Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos IV

QUOTE(EVOY© @ 2010 10 15, 19:32)
Dėkui Vilienei!


Jau galvojau - metėt mus čia visus smile.gif Nuo ryto ba smile.gif
Gal pakonsultuosit dėl buterbrodų? Filmuke viskas labai aiškiai parodyta, dabar abejoju dėl savo konstrukcijos. Pagal kainas aišku, kad kuo storesnes plokštes perkam tuo pigesnis kv ar kub.m. Gegnės 20cm ir jei dar 20 pir lenkiškai ant gegnių + kietesnės vatos tarp gegnių tai R: 0,2/0,022 + 0,2/0,04= apie 14(man užtektų smile.gif ). Brangesnis ir mažiau šiltas variantas 5cm pir ant gegnių, 10cm po gegnėm ir vata tarpe. O gal dar geresnį variantą galite pasiūlyti?

Dar laukiam PIR kainų:
Kingspan(atkaklus lenkas; pats skambina, teiraujasi - gal ką gero išspaus)
Tago(atseit tokių neturim, bet didesnį kiekį galim pagamint; atčiausiai nuo LT)
Ecotherm(pirma iš LT atstovo su teise apskųsti gamintojui - taip sutarėm; jei LT apetitas netiks - galim tiesiogiai)
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 10 15, 13:59)
o Jus bent jau skaiciavote ka realiai duoda tos zaliuzes, paskaiciuokit ir suprasit, kad jos niekada neatsiperka smile.gif , jos nauda duoda tik tada kai langai kiauri ir tada jos sulaiko tuos deklaruojamus kelis desimtis proc. silumos, su sandariais ir siltais langais, jos duoda mizeri naudos. dekit jei norit, bet tiek silumos, kad atsipirktu jos niekada nesutaupys.

Ne visai sutikčiau. „Sandarios“, su šiltinimu ir atgal į patalpas atspindinčiu paviršiumi- visai neblogai duoda.

Nekalbant apie vitrinas: per didesnius šalčius apsaugo stiklo paketų stiklus nuo „pasibučiavimo“ (kai stiklo paketų varža tampa niekine, bei saugo tik nuo vėjo ir kad patalpose nepripustytų), o vasarą apsaugo patalpas nuo prikaitinimo ir bereikalingų išlaidų vėsinimui.

Gal būt tokią situaciją kiek koreguos greitai prasidėsianti superlangų su U0,2 (R5) „mada“. Bet ir jiems nepakenks žaliuzės...

Aplamai- pats klausimas savo esme ydingas. Čia, pataupom, ten pataupom... Rezultate gausis geriausiu atveju Standartas, kuriame po kokio dešimtmečio pasirinktame kambaryje teks statytis buržuikę- nes visą namą neišgalės šildyti. Gal primiršote, bet ne taip seniai tokią patirtį jau apturėjome mūsų neprigulmingoje LT?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 15 spalio 2010 - 19:05
QUOTE(Vilienė @ 2010 10 15, 20:03)
Jau galvojau - metėt mus čia visus smile.gif  Nuo ryto ba smile.gif
Gal pakonsultuosit dėl buterbrodų? Filmuke viskas labai aiškiai parodyta, dabar abejoju dėl savo konstrukcijos. Pagal kainas aišku, kad kuo storesnes plokštes perkam tuo pigesnis kv ar kub.m. Gegnės 20cm ir jei dar 20 pir lenkiškai ant gegnių + kietesnės vatos tarp gegnių tai R: 0,2/0,022 + 0,2/0,04= apie 14(man užtektų  smile.gif ). Brangesnis ir mažiau šiltas variantas 5cm pir ant gegnių, 10cm po gegnėm ir vata tarpe. O gal dar geresnį variantą galite pasiūlyti?

Susigalvojau būdą sau nervus pagadinti- tai dabar tuo ir užsiimu...

Vokietis jau siūlo keletą „supaprastinto“ stogo detalių- gal kils kokių idėjų? Iš pirmo žvilgsnio: dedi nors ir 20 cm plokštę- ir tiek žinių. Bet yra niuansai, kuriuos dar reikėtų išsiaiškinti.
Atsakyti
QUOTE(Laimorone @ 2010 10 15, 15:30)
Norėčiau atkreipti visų dėmesį dėl karkasinės namo statybos.
Karkasinio namo nusidėvėjimas lyginant su mūriniu yra nežmoniškai didelis. Po 20-30metų mūrinis namas draudžiamas  atstatomąja verte, o karkasinis 50%. Taigi (neduok dieve) įvykus draudiminiam įvykiui, jūsų sutaupyti 15-20 tūkstančių, gali virsti daug didesniais nuostoliais.
Be to ne visos draudimo kompanijos draudžia karkasinius namus ir dėl to kasmetinės draudimo įmokos (apie 200lt.) yra didesnės. Tokia tendencija yra ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Neužmirškite įvertinti šio faktorio!

Sveiki prisijungus!

Manau, kad problema tikrai ne čia. Vertės atstatymo kaštai visomis technologijomis statytiems namams- daugmaž vienodi. Karkasinė statyba netgi bus tarp lyderių, jei kalbama apie Pasyvų namą. Esmė ne „kaip galima pastatyti“- o „kaip realiai statoma“. Oi kaip suabejočiau šiandieninės mūrinės statybos bent kokiu tai pranašumu...

Dėl draudimo kompanijų. Teko su tuo tiesiogiai susidurti, ieškant „pilno paketo“ išpildimų pirmame savo „išstojime“. Situacija tokia. Kaminas, žaibolaidis, apsauga nuo viršytampių, instaliacija, statyboje naudojamos medžiagos- šiuos sprendimus jie aišku iškratė. Kadangi niekas neužkliuvo- jokių problemų dėl draudimo nekilo. Ilgalaikėje perspektyvoje (konkrečiai 20 metų)- jokio namo nuvertėjimo (apart buitinei technikai ir etc.) sutartyje nebuvo numatyta. Draudimo įmokos taipogi buvo GEROKAI mažesnės nei mūriniam namui- kaip kompleksinio ir ilgalaikio sprendimo rezultatas. Tiesa: tuo metu (prieš berods porą metų) tokį lankstumą parodė tik IF draudimas.
Papildyta:
QUOTE(gllop @ 2010 10 15, 16:53)
Sveiki

Medžiagos medžiagos medžiagos....  O Jūs man pasakykite kaip architektai sprendžia šį klausimą?  Nes man, deja, dar nepavyko susiarchitektuoti namuko, nes vis nepataikau ant teisingo architekto, kuris suprastu kas yra kas...
Su medžiagų pirkimu gal palaukit iki pavasario ir aš prisidėsiu  lotuliukas.gif

Sveiki prisijungus!

Ypač malonu, kad pagaliau turėsiu bendramintį dergiant architektus...

Susisiekite su cezu. Kažkodėl man atrado, kad šiandienai jis vienas iš tų, kuris tikrai sugebėtų patempti tokį projektą.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 15, 20:26)
Susigalvojau būdą sau nervus pagadinti- tai dabar tuo ir užsiimu...

Vokietis jau siūlo keletą „supaprastinto“ stogo detalių- gal kils kokių idėjų? Iš pirmo žvilgsnio: dedi nors ir 20 cm plokštę- ir tiek žinių. Bet yra niuansai, kuriuos dar reikėtų išsiaiškinti.


Ech tie vokiečiai, primarmalevę nesuprantama kalba, o google vertėjas irgi geras - varo pažodžiui nifiga nesuprasi...
Dar bėda tame, kad mansardinis aukštas, dvišlaičio stogo pike, turi nedidelę nešiltinamą palėpę(virš gegnių stygų) ir noras su šiltinimu "užsilenkti" į horizontalią plokštumą virš kambalių, nešiltint palėpės. Sunkiai įsivaizduoju kaip reikės apeiti gegnes su išoriniu, viršutiniu PIR sluoksniu. Labai paprasta su apatiniu - pakilai iki stygų ir užlinkai,nieks netrukdo. Todėl vidinis PIR atrodo lengviau ir sandariau įrengiamas.
Papildyta:
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 15, 21:08)

Ypač malonu, kad pagaliau turėsiu bendramintį dergiant architektus...



Tikiuosi Cezas nematys pastabėlės viršuje smile.gif
Architektų nereiktų dergt, bet diskutuoti, mokyti(s) ir šviesti(s). Deja, gamta taip sutvarkė, kad jei esi "prie meno" tai vargu būsi "prie technikos" ar "su logika" ir via versa. Architekto(menininko) ir konstruktoriaus(projektuotojo) tandemas dirbdamas komandoje, koordinuodami sprendimus gali pasiekti gerą arba net puikų rezultatą, pataikyti į aukso vidurį - ir estetišką ir inžinierišką statinį. Gal geriau susitarti gražiuoju? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 10 15, 21:49)
Architektų nereiktų dergt, bet diskutuoti, mokyti(s) ir šviesti(s). Deja, gamta taip sutvarkė, kad jei esi "prie meno" tai vargu būsi "prie technikos" ar "su logika" ir via versa. Architekto(menininko) ir konstruktoriaus(projektuotojo) tandemas dirbdamas komandoje, koordinuodami sprendimus gali pasiekti gerą arba net puikų rezultatą, pataikyti į aukso vidurį - ir estetišką ir inžinierišką statinį. Gal geriau susitarti gražiuoju?

Kaip čia pasakius. Erzina ne tiesiogiai architektai- o pati ydinga schema. Statybose sutaupyti galima tik vienoje vietoje- architekto kabinete. Palikęs ten kelis papildomus tūkstančius- vėliau turėtum gauti keliasdešimties tūkstančių „dividendus“ (grubiai- dėl aiškumo). Tačiau už išleistus papildomus tūkstančius, žmogus turėtų gauti pilną paketą paslaugų: va tau statybos technologija (su nuolaida gamintojų, kuriuos atstovauja ar pan.), va tau šildymo/vėdinimo sistema (su nuolaida brendų, kuriuos atstovauja ar pan.), va tau statybininkai (kurie viską atliks greitai/pigai/kokybiškai) ir t.t. Žodžiu: galutinis rezultatas- už žmogui iš anksto žinomą kainą. Daugumai statybos virsta dešimtmečio nuotykiu tik dėl vienos priežastis: žmogus nežino, į kokią galerą lipa.

O dabar atsakykite sau į du retorinius klausimus:
* Kas tiesiogiai kaltas, kad tokia schema šiandien nėra įprasta?
* Kas tiesiogiai kaltas, kad žmogus šiandien vis dar statysis ne jam ilgalaikėje eksploatacijoje besąlygiškai naudingesnį Pasyvų namą- o už lygiai tą pačią kainą ir lygiai tokį patį, bet vos tempiantį iki Standarto?

Kai atsakysite sau- suprasite kodėl man pasirodo putos, kai kalba sukasi apie architektus. Jei jau menininko siela užgožia visa kitą- žmogaus kišenė neturi nuo to kentėti. Kurk studiją, suburk kolektyvą ne vien meniškos sielos darbuotojų- bet pasiūlyk žmogui tai, ko jam iš tikro reikia. Kitu atveju, netolimoje ateityje gali tekti tyliai ir kukliai darbuotis kokios firmos kabinete, ir dirbti meniškai sielai visiškai nepriimtiną darbą- daryti ką liepia.

P.S. Begėdis- be jokio reikalo suerzinot prieš miegą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 15 spalio 2010 - 22:22
Kalbant apie architektus tai jie tikrai labai sunkūs žmonės, sakyčiau pasikėlę ir arogantiški ir dar vieni ant kitų stumentys, tik JIS išmano savo darbo geriausiai o jo kolegos žąsinai, kiek tenka bendrauti darbiniais klausimais kiek savo namo projektavimo nusivylęs architektais. Kai eini pas specialistą nori patarimų naudingų naujoviu, o ne visi siulo ta pati nukerpejusi modeli blokas-10cm vatos-apdailine plyta, ir visi sėdi ramūs. O kai paklausi apie pasyvų nama ar šeip šiltinima naujesni daugiau vatos ir ąį cm polistirolo daugiau nežinos, ir visokie kliedesiai kad lietuvos klimatui tik keramika, vata ir t.t. pasyvus namas netinka ir t.t. Bent jau man teko ant tokiu užšokti. Bent jau dabar darau išvada kad architektas turi buti ne vyresnis nei 40 metų, nes tie senoliai per daug visokių principų turi (kaip tam pagarsejusiame lietuviskame filme:)). Šeip savo architektu nusivyles ir jo niekam nerekomenduočiau. Bet tikiu buna ir gerų specialistųsmile.gif.

O kalbant labiau į temą norečiau pasitarti ar teisingai pagal vokiečių leidinuka supratau šiltinimą stogo, pasipaišiau savąjį variantą:
https://docs.google....uthkey=COTJiMAK
Atsakyti
QUOTE(Pylenskis @ 2010 10 15, 23:27)
O kalbant labiau į temą norečiau pasitarti ar teisingai pagal vokiečių leidinuka supratau šiltinimą stogo, pasipaišiau savąjį variantą:
https://docs.google....uthkey=COTJiMAK

Teisingai. Tik vietoje hidroizoliacinės plėvelės- patarčiau dėti atspindinčia plėvelę. Ne tik sulaikys garus, bet ir grąžins į patalpas dalį infraredo. Jausite kaip atitvara "šildo".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 15 spalio 2010 - 22:44
Sveiki pasyvininkai, dabar nesijuokit, bet blond klausimas
PIR tik stogams šiltinti? ar ir sienom?
Jau konspektuotis pradedu viską tai pasitikslinti noriu blush-anim-cl.gif:
Atsakyti

* Kas tiesiogiai kaltas, kad žmogus šiandien vis dar statysis ne jam ilgalaikėje eksploatacijoje besąlygiškai naudingesnį Pasyvų namą- o už lygiai tą pačią kainą ir lygiai tokį patį, bet vos tempiantį iki Standarto?


Va,va,cia tai sutinku su Evoy 100%. Kai pas architekta nuejau net minties nepakiso kad statyciaus pasyvu. O dabar galvoju,ar mesti 7t per borta (projekta) ar spausti is jo vaska.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 10 16, 09:43)
* Kas tiesiogiai kaltas, kad žmogus šiandien vis dar statysis ne jam ilgalaikėje eksploatacijoje besąlygiškai naudingesnį Pasyvų namą- o už lygiai tą pačią kainą ir lygiai tokį patį, bet vos tempiantį iki Standarto?
Va,va,cia tai sutinku su Evoy 100%. Kai pas architekta nuejau net minties nepakiso kad statyciaus pasyvu. O dabar galvoju,ar mesti 7t per borta (projekta) ar spausti is jo vaska.. g.gif


Jei tik projektas tai turbut mesciau per borta. Bet gal pas tave nera taip blogai, reikis su kokiu rimtesniu specu pakalbet kaip butu PN is tavo projekto daromas.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 15, 22:53)
O dabar atsakykite sau į du retorinius klausimus:
* Kas tiesiogiai kaltas, kad tokia schema šiandien nėra įprasta?
* Kas tiesiogiai kaltas, kad žmogus šiandien vis dar statysis ne jam ilgalaikėje eksploatacijoje besąlygiškai naudingesnį Pasyvų namą- o už lygiai tą pačią kainą ir lygiai tokį patį, bet vos tempiantį iki Standarto?

Klausimai gana įdomūs. Į pirmąjį sunkiau atsakyti, manau čia lietuviško statybos verslo tradicijos. Į antrą atsakymas aiškus kaip du kart du - PN yra vis dar besivystymo stadijoje(Lietuvoje jūsų ir mano pirštų užtektų  suskaičiuoti  pastatytiems PN), labai gajūs stereotipai, architektai ir ne tik - projektuotojai irgi(prisimenat mano istorija: "aš - projektuotoja, ne mokslininkė. Tokias šildymo sistemas tegul kuria daktarai. Kreipkitės į universitetą") "slunkiai" nepriimantys naujovių, nenorintys diegti realiuose namuose, savo atsakomybę garantuojantys "išbandytomis, amžinomis" technologijomis. Kaip visą tai pakeisti? Tik švietimu ir realiais pavyzdžiais. Pastatom realų namą, sudedam daviklius ir skaitiklius ir pateikiam monitoringą online, viešai.
Kadangi jūs racionalus žmogus, tai šansai kad "prie meno" - minimalūs. "Suženijus" EVOY su menišku, bet mokančiu klausyti ir suprasti architektu, kurio paskirtis tik estetika, estetika neprasilenkianti su technologijom ir kaštais, dueto darbo rezultatai būtų neblogesni nei šie. Ir gal schema veiktų, bet čia matau kitą medalio pusę - užsakovą. "Kas pinigus moka tas ir muziką užsako" - ateis pas jus tokis ir nieko nepadarysit, arba teks pasiųsti na 3bukvy, arba šokti pagal muziką dėl pinigų. Dar galimas variantas: aš irgi gudrus, kam jus čia man tą ar aną gamintoją kišat, kokį atkatą gausit jei aš jį pasirinksiu, aš ir pats galiu nuolaidas išmušt,ir pan.
Galų gale vėl viskas susiveda į tradicijas. Ir į neprofesionalumą. Kai balerina medžiagas renkasi nes "viena boba sakė" ir neklauso profų, nes jie suinteresuoti ją apipi...ti.



P.S. Begėdis- be jokio reikalo suerzinot prieš miegą.

Rezultatas netikėtas - atsiprašau. Save guodžiu tuo, kad 21:49 įdėjęs postą jums palikau bent pusantros valandos nusiraminti, esu įsitikinęs jūs gerai žinot visas tinkamas priemones smile.gif

P.S. Šiandien, TV1 21:00, filmas apie vieną forumo dalyvį thumbup.gif


Papildyta:
QUOTE(Silent night @ 2010 10 16, 08:23)
Sveiki pasyvininkai, dabar nesijuokit, bet blond klausimas
PIR tik stogams šiltinti? ar ir sienom?
Jau konspektuotis pradedu viską tai pasitikslinti noriu blush-anim-cl.gif:


PIR tinka viskam, tik yra skirtingos markės skirtingoms konstrukcijoms. Dabartinis kipišas forume - išimtinai stoginiam PIR surasti. Bet pateikti gamintojai pasiūlys ir grindinį, ir sieninį PIR.
Niekas negimė mokėdamas ir žinodamas, čia forumas apsikeisti informacija o ne "gudruolių konkursas", todėl klauskite kad ir pačius blondiškiausius klausimus. Nesinorėtų tik blondiškų, nepagrįstų ir neginčijamų teiginių smile.gif

Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2010 10 16, 08:43)
* Kas tiesiogiai kaltas, kad žmogus šiandien vis dar statysis ne jam ilgalaikėje eksploatacijoje besąlygiškai naudingesnį Pasyvų namą- o už lygiai tą pačią kainą ir lygiai tokį patį, bet vos tempiantį iki Standarto?
Va,va,cia tai sutinku su Evoy 100%. Kai pas architekta nuejau net minties nepakiso kad statyciaus pasyvu. O dabar galvoju,ar mesti 7t per borta (projekta) ar spausti is jo vaska.. g.gif

Bieso projektas nėra visiškai žlugęs, mano akimis architektūrinė dalis nebloga, manau verta bandyti koreguoti, perstumdant patalpas - atskirti gyvenamas pasyvias nuo pagalbinių nešildomų, smile.gif išmest kaminą su židiniu iš naudingiausios patalpos vidurio smile.gif , patikrinti orientaciją, peržiūrėti konstruktyvą ir gali išeiti visai šaunus namas. Gero konstruktoriaus konsultacija labai praverstų. Samdykite EVOY, už realius pinigus, gausit realų rezultatą.
Atsakyti