Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos IV

Norėčiau sužinoti iš besistatančių ar ketinančių statytis PN iš liktinių polistirolų klojinių. Domina tik sveikatos požiūriu: Taigi, ką atsakytumėte, jei Jūsų paklaustų, ar tokio namo vidinės sienos suderinamos su sveika ir ekologiška aplinka? Ar nebijote, kad toks didelis kiekis polistirolo galėtų paveikti Jūsų sveikatą?
Jūsų atsakymas galėtų padėti man apsispręsti galutinai, kokį namo konstruktyvą rinktis.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 20, 21:56)
Nemanau, kad būtų labai sudėtinga lauko apdaila "aprūpinti" liktinius klojinius.


Patikėkit - pakankamai didelė problema. Dėl ypatingai mažo tankio EPS klojiniai turi bjaurią savybę plaukti betone ir vandenyje. Yra labai sudėtinga juos sumontuoti IDEALIAI. Todėl liktų negražūs tarpai išorės apdailoje. Vidinė pusė irgi gaunama labai panaši - aišku glaistyti ir dažyti neišeis, bet plyteles dėti - neproblema. Tik apdaila ir yra bene vienintelis rusiškos technologijos privalumas, kas lietuviams patiks - jtm kaip gerai spintelės laikos ant karkaso! smile.gif
Papildyta:
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 21, 00:20)

Tačiau vaikinas visiškai suerzino, ir kilo noras pasidomėti: iš kur niekur iki šiol nematytas negirdėtas nikas- turi tokį įspūdingą postų skaičių. Pasirodo: plušo jis ten pat, kur ir visi  spuoguoti paaugliai- kabindamas moteriškaites temose, kurios daugeliui nėra net ir žinomos.
Nesenai jūsų juokais klausiau - ar turite savų spec. tarnybose, dabar jau rimtai taip galvoju smile.gif . Pagarba už operatyvinius sugebėjimus! Apgailestauju, kad reikia taikyti tokias priemones dėl kažkokio š.. po lapu.

P.S. Pagal standartinį internetinių trolių scenarijų- toliau turėtų sekti mano seksualinės orientacijos aptarimas.
Ne tik operatyvinių, bet ir ekstrasensinių sugebėjimų, nuspėti, kad ir labai netolimą, bet - ateitį? smile.gif


Papildyta:
QUOTE(Laimorone @ 2010 10 21, 17:03)
Norėčiau sužinoti iš besistatančių ar ketinančių statytis PN iš liktinių polistirolų klojinių. Domina tik sveikatos požiūriu: Taigi,  ką atsakytumėte, jei Jūsų paklaustų, ar tokio namo vidinės sienos suderinamos su sveika ir ekologiška aplinka? Ar nebijote, kad toks didelis kiekis polistirolo galėtų paveikti Jūsų sveikatą?
Jūsų atsakymas galėtų padėti man apsispręsti galutinai, kokį namo konstruktyvą rinktis.


Aš iš esmės nesu "žaliai" gyvenantis - ir užterštu oru pakvėpuoju, ir įtartinus maisto produktus su standartišku E.. bukletu perku ir vartoju, aplamai ne iš tų, kur nesveikai saugo sveikatą(geras kalambūras, a?). Todėl toks aštrus klausimas dėl EPS poveikio sveikatai išvis nekilo. Paguosdamas galiu atpasakoti, kaip man įrodinėjo eps "neutralumą": jūs nueinate į supermarketą ir perkate išfasuotą žalią mėsą, kulinarijos gaminius(sausainius ar tortus), kai kurias daržoves - ir gaunate tai ant eps padėkliuko apvilkto plėvele. Tai jei maistą žmonės deda į eps tai kodėl namo negali statyti? Kur žiūri sveikatos centras,veterinoriai jei EPS nuodingas? smile.gif
Giliai širdy tikiu kad taip ir yra. Kartais tinka posakis: mažiau žinai-ramiau miegi. Iš esmės kvailas, bet kartais labai tinkamas. smile.gif
Atsakyti
Grįžtu prie PIR/PUR. Turim labai neblogas kainas iš Kingspan, viena bėda - kainos EXW(ex work - iš gamyklos, o gamykla Hereford, UK). Kainoraštį prikabinu(jei pavyks, jei ne - lauksim Pylenskio pagalbos). Lenkai bando išspręsti transportą iki savęs, daviau praktinių patarimų - gal suveiks ir galėsim(teoriškai) truputi brangiau, bet pirkti Lenkijoj. Patiko atkaklumas - visgi pramušė, gavo kainas, žiūrėsim kaip bus toliau.
Šiap tai realu būtų padirbėti su Kingspan, tik čia jau ne mūsų nameliūkščiams - reiktų imti tikra didmena užsitikrinant konkurencingą transportą(pvz 45HC door-to-door iš Hereford įmanoma 1600-1650EUR)
Su failo kėlimu vamzdis - reiktų apskųsti kokiam moderatoriui. Failas tik 101kb, .pdf, nesuprantu, kodėl neduoda.
Sekanti "opcija" lenkiškai-lietuviška: Lenkiška Ecotherm per lietuvišką Rufax (ačiū well'ui už info apie Rufax). Direktorė p. Irutė - paslaptinga. Pasisiūliau nemokamai pareklamuoti produktus - pokalbis vos nesibaigė nuorodomis apie genitalijas. Aš asmeniškai su šia įmone bendrauti nebenoriu, nežinau, ko reikėjo "užsiparinti" dėl info skleidimo, matyt konkurencija yra "achilo kulnas", baisus dalykas. "Kainoraštis" labai lakoniškas, todėl jį pats ir įdedu:
Šlaitiniam stogui naudojamos Ecotherm TIPLINE XR plokštės.
10 cm storio kaina – 45,80Lt/m2,, 5 cm – 28,06 Lt/m2.
Kainos pateiktos be PVM, iš sandėlio Domeikavoje.

Kaip matome, kainos - ne geriausios. Todėl linkstu link Balex metal(netikėtai pravažiavau pro jų gamyklą pirmadienį; netinkamu laiku vizitui). Arba galime bandyti kalbinti Ecotherm tiesiogiai, tam reiktų sukaupti užsakymą apie 80-90 kubų kas leistų pigiai išspręsti transportą. Man kartais būna galimybė imti ir mažiau - jei kokia mašina tuščia važiuotų netoliese...Bet tik ne 11m ilgio.

Tago gamintojai apgailestavo, kad negali pasiūlyti paprastų plokščių - jie gamina vien tik "sandwich" pramoninei statybai. Mums tai netinka.
Dar lyg Frost likę, bet jų kainorašty lyg 18eur/m2 - arba ne taip supratau, nes atrodo nepatraukliai.
Tiek žinių apie PIR/PUR šiai dienai.

Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 10 21, 18:50)

Šlaitiniam stogui naudojamos Ecotherm TIPLINE XR plokštės.
10 cm storio kaina – 45,80Lt/m2,, 5 cm – 28,06 Lt/m2.
Kainos pateiktos  be PVM, iš sandėlio Domeikavoje.




putplascio 10 cm apie 12-15 kvadratas.. 3-4 kartus pygiau..
Atsakyti
user posted image
Ka veikiat melieji?Kur AVOY trolis,kaip ten tuos langus montuoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viesulas: 21 spalio 2010 - 19:15
QUOTE(kaban @ 2010 10 21, 19:46)
putplascio 10 cm apie 12-15 kvadratas.. 3-4 kartus pygiau..

Dar primeskit lambdas 0,035 / 0,022 ir nebebus 3-4kartus. Ir dar parodykit man putplastį 11000 x 1175 x 100.
Dar galima ne su rufax bet su balex lygint, irgi nebeišeis nei 3 nei 4k pigiau.
Kiekvienas turi teisę žinoti ir rinktis. Jokios prievartos.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 10 21, 09:09)
Panašią temą buvom truputi užgriebę - arba architektė visiškai buka, arba(man labiau galimas variantas atrodo) užsakovas viską pats labai gerai supranta o architektė reikalinga tik idėjai nugulti popieriuje ir gauti statybos leidimą. Nebandėt jam patart, atkreipt jo dėmesį į idiotiškus sprendimus? Bet jei su babkėm viskas ok ir px kiek šildymas kainuos tai gali kuolą ant galvos tašyt...
Demesi atkreipiau aisku, parodziau kur problemos. Kaika pakeitem statybu eigoje, kad patogiau butu, bet isoriskai projektas liko nepakites praktiskai, nes kai as gavau projekta tai jau buvo statybu leidimas ir kazka keisti jau buvo veloka, o ir klientas pasyviom idejom neuzsikreciantis toks. Namo reik silto, bet giliau nelenda.
Va kai budavo klientas dar projektavimo stadijoj derinasi projekta, tai tada daug blogu sprendimu pavyksta eliminuoti ar bent jau laiku nurodyti problemas, kol statybu leidimas neisduotas, bet nevisada taip buna ir nevisi klientai i tai kreipia demesi.
Kol architektams tai nerupi ir jie neprojektuota teisingu statiniu sitas reikalas juda turbut tik tiek kiek SM cia keletas zmoniu judina. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimorone @ 2010 10 21, 17:03)
Norėčiau sužinoti iš besistatančių ar ketinančių statytis PN iš liktinių polistirolų klojinių. Domina tik sveikatos požiūriu: Taigi,  ką atsakytumėte, jei Jūsų paklaustų, ar tokio namo vidinės sienos suderinamos su sveika ir ekologiška aplinka? Ar nebijote, kad toks didelis kiekis polistirolo galėtų paveikti Jūsų sveikatą?
Jūsų atsakymas galėtų padėti man apsispręsti galutinai, kokį namo konstruktyvą rinktis.

Jei apie polistirolo išskiriamas visokiausias dujas.
Jas fiksuoja tik jautrūs chromatografai ir rezultatas: „nur informatorische Ergebnisse“ (atrasti tik pėdsakai). Testavo ir PIR/PUR iš vidaus „apvilktas“ patalpas- rezultatas identiškas. Kelis pirmuosius eksploatacijos metus kiek daugiau išskiria tik termoputos. Tačiau tikrai ne tiek, kad su tuo lengvai nesusitvarkytų rekuperacinė. Be to, stipriai pasikeitė pati PIR/PUR „receptūra“, ir ši medžiaga tapo kone „žalia“. Negaliu garantuoti 100 %, nes neradau tyrimų, kai polistirolas „paslėptas“ po tinku: greičiausiai tinkavimas panaikina ir tuos „nur informatorische Ergebnisse“.

Jei apie mikroklimatą patalpose aplamai.
Kai statotės Pasyvų namą- visu 100 % atsakingu už mikroklimatą patalpose paskiriate šildymo/vėdinimo sistemą. O jos galimybės- praktiškai beribės (tiksliau- apribotos tik kainos).
Kai kalbama apie Standartą- vėlgi viską turite patikėte šildymo/vėdinimo sistemai (arba koreguoti pačią komforto sąvoką). Kalbos apie sienų kvėpavimus ir t.t.- 92 % yra absoliutus бред'as, ir tik 8 % turi kiek tai pagrindo (procentai ne iš piršto laužti). Pvz.: 5 m² „kvėpuojančios“ sienos garų difuzija- atitiks tuos kiekius, kurie savaime „pasišalintų“ per rakto (5 mm diametro) skylutę. Žodžiu: joks sienų „kvėpavimas“ nė iš tolo neprilygs tam, kam yra pajėgi rekuperacinė per kelioliką minučių darbo.

Reziume: sprendimus siūlyčiau atlikti remiantis kiek kitais kriterijais (pvz. galutinė statybos kaina).
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2010 10 21, 21:01)
Dar primeskit lambdas 0,035 / 0,022 ir nebebus 3-4kartus.

Čia jei neoporas... Polistirolui skambėtų maždaug taip: "Dar primeskit lambdas 0,045-0,040 / 0,022 ir nebebus 3-4kartu".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 21 spalio 2010 - 22:52
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 21, 22:52)
Jei apie polistirolo išskiriamas visokiausias dujas...

Mes planuojame namo šiltinimą isover vata, gal žinote apie jos kenksmingumą? Nesinorėtu kad paaiškėtu po kelių metų, jog ji veikia panašiai kaip asbestinis šiferis...
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 21, 23:52)
Čia jei neoporas... Polistirolui skambėtų maždaug taip: "Dar primeskit lambdas 0,045-0,040 / 0,022 ir nebebus 3-4kartu".


Negasdinkite su 0,045, Thermodomo eps 0,033 ir 450mm(50+150+250) R-9,2. Pati medžiaga smulkiagrūdė, tik panaši į standartinės eps plokštės. Teoriškai, skaičiavimams eps turėtume priimti 0,037.
Nors paėmus kaban mėgiamo [URL=http://www.kaunosilas.lt/pdf/specifikacijos/Siloporas Neo.pdf]Kauno šilo[/URL] neoporą galima sakyti, kad jūs teisus: prie 0,032 pridėję 20-25proc gauname apie 0,04. Jei dar kils gerb. kaban klausimų - priminkime, kad neoporo jis negaus už 12-15lt/m2.

Papildyta:
QUOTE(Laura_online @ 2010 10 22, 00:38)
Mes planuojame namo šiltinimą isover vata, gal žinote apie jos kenksmingumą? Nesinorėtu kad paaiškėtu po kelių metų, jog ji veikia panašiai kaip asbestinis šiferis...

Miegokit ramiai - ji tikrai neveikia kaip asbestinis šiferis. Pats asbestinis šiferis nėra superblogis - pavojingos jo dulkės. PVZ pjaunant. Teko dar vaikystėje matyti kaip greit pjaustomi lakštai "kreizu" pabeditiniu disku - be jokių apsaugos priemonių. Dirbantieji ir aplinkiniai iki soties prisikvėpuodavo dulkių, kurios susmigdavo į kvėpavimo takus be galimybės pašalinti, o tai - kancerogenas, sukeliantis vėžį.
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2010 10 22, 00:38)
Mes planuojame namo šiltinimą isover vata, gal žinote apie jos kenksmingumą? Nesinorėtu kad paaiškėtu po kelių metų, jog ji veikia panašiai kaip asbestinis šiferis...

Taip. Isover išskiria nežymius kiekius formaldehido (vienas iš rimtesnių nuodų/kancerogenų). Formaldehidas stabilizuojamas gamybos proceso metu, ir didesni jo kiekiai įmanomi tik gaisro atveju.
Ne. Jei Isover nenaudosite kaip dekoro elemento viduje- vata bus atskirta nuo patalpų, ir niekas į kvėpavimo takus nepateks.
Truputi ne visai į temą- bet naudingas beveik vertinys iš vokiečių kalbos.
Yra aišku Formaldehyde Free vata. Tačiau kiek pamenu, įvežę jos vos konteinerį- vyrukai statybų bumo metu, išpardavinėjo ją metu kone metus. Tuo metu neprigijo LT- gal šiandien kas nors pasikeitė.
Dar vienas įdomus momentas. Vatos paprastai priklauso A1-A2 degumo klasei. Polistirolas, neoporas, XPS, PIR, PUR priklauso B1-B2 degumo klasei. Tačiau gaisro metu, minkštas šiltinimas pasirodo daug prasčiau- išskiria kenksmingesnius nuodus ir didesniais kiekiais.

Reziume. Kaip jau minėjo Vilienė- dėl Isover miegokite ramiai. Aplamai: visos šiltinimo medžiagos- pati pati pati mažiausia problema, kai kalbama apie Sveiką namą. Daug paprasčiau prisižaisti su apdailos medžiagomis, užsiveisti pelėsio veislininkystės punktą dėl nekokybiško šiltinimo ir t.t.
O žinote kas bus pavojingiausiu Jūsų namuose? Skalbimo milteliai. Kancerogenų rinkinys, kuriuo kvėpuosite 24 valandas per parą. Kadangi skalbyklių gamintojai lenktyniauja kurio aparatas išskalbs su mažesniu kiekiu vandens- bandėme improvizuoti, ir visus skalbimus papildomai praskalaudavome. Po pusantrų metų- išprotėjo skalbyklės valdymas. Bandymas sveikai gyventi šiek tiek kainavo. Bet kadangi gyslose tekantis kraujas per pus žemaitiškas- vis dar nepasiduodu...
Šiaip tai Sveikas namas- labai įdomi tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 22 spalio 2010 - 06:49
QUOTE(Vilienė @ 2010 10 22, 00:57)
Negasdinkite su 0,045, Thermodomo eps 0,033 ir 450mm(50+150+250) R-9,2. Pati medžiaga smulkiagrūdė, tik panaši į standartinės eps plokštės. Teoriškai, skaičiavimams eps turėtume priimti 0,037.
Nors paėmus kaban mėgiamo [URL=http://www.kaunosilas.lt/pdf/specifikacijos/Siloporas Neo.pdf]Kauno šilo[/URL] neoporą galima sakyti, kad jūs teisus: prie 0,032 pridėję 20-25proc gauname apie 0,04. Jei dar kils gerb. kaban klausimų - priminkime, kad neoporo jis negaus už 12-15lt/m2.

Tai priklauso nuo polistirolo tankio. Kokybiškiems liktiniams klojiniams- naudoja didesnio tankio polistirolą. Dėl to λ ir mažesnė.
Skaičiuojant varžas, naudojama tik polistirolo projektinė λ. O jei polistirolas paprasčiausiai sudėtas vienu sluoksniu ir net nefrezuotas? Taip λ gali viršyti ir 0,050 ...

Teorija lieka teorija. Praktikoje- pats suprantate kuo remiasi besistatančiojo sprendimai. O kaip pasiekiama mažesnė kaina- aiškinti taipogi nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 22 spalio 2010 - 07:00