Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.7

QUOTE(norala @ 2010 11 03, 18:11)
Na, gerai, jeigu
as esu VPA , mano vaikui spalio 15 d. sukako 2 m.
Reiskia as lapkricio men. dar gausiu puses men. motinystes pasalpos... Tai cia bus spalio men. pajamos , o ne lapkricio ?
O lapkricio men. nuliukus jie pamatys tik gruodzio men. vudury  g.gif

Siaip tai logikos jokios ...

taip.man taip pat buvo,as jau negaunu uz vaika 3 menesi,bet pasalpa nepadidejo,nes jie dar eme tuos menesius,kai as gaudavau,tame tarpe ir paskutine ismoka uz vaika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 03 lapkričio 2010 - 18:10
QUOTE(norala @ 2010 11 03, 19:11)
Na, gerai, jeigu
Reiskia as lapkricio men. dar gausiu puses men. motinystes pasalpos... Tai cia bus spalio men. pajamos , o ne lapkricio ?

Nuliukų gruodį nelauks, todėl, kad lapkritį matysis, jog motinystės (tėvystės) pašalpa iki spalio 15 - na, kad baigė mokėti. O dėl pajamų, taip, tai bus spalio mėn. pajamos.
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 03, 20:08)
taip.man taip pat buvo,as jau negaunu uz vaika 3 menesi,bet pasalpa nepadidejo,nes jie dar eme tuos menesius,kai as gaudavau,tame tarpe ir paskutine ismoka uz vaika.

Hmmm. Bet gi netekot pajamų šaltinio... g.gif Jei iš anksto nesimatė, kada nustos mokėti, tai reiktų pranešti įvykus pasikeitimams ir kad nuo kito mėnesio iš naujo skaičiuotų, naujomis pajamomis.
O 6 mėn. buvo paskirta? Šiaip gi akivaizdu, kada vaikui sukaks 2 metai ir nustos mokėti, iki kito mėn. nuo pasikeitimo 1 d. ir logiška būtų skirti. Keistai čia kažkaip unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 03 lapkričio 2010 - 19:30
QUOTE(norala @ 2010 11 03, 18:11)
Na, gerai, jeigu

mano situacija tokia pati, mano mazajai spalio 20d suejo 2 metukai ir man aiskiai pasake, kad pasikeitus pajamoms(joms isnykus) bus perskaiciuojama is vieno menesio (taigi si menesi turiu eiti daryti perskaiciavima, nes spalio visas seimos pajamas mato tik si menesi).
o nuliuku laukti nereikia, jie matys ar jus prasiteset atostogas iki 3 metu ar grizote i darba.
ir perspejo del 52 lituku, kad jau priklausys ir mazajai, tik suejus 2 metams....
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 03, 19:08)

turejo imti tik viena menesi ir paskaiciuoti... o ne tris, jei vaikui sukako 2 metukai... tikrai turejo perskaiciavima daryt, tik cia jusu reikalas perspeti apie pasikeitimus, jei jos nepastebejo... nes pajamu kaip ir neliko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 03 lapkričio 2010 - 19:34
QUOTE(vikosiuks @ 2010 11 03, 20:36)
mano situacija tokia pati, mano mazajai spalio 20d suejo 2 metukai ir man aiskiai pasake, kad pasikeitus pajamoms(joms isnykus) bus perskaiciuojama is vieno menesio (taigi si menesi turiu eiti daryti perskaiciavima, nes spalio visas seimos pajamas mato tik si menesi).
o nuliuku laukti nereikia, jie matys ar jus prasiteset atostogas iki 3 metu ar grizote i darba.
ir perspejo del 52 lituku, kad jau priklausys ir mazajai, tik suejus 2 metams....
Papildyta:

turejo imti tik viena menesi ir paskaiciuoti... o ne tris, jei vaikui sukako 2 metukai... tikrai turejo perskaiciavima daryt, tik cia jusu reikalas perspeti apie pasikeitimus, jei jos nepastebejo... nes pajamu kaip ir neliko...

vaikui suejo 2 metukai rugpjucio men,rugseji ejom pratesinet pasalpa,tai eme pajamas uz 6,7,8 menesius. ir dabar paskirta nuo 09 iki 12 men.uz ta 8 men neperskaiciavo,nebent tiesiog didesne pasalpa si men gausim g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 03 lapkričio 2010 - 20:02
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 03, 22:01)
vaikui suejo 2 metukai rugpjucio men,rugseji ejom pratesinet pasalpa,tai eme pajamas uz 6,7,8 menesius. ir dabar paskirta nuo 09 iki 12 men.uz ta 8 men neperskaiciavo,nebent tiesiog didesne pasalpa si men gausim  g.gif

Ne, jau kai paskirta, tai vienodą gausit tą laikotarpį, nebent jeigu tikrai suklydo, tai per naują skyrimą priemoką galėtų padaryti...
O negali būti taip, kad birželį, liepą arba rugpjūtį mot.(tėv.) pašalpa jums buvo išmokėta už kelis mėnesius iš karto? Tokiu atveju nesvarbu, kad atsirado ar dingo pajamų šaltinis, imama vis tiek iš trijų praėjusių.
Kaip ir gautų vienkartinių išmokų atveju (jeigu per tris praėjusius išmokėta tokia buvo bet kuriam šeimos nariui). Gal tiesiog dar kokių aplinkybių nežinom, kodėl taip buvo skirta, gal, pvz., jūs turit žemės ir tą mėnesį už kokius nors deklaruotus pasėlius išmokėjo pinigus, na fantazuoju čia, bet dar visokius niuansus reik įvertint smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 03 lapkričio 2010 - 20:38
QUOTE(Ten @ 2010 11 03, 21:32)
Ne, jau kai paskirta, tai vienodą gausit tą laikotarpį, nebent jeigu tikrai suklydo, tai per naują skyrimą priemoką galėtų padaryti...
O negali būti taip, kad birželį, liepą arba rugpjūtį mot.(tėv.) pašalpa jums buvo išmokėta už kelis mėnesius iš karto? Tokiu atveju nesvarbu, kad atsirado ar dingo pajamų šaltinis, imama vis tiek iš trijų praėjusių.
Kaip ir gautų vienkartinių išmokų atveju (jeigu per tris praėjusius išmokėta tokia buvo bet kuriam šeimos nariui). Gal tiesiog dar kokių aplinkybių nežinom, kodėl taip buvo skirta, gal, pvz., jūs turit žemės ir tą mėnesį už kokius nors deklaruotus pasėlius išmokėjo pinigus, na fantazuoju čia, bet dar visokius niuansus reik įvertint smile.gif.

ne,kaip ir visiems mokejo kas menesi uz vaika is sodros.Paziuresim kiek si men gausim,gal ir perskaiciuota bus. g.gif jokiu zemiu neturim,nei turto,nei sukauptu banke pinigu.visos musu pajamos buvo tik mano mot(tev) pasalpa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 03 lapkričio 2010 - 20:43
Niekas netikrins ir neperskaičiuos jau paskirtos ir mokamos pašalpos be atskiro kreipimosi... Nebent kai naują prašymą užpildysit, peržiūrės ir ankstesnį skyrimą.
Bet tikrai dar gali būti, kad išmokėjo jums už du mėnesius mot.(tėv.) pašalpą kažkada per aktualų laikotarpį ir dėl to skyrė iš trijų praėjusių.

Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 11 03, 20:36)
Papildyta:

o del vaiko pinigeliu man sake, kad skirs tik tada, kai uz paskutinius 12 men. nesusidarys 525/zmogui g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 03 lapkričio 2010 - 22:01
QUOTE(norala @ 2010 11 03, 23:00)
o del vaiko pinigeliu man sake, kad skirs tik tada, kai uz paskutinius 12 men. nesusidarys 525/zmogui  g.gif

tai jei socialine gaunate- vadinasi vienam zmogui netenka 350lt mirksiukas.gif
iki 2 metu- jei mamos pajamos nevirsija 525lt is sodros
nuo 2 metu- jau imami visi seimos nariai (ne vien mama su sodros ismoka ar tetis) ir skaiciuojama jiems visiems po 525lt
Atsakyti
QUOTE(mamyte burbulyte @ 2010 11 03, 13:01)
norejau pasiteirauti, situacija jog as issiskyrusi, pagal teismo sprendima dukryte gyvena su manimi, as uz vaika nieko negaunu,jokiu pajamu.Buvusiame bute prirasyta mano dukra, buves nori tvarkytis sildymo kompensacijas,ir sako jog as butinai turiu israsyti vaika is ten, nes skaiciuoja vaiko pajamas,o jos yra tokios pat kaip mano, nes vaikas turi buti su manimi.Ar taip gali buti?ar man butina is ten israsyti vaika?

Visai ne iš tos pusės pažiūrėjau į situaciją, komplikuočiau smile.gif
Iš tiesų viskas taip, kaip sakote. Visos bute deklaruotos šeimos ar vieni gyvenantys asmenys, atsiskaitantys pagal tą pačią knygelę, turi pildyti atskirus prašymus. Kadangi ji ten deklaruota, o yra laikoma atskira šeima, tai ir turi pildyti prašymą, o kadangi jos šeima jūs, tai ir žiūrima, ar ir jūs atitinkat kriterijus ir jūsų pajamos imamos.
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2010 11 03, 22:43)
Niekas netikrins ir neperskaičiuos jau paskirtos ir mokamos pašalpos be atskiro kreipimosi... Nebent kai naują prašymą užpildysit, peržiūrės ir ankstesnį skyrimą.
Bet tikrai dar gali būti, kad išmokėjo jums už du mėnesius mot.(tėv.) pašalpą kažkada per aktualų laikotarpį ir dėl to skyrė iš trijų praėjusių.

tai jinai jau paskirta ir skaiciavo 3 men kai dar gaudavau uz vaika,dar skambino ir klause ar rugpjuti tikrai paskutine ismoka ir ar tikrai vaikas nelanko darzelio.niekada nebuvau gavusi uz 2 menmot(tev) pasalpos.
as taip dabar galvoju,kad jie perskaiciavo,tiesiog dar negavom pinigeliu,todel ir nezinau,daugiau gausim ar ta pacia suma kaip ir praeita karta,na 10 d suzinosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 04, 12:41)
tai jinai jau paskirta ir skaiciavo 3 men kai dar gaudavau uz vaika,dar skambino ir klause ar rugpjuti tikrai paskutine ismoka ir ar tikrai vaikas nelanko darzelio.niekada nebuvau gavusi uz 2 menmot(tev) pasalpos.
as taip dabar galvoju,kad jie perskaiciavo,tiesiog dar negavom pinigeliu,todel ir nezinau,daugiau gausim ar ta pacia suma kaip ir praeita karta,na 10 d suzinosiu  4u.gif

Na pagaliau susigaudžiau, kad ne apie tą patį kalbame smile.gif)) Arba aš ne taip supratau, apie kurį skyrimą pasakojate, maniau, kad jau apie naują, kad gaunate dar pagal senas pajamas.
O kad gaunate dar su mot.(tėv.)pašalpos pajamomis, tai turėjote omeny senesnį skyrimą, t.y. 06.01-09.01 mėn., ką išmokėjo rugsėjį jums dar pagal senas pajamas.
O naują skyrimą jums ir turėjo padaryti iš einamojo mėnesio pajamų, kaip ir sakote dabar, tik dar neišmokėjo nieko pagal naują ir dėl to nežinote, ar tikrai.
T.y. kreipėtės rugsėjį dėl pašalpos pratęsimo nuo 09.01, sprendimą priėmė spalį, o lapkritį išmokės iškart už rugsėjį ir spalį jau didesnę smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 04 lapkričio 2010 - 12:04