QUOTE(kaban @ 2010 10 28, 19:18)
1. Ka jus vadinate siaip "nuotoliniu budu bendravima"?
Manau mes skirtngai suprantome koncepcija, man protinas namas nera laisvas valdymas jo sistemu is bet kurios vietos, o tokio valdymo nebuvimas del to kad jis pats valdosi.
besmegeniu sistemu dabar reiktu dar ir paieshkoti, o perkant kazkokia sistema visada patikimiau imti gamikline jai pritaikyta automatika, manau tas akyvaizdu?
2. Pasikartosiu - besmegeniu sistemu kaip ir labai mazai dabar, bent jau paversti ja protinga yra puikia pasiula is tu sistemu tiekeju, o visu besmegeniu sistemu pajungti valdymui is vienos protingos gali buti ir neimanoma, arba sunku bei brangu. Faktishkai tokiu atveju pradziai reiktu rinktis centrine sistema o poto ziureti kokios itos "besmegenes" gali prie jos jungtis smile.gif kitaip tariant pirkti "all in one" vienoje vietoje ir atatinkamom kainom smile.gif Nu neikisyte jus i mersedesa voztuvus nuo golfo - ir cia tas pats
Manau mes skirtngai suprantome koncepcija, man protinas namas nera laisvas valdymas jo sistemu is bet kurios vietos, o tokio valdymo nebuvimas del to kad jis pats valdosi.
besmegeniu sistemu dabar reiktu dar ir paieshkoti, o perkant kazkokia sistema visada patikimiau imti gamikline jai pritaikyta automatika, manau tas akyvaizdu?
2. Pasikartosiu - besmegeniu sistemu kaip ir labai mazai dabar, bent jau paversti ja protinga yra puikia pasiula is tu sistemu tiekeju, o visu besmegeniu sistemu pajungti valdymui is vienos protingos gali buti ir neimanoma, arba sunku bei brangu. Faktishkai tokiu atveju pradziai reiktu rinktis centrine sistema o poto ziureti kokios itos "besmegenes" gali prie jos jungtis smile.gif kitaip tariant pirkti "all in one" vienoje vietoje ir atatinkamom kainom smile.gif Nu neikisyte jus i mersedesa voztuvus nuo golfo - ir cia tas pats
1. GSM, internetas. Pvz.: gauti pranešimus apie sutrikimus sistemose, saugumo pažeidimo vaizdus. Ne visiems juk pavyksta/nori įsitaisyti darbo vietą namuose... Pastarieji ko gero išsiverstų ir su gamykliniu automatizavimu. Tik kad negalės pramogauti valdant sistemas balsu iš WC (kodėl šis navarotas Jums labiausiai aktualus?).
Per Jus mane kaltina, kad propaguoju kažkokį robotų pasaulį... Čia Jūs propaguojate! O aš siūlau palikti galimybė įsikišti, jei kokie tai poreikiai staiga pasikeitė (pvz.: grįžtant anksčiau iš atostogų- rasti namus jau prišildytus). Nors su esme sutinku.
Pagaliau apsilankėte gamintojų motininėse svetainėse- ir iš karto tapo lengviau susikalbėti! Taip. Tik atkreipkite dėmesį- kiek žingsnių belieka nužengti iki galo? Teisingai- vienas!
2. Tai įgyvendinama kiek paprasčiau. Trumpai: valdyti valdymą. Manau, kad neužilgo visi brendai siūlys vien tokį išpildymą. Beliks sulaukti standartų ir ko tai panašaus į Windows vs Linux . Gal vėl B.Gates ką sugalvos? O gal jau seniai sugalvojo? Tiesa pasakius- kiek užleidau, ir atsilikau šiais klausimais.
Brendai jau siūlo all in one. Tik kad tai apima tik atskiras sistemas: pvz. šildymą/vėdinimą, audio/video ir pan. Žinau tik Samsung'ą, kuris nuėjo beveik iki galo.