Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos IV

QUOTE(Vilienė @ 2010 10 27, 10:27)

Aš kaban logikoj matau tokį "prakolą" - šilumos spinduliavimas kerta gipsą, atsispindi nuo folijos ir atspindys gipse numiršta jį šildydamas, atgal į patalpą negrįžta.


QUOTE
Tai palaukit, per gipsa eina kiaurai bet tik i viena puse? Atgal jau negryzta. Nu cia jau nauja gipso savybe.



per gipsa kiaurai neina
Atsakyti

Folijos naudojimas - patentuotas... biggrin.gif . Ir sienu varza pasiekiama apie 10. ax.gif

Išradimas priklauso statybinėms medžiagoms. Termoizoliacinė struktūra gali būti naudojama statybinių objektų apšiltinimui. Struktūra yra sudaryta iš plokščių, įrėmintų oro kapsulių sluoksnių su metalizuotomis plėvelėmis (1), kurių kiekvienos atspindi ntis paviršius (2) orientuotas į šilumos šaltinį (4) per skaidriąją pusę, kapsulės plotas A×A artėja prie dydžio, ribojamo tik plėvelės (1) įlinkiu nuo savo svorio jėgos, o standaus kapsulės rėmo (3) aukštis h yra būtinas ir pakankamas konvekcinių sr ovių kapsulės viduje atsiradimui išvengti. Termoizoliacinę struktūrą formuoja ant apšiltinamojo paviršiaus (6), užtempia ant neišardomai pritvirtinto standaus rėmo (3) plėvelės (1) sluoksnius iš rulono (7), taip sudarytus oro kapsulių (9) sluoksnius kartoja, o jų skaičių nustato pagal projektinį šiluminės varžos dydį.



QUOTE(Vilienė @ 2010 10 27, 08:53)
Ant mūro(blokelių) sienos dėčiau nedvejodamas - folija garantuotų sandarumą dėl galimai nekokybiškų siūlių, neatsižvelgiant yra ar nėra tarpas.
Kaip reikėtų foliją tvirtinti - kita problema, jei noras gipsą klijuoti o ne sukti, nes sukti(mano atveju) yra problematiška - nelabai yra prie ko.

Atsakyti
QUOTE(sarune+ @ 2010 10 27, 02:48)
Šiaip prisiminiau, kad yra vienas protingas vyrukas biržuose, kuris valdikliais užsiima. Asmeniškai nepažystu, bet girdėjau gerų atsiliepimų: Jonis
Jau matau turi kažką pasidarę panaušaus į smart house valdiklį, tik gal trūksta UI: DIN versija

Įdomu. 1.190.376 kartų peržiūrėtas- o nė karto nebuvau užtikęs...
Atsakyti
tokiu valdykliu - milijonai smile.gif rimtos imones i ta namu automatika ipatingo demesio nekreipia - pilnas kompletas normalios autmatikos kainos beprotishkai, o su tokiais zaisliukais zaidzia megejai.. automatika prasideda ne nuo valdyklo o nuo spintos su dafiga reliu.. skirtingu gamintoju jutikliai - skirtingi parametrai - vizualizacija-vidaus kontrole - ir t.t. yra cia kaip galva pasukti.. pas gerb. Joni graziai viskas atrodo, sukasi, bet man cia labiau "grazu" negu "naudinga".. tiesiog pritaike kazkoki kontroleri ir tiek.. stebuklu tikrai nera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2010 10 27, 03:20)
Tikrai taip, dėl sistemų neveikimo tragedijos nebus, norėjau akcentuot kad EVOY siūlomas įrenginys nėra optimalus kainos/funkcionalumo/tinkamumo atžvilgiu esant trumpalaikiams nesklandumams su elektros tiekimu. O jei gyvenate kokiam Rūgpienių kaime kur elektra per šventes wink.gif tai ir generatorius nepakenks, nors vis tik balsuočiau už vėjo energiją, gaila, kad tiek mažai turim saulėtų dienų...

Besisaugojantį- Dievas saugo. Nors ko gero vertą į šį klausimą pasižiūrėti kompleksiškai, ir susidėlioti variantą pagal konkrečias sąlygas ir konkrečius poreikius. Kitaip ta Dievo pagalba gali per brangiai kainuoti...
Trumpalaikiams sutrikimams- UPS'ai be abejo tinkamesni.
Dėl saulės/vėjo jėgainių- sunkiai prognozuojamas dalykas. Jei bandyti akumuliuoti pagamintą elektros energiją (kas prisijungus prie skirstomųjų tinklų, netektų bet kokios ekonominės logikos)- alternatyva su generatoriumi be ceremonijų visais punktais sutaršys išpildymą su akumuliatoriais:
* Pigesni (labai sąlyginai) akumuliatoriai: trumpas tarnavimo laikas (1-3 metai), galima iškrauti tik apie 20 %, reikės dasipirkti krūvą pribambasų.
* Akumuliatoriai be paminėtų trūkumų: kaina tokia, kad ir užnavarotintas generatorius pasirodys дешовк'e.
Taip kad: kol kas geriau palaukti kol taps primtinomis H technologijos.
P.S. Saulės pas mus tai sočiai- neturim tik tinkamų skirstomųjų tinklų...
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2010 10 27, 03:20)
Sienos kils tik pavasari, yra laiko dar apsispręst dėl PIR. Tai labiausiai lems jo kaina ir prieinamumas tuo metu.

Bet kuriuo atveju dėl drėgmės manau nebus blogiau nei karkasą iš išorės apkalus OSB ?

Gal kiek įtakos apsisprendimą:
Nelabai tikslinga lyginti ištrauktas iš konteksto šiltinimo medžiagas. Tai, kad PIR/PUR šiandien pigesnė už kokybišką vatą- dar ne viską pasako. Reikia atsižvelgti ir į tai, ant kiek supaprastėja/atpinga pati detalė ir jos įrengimas (geras pvz.- šiltintų stogų įrengimas). Žodžiu: tai galima sakyti nauja medžiaga, ir į tai verta atsižvelgti. Ne keisti vieną šiltinimo medžiagą kita- o parinkti šią medžiagą atitinkančias detales. Tik tuomet PIR/PUR „sutaršys“ net EPS.

Nebus. Greičiau atvirkščiai.
Papildyta:
QUOTE(Laura_online @ 2010 10 27, 03:20)
Ši tema man taipogi įdomi, netiek dėl praktinio panaudojimo savo namuose šendiena, kiek dėl supratimo kokius kabelius išvedžioti sienose, į ką dar atsižvelgti statant,  kad netektu veliau ardyt arba ieškot dalinių sprendimo būdų.

Netgi labai protingas traktavimas. Šiandien- gal dar nėra būtinybės skaičiuoti kiekvieną kWh. Bet tokios dienos sulauks daugelis. Vėliau įsirengti belaidį- totalus elektromagnetinis smogas. Beliks ardyti tinką, ir kloti laidus- ne pati pigiausia/geriausia alternatyva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 27 spalio 2010 - 12:04
QUOTE(kaban @ 2010 10 27, 11:09)
per gipsa kiaurai neina


Čia ponas Kaban klysta, nes užmiršta kad bet kuris šiltas kunas (>0K) gavęs energijos ją išspinduliuoja į visas puses. Klausimas kiek mes sugebėsime jos gražinti atgal. Svarbu, kad už folijos, į sienos konstrukcijos pusę, būtų medžiaga su kuo mažesniu šiluminiu laidumu. Tai gali būti netik oro tarpas.
Žiemą dariau eksperimentą naudodamas pigiausią(ne tikrą) foliją su burbuline plevele. Buvo atlikti matavimai termovizoriumi po 10val. trukmės šildymo (22C). Konvekcijos po plevelėmis nebuvo, nes visi plevelių kraštai buvo sandariai užklijuoti lipnia plevele. Buvo matuojama 1kvm2 sienos plotas po šia paprasta burbuline plevele ir po foline burbuline plevele. Temperatūrų sienos skirtumo vidurkis po foline plevele buvo 1-1,5 C laipsnio mažesnis. Taigi išvada darykites patys.
Atsakyti
QUOTE(Laimorone @ 2010 10 27, 12:36)
Čia ponas Kaban klysta, nes užmiršta kad bet kuris šiltas kunas (>0K) gavęs energijos ją išspinduliuoja  į visas puses.


Kartais as abejoju, kad zmones isvis neskaito to, kas parasyta.. arba skaito - bet mato kazka kita.. kazkokia paslaptis smile.gif

o del to eksperimento net komentuoti nenoriu.. paskartosiu - dekyte ta folija kuo daugiau, 2gubu sluoksniu - man jau pakako "argumentacijos"..
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2010 10 27, 03:20)
Tikriausiai greitu metu prireiks atskiros temos "Protingas namas"

Tikėkimės- neprireiks... Čia jau susiformavo kolektyvas, kuris pajėgus apsiginti nuo tradicinių nuostatų apaštalų ir budulių. P.S. Čia buvo ne apie kaban, kuris nors ir ne per stropiausiai, bet dirba visuomenės jam patikėtą darbą.
Atskiroje temoje gali tekti pradėti nuo 0. O ką tai reiškia- perverskite I temą.
Šiandien jau net nepasitaiko postų apie tai, kad PN yra kas tai sudėtingo ir nežmoniškai brangaus. Praeitas etapas: PN tapo ir iki primityvumo paprastu, ir ne ką brangiau už Standartą (ar už tą pačią kainą). Ir apie PN sunaikintą komfortą niekas nebeužsimena...

Protingas namas- tai kaip ir PN sudedamoji. Ji padeda atimti iš buto vienintelį privalumą "Parėjau- ir niekas nerūpi". O kad Protingas namas PN pavyzdžiu taptų ir iki primityvumo paprastu, ir pigiu- čia jau bendromis jėgomis kaip nors įveiksime...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 27 spalio 2010 - 12:06
QUOTE(kaban @ 2010 10 27, 11:48)
tokiu valdykliu - milijonai smile.gif rimtos imones i ta namu automatika ipatingo demesio nekreipia - pilnas kompletas normalios autmatikos kainos beprotishkai, o su tokiais zaisliukais zaidzia megejai.. automatika prasideda ne nuo valdyklo o nuo spintos su dafiga reliu.. skirtingu gamintoju jutikliai - skirtingi parametrai - vizualizacija-vidaus kontrole - ir t.t. yra cia kaip galva pasukti.. pas gerb. Joni graziai viskas atrodo, sukasi, bet man cia labiau "grazu" negu "naudinga".. tiesiog pritaike kazkoki kontroleri ir tiek.. stebuklu tikrai nera smile.gif

Na kam taip griežtai. Žmogus bent kiek tai krutino reikalą- skirtingai nei likusieji trys milijonai... Nepatinka rezultatas? Spėju, kad rezultatu nepatenkintas ir pats autorius. Vargu ar gali būti kitaip žmogui su tokiu pomėgiu. Bet už tai jis turi svarbiausią- įdirbį. Duok jam pinigų ir „dėžutę“- tikrai sugebės pasiekti profesionalų rezultatą.

Dėl rimtų įmonių- greičiausiai klystate. Dirba- ir jau gana senokai. Variantas galimybėms pademonstruoti. Pasižvalgymui.
Dėl „nuo spintos su dafiga reliu“- dalinai klystate. Tai jau kiek senstelėjęs išpildymas, kuris šiandien tautiečiams gali būti priimtinas tik dėl galutinės sistemos kainos. Nors tiesą pasakius, reikės daugiau pasidomėti šiandieninėmis kainomis išpildymo be „nuo spintos su dafiga reliu“. Gal jau tai nėra taip baisu?
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 10 27, 11:48)
pilnas kompletas normalios autmatikos kainos beprotishkai, o su tokiais zaisliukais zaidzia megejai.. automatika prasideda ne nuo valdyklo o nuo spintos su dafiga reliu.. skirtingu gamintoju jutikliai - skirtingi parametrai - vizualizacija-vidaus kontrole - ir t.t. yra cia kaip galva pasukti.. pas gerb. Joni graziai viskas atrodo, sukasi, bet man cia labiau "grazu" negu "naudinga".. tiesiog pritaike kazkoki kontroleri ir tiek.. stebuklu tikrai nera smile.gif

Atkreipkit visų dėmesį, ko Joniui ar Elsiui trūksta iki pilnos automatikos? Ką dar galima automatizuoti ir ko pas juos nėra? Kaip padaryti, kad būtų "naudinga"?
Papildyta:
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 27, 14:01)
Nors tiesą pasakius, reikės daugiau pasidomėti šiandieninėmis kainomis išpildymo be „nuo spintos su dafiga reliu“. Gal jau tai nėra taip baisu?


Gera proga pasidomėti ir gal būt net paliesti viską vienoje vietoje jau neužkalnų: gal verta apsilankyti?
Įtariu Jonio ten nesutiksim, bet akiratį praplėsti tikrai padės.
Atsakyti
as turejau reikalu su dydeliais pramoniniais automatikos projektais, tiesia labiau is vadovavimo puses, nors teko ir i technine-projektine listi, kadangi nebuvo kam uzsiimti tuo..bet tai buvo priesh geru 4 metus, tai daug ka ir primirsau. Bet nuomone susiformavo ir kolkas nepasikeite. Viso pirmo visada reik pradeti nuo pagrindu.. O pagridas - kam to reikia? Arba kas tai yra? Saitose mes matome kaip graziai blizga touch skreen ekranas, ir valdomos svieseles is centrinio kontrolerio..Aishq yra zmoniu kuriems to reikia - bet galima ta pati padaryti paprasciau, pigiau ir decentralizuotai.. Praktishkai beleokia sistema, kuri yra dabar namuose pas kiekviena - turi savije tam tikra automatika: saldytuvai, elektra, kompiuterinis tinklas, telefoninis, sildymo vedinimo ir t.t. koks tikslas viska sujungineti i viena, kam nuo to bus geriau? kas tas "geriau"? galesyte ekrane kompo paziureti kurie siurbliai sukasi? ir kas is to? smagu? ir viskas? Galu gale yra Galutinis varotojas - ir yra kazkokia sistema.. Kad ja valdyti - reik prieti prie kazkokio pulto ir valdyti.. koks skirtumas - tas pultas centrinis ar ne? Centralizacijos trukumai akyvaizdus - sugenda centras - neveikia viskas.. Reishkia reik numatyti dubliavima, atsarginis rankini valdyma (kaip siaip privaloma visose pramoninese automatikose).. Tai reishkia faktishkai bus ir esamas decentralizuotas pavadinkime rankinis valdymas ir centralizuotas, per kontroleri.. smile.gif

Konkreciai apie kontroleri: jei temp davyklis grybauja, tas kontroleris niekaip jo nepatikrins smile.gif Jei siurblis gavo signala bet nesisuka faktishkai - kontroleris nesupras.. turi buti atbulinis rysis - kitai sistema geriausiu atveju suges, neveiks, blogiausiu - sprogs.. va tokios smulkmenos ir skyria sistemas dydeliu kompaniju nuo megejishku - todel tu profesionaliu kainos gerokai dydesnis uz biudzetnius..

aishq galima sugalvoti kur pritaikyti belekoki kontroleri - bet tai megeju zaidimai, kas nieko blogo, as pats toksai megejas smile.gif bet kitims savo zaisliuku nepradavineciau , neleidzia suvokimas, kad tai zaislas o ne rimtas daiktas..

o be spintos niekaip neisiversi - uztrumpins koki davykli - ir sakes kontroleriui (ypac tokiam). todel reles galvanishkai atskyria kontroleri nuo sistemos, kur gali ir aukstos itampos buti, ir 12V ir 24V ir trifaziu ir signalu analoginiu mV tikslumu, kurie turi eiti per specialius ekranuotus kabelius grieztai nustatytos kvadraturos bei ilgio.. o kur jau paklaidos, kur paprasto davyklio gali buti +-1 laipsni.. kaikam tai smulkmena, o sistemos inercishkumas su tokia paklaida niekad neleis subalansuoti sistema ir iseiti i uzduota temperatura (kaip pvz).. o jau algoritmai to balansavimo - net prisiminti nesinori koks galvos skausmas biggrin.gif.. pas ta paty jona i grindis paduodama 70 laipsniu temp.. baisu smile.gif
Atsakyti