Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.7

norejau pasiteirauti, situacija jog as issiskyrusi, pagal teismo sprendima dukryte gyvena su manimi, as uz vaika nieko negaunu,jokiu pajamu.Buvusiame bute prirasyta mano dukra, buves nori tvarkytis sildymo kompensacijas,ir sako jog as butinai turiu israsyti vaika is ten, nes skaiciuoja vaiko pajamas,o jos yra tokios pat kaip mano, nes vaikas turi buti su manimi.Ar taip gali buti?ar man butina is ten israsyti vaika?
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2010 11 03, 11:58)
Visai susimaisiau: doh.gif
Pajamos uz einamaji ( lapkricio) menesi yra: kiek zmogus gavo lapkricio men. ( t.y. uz spalio men ) , ar tai, kas bus  ismoketa gruodzio men ?  doh.gif

Ir dar priminkit, jeigu esu VPA, o vaikui jau virs 2 m., ar reikia pazymos is seimos gydytojo, kad vaikas nelanko darzelio ?

Man nereikejo pazymos.
Papildyta:
QUOTE(aurelija.v @ 2010 11 02, 22:01)
Na savo akim mačiau kas parašyta, nes kai ji man pasakė, tai nepatikėjau, tai ji man atvežė net parodyt g.gif
Bet parašyta tikrai, kad soc. pašalpa paskirta nuo 2010 10 01 iki 2011 04 01.
Ji tiesiog sakė parašė prašymą, galima sakyt pati seniūnijos darbuotoja beveik viską užpildė, jai reikėjo tik kai kurias eilutes užpildyt apie turtą. Beje, ji banke turi nemažai pinigėlių, mes iš tėvų abi gavom, tai pagal tai jau jai soc. pašalpa nepriklausytų, nes viršija normatyvus. Bet jie banko sąskaitų netikrina, matyt neturi teisės to daryt smile.gif

Na pas anyta buvo tas pats,atejo laiskas,kad soc.pasalpa paskirta pusmeciui,uz 3 men gavo pinigus,paskui vis nebegaudavo,o kai nuejo pasiteirauti kodel,jai pasake,kad iviko klaida reikejo vistiek po 3 men pratesti.
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2010 11 03, 10:50)
tai išeina, jei baigiasi lapkričio mėnesį (lapk. pabaigoje ) pašalpos mokėjimas, o ateiti galima tik gruodžio mėnesį dėl pašalpos pratęsimo, tai gausiu tik po mėnesio atsakymą (čia Vilniuje) - t.y. sausio mėnesį. Tada gruodžio mįėnesį išeina, kad neturiu teisės į darželio kompensavimą.
(...)

o kitus, kas daugiau nori ir taip pat buvo be užrašymo, tai siunčia į Kauno gatvę, sakė ten 215 kab. yra gyva eilė ir ten reikia kreiptis, jei neturi užrašymo. tai jaučiu ten iš viso miesto daug ko gero žmonių ateina.

Kai skubiai reikia pažymos, tai priėmėjos pažymi ant prašymo skubos tvarka ir per porą savaičių išnagrinėja, ne per mėnesį, bent turėtų, tai man įdomu, ar realiai taip ir būna.

212 ir 215 kab. be išankstinio užrašymo.
Papildyta:
QUOTE(Melajja @ 2010 11 03, 12:39)
o gal zinote ar yra galimybe susitarsti del socialines stipedijos? mes pristatem pazymas del soc pasalpos rugsejo 13, prasiau, kad man skubos tvarka apsvarstytu pras yma,bet kaip neapsvarsto taip neapsvarsto, o del soc stipendijos prasymus priima tik iki 11-09  unsure.gif

Rugsėjo 13? Su visais reikiamais dokumentais? Hm, kad jau turėjo būti išnagrinėtas prašymas, skambinkit, pasakykit asmens kodą ir paklauskit, kokia būklė.
Papildyta:
QUOTE(norala @ 2010 11 03, 12:58)
Pajamos uz einamaji ( lapkricio) menesi yra: kiek zmogus gavo lapkricio men. ( t.y. uz spalio men ) , ar tai, kas bus  ismoketa gruodzio men ?  doh.gif

Ir dar priminkit, jeigu esu VPA, o vaikui jau virs 2 m., ar reikia pazymos is seimos gydytojo, kad vaikas nelanko darzelio ?

Čia ką būtent turite omeny? Jei mot.(tėv.) pašalpą, tai žiūri, už kuriuos mėnesius paskirta, o ne kada išmokėta. Nebent iškart išmokėjo už du ir daugiau mėnesių. Jei ne, tai einamojo mėnesio žiūrės, kas priskaičiuota lapkričiui.

Pažymos nereikia, užteks įrašyti prašyme, kad vaikas darželio nelanko ir patvirtinti savo parašu.
Papildyta:
QUOTE(mamyte burbulyte @ 2010 11 03, 13:01)
norejau pasiteirauti, situacija jog as issiskyrusi, pagal teismo sprendima dukryte gyvena su manimi, as uz vaika nieko negaunu,jokiu pajamu.Buvusiame bute prirasyta mano dukra, buves nori tvarkytis sildymo kompensacijas,ir sako jog as butinai turiu israsyti vaika is ten, nes skaiciuoja vaiko pajamas,o jos yra tokios pat kaip mano, nes vaikas turi buti su manimi.Ar taip gali buti?ar man butina is ten israsyti vaika?

Na galėtų bandyti pateikti teismo sprendimo kopiją ir paaiškinimą ant atskiro lapo apie tai, kad dukrytė gyvena su jumis ir nepriklauso jo šeimos sudėčiai, bet diskutuotina, ar praeitų, kadangi ji deklaruota ten pat, tai faktiškai sunkiau įrodyt, su kuo iš tiesų ji gyvena... Jūsų buvusiam vyrui tikrai būtų paprasčiau, jei dukra nebūtų ten deklaruota.
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2010 11 03, 13:02)
Čia ką būtent turite omeny? Jei mot.(tėv.) pašalpą, tai žiūri, už kuriuos mėnesius paskirta, o ne kada išmokėta. Nebent iškart išmokėjo už du ir daugiau mėnesių. Jei ne, tai einamojo mėnesio žiūrės, kas priskaičiuota lapkričiui.

Pažymos nereikia, užteks įrašyti prašyme, kad vaikas darželio nelanko ir patvirtinti savo parašu.
Papildyta:

Turejau omeny soc.pasalpa, o kadangi pajamas ziures pagal einamaji menesi, tai , reiskia, lapkrticio men. pajamas zinosime tik gruodzio men. doh.gif
Tada ir prasideda problemos su darzelio apmokejimu , ir prasymas bus isnagrinetas , ko gero, tik sausio men. g.gif o tai reiskia, kad be pajamu beveik 3 men. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 03 lapkričio 2010 - 12:58
[quote=Ten,2010 11 03, 13:02]

Rugsėjo 13? Su visais reikiamais dokumentais? Hm, kad jau turėjo būti išnagrinėtas prašymas, skambinkit, pasakykit asmens kodą ir paklauskit, kokia būklė.
Papildyta:

viena galvoju kita rasau doh.gif spalio 13 pristatem, viskas gerai siandien suzinojau, kad soc pasalpa priskirta thumbup.gif

o gaunantiem soc pasalpa, konpensuojamas vaiko paso darymas? nes kiek zinau, vaikui ir taip skiriamos lengvatos (-50proc), o jei visiskai konpensuoja tai uztenka pazymos apie apie gaunama soc. pasalpa ir ja pristatyt i migracijos tarnyba, ar dar kokiu dokumentu reikia? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2010 11 03, 11:39)
o gal zinote ar yra galimybe susitarsti del socialines stipedijos? mes pristatem pazymas del soc pasalpos rugsejo 13, prasiau, kad man skubos tvarka apsvarstytu pras yma,bet kaip neapsvarsto taip neapsvarsto, o del soc stipendijos prasymus priima tik iki 11-09  unsure.gif

as ejau i savo mokykla ir tariausi, kad leistu pristatyti pazyma paskutine diena, pries jiems pristatant i vsf, taigi prasymus buvo galima pirmam etape rasyti iki rugsejo paskutines dienos, o mokyklos visos turejo pristatyti pazymas i vsf spalio 10d, tai prasiau, kad leistu atnesti prasyma spalio 7 diena ir parasyti prasyma atbuline rugsejo menesio data, nes pazyma tik uz rugseji (nes tvarkausi, kas menesi). o del einamojo menesio skaiciuojamu pajamu, negaliu turet galiociancios pazymos.
Papildyta:
QUOTE(norala @ 2010 11 03, 11:58)

pajamos uz einamaji menesi (lapkriti) yra kiek zmogus gavo lapkricio menesi (t.y. kiek jam sumokes gruodi) mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mamyte burbulyte @ 2010 11 03, 12:01)

na jei tai tikrai liecia kompensacijos klausima, tai skaiciuojasi tikrai visi deklaruoti asmenys (del jusu pajamu nezinau, kaip jie ten dalina, nes jus juk ten nedeklaruota?)

bet jei isregistruosit vaika is buvusio buto- tai is patirties zinau, kad dauguma bloguoju issiskyre ar siaip apsukrus vyrai manipulioja tuo, kad galetu nevarzomai ji parduoti, nes mazameciai vaikai to neleidzia... (ta prasme, kol bute yra mazameciu, reikalingas teismo sutikimas parduodant buta ir irodinejant, kad vaikas gyvena ne blogesneje vietoje, nei gyveno...)
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 03, 16:31)
socialine pasalpa nepaziuresi,kaip ir vaiko pinigus,nes pinigai is socialines eina,o ne is sodros.

niu reikes darbe paklaust per kur ji paziurejo, nes man pasake, kad jau reikia pasalpa prasitest, nes baigesi, tada parasysiu per kur ilindo blush2.gif
gal per programa kokia specialia, nes mano asmens koduko reikejo.. doh.gif
Atsakyti
Kuo toliau i miska, tuo daugiau malku doh.gif

jei suo metu DB prisiregistravus esu kaip besimokančio ir ieškančio darbo asmens statusu, ir tarkim mesiu mokslus, ir is karto DB pasikeisiu statusa i bedarbio, ar man nereiks is naujo atstovet DB 6 men, kad gaut soc pasalpa?
ar kas susiduret su panasia situacija nes tas pats tubut galioja ir baigus mokslus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2010 11 03, 16:44)
Kuo toliau i miska, tuo daugiau malku  doh.gif

jei suo metu DB prisiregistravus esu kaip besimokančio ir ieškančio darbo asmens statusu, ir tarkim mesiu mokslus, ir is karto DB pasikeisiu statusa i bedarbio, ar man nereiks is naujo atstovet DB 6 men, kad gaut soc pasalpa?
ar kas susiduret su panasia situacija nes tas pats tubut galioja ir baigus mokslus  g.gif

kazkas rase, kad tarpo jei nedarai ir kazkokias pazymas pristatai ar sakini kazkoki irasai, tai nereikia vel 6 men atstovet, cia gal paciam socialiniam reiktu paklausti, kokiu jiems reikalavimu reikia, ir bandyti juos ivykdyti..

o kam mest mokslus? geriau susitvarkyk soc stipendija ir mokykis, juk dokumentai reikalingi, be mokslu kaip be duonos...
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 11 03, 17:08)
kazkas rase, kad tarpo jei nedarai ir kazkokias pazymas pristatai ar sakini kazkoki irasai, tai nereikia vel 6 men atstovet, cia gal paciam socialiniam reiktu paklausti, kokiu jiems reikalavimu reikia, ir bandyti juos ivykdyti..

o kam mest mokslus? geriau susitvarkyk soc stipendija ir mokykis, juk dokumentai reikalingi, be mokslu kaip be duonos...

o cia tas sakinys, ne atvirkstiniame varijante, na kaip is pilnai stovincio, keiciasi kai susiranda darba ne pilnu etatu ir pan? g.gif
Mokausi ne tik universitete, bet ir profesineje, ir nuspredziau, kad man pastaruju mokslu visai nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2010 11 03, 14:41)
Turejau omeny soc.pasalpa, o kadangi pajamas ziures pagal einamaji menesi, tai , reiskia, lapkrticio men. pajamas zinosime tik gruodzio men.  doh.gif
Tada ir prasideda problemos su darzelio apmokejimu , ir prasymas bus isnagrinetas , ko gero,  tik sausio men.  g.gif o tai reiskia, kad be pajamu beveik 3 men.  doh.gif

Na klausiau, kokias pajamas turite omenyje, jei darbo užmokestį, tai taip, kada priskaičiuotas. O pvz., alimentai ar vienkartinės išmokos (tarp jų autorinis atlyginimas) įskaičiuojami į pajamas tų mėnesių, kada išmokėta.
Dėl darželio prašykit skubos tvarka, kad dar spėtų gruodį išnagrinėti.

Papildyta:
QUOTE(Melajja @ 2010 11 03, 17:44)
Kuo toliau i miska, tuo daugiau malku  doh.gif

ar kas susiduret su panasia situacija nes tas pats tubut galioja ir baigus mokslus  g.gif

Jeigu darbo biržoje nenutrauks registracijos, o pasirinks eilutę „ieškančio darbo asmens perregistravimas, pasikeitus statusui“ (kaip ir turėtų daryti), tai registracija bus laikoma nepertraukiama ir nereikės 6 mėn.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 11 03, 15:19)
pajamos uz einamaji menesi (lapkriti) yra kiek zmogus gavo lapkricio menesi (t.y. kiek jam sumokes gruodi) mirksiukas.gif

Na, gerai, jeigu
as esu VPA , mano vaikui spalio 15 d. sukako 2 m.
Reiskia as lapkricio men. dar gausiu puses men. motinystes pasalpos... Tai cia bus spalio men. pajamos , o ne lapkricio ?
O lapkricio men. nuliukus jie pamatys tik gruodzio men. vudury g.gif

Siaip tai logikos jokios ...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 03 lapkričio 2010 - 17:12