Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.7

Sveikos!Tikiuosi nesikartoju,bet neradau niekur atsakymo i savo klausima.Situacija tokia esu dirbusi tik 7men.pries gimdyma(isidarbinau jau besilaukiant),15 d.mano berniukui sueina 2m.todel nebegausiu MA pinigeliu,o jie labai reikalingi.Esu vienisa mama.Jei esu tik tiek isdirbusi ar man priklauso is DB bedarbio pasalpa(i darba negrysiu,galiu buti MA iki 3m.,bet eis tik stazas,o mums reikalingi ir nors sioki toki pinigai)?
ka galite patarti ar siaip panasia patirtim pasidalinti?esu pasimetusi!Aciu uz atsakymus!
Atsakyti

http://www.supermama...howtopic=650741
http://www.supermama...howtopic=631909
http://www.supermama...howtopic=654787
Atsakyti
ne apie pervedimą kalbama. pateikus dokumentus juos svarsto apie mėnesį, kartais net ilgau.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

skaitau skaitau ir aisku, kad nieks neaisku unsure.gif
Gal galetu kazkas atsakyti/patarti ar yra kokia tikimybe tiketis/gauti kazkokia socialine pasalpa/kompensacija jei musu situacija yra tokia:

1. Esu VPA. Vaikui 2ji metukai bus 2011 06 22, i darba galimybes gryzti nebus, tad teks ieskoti kito, o kada ji rasiu nezinia...
2. Vyras nedirba, stovi darbo birzoje, pasalpos negauna.
3. Musu pajamos kiekvienam zmogui (mes 3) iseina apie 450 lt. Is tu pinigu dar reikia moketi uz buta ir pan.
4. Bute kuriame gyvename nesame visi registuoti (turbut reiktu visiem 3 prisiregistruoti, nes kol kas tik vyras registruotas, taip?)
5. Nesame susituoke (turbut irgi reiktu?)

Ar realu gauti kazkokia parama? g.gif

Labai aciu kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 11 05, 15:35)
jei jums neramu, galit pasiskambint pasitiklint, bet šiaip pašalpos dabar visur vėluoja. greičiausiai išmokės iškart už visus tris mėnesius smile.gif

na as taip ir pagalvojau, tik idomu kada bus tas si menesi, bet aciu uz atsakyma
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 05, 15:38)
Jeigu jus ejot rugsejo men,tai pagal mane pasalpa turi buti paskirta uz rugseji,spali ir lapkriti,ar cia jums koki menesi perskaiciavo.  g.gif  nes mes irgi pratesinejom rugsejo men,laiska gavom spalio 30d,kad pasalpa paskirta nuo 09.01-12.01.si men sulauksit pinigeliu.Pasalpos visur veluoja.

na paskaiciavo tai tikrai uz rugpjuti, rugseji ir spali, nes dabar lapkriti eisiu tvarkyt uz lapkriti, gruodi ir sausi. O laisko tai negavau dar jokio. Cia visuose miestuose juos siuncia?
Atsakyti
ne visuose. vilniuje tikrai siunčia
Atsakyti
QUOTE(ernesttaa @ 2010 11 06, 19:48)
na as taip ir pagalvojau, tik idomu kada bus tas si menesi, bet aciu uz atsakyma
Papildyta:

na paskaiciavo tai tikrai uz rugpjuti, rugseji ir spali, nes dabar lapkriti eisiu tvarkyt uz lapkriti, gruodi ir sausi. O laisko tai negavau dar jokio. Cia visuose miestuose juos siuncia?

Si menesi gausit,o jus tikra kad paskaiciavo butent uz 08,09,10 men?Laiskus tai tikrai ne visuose miestose siuncia.
Papildyta:
QUOTE(marabeska @ 2010 11 06, 19:08)
Sveikos  4u.gif

skaitau skaitau ir aisku, kad nieks neaisku  unsure.gif
Gal galetu kazkas atsakyti/patarti ar yra kokia tikimybe tiketis/gauti kazkokia socialine pasalpa/kompensacija jei musu situacija yra tokia:

1. Esu VPA. Vaikui 2ji metukai bus 2011 06 22, i darba galimybes gryzti nebus, tad teks ieskoti kito, o kada ji rasiu nezinia...
3. Musu pajamos kiekvienam zmogui (mes 3) iseina apie 450 lt. Is tu pinigu dar reikia moketi uz buta ir pan.
4. Bute kuriame gyvename nesame visi registuoti (turbut reiktu visiem 3 prisiregistruoti, nes kol kas tik vyras registruotas, taip?)

Ar realu gauti kazkokia parama?  g.gif

Labai aciu kas atsakys  4u.gif

Kad jums gaut soc.pasalpa:
1.Jus galit pratest vpa iki 3 metu.Bet tada reikes,kad vaikas nelankytu darzelio.
2.Vyras turi buti isstovejes birzoj 6 men.
3.Jei kiekvienam iseina po 450 lt,tai soc.pasalpos jus negausit,nes reikia kad zmogui nevirsytu 350 lt.Kad jums reikia moket uz buta is tu pinigu,jiems neidomu.
4.Nebutinai turit but jus registruoti tame bute,kad gaut kompensacija,bet vistiek ziures i jusu seimos pajamas,jei vyras prirasis jus i seimos sudeti.
5.Susituokti irgi nebutina,jei seimos sudety jus esat visi,tai ziures visu pajamas.
Realu gaut maisto davinius,del kompensacijos nesu tikra,bet lygtais irgi realu,gal kas pataisys jei ka ne taip parasiau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ugne1981 @ 2010 11 06, 15:11)
Sveikos!Tikiuosi nesikartoju,bet neradau niekur atsakymo i savo klausima.Situacija tokia esu dirbusi tik 7men.pries gimdyma(isidarbinau jau besilaukiant),15 d.mano berniukui sueina 2m.todel nebegausiu MA pinigeliu,o jie labai reikalingi.Esu vienisa mama.Jei esu tik tiek isdirbusi ar man priklauso is DB bedarbio pasalpa(i darba negrysiu,galiu buti MA iki 3m.,bet eis  tik stazas,o mums reikalingi ir nors sioki toki pinigai)?
ka galite patarti ar siaip panasia patirtim pasidalinti?esu pasimetusi!Aciu uz atsakymus!

Tai galit pratest iki 3 metu ir kreiptis del soc.pasalpos.Vaikas turi nelankyt darzelio ir turit but prisiteisiusi elementus,arba rodyti vaiko tevo pajamas.Apie visa tai kitose temose kur l'eau nurode.
Atsakyti
iš tiesų neaišku dėl kokių priežasčių galimybės grįžti į drabą nebus, bet turbūt tikrai protingiausia prasitęst vpa iki trejų metų, bent turėsit šiokias tokias socialines garantijas smile.gif
dėl kompensacijų - pasiskaitykit temą, buvo dėta nuoroda kaip pasiskaičiuot ar ir kiek prikslauso smile.gif
Atsakyti
[quote=JOLANCIUK,2010 11 06, 21:12]
Tai galit pratest iki 3 metu ir kreiptis del soc.pasalpos.Vaikas turi nelankyt darzelio ir turit but prisiteisiusi elementus,arba rodyti vaiko tevo pajamas.Apie visa tai kitose temose kur l'eau nurode.
[/
qu
pratesti nereikia,nes kol kas as dar nenutraukiau del iki 3 metu,kad bent stazas toliau eitu.O vaiko tetis jokiuose dokumentuose neegzistuoja,jis turi mano pa
varde,tai manau(ir tikiuosi),kad sitoj situacijoj,tevo pajamos nebesvarbios!?
Sunu pradejau leisti i darzeli(tikejausi darbo ieskotis)bet palankem 2 savaites,1,5men prasirgo,vel bandom lankyti ,bet praejo 4dienos ir vel koseja(jis sirgaliukas pas mane),ziuresim kaip toliau.Bet tokiu atveju ,jei sirgs taip daznai,tai pirmiausia nesinori vaiko taip kankinti o antra koks darbdavys mane laikytu,jei istisai ant biliotenio buciau!Sudetinga nes nera salia nei mociuciu,nei tetu kurios paziuretu ligos atveju.Todel suku galva ,kaip sitoj situacijoj geriau pasielgti?!
Aciu merginos uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
[quote=ugne1981,2010 11 06, 23:42]
[quote=JOLANCIUK,2010 11 06, 21:12]
[/
qu
pratesti nereikia,nes kol kas as dar nenutraukiau del iki 3 metu,kad bent stazas toliau eitu.O vaiko tetis jokiuose dokumentuose neegzistuoja,jis turi mano pa
varde,tai manau(ir tikiuosi),kad sitoj situacijoj,tevo pajamos nebesvarbios!?
Sunu pradejau leisti i darzeli(tikejausi darbo ieskotis)bet palankem 2 savaites,1,5men prasirgo,vel bandom lankyti ,bet praejo 4dienos ir vel koseja(jis sirgaliukas pas mane),ziuresim kaip toliau.Bet tokiu atveju ,jei sirgs taip daznai,tai pirmiausia nesinori vaiko taip kankinti o antra koks darbdavys mane laikytu,jei istisai ant biliotenio buciau!Sudetinga nes nera salia nei mociuciu,nei tetu kurios paziuretu ligos atveju.Todel suku galva ,kaip sitoj situacijoj geriau pasielgti?!
Aciu merginos uz atsakymus smile.gif
[/quote]
eikit i soc.skyriu savo rajone ir tvarkikit dokumentus,tik vaika is darzalio israsykit.
Atsakyti
QUOTE(marabeska @ 2010 11 06, 19:08)

Ar realu gauti kazkokia parama?  g.gif

Labai aciu kas atsakys  4u.gif
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 06, 21:04)

Kad jums gaut soc.pasalpa:
1.Jus galit pratest vpa iki 3 metu.Bet tada reikes,kad vaikas nelankytu darzelio.
2.Vyras turi buti isstovejes birzoj 6 men.
3.Jei kiekvienam iseina po 450 lt,tai soc.pasalpos jus negausit,nes reikia kad zmogui nevirsytu 350 lt.Kad jums reikia moket uz buta is tu pinigu,jiems neidomu.
4.Nebutinai turit but jus registruoti tame bute,kad gaut kompensacija,bet vistiek ziures i jusu seimos pajamas,jei vyras prirasis jus i seimos sudeti.
5.Susituokti irgi nebutina,jei seimos sudety jus esat visi,tai ziures visu pajamas.
Realu gaut maisto davinius,del kompensacijos nesu tikra,bet lygtais irgi realu,gal kas pataisys jei ka ne taip parasiau.  4u.gif

4 punktuka noreciau papildyti - jei buto kvadratura nevirsija 38kv.m. registruotis nebutina, bet jei virsija- ir norite gauti kompensacija, reiktu, kad butmete registruoti, kad nereiktu moketi uz virsploti pilna kaina, nes skaiciuotu tada tik ta registruota asmeni ir jam kompensacija skiriama tik uz 38kv.m likusiems nariams- po12 kievienam.
jei jus esate tryse , kompensacija jums priklausytu uz 38+12+12=62kv.m. (jei ten butumete registruoti), jei registruotas tik vyras- tai kompensacija mokes tik uz 38kv.m.
maisto paketai priklauso, jei nevirsija 525lt/men
2 punktas taip pat turi isimciu, nebutinai 6 menesiai birzoje, gali vyras buti istoje i birza ne veliau nei per 6 menesius nuo tam tikru aplinkybiu, nuorodeleje pasiskaitykit kokios tos priezastys..
http://www.socmin.lt....php?1189177490

bet faktas tas- kad norint gauti socialine pasalpa- kiekvienas seimos narys turi atitikti bent viena is nurodytu punktu, jei bent vienas neatitinka- pasalpos neskirs, kol neatitiks kazkurio punkto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 07 lapkričio 2010 - 19:17