QUOTE(EVOY© @ 2010 10 15, 22:53)
O dabar atsakykite sau į du retorinius klausimus:
* Kas tiesiogiai kaltas, kad tokia schema šiandien nėra įprasta?
* Kas tiesiogiai kaltas, kad žmogus šiandien vis dar statysis ne jam ilgalaikėje eksploatacijoje besąlygiškai naudingesnį Pasyvų namą- o už lygiai tą pačią kainą ir lygiai tokį patį, bet vos tempiantį iki Standarto?
Klausimai gana įdomūs. Į pirmąjį sunkiau atsakyti, manau čia lietuviško statybos verslo tradicijos. Į antrą atsakymas aiškus kaip du kart du - PN yra vis dar besivystymo stadijoje(Lietuvoje jūsų ir mano pirštų užtektų suskaičiuoti pastatytiems PN), labai gajūs stereotipai, architektai ir ne tik - projektuotojai irgi(prisimenat mano istorija: "aš - projektuotoja, ne mokslininkė. Tokias šildymo sistemas tegul kuria daktarai. Kreipkitės į universitetą") "slunkiai" nepriimantys naujovių, nenorintys diegti realiuose namuose, savo atsakomybę garantuojantys "išbandytomis, amžinomis" technologijomis. Kaip visą tai pakeisti? Tik švietimu ir realiais pavyzdžiais. Pastatom realų namą, sudedam daviklius ir skaitiklius ir pateikiam monitoringą online, viešai.
Kadangi jūs racionalus žmogus, tai šansai kad "prie meno" - minimalūs. "Suženijus" EVOY su menišku, bet mokančiu klausyti ir suprasti architektu, kurio paskirtis tik estetika, estetika neprasilenkianti su technologijom ir kaštais, dueto darbo rezultatai būtų neblogesni nei šie. Ir gal schema veiktų, bet čia matau kitą medalio pusę - užsakovą. "Kas pinigus moka tas ir muziką užsako" - ateis pas jus tokis ir nieko nepadarysit, arba teks pasiųsti na 3bukvy, arba šokti pagal muziką dėl pinigų. Dar galimas variantas: aš irgi gudrus, kam jus čia man tą ar aną gamintoją kišat, kokį atkatą gausit jei aš jį pasirinksiu, aš ir pats galiu nuolaidas išmušt,ir pan.
Galų gale vėl viskas susiveda į tradicijas. Ir į neprofesionalumą. Kai balerina medžiagas renkasi nes "viena boba sakė" ir neklauso profų, nes jie suinteresuoti ją apipi...ti.P.S. Begėdis- be jokio reikalo suerzinot prieš miegą.
Rezultatas netikėtas - atsiprašau. Save guodžiu tuo, kad 21:49 įdėjęs postą jums palikau bent pusantros valandos nusiraminti, esu įsitikinęs jūs gerai žinot visas tinkamas priemones
P.S. Šiandien, TV1 21:00, filmas apie vieną forumo dalyvį
Papildyta:QUOTE(Silent night @ 2010 10 16, 08:23)
Sveiki pasyvininkai, dabar nesijuokit, bet blond klausimas
PIR tik stogams šiltinti? ar ir sienom?
Jau konspektuotis pradedu viską tai pasitikslinti noriu
:
PIR tinka viskam, tik yra skirtingos markės skirtingoms konstrukcijoms. Dabartinis kipišas forume - išimtinai stoginiam PIR surasti. Bet pateikti gamintojai pasiūlys ir grindinį, ir sieninį PIR.
Niekas negimė mokėdamas ir žinodamas, čia forumas apsikeisti informacija o ne "gudruolių konkursas", todėl klauskite kad ir pačius blondiškiausius klausimus. Nesinorėtų tik blondiškų, nepagrįstų ir neginčijamų teiginių
Papildyta:QUOTE(biesas66 @ 2010 10 16, 08:43)
* Kas tiesiogiai kaltas, kad žmogus šiandien vis dar statysis ne jam ilgalaikėje eksploatacijoje besąlygiškai naudingesnį Pasyvų namą- o už lygiai tą pačią kainą ir lygiai tokį patį, bet vos tempiantį iki Standarto?
Va,va,cia tai sutinku su Evoy 100%. Kai pas architekta nuejau net minties nepakiso kad statyciaus pasyvu. O dabar galvoju,ar mesti 7t per borta (projekta) ar spausti is jo vaska..
Bieso projektas nėra visiškai žlugęs, mano akimis architektūrinė dalis nebloga, manau verta bandyti koreguoti, perstumdant patalpas - atskirti gyvenamas pasyvias nuo pagalbinių nešildomų,
išmest kaminą su židiniu iš naudingiausios patalpos vidurio
, patikrinti orientaciją, peržiūrėti konstruktyvą ir gali išeiti visai šaunus namas. Gero konstruktoriaus konsultacija labai praverstų. Samdykite EVOY, už realius pinigus, gausit realų rezultatą.