Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos IV

QUOTE(kaban @ 2010 10 26, 00:05)
Silumos spinduliavimas - elektromagnetynes bangis. Ju judejimas erdveje priklauso nuo erdves savybiu bei bangos ilgio. Kuo ilgesne banga ir tankesne erdve - medziaga, tuo trumpesnis kelias. Silumos bangos yra ilgos, ilgesnes uz sviesos bangas, todel labai gerai sugeriamos visu medziagu. Praktishkai tai reishkia, kad banga labai negyliame sluoksnije paverciama siluma, medziaga isyla.. gylis - keli mm.. praktishkai galyma paziureti i medziaga pro sviesa, prie kokio storio sviesa nepraeina - prie tokio ir silumos spindulavimas jau nepraeis (is tikro prie dar plonesnes).
Dabar paziurekime kaip vyksta sumustnis grindyse - betonas - folija- putplastis.. betonas siltas ir spindululioja - filija daleiskim atspindi silumos bangas (xixi - atseit) - oi kaip viskas grazu.. bet foloija pati isyla nuo to pacio betono silumos perdavimo budu ir pati toliau spindulioja i putplasti.. ta spinduliote keli mm putplascio sugeria ir ju temp siek tiek pakyla (dalis laipsnio is akies).. viskas.. klausimas - kam reikia folijos??

Pagal Jusu teorija, kasryta imdamas i rankas nerudeikes termosa katik uzpilta verdanciu vandeniu as konkreciai issipusleju rankas iki degancios odos kvapo.
Nusifizikavot jau iki tokio lygio...

QUOTE(kaban @ 2010 10 26, 20:50)
mano komentaras "Parengta pagal UAB „Komex“ medžiagą"

ka daugiau komentuoti apie reklamini straipsni?

ok, aspindi 97%, ir kur tas atspindis grizta? i gipsa! o gipsas lieciasi su ta pacia folija ir folija isyla - ir tolia perduoda siluma paklotui savo ir toliau murui.. o be folijos? ta pati spinduliote sildo ta pati paklota/mura tiesogiai.. kos skirtumas? jei ta folija palikti atvira - ore, tada jinai dirbs puikiaisi, atspindi siluma i oras, oras isila - viskas super.. bet su gipsu - gipsas sugeria visa spinduliavima, susila nuo jo ir jau jis spinduluoja i folija o ne pirminis spinduliavimas nuo silumos objektu.. tokiom salygom, jei atvirai, klabetis apie spinduliavima yra pakankamai teorinis klausimas :)pratishkai ten ner jokios spinduliotes pagal apibrezima, yra tik tiesioginis silumos perdavimas

Tai palaukit, per gipsa eina kiaurai bet tik i viena puse? Atgal jau negryzta. Nu cia jau nauja gipso savybe.

"Spinduline energija" pgl Jus dar ima ir pavirsta visa i "laidumo energija". Nu zinote persistengete "truputi" su fizika. As net sudvejojau sekundelei savo universitetinem fizikos ziniom ir 2k perskaiciau jusu posta smile.gif

Gaila dabar neturiu linko po ranka i saltini, kur graziai parodoma kiek energijos procentine israiska is namo paleidziama kiekvienu is energijos perdavimo budu. Gal maziau debatu butu. Jei rasiu idesiu.
Atsakyti
klausimas ne apie % ir efektyvuma - tai tik akiu dumimas.. yra folija ar nera - visa spinduliote bus sugerta sienoje ir visishkai nesvarbu, koks ten tos sienos sumustinis, 1mm jin susigers gipse ar praeis skersai iki pat vatos - vistiek tai reishkia tik siltesne siena.. ir su folija ir be folijos rezultatas tas pats - siltesne siena.. as tikiuosi nieks neabejoja, kad ta spinduliote nepraeis skersai visa siena ir isskris uz zemes rybu i berybi kosmosa? ir su folija ir be folijos bus viskas sugerta sienos pavirsiuje.. toliau gali buti kalba tik apie vidiniu sluksniu spinduliavima, kuris yra visishkai nesamoningas reishkinis..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 10 26, 22:17)
tik apie vidiniu sluksniu spinduliavima, kuris yra visishkai nesamoningas reishkinis..

... ir kuris dar yra vadinamas šilumos barjeru. Nors iš dalies Jūs teisus: "šildančių sienų" efektą galima pasiekti ir storesniu šildymu (be folijų).
Atsakyti
Gal kam bus įdomu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2010 10 26, 22:10)
Pagal Jusu teorija, kasryta imdamas i rankas nerudeikes termosa katik uzpilta verdanciu vandeniu as konkreciai issipusleju rankas iki degancios odos kvapo

termose izoliatroius yra vakuumas (atseit), prie ko cia folija?


QUOTE
Tai palaukit, per gipsa eina kiaurai bet tik i viena puse? Atgal jau negryzta. Nu cia jau nauja gipso savybe.


per gipsa kiaurai neina

QUOTE
"Spinduline energija" pgl Jus dar ima ir pavirsta visa i "laidumo energija".  Nu zinote persistengete "truputi" su fizika. As net sudvejojau sekundelei savo universitetinem fizikos ziniom ir 2k perskaiciau jusu posta  smile.gif 


nera tokios savokos spinduline energija ir laidumo energija.. energija yra energija, laidumas bei spiduliavimas yra energijos perdavimas skirtingais budais

bet koks spinduliavimas bet kokioj aplinkoje po tam tikro atstumo dingsta.. todel kad aplinka ta energija sugeria, pavercia kitokia, pvz aplinkos molekuliu greitesniu judejimu - padidejusia temperatura.. oras pvz kambaryje irgi sugeria daly spinduliotes.. ir dazai.. ir gipsas.. ir folija.. ir sienos.. silumos bangos pakankamai arti sviesos bangu kad galima butu daryti asociaciju su sviesa - paimkite uzuolaida ir sviesos nera.. jinai visa susigere i uzuolaida ir dalys atspindejo i kambari (kuria mes matome kaip spalva).. kas vercia manyti kad silumos bangos praina skersai? nu yra toks pvz - prie lauzo sedejote? jautete veidu siluma? ir budavo kad marskiniai ikaista o nejauti, kol nepalieti.. o kas tie marskiniai 1mm storio medziagele.. ir kur intesivumas spinduliotes - ugnies 400 laipsniu ar radiatoriaus 70..

ai, man atvirai sakant nusibodo cia destyti fizikos pradmenas.. dekite jus ta folija belkur, kad tik nebutu karo..



Papildyta:
QUOTE(JBijoux @ 2010 10 26, 23:00)


duokdieve taipsakant, nors man atrodo kad musu valstybe suinteresuota, kad zmones daugiau pinigu isleistu biggrin.gif daugiau pinigu - daugiau mokesciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 10 26, 19:39)
Jei dauguma už atspindinčią foliją, o kaban - prieš, reiškia folijos namui reikia smile.gif
Nežinočiau kokias išvadas daryti jei, tarkim visi-už, kaban-už arba visi - prieš, kaban - prieš. Tada šakės. smile.gif


Jei ką tai mane irgi prijunkite prie kaban. Nelabai daug žinių liko iš fizikos kursų, reikėtų atsišviežinti, bet kiek pamenu tai infraraudonieji spinduliai priklauso optiniam diapazonui (nors ir akim nematom). O optinio diapazono spinduliai pasižymi savybe, kad yra sugeriami jau neskaidrių kūnų paviršiuje.
Tingiu toliau aprašinėti išvadas, bet jos daugiau mažiau sutinka su kaban (kad ir koks jis nihilistas drinks_cheers.gif ).


QUOTE(Vilienė @ 2010 10 26, 20:03)
Jūsų noras gilintis į šią temą suteikia vilčių gauti norimą produktą už realią kainą. Noriu ir aš kuot tai padėti, bet su IT žinios tiktai "vartotojiškos": įjungt, išjungt, kažką parsisiųst ir instaliuot, ne daugiau.


Tai, kad tas mano gilinimasis geriausiu atveju gali būti tik teorinis, nes praktiniam įgyvendinimui dar nėra jokios bazės (namas dar net ant popieriaus nebaigtas), plius neaišku kaip finansai patemps. Bet jei bus poreikis, bandysiu padėti savo teorinėm programuotojo (ne elektronščiko) žiniom.
Pradžiai gerai būtų, kad EVOY išmuštų visą įmanomą dokumentaciją.
Atsakyti
Šiaip prisiminiau, kad yra vienas protingas vyrukas biržuose, kuris valdikliais užsiima. Asmeniškai nepažystu, bet girdėjau gerų atsiliepimų: Jonis
Jau matau turi kažką pasidarę panaušaus į smart house valdiklį, tik gal trūksta UI: DIN versija
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 10 26, 06:55)
Jei namas pasyvus - tegul dingsta. Nieko nenutiks,

Tikrai taip, dėl sistemų neveikimo tragedijos nebus, norėjau akcentuot kad EVOY siūlomas įrenginys nėra optimalus kainos/funkcionalumo/tinkamumo atžvilgiu esant trumpalaikiams nesklandumams su elektros tiekimu. O jei gyvenate kokiam Rūgpienių kaime kur elektra per šventes wink.gif tai ir generatorius nepakenks, nors vis tik balsuočiau už vėjo energiją, gaila, kad tiek mažai turim saulėtų dienų nes po truputi pinga ir saulės jėgainės. Beja signalizacijai persijungus į vidinio maitinimo režimą (dingus įtampai ) apsaugos pultas paprastai atsiunčia ekipažą, ir mėnesio gale gaunate sąskaita už klaidingą iškvietimą (standartinėj sutarty paprastai ~50 lt, nedaug, bet vis vien nemalonu).

QUOTE(EVOY© @ 2010 10 26, 10:42)
Konvekcija vatoje vyksta pagal labai nuspėjamą maršrutą- visa drėgmė pristatoma į labai konkrečią vietą. Nedideli drėgmės kiekiai- be problemų pasišalins natūraliu būdu (per medžio karkasą). Didesni kiekiai- statybos technologijos pažeidimas (brokas). Stori PIR/PUR kailiniai apsaugos vatą nuo didesnių problemų (peršalimo), net ir tokiu atveju duos kiek daugiau laiko drėgmei pasišalinti (iki užsiveis pelėsio plantacija). Jei jau padėtis su medienos drėgnumu visai ne kokia- yra grąžtas, bet tai jau broko taisymas darant broką.
Sunku tokiam atvejui surasti kokį aprašą ar iliustraciją. Kam šaus į galvą dėti sprendimus problemų, kurių aplamai negali egzistuoti...

Patikslinsiu: išlaidaujama ne dėl kontrolerio, o dėl komforto. Statantis vidurį laukų- vargu ar kas galės garantuoti, kad ištisomis dienomis neteks sėdėti be elektros, ir eiti į kiemą kurti laužą arbatai pasišildyti.
UPS'as? Be abejo. Kitaip pabos softą perinstaliuoti.
Apsauga nuo viršįtampių, žaibolaidis- tai kaip ir savame suprantami/nediskutuotini dalykai.
O generatoriai su elektriniu starteriu nebūtini nauji. Koks tikslas išlaidauti ant sistemos, kuri gali būti (ir dar galbūt) panaudota tik kartą per metus. Ligoninėse jie būna stovi metais užmiršti (net kai reikia, apmusyjusi automatika nesuveikia). O tvarkingą dėvėtą- galima pasiieškoti už n kartų mažesnę kainą.

Sienos kils tik pavasari, yra laiko dar apsispręst dėl PIR. Tai labiausiai lems jo kaina ir prieinamumas tuo metu. Bet kuriuo atveju dėl drėgmės manau nebus blogiau nei karkasą iš išorės apkalus OSB ? smile.gif

QUOTE(EVOY© @ 2010 10 26, 11:32)
Mano pirmoji pažintis su ELSIS žaisliuku baigėsi be rezultatų.


Ši tema man taipogi įdomi, netiek dėl praktinio panaudojimo savo namuose šendiena, kiek dėl supratimo kokius kabelius išvedžioti sienose, į ką dar atsižvelgti statant, kad netektu veliau ardyt arba ieškot dalinių sprendimo būdų. Keista Elsio politika, su specifikacijų ir galimybių įslaptinimu. Nors po lozungu "pritaikoma kiekvienam konkrečiam užsakovui" paslėptas požiūris parduokim mažiau, bet iš kiekvieno nulupkim maksimumą nedidelėj įmonėj su darbuotoju trukumu pasiteisiną. Labai gera prezentaciją savo kontroleriui padaręs Jonis. Jei planuose būtu KK vien dėl user friendly politikos Jonis taptu kandidatu nr.1 katilinės elektronikai tiekti smile.gif Net gi nežiūrint į tai, kad tai vieno žmogaus projektas, kuris kažin ar kaip įformintas ir kiek bus palaikomas. WYSIWYG privalumas veikia ir čia. Norėtus ir man gauti elsio popierėlius, teko truputi susidurti eletroschemom, kiek suprasiu pasistengsiu ir kitiem paaiškint.

Papildyta:
Kai rašiau nemačiau sarune+ posto, todėl sudėjau linkus į Jonio tinklapi, vis tik žvilgtelėt verta ir į juos- labai smagustebėti sistemos veikimą realiame laike smile.gif Tikriausiai greitu metu prireiks atskiros temos "Protingas namas" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laura_online: 27 spalio 2010 - 02:37
QUOTE(Laura_online @ 2010 10 27, 03:20)
Labai gera prezentaciją savo kontroleriui padaręs Jonis. Jei planuose būtu KK vien dėl user friendly politikos Jonis taptu kandidatu nr.1 katilinės elektronikai tiekti smile.gif Net gi nežiūrint į tai, kad tai vieno žmogaus projektas, kuris kažin ar kaip įformintas ir kiek bus palaikomas. WYSIWYG privalumas veikia ir čia.  Norėtus ir man gauti elsio popierėlius, teko truputi susidurti eletroschemom,  kiek suprasiu pasistengsiu ir kitiem paaiškint.

Papildyta:
Kai rašiau nemačiau sarune+ posto, todėl sudėjau linkus į Jonio tinklapi, vis tik žvilgtelėt verta ir į juos- labai smagustebėti sistemos veikimą realiame laike   smile.gif Tikriausiai greitu metu prireiks atskiros temos "Protingas namas"  smile.gif


Labai džiugina, kad mūsų gretos pildosi žmonėmis, su IT ir elektronikos žiniomis. Labai tikiuosi pagalbos. Jonis man, kaip vidutiniam vartotojui, pasirodė lygiavertis konkurentas ne tik "rinkos lyderiams" bet ir elsiui - bent jau schemos labai neša į elsio. Priimant domėn, kad Biržų jonis turėtų būti "paprastas bachūras" yra labai realu gauti produktą už realią kainą, be 5k+pvm monitorių ir 1k pultelių. Todėl laukiu 'ITišnikų' vertinimų, ir jei bus teigiami - verta pasiskambint ar net nuvykti į alaus sostinę. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sarune+ @ 2010 10 27, 00:13)
Jei ką tai mane irgi prijunkite prie kaban. Nelabai daug žinių liko iš fizikos kursų, reikėtų atsišviežinti, bet kiek pamenu tai infraraudonieji spinduliai priklauso optiniam diapazonui (nors ir akim nematom). O optinio diapazono spinduliai pasižymi savybe, kad yra sugeriami jau neskaidrių kūnų paviršiuje.
Tingiu toliau aprašinėti išvadas, bet jos daugiau mažiau sutinka su kaban (kad ir koks jis nihilistas  drinks_cheers.gif ).


Aš kaban logikoj matau tokį "prakolą" - šilumos spinduliavimas kerta gipsą, atsispindi nuo folijos ir atspindys gipse numiršta jį šildydamas, atgal į patalpą negrįžta. Anot kaban gipsas kaip diodas - šilumą praleidžia iki folijos, bet nepraleidžia atgal į patalpą.
Kitas momentas - mes čia ginčijamės, bet pasaulis kaip dėjo foliją taip ir toliau deda... Gaunas mes bandom dviratį išrast? Gudresni už gudrius? Gamyklas pastatė folijai gamint, ir jų pardavimai laikosi tik klaidinančios reklamos dėka?
Atsakyti
Folijos dejimui as pritariu tik tuo atvieju kai tarp folijos ir pvz gipso yra oro tarpas,o po betonu folija,tai pinigai i uzpakali.. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 10 27, 10:32)
Folijos dejimui as pritariu tik tuo atvieju kai tarp folijos ir pvz gipso yra oro tarpas,o po betonu folija,tai pinigai i uzpakali.. bigsmile.gif

Ant mūro(blokelių) sienos dėčiau nedvejodamas - folija garantuotų sandarumą dėl galimai nekokybiškų siūlių, neatsižvelgiant yra ar nėra tarpas.
Kaip reikėtų foliją tvirtinti - kita problema, jei noras gipsą klijuoti o ne sukti, nes sukti(mano atveju) yra problematiška - nelabai yra prie ko.
Atsakyti
QUOTE(sarune+ @ 2010 10 27, 00:13)
Jei ką tai mane irgi prijunkite prie kaban. Nelabai daug žinių liko iš fizikos kursų, reikėtų atsišviežinti, bet kiek pamenu tai infraraudonieji spinduliai priklauso optiniam diapazonui (nors ir akim nematom). O optinio diapazono spinduliai pasižymi savybe, kad yra sugeriami jau neskaidrių kūnų paviršiuje.
Tingiu toliau aprašinėti išvadas, bet jos daugiau mažiau sutinka su kaban (kad ir koks jis nihilistas).

Yra vis tik pvz., kurie ir patvirtina, ir paneigia tai ką bando nerišliai (oi tinginys!) išdėstyti kaban. Jei Žemė sugertų viską ką duoda Saulė, ir didžiąją dalį neišspinduliuotų atgal infraredo pavidalu- Žemė geriausiu atveju būtų kunkuliuojančios magmos katilu.
Gal tai ir kiek erzina kaban'ą, bet в просторечии tai vadiname atspindėjimu (praleisdami visus niuansus, ir ne fizikams visiškai nereikšmingas detales). Ir mums jokio skirtumo, ar atspindi pati plėvelė- ar plėvelės „prikaitinta“ GKP išspinduliuoja. Išspinduliuoja į visas puses- reiškia lieka kas tai ir patalpoms...
Galima sutikti su kaban, kad spinduliuotė žaidžia mažiausiai- kiti šilumos praradimo būdai NEPALYGINAMAI „efektyvesni“. Todėl jei kaban'o nihilistinius 0,01 % konvertuoti į normalius kokius 5 %- tai jau gėris, kurį galima įtraukti į „centas prie cento“ politikos nuostatas.
Papildyta:
QUOTE(sarune+ @ 2010 10 27, 00:13)
Pradžiai gerai būtų, kad EVOY išmuštų visą įmanomą dokumentaciją.

Šiaip tai nusiteikęs ne ką tai išmušinėti, o normaliai bendrauti.
Ne jie vieni LT rinkoje- tik kad turi lietuvišką softą, ir visumoje tai profesionalus darbas už prieinamą kainą.
Neturiu laiko sekti visų gamintojų naujienas- gal Jūs turite daugiau info? Skiriu laiko tik savo kažkodėl tai mėgiamam Samsung'ui. Jie jau nuėję toli į priekį, ir sunku lyginti rezultatus. Pats Protingo namo traktavimas visai kitoks. Perki viską pas juos (pradedant domofonu, ir baigiant šaldytuvu ar pan.)- ir visa tai jau bus apjungta į visumą (integruota įrangoje ir apjungta belaidžiu). Pabrėšiu: vartotojas gaus ne kažkokį sunkiai įkandamą kontrolerį. Tai bus elementarus DVD grotuvas ar pan. Žodžiu: vartotojas net ir nesužinos termino „kontroleris“ reikšmės- nesusidurs su tuo.
O tai kas pas juos jau praeitas etapas- gali būti visai įdomu mūsų tautiečiams. Tereikia „susilietuvinti“ softą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 27 spalio 2010 - 10:21