Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos IV

QUOTE(kaban @ 2010 10 25, 18:31)
o jei nudves - nudves viskas iskart? nei sildymo nei apsvietimo..

Jau laukiau tokio pasisakymo! Bravo kaban, savam stiliuj, respects smile.gif
Pats panardykit aprašymuose, ten labai aiškiai akcentuojama, kad viena grandis mirus kitas palieka gyvuot be poveikio...
Papildyta:
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 25, 18:20)
Šiaip tai rinkoje softą galima rasti nuo 18 $ (primityvi) iki 500 $ su valdymo balsu funkcija (jei sugebėsite su programa susikalbėti angliškai). Aišku- galima parsisiųsti komunistinę dvasią propaguojančių altruistų patobulintas iki 0 $...
Kaip tai norėčiau šitą IT briedą patikėti profui ar superžinovui - mėgėjui...

Kas liečia lietuvišką softą. Truputi neramina sakinys "Intelektualaus būsto sistema konfigūruojama ir pritaikoma kiekvienam konkrečiam užsakovui pagal jo poreikius ir turimas inžinerines sistemas namuose". Sunku buvo paruošti universalią, kurią "konfigūruoti ir pritaikyti" galėtų pats žmogus, gebantis pasiruošti bent excelinę lentelę?


"Kiekvienam užsakovui pagal..." - čia įprastas fintas, mes parduosim bet be mūsų jūs - žuvęs. Kelio galas tik pas mus. PVZ - visos a/m pagamintos po 200m(kai kurios ir anksčiau), nebeužtenka gerų įrankių(kuvandos, mantiruotės smile.gif ) pasiremontuoti atrodytų paprasčiausios problemos. Vietoj sankabos daviklio(jungiklis po pedalu) programuojamas išminamas guolis su kintamu magnetiniu lauku. Kaip manote - nuo to sankaba veikia patikimiau, ar čia tam, kad kelio galas tik pas gamintojo oficialų atstovą su serviso valandos kaina 100+pvm?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 25 spalio 2010 - 17:45
QUOTE(kaban @ 2010 10 25, 18:40)
tai kad nudves tada, kai turintis rankas bus toly toly o vaikai alkani saltije ir tamsoje skes.. tie biudzetiniai kontroleriai megsta degti kai nereikia.. o jokiu apsaugu jie neturi.. faktishkai reik dublioti biggrin.gif kaip kosminiam laive smile.gif

Jei Pasyvus namas- jau ne šaltyje.
Jei Pasyviame name atsiras vietos elektros stotelei/generatoriui- jau ne alkani ir ne tamsoje, ir nereikės nieko dubliuoti.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2010 10 25, 18:53)
"Kiekvienam užsakovui pagal..." - čia įprastas fintas, mes parduosim bet be mūsų jūs - žuvęs. Kelio galas tik pas mus.

Kiek kitaip traktuočiau. Manau, kad čia net dvokia provincijos mąstymu. Turi neblogą daiktą, padaryk universalų ir daugiakalbį- ir eik užkariauti pasaulio. Spėju, kad lenkas taip ir pasielgtų. Bet ne- geriau kaip įprasta stekenti savo tautietį!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 25 spalio 2010 - 17:58
QUOTE(Vilienė @ 2010 10 25, 18:53)
Jau laukiau tokio pasisakymo! Bravo kaban, savam stiliuj, respects smile.gif
Pats panardykit aprašymuose, ten labai aiškiai akcentuojama, kad viena grandis mirus kitas palieka gyvuot be poveikio...


na jokiu ten aprasymu as neradau, gaila deje, pats senai ta tema domiosi.. aisq matosi kad cia ne tas biudzetinis variantas uz 100 lt, bet detaliau - sunku komentuoti..

bet mano nuomone ne apie konkreciai si kontroleri - labiau apie visa centralizavimo principa.. man atrodo kad isvis nereikia centralizuoti visu sistemu valdymo - del saugumo ir protingumo principu smile.gif Va monitoringa butu gerai apzenyti - beeeeet tai neeiline uzduotis, patikekyte.. todel tokiems kontroleriams lieka zaidimai su uzuolaidom ir pan., kuriai tikrai sunku nustatyti butinybes statuso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 10 24, 19:50)
Tuomet reikia pasidomėti, iki šiol turėjau info apie oro tarpo būtinumą. Ar esat įsitikinęs? Gal jos dirba skirtingai - be tarpo sandarina tik konvekcijos prasme? Spinduliavimo neizoliuoja?
Trisluoksne armuota plevele su aliuminio folija naudojam jau penkti metai. Kad ir kaip subjektyviai nuskambetu, bet kai kambaryje yra karstas radiatorius, tai priejus prie sienos kurioje po gipsu be jokiu tarpu yra plevele, susidaro ispudis kad ir nuo sienos "pucia" siluma. Plevele geba grazinti atrgal i patalpa iki 90proc spinduliavimo budu perduodamos silumines energijos, o tai labai grazios israiskos kuro prasme. Atsipirkimas per pirma sildymo sezona. Investicija labiau nei verta.
Po grindiniu sildymu naudojama be jokiu tarpu, irgi veikia. Termose plieniniam arbata irgi betarpu,bet tai netrukdo karstos islaikyt iki vakaro, nors varza ten juokingai maza, juk metalas su plonu oro tarpsluoksniu.
Lygiai tai paciai ir su plevele. oro tarpas gali inest nepageidaujama difuzija konstrukcijoje, o difuzija yra vienas is 3 silumos perdavimo budu. Taigi galima susinaikinti tuos kelis procentus atspindzio efektyvumo del tarpo ar pasidaryti dar blogiau. Po betonu ant pleveles su atspindziu as paprastai dar uzkloju pakuotes nuo polistirolo, ar statybines pleveles, kad tiesioginio kontakto su betonu nebutu.
Siaip idomu butu paskaiciuoti ekvivalentine varzine verte to atspindzio. Tik metodika tinkama parinkt reiktu. Manau butu mazdaug +R=2.
Atsakyti
Silumos spinduliavimas - elektromagnetynes bangis. Ju judejimas erdveje priklauso nuo erdves savybiu bei bangos ilgio. Kuo ilgesne banga ir tankesne erdve - medziaga, tuo trumpesnis kelias. Silumos bangos yra ilgos, ilgesnes uz sviesos bangas, todel labai gerai sugeriamos visu medziagu. Praktishkai tai reishkia, kad banga labai negyliame sluoksnije paverciama siluma, medziaga isyla.. gylis - keli mm.. praktishkai galyma paziureti i medziaga pro sviesa, prie kokio storio sviesa nepraeina - prie tokio ir silumos spindulavimas jau nepraeis (is tikro prie dar plonesnes).

Dabar paziurekime kaip vyksta sumustnis grindyse - betonas - folija- putplastis.. betonas siltas ir spindululioja - filija daleiskim atspindi silumos bangas (xixi - atseit) - oi kaip viskas grazu.. bet foloija pati isyla nuo to pacio betono silumos perdavimo budu ir pati toliau spindulioja i putplasti.. ta spinduliote keli mm putplascio sugeria ir ju temp siek tiek pakyla (dalis laipsnio is akies).. viskas.. klausimas - kam reikia folijos??
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 25, 12:54)
Jei tai karkasinės sienos buterbrodas: nėra problemų pačiomis primityviausiomis priemonėmis įrengti „kelius“ medienoje užsilikusiai drėgmei pasišalinti.


Taip tai bus karkasas, bet labai nesinori tuos kelius įrenginėt, bijau, kad jei ten keliaus drėgme tai kartu ir šiluma. Nors gal but neteisingai įsivaizduoju, gal turit koki brėžinuką su pjūviu blush2.gif
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 25, 17:57)
Jei Pasyvus namas- jau ne šaltyje.
Jei Pasyviame name atsiras vietos elektros stotelei/generatoriui- jau ne alkani ir ne tamsoje, ir nereikės nieko dubliuoti.


O čia jau neteisingas požiūris. Kam taip išlaidaut del kažkokio kontroleriuko ? Pirma generatorius neapsaugos nuo gedimo del VST/RST ar žaibo kaltes. Tam reikia kiek protingesnio UPS.
Antra dingus įtampai maitinti gyvybinėms PN sistemoms pilnai pakaks to paties UPS su sinusu išėjime (kad tiktu maitinti induktyvinę apkrovą: siurblius ir ventiliatorius) bei papildomu akumuliatorių bloku.
Trečia vaikai kažin sugebės patys užkurti dyzelinį generatorių, na nebent jau gerokai paūgėja, arba kas savaite praeinantis civilines saugos kursa g.gif O su elektriniu starteriu generatoriai nuo 7k- neverta, truputi pridėjus turėtume nuosava vėjo malūnėlį kieme. O jei įtampa dingsta kai nieko nėra namie...?
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 25, 13:11)
O jau su tokiu nieku...
Manau, kad ir Jums tai nesudarytų problemų. Su instaliacijos išvedžiojimu, daviklių tvirtinimų ir visą ko sujungimu į visumą- žinių pakaktų (jei atidžiai skaitote naudotojo vadovus, ir pažodžiui jais sekate).
.....
Man asmeniškai nepatiko tai kas gavosi Elsiui. Jei tik pagrindinis momentas: vartotojui nedraugiška/per primityvi aplinka. Komandoje jiems labai pritrūko menišką sielą turinčio žmogaus...



Tas ELSIS žaisliukas tikrai įdomus eksponatas. O kaina sakyčiau netgi labai gera. Tik įdomu koks ten soft'as viduje ir ko prie to žaisliuko papildomai reikia: ar galima jungti tiesiai analoginius daviklius, ar skaitmeninius? O gal reikia papildomų mikrokontrolerių? Plius kaip su įvairių pavarų pajungimu?
Ir įdomu kokia valdymo sąsaja, kaip suprantu ten net keletas variantų, tiek per web'ą, tiek tiesiogiai per lokalų lcd, tiek per GSM.
Kaip supratau EVOY jau susipažinęs su šia sistema, gal galėtų kiek detaliau papasakoti? Gal kokį speką turite? O gal net pačio bloko schemą?

QUOTE(EVOY© @ 2010 10 25, 13:31)
Jei būčiau žinojęs kad sudomins- būčiau įdėjęs kokią kitą nuorodą. Visa esmė tame, kad jei vis vien tektų įsigyti naują TV ir kompiuterį- kartu gautumėte „nemokamą bonusą“ Protingo namo valdymui. O ir šeimininkė ko gero apsidžiaugtų tokiu „viskas viename“ virtuvėje, ir kiek ilgiau ten užsilaikytų: ir maistą ruoši, ir serialą pažiūri, ir SM parašinėji... Čia toks vyriškas „gudrumas“. O gal pavyktų apgauti?


Čia yra paprasčių paprasčiausias kompiuteris ir tiek. Nu tik kad yra multitouch ekranas ir dar plius įdėtas į vidų DVB tuneris. Jau ne vieni metai kaip gaminami all-in-one kompai, pvz. MSI. O multitouch ekranai netolima visų namų ateitis, plinta kaip virusas. Pvz. praktiškai visi nauji rimtesnis telefonai yra su multitouch ekranais, pvz. iphone(iOS), android, winMo7, meeGo ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2010 10 26, 00:19)
. O jei įtampa dingsta kai nieko nėra namie...?


Jei namas pasyvus - tegul dingsta. Nieko nenutiks, kas blogiausia - elektroninė saugos sistema mirus, bet fizinė apsauga lieka(spynos). Kiek per jūsų gyvenimą yra dingus elektra ir kokiam laikui? Mano patirtis -3...4val ilgiausiai. Tuo metu su šildymu problemų nebus jokių, jei pasyvus namas tai per parą be šildymo temperatura neturėtų pakisti daugiau nei 1C. Ventiliacija - na jei jau kils grėsmė sveikatai prasiversim langelį, per 3-4val šilumos nuostoliai nebus įspūdingi(nereik laikyti atvirą, pravėdinai-uždarei). Kitą vertus net ir be centrinio kontrolerio netekus maitinimo mirs tos pačios sistemos, juk ranka nei ventiliatorių nei cirkuliacinių nepasuksi - todėl centrinis kontroleris nesuteikia jokių papildomų bėdų dingus srovei.
Vėjo jėgainė, kai kalba sukas apie 5.000-7.000Lt yra labai patrauklus dalykas. Žiūrėkit, praeis dar 3-5m ir už 10.000 galėsim gauti 5-7kw. Tuomet VST/RST pasiliksim kaip rezervinę galią! Tai išties skamba nuostabiai - energetinė nepriklausomybė. Dario, mano pastebėjimais, labiausiai pažengęs šioje srityje. Aš linkęs kooperuotis - taip gal pasiektume dar geresnę kainą.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 10 26, 00:05)
Silumos spinduliavimas - elektromagnetynes bangis...

Na taip... Bet pažiūrėkime iš kito galo. Karkasinei sienai reikalinga patikima izoliacija nuo garų. Elementari garo izoliacinė plėvelė Senukuose kainuoja 0,83 Lt/m². Atspindinti plėvelė- 1,65 Lt/m². Skirtumas 0,82 Lt/m². Nediskutuojant klausimo per kiek metų ji atidirbs šį kainų skirtumą (realiai atspindi 10 % infraredo ar 90 %): matote prasmę dėti paprastą?
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 26, 11:17)
Na taip... Bet pažiūrėkime iš kito galo. Karkasinei sienai reikalinga patikima izoliacija nuo garų. Elementari garo izoliacinė plėvelė Senukuose kainuoja 0,83 Lt/m². Atspindinti plėvelė- 1,65 Lt/m². Skirtumas 0,82 Lt/m². Nediskutuojant klausimo per kiek metų ji atidirbs šį kainų skirtumą (realiai atspindi 10 % infraredo ar 90 %): matote prasmę dėti paprastą?


as nematau prasmes deti atspindancia - kodel, parasiau.. geriau uz ta dviguba kaina dvigua sluoksni uzdeti izoliacijos, arba pirkti ne senukose kokybishkesne..
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2010 10 26, 00:19)
Taip tai bus karkasas, bet labai nesinori tuos kelius įrenginėt, bijau, kad jei ten keliaus drėgme tai kartu ir šiluma. Nors gal but neteisingai įsivaizduoju, gal turit koki brėžinuką su pjūviu

O čia jau neteisingas požiūris..

Konvekcija vatoje vyksta pagal labai nuspėjamą maršrutą- visa drėgmė pristatoma į labai konkrečią vietą. Nedideli drėgmės kiekiai- be problemų pasišalins natūraliu būdu (per medžio karkasą). Didesni kiekiai- statybos technologijos pažeidimas (brokas). Stori PIR/PUR kailiniai apsaugos vatą nuo didesnių problemų (peršalimo), net ir tokiu atveju duos kiek daugiau laiko drėgmei pasišalinti (iki užsiveis pelėsio plantacija). Jei jau padėtis su medienos drėgnumu visai ne kokia- yra grąžtas, bet tai jau broko taisymas darant broką.
Sunku tokiam atvejui surasti kokį aprašą ar iliustraciją. Kam šaus į galvą dėti sprendimus problemų, kurių aplamai negali egzistuoti...

Patikslinsiu: išlaidaujama ne dėl kontrolerio, o dėl komforto. Statantis vidurį laukų- vargu ar kas galės garantuoti, kad ištisomis dienomis neteks sėdėti be elektros, ir eiti į kiemą kurti laužą arbatai pasišildyti.
UPS'as? Be abejo. Kitaip pabos softą perinstaliuoti.
Apsauga nuo viršįtampių, žaibolaidis- tai kaip ir savame suprantami/nediskutuotini dalykai.
O generatoriai su elektriniu starteriu nebūtini nauji. Koks tikslas išlaidauti ant sistemos, kuri gali būti (ir dar galbūt) panaudota tik kartą per metus. Ligoninėse jie būna stovi metais užmiršti (net kai reikia, apmusyjusi automatika nesuveikia). O tvarkingą dėvėtą- galima pasiieškoti už n kartų mažesnę kainą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 26 spalio 2010 - 10:43
QUOTE(sarune+ @ 2010 10 26, 00:47)
Kaip supratau EVOY jau susipažinęs su šia sistema, gal galėtų kiek detaliau papasakoti? Gal kokį speką turite? O gal net pačio bloko schemą?

Čia yra paprasčių paprasčiausias kompiuteris ir tiek...

Mano pirmoji pažintis su ELSIS žaisliuku baigėsi be rezultatų. Velnias tempė už liežuvio, ir pradėjau dėstyti, ko iš softo norėtų užsakovas. Jie tai palaikė atviru įžeidimu- ir vos ne durimis per nosį...
Dabar turiu naują e-adresą, ir teks viską pradėti iš naujo. Gal pavyks galų gale susitarti, ir tokia sistema neužilgo bus sumontuota. Tuomet ir turėsiu tikslesnės info. Šiaip tai gavosi taip, kad pigiau įrengti šią sistemą, nei šildymo/vėdinimo sistemos sulietuvinimą, monitoringą ir nuotolinį valdymą iš brendinių produktų.

Na taip... Bet sutikite, kad panašus dalykėlis virtuvėje- kaip tik savo vietoje. Tuo labiau, kad centralizuotas namo sistemų valdymas dažniau įrenginėjamas kaip tik virtuvėje arba šalia jos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 26 spalio 2010 - 11:33