Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.7

QUOTE(vikosiuks @ 2010 11 19, 17:26)
taip turetu buti priteisti alimentai arba socialine gaus tik vaikai, mama negaus..
o isvykstant i uzsieni jis turetu kitur deklaruoti, nes jei kartu- tai net nzn..

na, bet juk buna zmoniu, kurie issituoke, ir teismo sprendimu palikti gyventi "po vienu stogu",( ta prasme butas padalintas dviems savininkams ), tai ka-jie tada neturi teises i kompensacijas ?
Jeigu ,sakykim, bute gyvena dvi atskiros seimos, kiekviena turi dali turto, vienos pajamos -dideles, kita-visai be pajamu., tai negi ta antroji neturi teises i ismokas ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 19 lapkričio 2010 - 18:04
QUOTE(norala @ 2010 11 19, 19:01)
na, bet juk buna zmoniu, kurie issituoke, ir teismo sprendimu palikti gyventi "po vienu stogu",( ta prasme butas padalintas dviems savininkams ), tai ka-jie tada neturi teises i kompensacijas ?
Jeigu ,sakykim, bute gyvena dvi atskiros seimos, kiekviena turi dali turto, vienos pajamos -dideles, kita-visai be pajamu., tai negi ta antroji neturi teises i ismokas ?  g.gif

"Jeigu viena iš būste gyvenančių šeimų /asmenų, už komunalines paslaugas atsiskaitančių pagal vieną sąskaitą (atsiskaitomąją knygelę), neturi teisės į kompensacijas, teisės į kompensacijas neturi nė viena iš šių šeimų / asmenų."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 19 lapkričio 2010 - 18:32
Nezinau kaip jusu miestuose, bet as saviskiam tvarkiausi vakar dokumentus del kompensaciju ir soc pasalpos, tai man viska atgaline data uzpilde, todel kompensacija paskaiciuos ir uz spalio menesi. Taip pat gausiu socialine pasalpa uz spalio menesi, tik ja ismokes gruodi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita_22 @ 2010 11 19, 19:36)
Nezinau kaip jusu miestuose, bet as saviskiam tvarkiausi vakar dokumentus del kompensaciju ir soc pasalpos, tai man viska atgaline data uzpilde, todel kompensacija paskaiciuos ir uz spalio menesi. Taip pat gausiu socialine pasalpa uz spalio menesi, tik ja ismokes gruodi ax.gif

na va, o man pasake, kad soc. pasalpos atgaline data negalima forminti g.gif
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 19, 19:30)
"Jeigu viena iš būste gyvenančių šeimų /asmenų, už komunalines paslaugas atsiskaitančių pagal vieną sąskaitą (atsiskaitomąją knygelę), neturi teisės į kompensacijas, teisės į kompensacijas neturi nė viena iš šių šeimų / asmenų."

Tai taip, reiskia kiekviena seima turi tureti po atskira atsiskaitomaja knygele smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 19 lapkričio 2010 - 18:50
ar galetumet pakomentuot pazistamos situacija:

seima (3 asmenys) uzsiregistravo DB pries kelias savaites, augina vaika 4 metu, iki isiregistravimo abudu nedirbo virs metu. ar priklauso kokia nors pasalpa? ar reikia isbut uzsiregistravus DB virs 6 menesiu. bet realiai seima siuo metu jokiu pajamu neturi.
Atsakyti
QUOTE(Laurita_22 @ 2010 11 19, 19:36)

truputeli jus pataisysiu- atbuline data uz du menesius gali tik kompensacija paskaiciuot, soc pasalpa mokes tik nuo to menesio, kuri parasete prasyma (atbuline data soc pasalpu niekas netvarko- tiesiog busite kazka ne taip supratusi).
prasymus parasete abu- bet abu skaiciuojami skirtingai... todel nepuoselekite minciu socialine gauti atbuline data, nes paskui kai prisiplanuoji ka nusipirkt, o nagauni- buna skaudu verysad.gif doh.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(norala @ 2010 11 19, 19:50)
na va, o man pasake, kad soc. pasalpos atgaline data negalima  forminti g.gif

taip ir yra, parasiusi mamyte bus ne taip supratusi.....
atbuline data galima tik kompensacijas uz 2 menesius susitvarkyt, o socialine tik nuo prasymo parasymo( dokumentus galima likusius ir kita menesi pristatyt- svarbiausia prasymo data)
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 11 20, 13:42)
truputeli jus pataisysiu- atbuline data uz du menesius gali tik kompensacija paskaiciuot, soc pasalpa mokes tik nuo to menesio, kuri parasete prasyma (atbuline data soc pasalpu niekas netvarko- tiesiog busite kazka ne taip supratusi).
prasymus parasete abu- bet abu skaiciuojami skirtingai... todel nepuoselekite minciu socialine gauti atbuline data, nes paskui kai prisiplanuoji ka nusipirkt, o nagauni- buna skaudu verysad.gif  doh.gif  mirksiukas.gif

Nesigincysiu mirksiukas.gif Sakau, tik tai ka man aiskino. Mano prasymas del kompensaciju buvo rasytas spalio menesi, bet nebuvo pajamu matyti is DB, bet tas prasymas tik kompensacijai buvo rasytas, tai gal uzteko ten kokia varnele padet del to gausiu soc pasalpa. Man paaiskino, kad uz spali gausiu gruodi, o sausi uz gruodi ir sausi kartu dvi pasalpas ax.gif Kieno teisybe as tikrai nesigincysiu, bus matyt gruodzio ir sausio menesiais kaip cia bus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita_22 @ 2010 11 20, 16:26)
Nesigincysiu mirksiukas.gif Sakau, tik tai ka man aiskino. Mano prasymas del kompensaciju buvo rasytas spalio menesi, bet nebuvo pajamu matyti is DB, bet tas prasymas tik kompensacijai buvo rasytas, tai gal uzteko ten kokia varnele padet del to gausiu soc pasalpa. Man paaiskino, kad uz spali gausiu gruodi, o sausi uz gruodi ir sausi kartu dvi pasalpas ax.gif Kieno teisybe as tikrai nesigincysiu, bus matyt gruodzio ir sausio menesiais kaip cia bus mirksiukas.gif

soc.pasalpa tikrai nieks atbuline data nemokes. smile.gif kaip rase vikosiuks,tai tik kompensacija. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita_22 @ 2010 11 20, 16:26)

tai jei raset prasyma spalio menesi, o pajamas pristatete lapkricio pradzioje- tai gal ta prasyma ir uzskaite abiems- jums tik i nauda mirksiukas.gif
Atsakyti
o as irgi galiu pasakyt, kad man tvarke atbuline data. As kreipiausi i socialini rugpjucio pabaigoje, tada duomenis mano, na kiek laiko jau stoviu darbo birzoje, ziurejo registraturoje dirbanti moteris. Ji uzsirase mano telefono nr. ir sake laukti skambucio, ir svarbiausia isidemeti kai paskambins i kuri kabineta ir kokia diena bei valanda turesiu atvykti. Skambucio sulaukiau beveik po menesio, t.y. rugsejo pabaigoje. Sekancia diena nuejau i socialini, prasyma rasiau rugsejo menesio data, bet pasalpa gavau uz rugpjuti, rugseji, spali, t.y. visus tris menesius lapkricio 8d. Kompensaciju as nesitvarkiau.
Atsakyti
sveiki,sakikit gal kas zino kur galima paskambint ka dsuzinot at us padare kompensacija ar ne?Nes kad soc paskyrta tai atejo men pradzioj o vat kad kompensacija uz buta paskirta tai iki siol nieko nezinom. Jai kas zino kur galima paskambint pai parasitik prasau.Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2010 11 21, 13:51)
Jai kas zino kur galima paskambint pai parasitik prasau.Aciu.

kreipkitės ten, kur pildėte dokumentus.
Atsakyti