie 5000Lt jei neatpigs. nauda su silumos siurbliu nelygintina.
Del ploksciu kolektoriu. Heatpipe gerai, bet dvigubai brangiau, o efektyvumas realiomis salygomis prastesnis. Buvau kazkurioj temoj imetes monitoringa realiu laiku, dabar pats nerandu kur. Plokscias pagamina daugiau, ziema nesilaiko sniegas, neapsala. Vasara geriau heatpipe'as. Bet metinis kiekis linksta link ploksciu. Cia musu klimatui. 3 plokstes po 700Lt ir jau reiks akumuliacines, kad tureciau kur ta vandeni kist.