Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.7

Turiu klausimuka. Prasau padeti.
Nesusitvarkiau vaikucio pinigeliu ( 52 Lt). Turejau gauti nuo geguzes men. Ar dar nepervelu tvarkyti? Kiek zinau ten reikia popieriuku uz visus metus. Tai nezinau ar man rinkti popierius uz metus nuo sio men. ir atgal ar nuo to geguzes men ir atgal?
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 11 18, 10:38)
tik sakau kas menesi eit ir pristatinet is daktaro pazyma, kad vaikas sveikas ir nelanko darzelio- tai man visai apsurdas- daktare irgi juoktis pradejo- sako jus sia pazyma jau gavote rugseji..

Čia Šiauliuose taip reikalauja? Na tikrai savotiškai smile.gif

QUOTE(LeSecret @ 2010 11 18, 11:17)
Dar turiu viena dilema,neduoda ramybes..
Vyras kaip ir as birzoi virs metu stovejo,ir rugsejo menesi taip jau isejo,kad turejo mest birza..tai nuo rugsejo 14 iki spalio 8 kol neisidarbino jie kabejo 'niekur',tai va,ar priklausys mums visos tos kompensacijos jei jis turi toki tarpa ir be teises registruotis darbo birzoi 6men.?gal kas ka zinos?dekui uz info..

Viskas su teisės turėjimu pas jus tikrai gerai. Kreipimosi metu turi atitikti sąlygas. Šiuo atveju jūsų vyras yra dirbantis ne mažiau kaip 2/3 nustatytos maksimalios darbo laiko trukmės per laikotarpį, už kurį apskaičiuojamos pajamos. Jūsų atveju šis laikotarpis yra einamasis mėnuo - lapkritis, kurį dirbs visą ir už kurį jūs pristatysit pažymas.
Taip yra, nes spalį įsidarbino - pajamų šaltinio pokytis.
Tiek kompensacijas, tiek socialinę pašalpą (ar pažymėjot, kad jos prašote?) galės skirti trims mėnesiams.

Papildyta:
QUOTE(LeSecret @ 2010 11 18, 15:49)
Hmm..anksciau buvo 52lt,bet kazkiek laiko gaunu tik po 41,60,nesidomejau nes kiek gyrdejau kad sumazino,tai maniau jei sumazino tai visiems?

Išmokų vaikams tema:
http://www.supermama...howtopic=656467
Man labai panašu, kad iš dabar mokamos išmokos jums išskaičiuoja susidariusią permoką - po 20 proc. kas mėnesį g.gif bet ar gali būti, kad jūs nieko apie tai nežinote - nežinau.
Gali būti, kad kai teikė duomenis mokesčių inspekcijai, paaiškėjo, kad jūsų pajamos už praėjusius kalendorinius metus viršijo nustatytas pajamas vienam asmeniui ar pan. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2010 11 18, 19:22)
Išmokų vaikams tema:
Man labai panašu, kad iš dabar mokamos išmokos jums išskaičiuoja susidariusią permoką - po 20 proc. kas mėnesį  g.gif bet ar gali būti, kad jūs nieko apie tai nežinote - nežinau.
Gali būti, kad kai teikė duomenis mokesčių inspekcijai, paaiškėjo, kad jūsų pajamos už praėjusius kalendorinius  metus viršijo nustatytas pajamas vienam asmeniui ar pan. g.gif

as taip pat apie permoka pagalvojau, bet ar turi teise is socialiai remtinu nuskaiciuoti? is tikro turetu isvis tada tu 52lt nemoketi uz tiek kiek permokejo..
reikia nueiti i soc tikrai dokumentus prazvelgti, nes jos pacios ten daznai blogai paskaiciuoja...
Papildyta:
QUOTE(Landrita @ 2010 11 18, 18:55)
Nesusitvarkiau vaikucio pinigeliu ( 52 Lt). Turejau gauti nuo geguzes men. Ar dar nepervelu tvarkyti? Kiek zinau ten reikia popieriuku uz visus metus. Tai nezinau ar man rinkti popierius uz metus nuo sio men. ir atgal ar nuo to geguzes men ir atgal?

tikrai dar ne velu, 52 litukus grazina 12men atgal. bet ziures praejusiu metu pajamas (2009m).
kad nevirsytu 525lt/men vienam seimos nariui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 18 lapkričio 2010 - 18:32
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 18, 15:38)
o kas cia 41.60,vaiko pinigai 52 lt  g.gif viena men gausit 313,kita men apitiksliai 225.Kiekviena men jums bus persciavimai,nes pajamos nepastovios.

Gal galite patikslinti, ką turite omeny su tuo pajamų nepastovumu... Įdomu, kokie tai atvejai.
Aš suprantu tai kad žmogus, pvz., vykdo individualią veiklą, dirba pagal verslo liudijimą ar pan.
Turint pastovų darbą niekas neturėtų žiūrėti, ar pajamos yra pastovaus dydžio ar ne, nes įstatyme aiškiai nurodyta, jog pajamų šaltinio, bet ne jo dydžio pasikeitimas.
Pvz., jei nuolat dirba reikiamą laiką, moka pvz., už faktiškai atliktą darbą, uždirba vieną mėnesį 667, kitą - 1200, trečią - 1000, nieks neperskaičiuos kas mėnesį kompensacijų, ar socialinės, jei tai didelė šeima. Ateina, paskaičiuoja trijų mėnesių vidurkį ir viskas, pagal tai ir skiria 3 mėnesiams.
QUOTE(Landrita @ 2010 11 18, 19:55)
Nesusitvarkiau vaikucio pinigeliu ( 52 Lt).

Atsakiau čia.
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2010 11 18, 19:22)
Viskas su teisės turėjimu pas jus tikrai gerai. Kreipimosi metu turi atitikti sąlygas. Šiuo atveju jūsų vyras yra dirbantis ne mažiau kaip 2/3 nustatytos maksimalios darbo laiko trukmės per laikotarpį, už kurį apskaičiuojamos pajamos. Jūsų atveju šis laikotarpis yra einamasis mėnuo - lapkritis, kurį dirbs visą ir už kurį jūs pristatysit pažymas.
Taip yra, nes spalį įsidarbino - pajamų šaltinio pokytis.
Tiek kompensacijas, tiek socialinę pašalpą (ar pažymėjot, kad jos prašote?) galės skirti trims mėnesiams.

Papildyta:

Išmokų vaikams tema:
Man labai panašu, kad iš dabar mokamos išmokos jums išskaičiuoja susidariusią permoką - po 20 proc. kas mėnesį  g.gif bet ar gali būti, kad jūs nieko apie tai nežinote - nežinau.
Gali būti, kad kai teikė duomenis mokesčių inspekcijai, paaiškėjo, kad jūsų pajamos už praėjusius kalendorinius  metus viršijo nustatytas pajamas vienam asmeniui ar pan. g.gif

Aciu labai uz atsakymus,tikrai malonu 4u.gif
Taip,tikriausiai isskaiciuoja,nes dabar paziurejau per banka,sutvarkyta buvo kazkur pries vasara,gavau vaiko pinigelius uz kelis menesius iskart,ir paskui jau kita menesi prasidejo po 41,60lt..
Nieko nezinau apie tai,nieks nieko neinformavo,tik dabar idomu kiek laiko tiek gausiu..Ir tikrai,jei virsijo pajamos,tai nemokekit,bet va moka..nors ir isskaiciuoja 20% g.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2010 11 18, 19:37)
Gal galite patikslinti, ką turite omeny su tuo pajamų nepastovumu... Įdomu, kokie tai atvejai.
Aš suprantu tai kad žmogus, pvz., vykdo individualią veiklą, dirba pagal verslo liudijimą ar pan.
Turint pastovų darbą niekas neturėtų žiūrėti, ar pajamos yra pastovaus dydžio ar ne, nes įstatyme aiškiai nurodyta, jog pajamų šaltinio, bet ne jo dydžio pasikeitimas.
Pvz., jei nuolat dirba reikiamą laiką, moka pvz., už faktiškai atliktą darbą, uždirba vieną mėnesį 667, kitą - 1200, trečią - 1000, nieks neperskaičiuos kas mėnesį kompensacijų, ar socialinės, jei tai didelė šeima. Ateina, paskaičiuoja trijų mėnesių vidurkį ir viskas, pagal tai ir skiria 3 mėnesiams.

Atsakiau čia.

Socialinė pašalpa ir kompensacijos gali būti skiriamos trumpesniam negu 3 mėnesių laikotarpiui, jeigu yra žinomos priežastys, dėl kurių šeima /asmuo per šį laikotarpį neteks teisės į paramą, arba šios paramos dydis pasikeis.
kaip tada si sakini suprast?As kazkaip galvojau,kad jei dydis pasalpos nepastovus,tai perskaiciuoja. g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 18, 20:49)
Socialinė pašalpa ir kompensacijos gali būti skiriamos trumpesniam negu 3 mėnesių laikotarpiui, jeigu yra žinomos priežastys, dėl kurių šeima /asmuo per šį laikotarpį neteks teisės į paramą, arba šios paramos dydis pasikeis.
kaip tada si sakini suprast?As kazkaip galvojau,kad jei dydis pasalpos nepastovus,tai perskaiciuoja. g.gif

O iš kur čia cituojate?smile.gif
Įstatyme tai toks sakinys, aktualu, kas parašyta skliausteliuose:
20 straipsnis. 8 dalis. Piniginė socialinė parama gali būti skiriama trumpesniam negu 3 mėnesių laikotarpiui, jei yra žinoma, kad per tą laikotarpį šeima arba vienas gyvenantis asmuo neteks teisės į piniginę socialinę paramą arba piniginės socialinės paramos dydis pasikeis (dėl šeimos sudėties, pajamų šaltinio (bet ne jo dydžio) pasikeitimo, šeimos nariui pradėjus gauti valstybės ar savivaldybės išlaikymą ir kita).
Pvz., gauna netekto darbingumo pensiją ir pradeda dirbti nepilnu etatu ar pan.
Arba moteris laukiasi ir socialinės pašalpos dydis keisis dėl atsiradusio dar vieno šeimos nario.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 18 lapkričio 2010 - 19:09
QUOTE(Ten @ 2010 11 18, 20:07)
O iš kur čia cituojate?smile.gif
Įstatyme tai toks sakinys, aktualu, kas parašyta skliausteliuose:
20 straipsnis. 8 dalis. Piniginė socialinė parama gali būti skiriama trumpesniam negu 3 mėnesių laikotarpiui, jei yra žinoma, kad per tą laikotarpį šeima arba vienas gyvenantis asmuo neteks teisės į piniginę socialinę paramą arba piniginės socialinės paramos dydis pasikeis (dėl šeimos sudėties, pajamų šaltinio (bet ne jo dydžio) pasikeitimo, šeimos nariui pradėjus gauti valstybės ar savivaldybės išlaikymą ir kita).
Pvz.,  gauna netekto darbingumo pensiją ir pradeda dirbti nepilnu etatu ar pan.
Arba moteris laukiasi ir socialinės pašalpos dydis keisis dėl atsiradusio dar vieno šeimos nario.

is socmin puslapio,ten skliausteliuose nieko nebuvo parasyta.Gali buti ir taip,nesiginciju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 18 lapkričio 2010 - 19:19
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 18, 21:18)
is socmin puslapio,ten skliausteliuose nieko nebuvo parasyta.Gali buti ir taip,nesiginciju  4u.gif

Ir aš ne, įdomu tiesiog. 4u.gif Stengiuosi įstatymais vadovautis, nes neaišku, kiek tiksliai ir kiek subjektyviai kas ką paskelbia, gal neatnaujina ar pan. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2010 11 18, 20:27)
Ir aš ne, įdomu tiesiog.  4u.gif Stengiuosi įstatymais vadovautis, nes neaišku, kiek tiksliai ir kiek subjektyviai kas ką paskelbia, gal neatnaujina ar pan. smile.gif

na mano manymu socialiniuose tinklapiuose pirmoj eilei turi buti viska atnaujinta smile.gif bet istatymai yra istatymai,jais reikia daugiau pasitiket smile.gif
Atsakyti
Labutis,turiu tokia problema.Gaunu jau kelis metus soc parama. MB nuo spalio 1d,pakeite darboviete. Gruody man vel tvarkytis dokumentus. Soc pasake ,kad iki mėn 15 atneščiau pažyma iš vyro darbovietės,o pažyma išrašo tik po 15d. Nesusišneku nei su vienais ,nei su kitais.dabar tvarkiausi šilumos komp,tai nežinau ar gausiu.tipo per velai pažyma pristačiau.Nebežinau ko klaust
Atsakyti
QUOTE(Saulyte8 @ 2010 11 18, 21:48)
Labutis,turiu tokia problema.Gaunu jau kelis metus soc parama. MB nuo spalio 1d,pakeite darboviete. Gruody man vel tvarkytis dokumentus. Soc pasake ,kad iki mėn 15 atneščiau pažyma iš vyro darbovietės,o pažyma išrašo tik po 15d. Nesusišneku nei su vienais ,nei su kitais.dabar tvarkiausi šilumos komp,tai nežinau ar gausiu.tipo per velai pažyma pristačiau.Nebežinau ko klaust

aš į soc nuėjus taip ir pasakau,kad pažymą išrašyti gali tik po 15d ir joms tinka g.gif
Atsakyti