Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.7

QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 24, 17:36)
Vat man irgi keista,kad nesusituoke  g.gif
Papildyta:

Pagal viska jis turi buti tevas,o ne vaiko globejas  g.gif

tai va- santuoka tokio amziaus jai butu didesne nauda, ne tik pasalpos atveju, bet ir stipendiju ir kompensaciju.. bet aisku jei nesusituoke- tai turejo buti laaabai rimta priezastis, nes abieju tevai turejo juos paprotinti santuokai.. nes per jauni gyventi susimete. o kol nesusituoke uz mergina sprendzia jos tevai doh.gif zodziu kazkoks apsurdas- sunku taip gyvent..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 24 lapkričio 2010 - 16:39
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 24, 17:33)
Vat man irgi keista,kad nesusituoke  g.gif

Na gal as neteisingai ivardinau zodi "globejas", na ne globejas tevas blush2.gif , o nesusituokia, nes merginos tevai neduoda sutikimo, nes ji nera pilnamete.
Tai, pala pala kazkaip susimaisiau biggrin.gif , tai kaip jiems elgtis, ar gali tada tas tevas toliau susitvarkytis tas ismokas jei ismestas is birzos ar ne, o soc. darbuotojos kategoriskai is jos atsisake priimti tvarkyti dokumentus jau kai ejo jie del vienkartines gimstant vaikelui, jie motyvavo tuo kad ji nepilnamete, o leido tvarkyti tik vaiko tevui, ka jis ir dare visa laika, iki siol.
Papildyta:
QUOTE(Agape @ 2010 11 24, 17:38)
Na gal as neteisingai ivardinau zodi "globejas", na ne globejas tevas  blush2.gif , o nesusituokia, nes merginos tevai neduoda sutikimo, nes ji nera pilnamete.
Tai, pala pala kazkaip susimaisiau  biggrin.gif , tai kaip jiems elgtis, ar gali tada tas tevas toliau susitvarkytis tas ismokas jei ismestas is birzos ar ne, o soc. darbuotojos kategoriskai is jos atsisake priimti tvarkyti dokumentus jau kai ejo jie del vienkartines gimstant vaikelui, jie motyvavo tuo kad ji nepilnamete, o leido tvarkyti tik vaiko tevui, ka jis ir dare visa laika, iki siol.

P.S. Merginos tevai nesutinka, kad ju dukra susituoktu, nes jiems nepatinka jos isrinktasis, ir nesileidzia i jokias kalbas, kiek man yra zinoma unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Agape @ 2010 11 24, 17:40)
Na gal as neteisingai ivardinau zodi "globejas", na ne globejas tevas  blush2.gif , o nesusituokia, nes merginos tevai neduoda sutikimo, nes ji nera pilnamete.
Tai, pala pala kazkaip susimaisiau  biggrin.gif , tai kaip jiems elgtis, ar gali tada tas tevas toliau susitvarkytis tas ismokas jei ismestas is birzos ar ne, o soc. darbuotojos kategoriskai is jos atsisake priimti tvarkyti dokumentus jau kai ejo jie del vienkartines gimstant vaikelui, jie motyvavo tuo kad ji nepilnamete, o leido tvarkyti tik vaiko tevui, ka jis ir dare visa laika, iki siol.
Papildyta:

P.S. Merginos tevai nesutinka, kad ju dukra susituoktu, nes jiems nepatinka jos isrinktasis, ir nesileidzia i jokias kalbas, kiek man yra zinoma  unsure.gif

Tada jau nieko nebepadarysi,pasalpos negaus,nes teisingai vikosiuks pasake,kad atitikt ta punkta kur as sakiau,del vaiko auginimo,jis turi buti isleistas i vaiko prieziuros atostogas,dabar kai jis ismestas is birzos,belieka tik tiketis,kad suras greitu laiku darbeli,tada gales ir socialine tvarkitis.
Atsakyti
QUOTE(Agape @ 2010 11 24, 17:40)
Papildyta:

P.S. Merginos tevai nesutinka, kad ju dukra susituoktu, nes jiems nepatinka jos isrinktasis, ir nesileidzia i jokias kalbas, kiek man yra zinoma  unsure.gif

is viso ka girdejau- siai dienai jis neturi teises nei tvarkytis, nei gauti jau susitvarkyta soc pasalpa nuo tos dienos kai ji ismete is birzos. tol kol nebus atstovejes 6 menesiu birzoje (cia po metu) arba nebus pradirbes 3 menesius (nes ziurima i 3 menesiu pajamas.
o panelei 17 metu- tevu sutikimo manau nereikia norint susituokti- vaikelis ja padaro privilegijuota spresti uz save. istatymas tokio amziaus tuoktis nedraudzia- yra net punktas nurodytas- kad jauna mama su mazyliu ar nestumo metu... tada ir i ja kitaip ziuretu..
dar pasidomek del tu ismoku is sodros... gal mama galetu gauti, jei susituoktu...

o tai jaunosios tevai jai kazkiek kas menesi moka? kaip kompensacija, kad neleizia susituokti? doh.gif juk jie ateme galimybe jai ir ismokas gauti ir soc parama didesne gauti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 24 lapkričio 2010 - 16:48
QUOTE(vikosiuks @ 2010 11 24, 17:43)
is viso ka girdejau- siai dienai jis neturi teises nei tvarkytis, nei gauti jau susitvarkyta soc pasalpa nuo tos dienos kai ji ismete is birzos. tol kol nebus atstovejes 6 menesiu birzoje (cia po metu) arba nebus pradirbes 3 menesius (nes ziurima i 3 menesiu pajamas.
o panelei 17 metu- tevu sutikimo manau nereikia norint susituokti- vaikelis ja padaro privilegijuota spresti uz save. istatymas tokio amziaus tuoktis nedraudzia- yra net punktas nurodytas- kad jauna mama su mazyliu ar nestumo metu... tada ir i ja kitaip ziuretu..
dar pasidomek del tu ismoku is sodros... gal mama galetu gauti, jei susituoktu...

o tai jaunosios tevai jai kazkiek kas menesi moka? kaip kompensacija, kad neleizia susituokti? doh.gif  juk jie ateme galimybe jai ir ismokas gauti ir soc parama didesne gauti? g.gif

na kiek man yra zinoma, jaunosios mama viena augina 10 vaiku ir siuo metu laukiasi 11 nuo kazkokio kalinio doh.gif , taip kad apie joki padejima savo dukrai net kalbos nera unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Agape @ 2010 11 24, 17:50)
na kiek man yra zinoma, jaunosios mama viena augina 10 vaiku ir siuo metu laukiasi 11 nuo kazkokio kalinio  doh.gif , taip kad apie joki padejima savo dukrai net kalbos nera  unsure.gif

tai jai matyt pravartu ja laikyti seimoje del savo soc ismoku (uz ja matyt 315lt kas menesi gauna)- tokiu atveju tikrai tuokciausi be sutikimo... ir ziureciau, kad savo seimai geriau, o ne mamai, kuri nei padeda, nei pas ja gyveni, juk reikia kazkada ir vaikus paleisti- jie irgi uzauga- vieni anksciau- kiti veliau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 24 lapkričio 2010 - 16:57
QUOTE(Agape @ 2010 11 24, 18:01)
Tai turbut kad paranku jos mamai.... Gerai dekui mergaites uz pagalba  mirksiukas.gif

tegul pasidomi del santuokos, nes manau vaikelis jai leidzia tuoktis be tevu sustikimo, jei tik jie nori mirksiukas.gif (galutinis zodis tikrai ne tevu- tai sprendzia teismas ir dazniausiai jaunu poru naudai) jaunoji irgi gali savo argumentus pateikti- kad kartu su mama negyvena ir soc paramos 315 uz save is mamos negauna, nors paciai vaikui pinigeliai reikalingi)

tegul pasiskaito civilinio kodekso 3 knyga (tik teismas gali nuspresti ar leisti tuoktis ar ne- tevai gali tik pasakyti savo nuomone ir viskas) http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=107687

3.14 straipsnis. Santuokinis amžius

1. Santuoką leidžiama sudaryti asmenims, kurie santuokos sudarymo dieną yra aštuoniolikos metų.
2. Norinčio tuoktis, tačiau neturinčio aštuoniolikos metų asmens prašymu teismas supaprastinto proceso tvarka turi teisę sumažinti tokio asmens santuokinį amžių, bet ne daugiau kaip trejais metais.
3. Nėštumo atveju teismas gali leisti tuoktis asmeniui, nesulaukusiam penkiolikos metų.
4. Teismas, spręsdamas klausimą dėl santuokinio amžiaus sumažinimo, turi teismo posėdyje išklausyti norinčio tuoktis nepilnamečio tėvų, globėjų ar rūpintojų nuomonę ir atsižvelgti į jo psichinę bei psichologinę būklę, turtinę padėtį ir svarbias priežastis, dėl kurių būtina sumažinti santuokinį amžių. Nėštumas – svarbi priežastis sumažinti santuokinį amžių.
5. Kai sprendžiamas klausimas dėl santuokinio amžiaus sumažinimo, valstybinė vaiko teisių apsaugos institucija privalo pateikti išvadą dėl santuokinio amžiaus sumažinimo tikslingumo ir ar tai atitinka nepilnamečio interesus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 24 lapkričio 2010 - 17:14
Sveikutes 4u.gif man vis veluoja ismoketi soc pasalpa. Drauge sake, kad per TV, internete skelbiama, kad po Naujuju metu visai netures is ko ismoketi pasalpu zmonems... verysad.gif
Norejau zinoviu paklausti: iki kokios menesio dienos jie pervedineja tas pasalpas? Dar norejau paklausti del soc stipendijos: jei si semestra zmogui buvo paskirta soc stipendija, ar gali jis antra semestra vel padavineti prasyma soc stipendijai, cia klausiu tuo atveju, jei neisidarbins iki to laiko...
Atsakyti
nėda jokios tiksliai nustatytos dienos, vilniuje dažnai išmoka iki 25. stipendiją gauti galės ir antrą semestrą.
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 11 25, 01:19)
Sveikutes 4u.gif man vis veluoja ismoketi soc pasalpa. Drauge sake, kad per TV, internete skelbiama, kad po Naujuju metu visai netures is ko ismoketi pasalpu zmonems... verysad.gif
Norejau zinoviu paklausti: iki kokios menesio dienos jie pervedineja tas pasalpas? Dar norejau paklausti del soc stipendijos: jei si semestra zmogui buvo paskirta soc stipendija, ar gali jis antra semestra vel padavineti prasyma soc stipendijai, cia klausiu tuo atveju, jei neisidarbins iki to laiko...

tol kol gausi soc pasalpa (kad ir 5 lt i menesi)- tol ir priklausys tau soc stipendija mirksiukas.gif kas pusmeti susitvarkysi priduodama prasymus ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 25 lapkričio 2010 - 08:45
sveikos turiu klausimeli
dabar gaunam kompensacijas uz buta musu pajamos buvo reguliarios mano 520lt vaiko 52lt vyro 668lt
dabar mano vyras pries kelias dienas isejo is darbo ir iskart i kita nuejo dirbti tai kaip dabar bus mums su kompensacija?nes si menesi jam turetu pervesti is seno darbo alga ne pilna uz mazdaug 3 savaites ir dar uz 3 savaites atostoginius+ dar gaus is naujo darbo uz savaite kazkur gal apie 100-150lt.tai man bus kazkokia kompensacija ar jau ne uz gruody?vyrui viso manau turetu sumoketi apie 1100-1200lt+musu su vaiku doh.gif nezinau kaip jie ten skaiciuoja uztat ir klausiu kas nusimano
Atsakyti
QUOTE(mama-zmona 2in1 @ 2010 11 25, 12:59)
sveikos turiu klausimeli
dabar gaunam kompensacijas uz buta musu pajamos buvo reguliarios mano 520lt vaiko 52lt vyro 668lt
dabar mano vyras pries kelias dienas isejo is darbo ir iskart i kita nuejo dirbti tai kaip dabar bus mums su kompensacija?nes si menesi jam turetu pervesti is seno darbo alga ne pilna uz mazdaug 3 savaites ir dar uz 3 savaites atostoginius+ dar gaus is naujo darbo uz savaite kazkur gal apie 100-150lt.tai man bus kazkokia kompensacija ar jau ne uz gruody?vyrui viso manau turetu sumoketi apie 1100-1200lt+musu su vaiku doh.gif nezinau kaip jie ten skaiciuoja uztat ir klausiu kas nusimano

bet po to alga bus 730lt cia tik viena mensi sitaip pajamos bus g.gif
Atsakyti