Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos IV

QUOTE(kaban @ 2010 10 27, 23:55)
ir vel toks jausmas, kad nieks net nebando suprasti ka as rasau.. ar ar rasau neiashkiai? as tikrai ne pries protinga nama, netgi labai uz! o jau apie robotus as tik svajoju, kad japonai pagaliau sukurtu koki normaliai vaiksciojanti ir galesianti dirbti vietoj manes smile.gif ir del zoles pjovimo sutinku, netgi noriu nupirkti namu valymo robotuka Irobot Roomba smile.gif bet realizacijos to protingo namo gali buti skirtingos. galima centralizuota sistema - galimas decentralizuota. Mano nuomone jau sio metu esancios sistemos pakankamai protingos - ir prijungineti ju prie centrinio valdyklio nera jokios prasmes ar butinybes, ypac prie tu "ekonomihsko klases" valdykliu smile.gif dabar punktais, tingiu quotintis, tai boldinsiu:)
Taupyti brangstančias kWh
* Jei žaliuzės neleis prišutinti patalpų karštą dieną, ar atšaldyti šaltą žiemos naktį- kodėl toks svarbus taupymo elementas neturėtų būti pilnai automatizuotas?

su tuo puikiai susitvarkys savaitine laiko rele uz 30 lt

* Kodėl turi būti pilni namai energijos ryjikų su budinčiu režimu, jei labai sėkmingai su jais  gali tvarkytis Protingas namas?

tam reikes atitinkamos aparaturos - ir neabejoju, kad jin bus 2gubai brangesne uz iprasta del lipduko "TINKA PROTINGAM NAMUI" beje laukimo rezyme vistiek kazkas turi kabeti, priciom visame name smile.gif a zinote kiek rija viena rele? o 20? pas mane buvo obejktas - apie 15 davykliu - prie ju buvo 2 spintos su maziausiai 100 reliu.. ir kiekvienoje ryte - po srove biggrin.gif manote smulkmena? nematete maitblokio biggrin.gif

* Kodėl šildymo/vėdinimo sistemos pilnai neperduoti tam, kas stropiai prižiūrės, kad nebūtų išnaudota nė viena bereikalinga kWh?

ta gali priziureti ir esmama katylo automatika - plesti ja galima iki begalybes


Neapsikrauti darbais po darbo
* Ne kiekvienas turi tokį darbą, kad grįžęs dairytus kur čia žoliapjovė ar kirvis malkoms pakapoti. Daugelis grįžta tiek išsunkti, kad jėgų užtenka tik DVP. Kodėl namas turi kėsintis į pelnytą poilsį, trumpinti laiką bendravimui su vaikais, ar šeimyninių saitų sutvirtinimui kitokiais būdais?

prasidejo reklaminis prospektas?

* Kodėl veja negalėtų pasirūpinti panašūs aparatai, stebint viską matančiai akiai (kad aparatai nesidarbuotų kaimyno vejoje)?

gali ir turi, tik kolkas tos sitemos gan primityvios bet neabejoju kad atejtije tokiu tures kiekvienas - as su savo 20 aru zoles - 100% uz biggrin.gif

* Kodėl kas tai negalėtų tos pačios vejos ir palaistyti? Ir tai būtų ne taimeris, o kas tai adekvačiai reaguojančio į realią situaciją.

ta puikiai daro esamos sistemos


* Kodėl kas tai negalėtų pranešti apie kokius tai nemalonumus namuose, suteikdamas galimybę laiku reaguoti?

ta puikiai sugeba apsaugos centrales - ir tikrai ne pacios brangiausios

* Kodėl kas tai negalėtų palepinti tokiais mažais malonumais kaip kokia kava, kol tu iš lovos ar iš automobilio prieisi iki virtuvės? Savotiška tarnaitė namuose.

ta puikiai daro kavos apratas su taimeriu - bet koks


* Kodėl ...

Žodžiu: Protingas namas- tai kaip pasąmonė žmogui. Sąmoningai atliekame kokius tai veiksmus savo malonumui, o pasąmonė rūpinasi visais „nereikšmingais“- kad ne per dažnai ar ne per retai plaktų širdis, kaip ne per daug ar per ne mažai patiekti kraujo į smegenis, kaip susitvarkyti su pasisėdėjimo kompanijoje rezultatais ir juos perdirbus kanalizuoti, ir etc. be galo + viską vienu metu.
Visa tai įmanoma ir be Protingo namo? Žinoma! Tik tektų pripažinti- ne taip efektyviai. Svarbiausia, kad tai prieštarautų PN nuostatai: „Ne žmogus turi tarnauti namui- o namas žmogui“.


vel biski reklaminiu sukiu

dar pridesiu kad su sviesu reguliavimu ir automatyniu jungimu puikiai susitvarko judesio jungykliai, sensoriniai reguliatoriai ir t.t. su interneto prieijga - problemu nera, filma gali tiesiai ant teliko ziureti per interneta per wifi arba is serverio disko..

kameros stebejimo suvedamos i ta pati tv arba i DVR arba i ta pati serveri su CMS..


............

visa tai yra ir veikia.. o jei noresyte pajungti visa tai prie vieno valdyklio - greiciausiai tiesiog neiseis, kadangi valdykliai supranta tik savus smile.gif ir belekokia sistema gali tiesiog neiseiti prijungti.. o jei iseis, tai puse originalios irangos davykliu reikes pakeist kitais, parametrai neatitinka, reikes kalibruoti is naujo ir be jokios garantijos, kad poto parodymai atitiks tikrove.. todel teks arba visa protinga nama imti is vienos vietos - ka reishkia viska ka turite reikes ismesti, arba naudotis ka turite be jokiu problemu ir su tuo paciu patogumu bei efektingumu ir su zymiai dydesniu patikimumu bei atsparumu gedimams..


Kaban maladec drinks_cheers.gif .

O EVOY geras teoretikas, bet ar toks pat geras praktikas... ?
As net neabejoju, kad ateityje visi turesim tuos protingus namus, bet klausimas ar nuo to gyvensim geriau? Ar nuo to busim sveikesni, stipresni ar tapsime patys pusiau robotais. Evoy propaguoja visiskai priklausomo zmogaus kulta, ateis laikas, aisku gal ne musu vaikai, gal anukai jau ir nesupras kaip buvo galima paciam pjauti veja ar daryti namu ruosos darbus.
tikiuosi netampsime riebia is kedes negalincia pasikelti mase kuriai viska vamzdeliais tieks protingas namas kuri valdys protinga matrica.
bet cia jau Evoy pasaulis.
as kol kas dziaugiuosi, kad galiu viska spresti pats.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 10 28, 09:59)
Kaban maladec drinks_cheers.gif .

O EVOY geras teoretikas, bet ar toks pat geras praktikas... ?
As net neabejoju, kad ateityje visi turesim tuos protingus namus, bet klausimas ar nuo to gyvensim geriau? Ar nuo to busim sveikesni, stipresni ar tapsime patys pusiau robotais. Evoy propaguoja visiskai priklausomo zmogaus kulta, ateis laikas, aisku gal ne musu vaikai, gal anukai jau ir nesupras kaip buvo galima paciam pjauti veja ar daryti namu ruosos darbus.
tikiuosi netampsime riebia is kedes negalincia pasikelti mase kuriai viska vamzdeliais tieks protingas namas kuri valdys protinga matrica.
bet cia jau Evoy pasaulis.
as kol kas dziaugiuosi, kad galiu viska spresti pats.

Yra gi keistų žmonių. Užtikrinu, jums į EVOY pasaulį nei leidimo, nei kvietimo nereiks. Kol (o tai ilgam) Lietuvoje demokratija - galite kad ir palapinėj gyventi, ir žolę su manikiūrinėm žirklutėm kirpt. Ir nebūti nė 1proc robotu. Viskas jūsų pasirinkimo laisvė. Nenorit pažangos - gyvenkit šia diena, arba kaip pirmykštis, jūsų teisė.
Beje - manau kaban neprieš į EVOY pasaulį, tik automatizuotą pagal kaban - su rėlių spintom ir savaitinėm laiko rėlėm smile.gif
Praktika(protinga, prognozuojama) visada prasideda nuo teorijos. Be teorijos jūs praktikoje esat nulis.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 10 28, 09:44)
nuotolinio valdymo sprendimu turbut daugiau negu protingo namo sprendimu...

Nesu taip jau įkyrus, bet šį kartą labai jau išvizginot uodegą. Gal vis tik galima tikėtis tikslesnio atsakymo į du ankstesnius klausimus:
1. Kaip patogiau žmogui nuotoliniu būdu bendrauti su sistemomis: su kiekviena sistema atskirai- ar su visų sistemų atstovu (kuris atstovauja ir „besmegenes“ sistemas)?
2. Kas visumoje gautus pigiau: visą būrį „besmegenių“ namo sistemų paversti „protingomis“- ar visų „besmegenių“ valdymą vykdyti per vieną „protingą“?
Atsakyti
Vyckaju smile.gif
Mudu ne cia pataikem- cia tik teoriskai statomas PN. g.gif
Praktikai matyt kazkur kitur...

Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 10 28, 14:43)
galite kad ir palapinėj gyventi, ir žolę su manikiūrinėm žirklutėm kirpt. Ir nebūti nė 1proc robotu.  Viskas jūsų pasirinkimo laisvė. Nenorit pažangos - gyvenkit šia diena, arba kaip pirmykštis, jūsų teisė.
Beje - manau kaban neprieš į EVOY pasaulį, tik automatizuotą pagal kaban - su rėlių spintom ir savaitinėm laiko rėlėm smile.gif
Praktika(protinga, prognozuojama) visada prasideda nuo teorijos. Be teorijos jūs praktikoje esat nulis.



Jusu krastutinumai manes nejaudina.
Gincytis nematau prasmes ir noro neturiu, as esu uz pasyvius namus, ir naujas technologijas bet kas patinka man nebutinai turi patikti Jums, o savo nuomones nepersu tik ja issakau.
Zinot as ir galiu per dienas sededamas prie kompo traukti per paieska rasta informacija ir cia publikuoti, taip uzsisimciau svietejiska veikla, sulaukciau pripazinimo kaip ekspertas, asmeniniu zinuciu, o is ju gal ir klientu, bet kadangi dirbu kitoje srityje man tai nera aktualu, o Evoy gal taip kaupia pradini kapitala savo idejoms ar jau realizuoja dali ju.
Visi dirba savo darba ir nieko nera uz dyka.

Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2010 10 28, 15:20)
Vyckaju  smile.gif
Mudu ne cia pataikem- cia tik teoriskai statomas PN.   g.gif
Praktikai matyt kazkur kitur...


Tos temos eina viena paskui kita, Evoy paprastai veda, pacioje pirmoje ir as aktyviai reiskiausi, bet praradau susidomejima nes pateikiami susnys informacijos , o didziaja eterio dali uzima gincai iki pamelynavimo pas ka didesnis .... Jei ka pateiksi butinai atsiras kas neigs ir t.t. ir isiveli i beprasmius gincus. sioje temoje mazai skaiciu ir daug filosofijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 28 spalio 2010 - 14:36
QUOTE(Laura_online @ 2010 10 27, 23:15)
Pabandžiau pasibraižyt, abejoju dėl difuzines plėveles, gal pakritikuosit/patarsit ?

Klaidų ten daugoka, todėl nė netaisysiu. O ir tokio storio PIR/PUR panaudojimas- tampa beveik beprasmiu. Minkštam šiltinimui- geriausia pažodžiui kopijuoti WeberHaus buterbrodus. Jų buterbrodai net trykšta sveikata, primityvumu ir kokybe. Vatą ir medienos plaušų plokštę pakeitus PIR/PUR- buterbrodai tampa per pus plonesni (vaizdas iš viršaus- tiesa nekoks). Tik šia reikia žiūrėti į konkrečią situaciją ir poreikius- kad neprisidirbti nemalonumų. Paruoščiau kokį tai buterbrodą- tačiau nežinau Jūsų reikalavimų (pasyvi ar dar kokia).
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 10 28, 15:35)
Zinot as ir galiu per dienas sededamas prie kompo traukti per paieska rasta informacija ir cia publikuoti, taip uzsisimciau svietejiska veikla, sulaukciau pripazinimo kaip ekspertas, asmeniniu zinuciu, o is ju gal ir klientu, bet kadangi dirbu kitoje srityje man tai nera aktualu, o Evoy gal taip kaupia pradini kapitala savo idejoms ar jau realizuoja dali ju.

Švietėjiška veikla: tai tikras altruizmo įrodymas. Kokia EVOY, kaban, man ir kitiems nauda kapstyti info ir ją čia talpinti? Kur jūs matot čia litus ar kitą naudą?
Pripažinimas: ot gera būti pripažintam incognito, ar čia visi savais vardais pasitrašinėja?
Kapitalas: taip, žinios yra kapitalas, bet čia jos prieinamos visiems. Ar tai blogai, ar bėda kad EVOY jį kaupia? Kodėl mums iš jo kažko nepasimokius, ypač už dyką?
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 10 28, 09:59)
O EVOY geras teoretikas, bet ar toks pat geras praktikas... ?

bet cia jau Evoy pasaulis.

Ketvirtis amžiaus minkymosi po statybvietes- taip kad praktikos turbūt bus sočiai ir labiausiai išrankiam.

Kodėl mano? Gal seniai lankėtės po gamintojų motinines svetaines?
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 10 28, 15:35)
Papildyta:
Tos temos eina viena paskui kita, Evoy paprastai veda, pacioje pirmoje ir as aktyviai reiskiausi, bet praradau susidomejima nes pateikiami susnys informacijos , o didziaja eterio dali uzima gincai iki pamelynavimo  pas ka didesnis .... Jei ka pateiksi butinai atsiras kas neigs ir t.t. ir isiveli i beprasmius gincus. sioje temoje mazai skaiciu ir daug filosofijos.

Ar šusnys informacijos tai blogai? Kokių jūs skaičių pageidaujate? Galite ir pats skaičių papylti, jei į temą - man labai įdomu. PVZ pavyko surinkti PIR/PUR kainas ir visi jas matė, ar čia tie skaičiai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2010 10 28, 15:20)
Vyckaju  smile.gif
Mudu ne cia pataikem- cia tik teoriskai statomas PN.  g.gif
Praktikai matyt kazkur kitur...

Vėl tas „Praktika vs Teorija“... Jei neatkreipėte dėmesio- viršuje parašyta, kad tai Pasyvaus namo temą. Tai reiškia, kad pirmu Nr. čia eina teorija ir skaičiavimai. „Praktikas“ visada statys tik Standartą su KKK- nes bus per skystas teorijoje.

Galiu papasakoti, kur teorija pastoviai apdaužo praktiką. Retkarčiais kas nors labai atkaklus prikalbina užmesti akį į statybas. Visada pradžioje tenka atsikovoti erdvę darbui iš statybvietėje jau esančių praktikų su šimtmetinėmis patirtimis kur nors Norvegijoje. Tai be galo paprasta: keli specifiniai klausimai – ir superpraktikai susikiša savo superpraktiką į kaip tik tam tinkamą vietą. Tuomet galima ramiai dirbti, nes po objektą jau vaikšto ne superpraktikai- o visai normalūs betonuotojai, mūrininkai, santechnikai ir kiti galutiniam rezultatui pasiekti tinkami statybininkai.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 10 28, 15:35)
Zinot as ir galiu per dienas sededamas prie kompo traukti per paieska rasta informacija ir cia publikuoti, taip uzsisimciau svietejiska veikla, sulaukciau pripazinimo kaip ekspertas, asmeniniu zinuciu, o is ju gal ir klientu

sioje temoje mazai skaiciu ir daug filosofijos.

Oi Vyckaju Vyckaju... Kad taip kas nors kitas, o ne Tamsta...

Drįsčiau nesutikti. Šioje temoje daugiau informacijos, nei bet kurioje kitoje. Ir ne tik lyginant su SM temomis. Drįsčiau netgi teigti, kad aplamai internete- SM tikrai netėkštus veidu į purvą... O ir užkulisinis gyvenimas čia dar vyksta- kartais su labai realiais rezultatais...

Klausimas tik kaip Jūs ją priimate- ir ar aplamai norite priimti tai, kas prieštarauja Jūsų nusistatymams.
Imkime labai konkretų pvz. SM pilna vėdinimo sistemų profų, kurie iki varžto spalvos po kelis kartus išaiškino visas vėdinimo sistemų subtilybes. Ir kaip pasielgėte Jūs, kai atėjo laikas tokią įsirengti savo namuose? Padarėte visas įmanomas klaidas. 4.000 už sistemą- puiku! Bet jei ta sistema mažai kuo skiriasi nuo elementaraus mechaninio vėdinimo, nes filtrai sudėti juokingi, jei ... (tingiu vardyti).

Taip išdykauti galima statantis sau- pats sau vadas, ir koks kieno reikalas! Sutikite: dirbdamas už pinigus- taip tikrai nepapokštausi...

Dar vienas įdomus klausimas: kas tą erzelį sukėlė? Iki šiol vyko normali diskusija. Pora trolių užsukdavo, bet daug netrukdė. O Jūs- rimtas žmogus... Užsukote išreikšti savo nepasitenkinimą Moonte postu? Ar tame negalima būtų įžvelgti kokių tai pavydo apraiškų? Bet juk tai vaikiška... Jaučiau, kad Moonte postas geruoju nesibaigs...

Dar vienas retorinis klausimas: kodėl besistatantys ir jau pasistatę šią temą traktuoja kaip įžeidimą?

P.S. Valdau kelias kalbas ir visai neblogai pažįstų internetą. Todėl surasti tinkamą iliustraciją kam nors- paprastai sekundžių reikalas. Tekstus neretai remiksuoju iš savo konsultacinės svetainės ar laiškų (paprastai labiau vykusius archyvuoju). Kame matote problemą?
Žinias gilinti privalo visi. Negi norėtumėte gydytojo, kuris paskutinį kartą kokį žinyną į rankas buvo paėmęs tik studijų metais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 28 spalio 2010 - 17:12
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 28, 15:00)
1. Kaip patogiau žmogui nuotoliniu būdu bendrauti su sistemomis: su kiekviena sistema atskirai- ar su visų sistemų atstovu (kuris atstovauja ir „besmegenes“ sistemas)?
2. Kas visumoje gautus pigiau: visą būrį „besmegenių“ namo sistemų paversti „protingomis“- ar visų „besmegenių“ valdymą vykdyti per vieną „protingą“?


1. O yra butinybe bendrauti su visoms sitemoms butent nuotoliniu budu? Ka jus vadinate siaip "nuotoliniu budu bendravima"? Per TV su pulteliu, prie centrinio ekrano, garsu, radiobangom su specialiu pultu su 100 migtuku smile.gif daug tu budu yra, bet protingumo kriterijus turetu buti.. aishq malonu tureti galimybe sededamas tubzike suregulioti radiatoriaus siluma 1 auksto kokrytoruje.. bet is esmes - jei tai tenka daryti, reishkia blogai dirba "protingas namas" smile.gif Manau mes skirtngai suprantome koncepcija, man protinas namas nera laisvas valdymas jo sistemu is bet kurios vietos, o tokio valdymo nebuvimas del to kad jis pats valdosi smile.gif protingas gi smile.gif

besmegeniu sistemu dabar reiktu dar ir paieshkoti, o perkant kazkokia sistema visada patikimiau imti gamikline jai pritaikyta automatika, manau tas akyvaizdu?

2. Pasikartosiu - besmegeniu sistemu kaip ir labai mazai dabar, bent jau paversti ja protinga yra puikia pasiula is tu sistemu tiekeju, o visu besmegeniu sistemu pajungti valdymui is vienos protingos gali buti ir neimanoma, arba sunku bei brangu. Faktishkai tokiu atveju pradziai reiktu rinktis centrine sistema o poto ziureti kokios itos "besmegenes" gali prie jos jungtis smile.gif kitaip tariant pirkti "all in one" vienoje vietoje ir atatinkamom kainom smile.gif Nu neikisyte jus i mersedesa voztuvus nuo golfo - ir cia tas pats smile.gif
Atsakyti