Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.7

sveiki,mergaites o man leis susitvarkyt socialine pasalpa uz rugseji ir spali,ar jau pervelu,tik uz lapkriti?
Atsakyti
QUOTE(jurguliooks @ 2010 11 16, 20:31)
sveiki,mergaites o man leis susitvarkyt socialine pasalpa uz rugseji ir spali,ar jau pervelu,tik uz lapkriti?

tvarkytis gali tik uz einamaji menesi - lapkriti, bet kazkur skaiciau kazka, kad nuo 15 dienos pristatytas pareiskimas nukeliamas kitam menesiui (bet cia sito dabar nepagrisiu, nes nepamenu kur skaiciau) doh.gif
reikes paziuret istatymu pakeitimuose, nes tikrai nepamenu, kur doh.gif doh.gif
Atsakyti
Drauge n.vilnioj i pasta gavo 10d.,o as taip pat negavau.
Gal kas zinos,ar nukreips i atitinkama skyreli. Buvo skola uz elektra,pasirasiau vekseli iki 22d. Bet jei pinigu negausiu,neapmokesiu. Ar imanoma pratesti,ar jau velu ir patrauks i isieskojima?
Atsakyti
Laba diena.
Buvau šiandien dėl kompensacijos šildymui, tai nesupratau kodėl negali jos skirti. Esame 4 asmenų šeima, aš darbo biržoje gaunu išmoką, o vyras darbo biržoje ir dar dirbantis puse etato (į biržą jis įstojo rugsėjo pradžioj, o nuo rugsėjo vidurio įsidarbino puse etato). Konsultantė sako, kad aš atitinku reikalavimus gauti tai kompensacijai, o vyras ne. Tai jei šeimai nesusidaro reikiamų pajamų, kodėl negali skirti tos kompensacijos? GAl kas galite pakomentuoti šią situaciją?
Atsakyti
QUOTE(Demokratija @ 2010 11 17, 10:13)
Laba diena.
Buvau šiandien dėl kompensacijos šildymui, tai nesupratau kodėl negali jos skirti. Esame 4 asmenų šeima, aš darbo biržoje gaunu išmoką, o vyras darbo biržoje ir dar dirbantis puse etato (į biržą jis įstojo rugsėjo pradžioj, o nuo rugsėjo vidurio įsidarbino puse etato). Konsultantė sako, kad aš atitinku reikalavimus gauti tai kompensacijai, o vyras ne. Tai jei šeimai nesusidaro reikiamų pajamų, kodėl negali skirti tos kompensacijos? GAl kas galite pakomentuoti šią situaciją?

vyras dirba puse etato ir jo suma matyt nesiekia 800lt
jei nesiekia- tada birzoje turi buti stovejes 6 menesius arba i ja buti istojes ne veliau kaip per 6 menesius nuo soc min nurodytu aplinkybiu

norint gauti pasalpa ir kompensacija visi seimos nariai turi kazkuri jam tinkanti punkta.

niu bet jau as taip supratau del to puses etato. gal kas pataisys, kad nesuklaidinciau.
Atsakyti
Sakykite, jeigu gyvenu viename mieste ir stoviu darbo biržoje, tai gal galiu ir į soc. eiti tame pačiame mieste? Registruota kitame mieste, bet biržoje lankausi tame kur gyvenu.
Atsakyti
QUOTE(Simuutee @ 2010 11 16, 18:27)
Tai noriu suzinot ar galima uz tuos 4 menesius tuos pinigelius susigrazint,nes seniunijos darbuotojos nesake sito dalyko,galbut jos yra suinteresuotos tokios informacijos teikti... smile.gif ?

bedarbio pašalpos seniūnijos nemoka. informacija teikiama tokia, kokios paparašote, jei neklausėte matyt ir nepasakė.
Atsakyti
QUOTE(Demokratija @ 2010 11 17, 11:13)
Esame 4 asmenų šeima, aš darbo biržoje gaunu išmoką, o vyras darbo biržoje ir dar dirbantis puse etato (į biržą jis įstojo rugsėjo pradžioj, o nuo rugsėjo vidurio įsidarbino puse etato). Konsultantė sako, kad aš atitinku reikalavimus gauti tai kompensacijai, o vyras ne.

Kaip ir minėjo, visi šeimos nariai turi atitikti kriterijus.
Deja, bet šiuo atveju vyras nedirba 2/3 nustatytos maksimalios darbo laiko trukmės, kaip reikalaujama pagal įstatymą.
Papildyta:
QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 11 17, 13:09)
Sakykite, jeigu gyvenu viename mieste ir stoviu darbo biržoje, tai gal galiu ir į soc. eiti tame pačiame mieste? Registruota kitame mieste, bet biržoje lankausi tame kur gyvenu.

Deja. Kreiptis reikia pagal deklaruotą gyvenamąją vietą.
Atsakyti
QUOTE(vesta:6 @ 2010 11 17, 12:12)
na ar yra siandien gavusiu soc? ax.gif

spamui tema čia mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas nors galėtų pakomentuoti šitą sakinį? - "išlaidos už būsto naudingojo ploto šildymą viršija 20 procentų skirtumo tarp šeimos ar vieno gyvenančio asmens pajamų ir 1 VRP* šeimai ar vienam gyvenančiam asmeniui dydžio;..."
pvz., gyvenam dviese su sūnum (mokyklinis), tai tas VRP skaičiuojasi tik man ar ir vaikui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rinesa: 17 lapkričio 2010 - 14:16
http://www.spcentras....php?m=3&l=6459

aktualu kas pinigelius pasiimat paste ar gaunate i namus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Madmozela*: 17 lapkričio 2010 - 15:10
QUOTE(Rinesa @ 2010 11 17, 15:16)
Gal kas nors galėtų pakomentuoti šitą sakinį? - "išlaidos už būsto naudingojo ploto šildymą viršija 20 procentų skirtumo tarp šeimos ar vieno gyvenančio asmens pajamų ir 1 VRP* šeimai ar vienam gyvenančiam asmeniui dydžio;..."
pvz., gyvenam dviese su sūnum (mokyklinis), tai tas VRP skaičiuojasi tik man ar ir vaikui?

supaprastinus sakinuka reiksme butu tokia:
jei atejusioje saskaitoje suma uz sildyma virsija 20% (is visu seimos pajamu atemus vrp kiekvienam seimos nariui (po 350lt)) gautos sumos, priklauso kompensacija...
sakinio formule butu tokia:
(seimos pajamos i rankas - minus- vrp (2*350lt,nes esate dviese)) * 20%(sildymo normatyvas)= gauta suma yra ta kuria jusu seima gali skirti sildymui (jei saskaitoje gaunate didesne suma- turi ja kompensuoti)
dviems asmenims kompensacija skiriama uz (38+12=50kv.m) 50kv.m. jei bustas didesnis uz likusia kvadratura (virsploti) kompensacija nepriklauso.
na gal kiek aiskiau pasidare?
Atsakyti