QUOTE(mantas.v @ 2010 11 12, 23:47)
Užkrečianti darbų eiga! Tikrai šauniai!
Atrodo viskas taip paprasta, kai žiūri nuotraukas. Bet kiek visko apmastyti reikia Viskas gi užpilama betonu
Man kaip ne startybininkui tokie patarimai ir darbų eigos aprašymas - aukso vertės, nes pradedi suprasti kas ir kaip...
O kodėl pasirinkote būtent tokį žemės šilumokaitį?
Atrodo viskas taip paprasta, kai žiūri nuotraukas. Bet kiek visko apmastyti reikia Viskas gi užpilama betonu
Man kaip ne startybininkui tokie patarimai ir darbų eigos aprašymas - aukso vertės, nes pradedi suprasti kas ir kaip...
O kodėl pasirinkote būtent tokį žemės šilumokaitį?
Lipinskis naudojo Rehau awaduct - tai specialus vamzdis, jokiu būdu negalima naudoti įprastinio plastikinio kanalizacijai skirto - jo šiluminė varža yra stebėtinai nebloga, plius awaduct yra antibakterinis. Kai Vilniaus Rehau atstovybės paprašiau informacijos bei kainų - bėgo pas vokiečius klausti, patys nežinojo. Vamzdį yra patartina kloti į bent 1,5-1,6m gylį - kodėl lenkai klojo sekliau tik numanau - pamato termoizoliacija duos tą patį efektą kaip ir gylis, neleis paviršiniam gruntui greitai atšalti/sušilti.
Mano atveju yra stipriai sutaupyta: foto matėte kiek mažai extra žemės išsikasiau, skalda supilta vietoj žvyro. Tokio pat galingumo vamzdis turėtų būti min 45-50m ilgio, paklotas griežtai su nuolydžiu į pastato pusę. Vamzdyje atsiranda kondensato šalinimo problema - sprendimai yra, bet tai kainuoja, mano šilumokaitis kondensatą drebia per geotekstilę į drenažą be jokių siurblių ir sifonų. Įrengimas kainavo max. 5000Lt