Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.7

QUOTE(salutvera @ 2010 10 20, 19:20)
Sveikos, gal kai kam ir pasirodys tūpas klausimas, bet, jei aš pati įsikeliu pinigų į savo banko kortelę tai nesiskaito kaip pajamos?    doh.gif  lotuliukas.gif

jei nevirsiji per menesi tam tikros sumos, tada niekas neziuri ir netikrina, jei virsyji, bankas privalo pranesti socialiniui, siaip be priezasties niekas neina ir netikrina, jei bus priezastis, gali tekti irodinet is kur gavote, bet cia jau nzn kuo turi verstis, kad tikrintu..
Papildyta:
QUOTE(Irina 1984 @ 2010 10 20, 18:56)
sveiki,norejau paklausti,del vienkartines pasalpos.Jai as gyvenu su vyru santuokoj,turim du vaikus,gaunam soc pasalpa,ar mes galim parasyt prasyma del vienkartines pasalpos?Ir jai galim,tai ar tik vienas seimos narys gali parasyt ar ir as ir vyras gali?

P.S.tiesa dar noriu paklausti,ar i seimos pajamas iskaiciuojami pinigai is vaiko islaikimo fonda?Nes as kita men kreipsios i VIF,ir jai mums mokes po 195lt+musu 1271lt(Tiksliai paskaiciavau) tai mums soc pasalpa jau nepriklausis?
Ir dar vienas klausimas del kompensacijos uz syldima.Jai bute kuriame mes gyvename pririgistruoti tik vyras ir mazoji dukra,o as su viresniaja ne,tai kaip jie ten skaiciuos?Ims ant 4 seimos nariu pajamas ir ant dveju?

apie kuria cia vienkartine pasalpa kalbate, jei apie ta kuri pirmoj temos zinutej pacioje apacioje nurodyta, tai zinokite nelabai kas pades siuo klausimu, ten labai nuo savivaldybes priklauso, kitur net aiskina, kad tokios nera pas juos, zodziu cia labai reikia pasidometi savo savivaldybej... ir tikrai kazkokia priezastis rimta turi buti, norint ta pasalpa vienkartine gauti...
nebent jus turite kita pasalpa omeny.

del kompensacijos tai tikrai ima visas seimos pajamas, nors ir like seimos nariai nedeklaruoti, bet kaip jas padalina, mums dar tabu doh.gif bet gal kuri jau kazka bus issiaiskinus, nes jos nelabai turi laiko pasakoti... visgi sildymo sezonas, vos speja dokumentus priiminet..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 20 spalio 2010 - 18:33
QUOTE(salutvera @ 2010 10 20, 18:20)
Sveikos, gal kai kam ir pasirodys tūpas klausimas, bet, jei aš pati įsikeliu pinigų į savo banko kortelę tai nesiskaito kaip pajamos?    doh.gif  lotuliukas.gif

Netikrina sąskaitų. Ne tik pati galit į savo sąskaitą pinigus įsinešt, bet ir kiti asmenys, pvz, gal tėvai nori "biudžetą papildyt" ar dar kas mirksiukas.gif Aišku, jei įneš tokią sumą, apie kurias jau bankas praneša (girdėjau varpais skambant), tai gali būt nesusipratimų, bet sumos šimtas , du ir pan...tai niekam nerūpi schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 20 spalio 2010 - 20:41
Man siandien taip pat socialiniam pareiske, kad banko saskaitu nieks netikrina g.gif
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2010 10 20, 21:19)
Man siandien taip pat socialiniam pareiske, kad banko saskaitu nieks  netikrina  g.gif

Manau, kad būtų šiek tiek keblumų, nes taip paprastai kažin ar gali bankas teikt tokius duomenis g.gif
Atsakyti
Sveikutes,turiu toki klausimeli,kadangi mano soc skyrius uz 30km randasi,tai nusprendziau pirma Jusu pasiklausti. As isejusi i vaiko prieziura,pirma pasalpa uz leliuka gausiu lapkricio viduryje,suma bus tik apie 500 lt. Su vaiko tevu gyvename kartu,bet nesusituoke. Jis niekur iki siol nedirbo ir nestovejo darbo birzoj,bet pries pora savaiciu legaliai isidarbino,alga ant popieriaus 290lt biggrin.gif Tai klausimas butu toks,ar norint tvarkytis dokumentus reikia islaukti kol jis isdirbs 3 menesius? O gal labiau apsimoketu tvarkytis tik man su leliuku?Aciu labai uz atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(sandrrra @ 2010 10 21, 01:05)
Sveikutes,turiu toki klausimeli,kadangi mano soc skyrius uz 30km randasi,tai nusprendziau pirma Jusu pasiklausti. As isejusi i vaiko prieziura,pirma pasalpa uz leliuka gausiu lapkricio viduryje,suma bus tik apie 500 lt. Su vaiko tevu gyvename kartu,bet nesusituoke. Jis niekur iki siol nedirbo ir nestovejo darbo birzoj,bet pries pora savaiciu legaliai isidarbino,alga ant popieriaus 290lt biggrin.gif  Tai klausimas butu toks,ar norint tvarkytis dokumentus reikia islaukti kol jis isdirbs 3 menesius? O gal labiau apsimoketu tvarkytis tik man su leliuku?Aciu labai uz atsakymus.

yra keli variantai, jums sprest kuri pasirinksite
soc parama skiriama, jei vienam asmeniui netenka 350lt/men

jei jus tvarkytumetes su mergyte dviese: jusu pajamos neturetu virsyt 2*350lt=700lt
norint jums dviese gauti soc parama, reikes visu jusu pajamu, ismokos uz vaika, bei alimentu, kitu atveju pinigeliai prklausys tik vaikui (kol nesusitvarkysite likusiu dokumentu niekas jums nemokes) (o vaikui gali nemoket sakydami, kad jam 350 uztenka- bet del sito sakinuko gal kuri kita mamyte pasakys tiksliai)

jei jus tvarkytumetes su mergyte ir sugyventiniu, tai jis turetu buti prirasytas i seimos sudeti ir reiketu rodyti ir jo pajamas, taigi jusu pajamos neturetu virsyti 3*350lt=1050lt/men (kadangi jus viena su vaikeliu atitinkate reikiama punkta , kad esate vaiko atostogose iki 3 metu, tai vienintelis punktas , kad atitiktu ir vyras - jei jis dirba nepilnu etatu, tai turi papildomai stoveti darbo birzoje (dazniausiai tai buna, kad reikia 6 menesiu, nebent atitinka koki nors kita punkta)

asmeniskai siulyciau pagalvot apie puse metu tvarkytis jums dviems ir gauti tik uz vaika, jei mokes, o po pusmecio kai vyras atitiks reikalavimus prideti ir ji.. bet jei atitinka dabar reikalavimus, tai visada geriau rodyt su vyru, nes tada nevaiksto po namus tikrindamos, kaip gyveni ir panasiai..
o punktus gali rasti cia http://www.socmin.lt....php?1189177490
Atsakyti
Nusivyliau ,spalio 6d gavau laiska kad paskirta pasalpa,bet negaunu verysad.gif nejau tikrai lapkricio reiks laukti unsure.gif
Atsakyti
O soc. pasalpa mokama uz einamaji ar uz praeita men .?
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2010 10 21, 10:27)

uz praeita 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2010 10 21, 11:27)

uz einamaji tik soc stipendija mokama, visa kita tik uz praejusi...
Atsakyti
laba diena,

Nuo ryto ieškau SM informacijos del būsto kompensavimo, bet nelabai randu. Gal mamytės galit pagelbėti. Auginu 4 vaikučius. Už 2 vaikus gaunu alimentus. vyriausiai jau 18, bet mokosi 12 gimnazijos klasėje (teismo sprendimu alimentai mokami iki 18 metų, todėl ji jau negauna alimentų). Su mažuoju esu išėjusi vaiko auginimo atostogų. Su šio vaikelio tėčiu nesu susituokusi, bet vaikelio pavardė tėčio, t.y. tėvystė pripažinta. Šiuo metu mums neišeina po 525 litus kiekvienam asmeniui, bet taip yra tik nuo balandžio mėnesio. Vaikai gauna nemokamą maitinimą. Norėjau paklausti del būsto kompensavimo. Gyvename bute, kuriame registruota aš su vaikais. Draugas registruotas pas tėvus. Taip pat jo vardu yra sodyba ir 7 ha žemės. Gaunant vaikų nemokamą maitinimą reikėjo ir jo pažymos iš darbo biržos, nors logiškai mąstant, tai maitinimą tvarkiausi 3 vaikams, kurie turi savo tėtį. Tai ar dėl buto kompensacijos sodyba su žeme bus skaičiuojama, kaip plotas bendras gyvenamas ar ne? Ačiū.

P.s. Mokesčius moku internetine bankininkyste. Tai mokėjimų knygelių net neturiu. Ar pakanka atspausdinti mokėjimų kvitus. Ar reikia dar kokių patvirtinimų. Ir už kelis mėnesius jų reikia. Taip pat neradau kokį laikotarpį turi neišeiti tie 525 litai metus, mėnesį, kad galėtum prašyti kompensacijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo In-Grid@: 21 spalio 2010 - 13:38
QUOTE(In-Grid@ @ 2010 10 21, 14:33)
laba diena,

Nuo ryto ieškau SM informacijos del būsto kompensavimo, bet nelabai randu. Gal mamytės galit pagelbėti. Auginu 4 vaikučius. Už 2 vaikus gaunu alimentus. vyriausiai jau 18, bet mokosi 12 gimnazijos klasėje (teismo sprendimu alimentai mokami iki 18 metų, todėl ji jau negauna alimentų). Su mažuoju esu išėjusi vaiko auginimo atostogų. Su šio vaikelio tėčiu nesu susituokusi, bet vaikelio pavardė tėčio, t.y. tėvystė pripažinta. Šiuo metu mums neišeina po 525 litus kiekvienam asmeniui, bet taip yra tik nuo balandžio mėnesio. Vaikai gauna nemokamą maitinimą. Norėjau paklausti del būsto kompensavimo. Gyvename bute, kuriame registruota aš su vaikais. Draugas registruotas pas tėvus. Taip pat jo vardu yra sodyba ir 7 ha žemės. Gaunant vaikų nemokamą maitinimą reikėjo ir jo pažymos iš darbo biržos, nors logiškai mąstant, tai maitinimą tvarkiausi 3 vaikams, kurie turi savo tėtį. Tai ar dėl buto kompensacijos sodyba su žeme bus skaičiuojama, kaip plotas bendras gyvenamas ar ne? Ačiū.

P.s. Mokesčius moku internetine bankininkyste. Tai mokėjimų knygelių net neturiu. Ar pakanka atspausdinti mokėjimų kvitus. Ar reikia dar kokių patvirtinimų. Ir už kelis mėnesius jų reikia. Taip pat neradau kokį laikotarpį turi neišeiti tie 525 litai metus, mėnesį, kad galėtum prašyti kompensacijos.

kompensacija , kaip ir socialine pasalpa mokama pristacius tuos pacius dokumetus, tai reiskia, kad kompensacijai gauti bus skaiciuojamos jusu seimos pajamos ir turtas. taigi jei jus nesate prisiteisusi is naujojo sugyventinio alimentu, skaiciuos ir jo sodyba, bei tuos 7ha zemes, del kuriu jau dabar aisku, kad kompensacijos tikriausiai nebus. bet gal kuri mamyte issamiau pasakys... o gal ir patikslins, jei klystu. (nors cia tie hektarai gal labiau soc parama liecia) jei sodyba kur kaime,o ne mieste.Tai visaip gali buti skaiciuojamas normatyvas... svarbu nevirsyt turimo turto sumos, bet jusu vaikuciu kai nemazai, tai gal issidalins visiems po gabaleli ir nevirsysit.
o del vyresneles, tai tikriausiai lieps nauja teisma daryt ir alimentus prasitest iki 24 (ar kiek ten jie mokami)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 21 spalio 2010 - 13:50