Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.7

QUOTE(patrakusi @ 2010 11 22, 20:58)
Na aš šiandien buvau, ir man viską aiškiai pasakė, kad jeigu vyrui nemokės nedarbo išmokos, tada galėsim kreiptis dėl kompensacijų TIK po 6mėn., o jei mokės tada priklausys dabar.. 4u.gif Ir tai sakė, kitam soc skyriuje prieš porą savaičių.. 4u.gif

Del soc.pasalpos tai tikrai zinau,kad nesvarbu,gauna ar ne bedarbio pasalpa vistiek puse metu reikia atstovet,jei neatitinka kito punkto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 22 lapkričio 2010 - 20:08
QUOTE(patrakusi @ 2010 11 22, 19:58)
Na aš šiandien buvau, ir man viską aiškiai pasakė, kad jeigu vyrui nemokės nedarbo išmokos, tada galėsim kreiptis dėl kompensacijų TIK po 6mėn., o jei mokės tada priklausys dabar.. 4u.gif Ir tai sakė, kitam soc skyriuje prieš porą savaičių.. 4u.gif

jokio skirtumo mokės ar nemokės. nebent atitinką kurią kitą sąlygą, antraip kreiptis galėsite tik po šešių mėnesių.
Atsakyti
Na ždž važiuosiu į soc skyrių ryt, žiūrėsim kaip ten bus su ta išmoka..Bet dėl kompensacijos tai kaip ir rašiau, dvi soc darbuotojos sakė taip pat (aukščiau parašiau ką).. 4u.gif Nemanau, kad abiejuose skyriuose (skirtinguose) darbuotojos gali "grybauti" biggrin.gif
Dėkui už atsakymus.. 4u.gif
Atsakyti
kaip ir minėjau - priklauso nuo to, pagal kokią sąlygą išmoka skiriama. jei pagal tą, kad reikia išstovėti db šešis mėnesius, tai ir reikia, niekam šis terminasnėra trumpinamas rolleyes.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif ar teisingai supratau: gavau laiska kad mums paskirta socialine ismoka nuo 2010,10,01 iki 2011,01,01, tai tureciau sausio men vaziuoti pratesti jos mokejima ir pristatyti pazymas uz lapkricio ir gruodzio men pajamas? Bet tai tada taip iseina kad sausis mums iskrenta g.gif ir kazin atvaziavus pakartotinai ar vel pildomi visi tie patys dokumentai ar cia jau butu paprastesnis pildymas? 4u.gif
Atsakyti
sveikos,
norejau paklausti,jei ant popieriaus raso kad gauni minimuma-tai nuskaicius lieka mazdaug 670.nuo kurios sumos daskaiciuoja soc pasalpa-nuo jau likusios ar tik nui minimumo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2010 11 23, 09:32)
sveikos,
norejau paklausti,jei ant popieriaus raso kad gauni minimuma-tai nuskaicius lieka mazdaug 670.nuo kurios sumos daskaiciuoja soc pasalpa-nuo jau likusios ar tik nui minimumo? 4u.gif

nuo tos ka gaunat i rankas.
Papildyta:
QUOTE(loja5 @ 2010 11 23, 08:59)
Labas rytas 4u.gif ar teisingai supratau: gavau laiska kad mums paskirta socialine ismoka nuo 2010,10,01 iki 2011,01,01, tai tureciau sausio men vaziuoti pratesti jos mokejima ir pristatyti pazymas uz lapkricio ir gruodzio men pajamas? Bet tai tada taip iseina kad sausis mums iskrenta g.gif ir kazin atvaziavus pakartotinai ar vel pildomi visi tie patys dokumentai ar cia jau butu paprastesnis pildymas? 4u.gif

Taip,nes gruodzio pajamos matysis tik sausio men.Jis neiskrenta,tiesiog vasari gausit uz 2 men. pinigelius.Vilniuj tai tie patys pildomi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 23 lapkričio 2010 - 10:37

QUOTE(Fifux'e @ 2010 11 23, 09:32)
sveikos,

Kiek gaunama i rankas.

Klausykite, nuo kito menesio eisiu nemokamu atostogu, ar man nenukentes socialine pasalpa? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renytė: 23 lapkričio 2010 - 10:34
QUOTE(Renytė @ 2010 11 23, 11:33)
Kiek gaunama i rankas.

Klausykite, nuo kito menesio eisiu nemokamu atostogu, ar man nenukentes socialine pasalpa?  unsure.gif

Man rodos kad neturetu.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 11 22, 22:29)
jokio skirtumo mokės ar nemokės. nebent atitinką kurią kitą sąlygą, antraip kreiptis galėsite tik po šešių mėnesių.

Kaip tai jokio skirtumo? Jeigu mokės NDI, tai ir atitiks šią 7 str. sąlygą:
4) asmenys yra bedarbiai, gaunantys nedarbo socialinio draudimo išmoką arba mokymosi laikotarpiu – mokymosi stipendiją, arba dirbantys viešuosius ar Užimtumo fondo remiamus darbus. Šių išmokų mokėjimo ir įdarbinimo laikotarpiui pasibaigus, teisė į piniginę socialinę paramą išlieka iki šio straipsnio 1 dalies 5 punkte nustatytos sąlygos atsiradimo;

Papildyta:
QUOTE(uogytee @ 2010 11 22, 20:00)
Norejau paklausti, o kokio laiko pajamos yra imamos, nes as per metus dirbau 3men po 600Lt(vasaris-geguze) ir gavau rugpjuti 2000 ir spali 1000Lt autorini atlyginima, tai muset del autoriniu as negaliu kreiptis nei del pasalpos nei del kompencacijos?

Autorinis atlyginimas - vienkartinė išmoka...
Jei kreipimosi mėnesį išmokėta - ima kreipimosi mėn. pajamas, jei per tris mėn. iki kreipimosi - trijų mėn.
Atsakyti
merginos, kuri susitvarkete kompensacija uz sildyma- kaip suprasti toki dalyka- gavau saskaita su kompensacija uz sildyma, o po 2 dienu gavau lygiai tokia pat saskaita tik be kompensacijos uz ta pati menesi- tai kaip cia suprasti? kompensavo ar ne?
nes nesusimoket negali, prarasi kompensacija del skolos kita menesi g.gif
Atsakyti
Na štai, vakar buvau viską išsiaiškinau pakartotinai..Dbr laukti reikia tos dienos kada darbo biržoje pasakys, mokės ar ne..Jei mokės, ateiname dėl kompensacijos ir soc. išmokos, jei nemokės, 6mėn reiks išstovėti, ir tik po to galima bus kreiptis..
Šiaip įdomiai čia kažkaip gaunasi.. g.gif Žmogus negaunantis jokių pajamų, turi išstovėti 6mėn o jei gauna tai gaus ir soc paramą..Kur logika nesuprantu.. biggrin.gif
Nors ko čia stebėtis, Lietuva gi.. biggrin.gif
Anyway..
Turiu klausimuką dėl kompensacijos dar.. ax.gif
Man kai sakė, kad kai kreipsiuos dėl jos, tai galima prašyti ir už praėjusius 2 mėn, o kaip jie tada už juos kompensuos, jeigu tarkime už juos jau bus sumokėta pilna suma..?..Ir kaip skiria tą kompensaciją, ateina sąskaita su minusuota kompensacija ar kažkaip pinigais žmogui kompensuoja?.. ax.gif Dėkui..
Atsakyti